Terwijl mensen in Europa het vooruitzicht hebben dat ze deze winter hun huizen niet meer kunnen verwarmen en te maken krijgen met ijskoude, donkere blackouts, zei Bill Gates dat de energiecrisis “op de lange termijn” een “goede” zaak is.

Verwijzend naar zijn investeringsmaatschappij, Breakthrough Energy Ventures, die zich bezighoudt met klimaatbeleid (koolstofbelasting), zei Gates tegen CNBC: “Mensen werden een beetje optimistisch over hoe snel de overgang zou kunnen plaatsvinden,” bericht Steve Watson.

“Zonder het Russische aardgas dat beschikbaar is in Europa… is het een tegenslag,” vervolgde Gates.

“We moeten niet-Russische koolwaterstofbronnen vinden om die te vervangen, zodat er kolencentrales draaien en allerlei andere dingen, want, weet je, mensen warm houden, die economieën in fatsoenlijke vorm houden is een prioriteit,” beweerde Gates.

Hij vervolgde: “Nu, aan de andere kant, is het goed voor de lange termijn, omdat mensen niet afhankelijk willen zijn van Russisch aardgas, dus zullen ze sneller overschakelen op deze nieuwe benaderingen.”

Kijk:

Gates heeft dinsdag een “State of the Energy Transition” gepubliceerd, waarin hij verklaart dat het de verantwoordelijkheid is van landen zoals de Verenigde Staten, die welvarend zijn geworden door het verbranden van fossiele brandstoffen, om alle sectoren van de economie volledig koolstofvrij te maken.

Hij schrijft: “Veel landen in Europa en Noord-Amerika hebben de atmosfeer gevuld met koolstof om welvaart te bereiken, en het is zowel onrealistisch als oneerlijk om te verwachten dat alle anderen afzien van een comfortabeler leven omdat die koolstof het klimaat bleek te veranderen.”

Gates schrijft ook: “Ik denk niet dat de markt zelf een hele economie in een paar decennia kan resetten,” en voegt eraan toe: “We hebben een plan nodig om het proces te versnellen.”

Ondertussen…

BBC heeft geheime scripts voorbereid die kunnen worden voorgelezen als stroomtekorten deze winter leiden tot black-outs of het wegvallen van gasleveringen – Guardian


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU will Energie-Lockdown – Von der Leyen: „Flatten the curve“

Vorig artikelOorlog en spijt in Oekraïne
Volgend artikelModerna CEO geeft nu toe dat COVID-19 net als seizoensgriep is – zegt dat alleen de kwetsbaren een COVID boosterprik nodig hebben (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Ik zit in o.a. zonnepanelen. Feit is, dat de wereld van alternatieve energie op dit moment hard innoveert. Feit is ook, dat de mogelijkheden niet onbeperkt zijn, dat er logischerwijze te weinig personeel is om dit binnen een paar jaar toe te passen en dat we daarbij nooit zonder fossiele energie kunnen.

  En zelfverwijt vanwege vervuiling is de bekende linkse onzin. In Europa hebben wij gigantische bedragen aan ontwikkelingshulp in o.a. Afrika geïnvesteerd. met 0 resultaat. Amerikanen hebben overwegend onlusten en wapens geëxporteerd naar o.a. Afrika.

  • Feit is ook dat enorm veel zonnepaneelhouders in de problemen komen…
   Veel omvormers zullen STOPPEN met werken wanneer die geen stroom (230ACV) krijgen van het net.
   De omvormer zal wel blijven werken zolang de batterij 230V zal leveren.
   Maar wanneer die leeg is en geen netvoeding aanwezig is dan heb je niks aan de zonnepanelen.
   Mensen die off-grid (eilandomvormer) leven zullen uiteraard geen probleem ondervinden.
   Ik zeg dat al jaren en kreeg steeds te horen; “ja, maar we zijn geen derdewereldland waar de stroom elke 5 minuten uitvalt”, haha. Die gaan aan mij denken…
   Ik heb veel werk gehad om alles goedkoop aan de praat te krijgen zonder netstroom.

 2. Gates lult uit z’n nek. Mensen willen niet afhankelijk zijn van Russisch gas!!! Is dat zo? Zijn we niet al jaren afhankelijk geweest van olie uit het midden-oosten??Ja we hebben ooit een olieboycott gehad maar die hield niet land stand. Zijn we niet al afhankelijk van energie leveranciers, grote internet providers en wat al niet meer. Maar zolang de politici geen ruzie maken met dit soort leveranciers lijkt het of afhankelijkheid niet bestaat. We zijn in ons leven bijna aan van alles afhankelijk: voedsel/schoon water/electriciteit/communicatie middelen en als dit zo doorgaat zijn wij straks allemaal afhankelijk van die overheid die alles voor U zal bepalen.

  • @henryN, mij maakt het niets uit waar gas en electra vandaan komen. Voor.mijn part van mars. Dus nee, ik vind gas uit Rusland geen enkel probleem. Waarom niet? Omdat het niet mijn oorlog is en zeker niet die van mijn kinderen. Die Gates moet zn kop houden. Die smerige crimineel. Wat betreft rutte cs. Naar het front en laten zij maar eens zien wat ze waard zijn tegen deze ” slechtbewapende ” russische soldaten.

 3. Het zijn altijd dezelfde idioten met miljarden die bepalen hoe het simpelere volk moet leven en betalen. Het zijn deze figuren die de maatschappij onevenredig verarmd hebben en op groteske schaal de wereld hebben vervuild met hun vermogensvergaring en leefstijl. Ik snap niet dat zij steeds een podium krijgen.

  Ik ben absoluut niet tegen verduurzaming en vergroening, maar de opties zijn incompleet en ontoereikend. Het zijn stuiptrekkingen van een continent in verval.

 4. Gates kan wel dom lullen, want zonder aardgas is het niet mogelijk om zijn chemische synthetische vaccins en pillen te produceren. In zijn farmaceutische bedrijven. De hypocritische houding van hem kent geen grenzen.

  Maar waarom zou koolwaterstoffen gevaarlijk zijn voor de planeet? Als die zelfde planeet en alles erop en erin voor 50% uit koolstoffen en waterstoffen bestaat. Net zo met stikstofdioxide wat zogenaamd gevaarlijk is voor de mens, terwijl alles wat leeft stikstofdioxide nodig heeft om te kunnen leven. De mens ademt stikstofdioxide in om daar zijn zuurstof aan te onttrekken. De lucht bestaat uit 99% stikstofdioxide, we worden voor de gek gehouden doordat er gesuggereerd wordt dat stikstof en zuurstof in zuivere vorm voor zou komen. Net zo met kooldioxide wat een heel natuurlijk gas is, wat we vele namen hebben gegeven. Als alle frisfranken in de supermarkt met grote letters er op zouden zetten met CO2. Dan zou de verkoop instorten, omdat dat slecht zou zijn. Daarom noemen ze het prik of bubbels en heel soms kooldioxide of koolzuur.

 5. @Qvic

  Goed dat U geen scheikunde les geeft.hebt,want als je NO2 inademt,zoals je beweert,zelfs 99% is het heel snel gedaan met je.!!!!!
  Co2 is kooldioxide en zit idd in frisdrank, het geeft een lagere PH aan oa frisdrank.

 6. Wat weet ie veel hè, die Gates. Hij is letterlijk van alle markten thuis. Een echte goeroe. In Nederland zou je zo iemand laag opgeleid noemen (niet dat ik het met zulke kwalificaties eens ben), en toch hangen we met zijn allen aan zijn lippen. Hoeveel diesel aggregaten heb je trouwens nodig om de as van de molen waaromheen de wieken draaien af te koelen? Heb een ingenieur gekend die aggregaten leverde aan windmolenparken, geinig hè. Hoeveel energie heb je nodig om een molen te bouwen en is dat gelijk aan de energie die de molen tijdens zijn levensduur opwekt? Als je windstilte hebt, heb je dan niet weer als alternatief evenveel op fossiele brandstoffen lopende energieleveranciers nodig om ons van energie te voorzien? Dubbelop lijkt me. Zomaar wat gedachtenkronkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in