Als er één aspect van de oorlog in Oekraïne is dat met maximale efficiëntie door de oorlogsmist en de NAVO-propaganda heen snijdt, dan is het wel de kwestie van de toegang tot de zeehavens.

Nadat Oekraïne in 2014 al het Krimschiereiland had verloren, werd het ook nog eens verdreven uit alle kustgebieden van de Zee van Azov in de eerste fase van de Russische militaire operatie, die culmineerde in de verovering van Mariupol, schrijft Paul Serran.

En in de afgelopen 10 dagen, sinds Rusland zich terugtrok uit de door Turkije bemiddelde Graanovereenkomst, hebben dagelijkse zware bombardementen op alle grote Zwarte Zeehavens, in combinatie met een zware zeeblokkade en zelfs diepzeemijnbouw van die havens, Oekraïne om praktische redenen veranderd in een land zonder zeekust.

Dit zal de economische problemen nog nijpender maken dan ze al zijn, aangezien graan een van de belangrijkste exportproducten van Oekraïne is, en het vervoer ervan over land onpraktisch en economisch onhaalbaar kan worden.

De dagelijkse gecombineerde gewapende beproeving in de kustgebieden van de Zwarte Zee is gevuld met raketten zoals Onyxen, Khinzal-22’s, Calibers en Iskanders – evenals de inmiddels beroemde Iraanse Geranium (Shahed) drones.

Kijk: Geranium drones ingezet in de Russische haven Reni, precies op de grens met Roemenië. Dit werd gefilmd vanaf de Roemeense kant, letterlijk op een steenworp afstand.

Reuters meldt:

“Russische troepen hebben ’s nachts de haveninfrastructuur in de Oekraïense regio Odessa aangevallen met raketten, waarbij een bewaker werd gedood en een vrachtterminal werd beschadigd, zei de gouverneur van de regio op donderdag.

De havens van Odessa zijn regelmatig doelwit geweest van Russische aanvallen sinds Moskou zich op 17 juli terugtrok uit een door de V.N. gesloten overeenkomst waardoor Oekraïens graan via de Zwarte Zee kon worden geëxporteerd.

Vóór de laatste aanval zei de Oekraïense vicepremier Oleksandr Kubrakov dat Russische luchtaanvallen in de voorgaande negen dagen 26 faciliteiten voor haveninfrastructuur en vijf civiele schepen hadden beschadigd. Hij gaf geen verdere details over de schade.”

Brandstof, munitie en ook graanopslagplaatsen hebben zware verliezen geleden.

Russische media herinnerden onlangs aan de informatie die Pulitzer prijswinnaar Seymour Hersh begin dit jaar had verzameld.

  Oekraïne Situatierapport: Prigozhin-affaire - Raketaanval in Kramatorsk

TASS meldt:

“Oekraïne misbruikte de graandeal om narcotica en olie te smokkelen via Odessa, zegt de Amerikaanse publicist en Pulitzer prijswinnaar Seymour Hersh in zijn artikel, gepubliceerd op het Substack platform.

‘De export van Odessa omvatte illegale dingen zoals drugs en de olie die Oekraïne van Rusland kreeg’, citeert Hersh een bron in de Amerikaanse inlichtingendiensten.”

De haveninfrastructuur was zwaar onder vuur genomen.

Door te patrouilleren in de Zwarte Zee probeert Rusland naar eigen zeggen terroristische aanslagen op de Krim en de Krimbrug te voorkomen.

Sputnik bericht:

“De Federale Veiligheidsdienst van Rusland heeft opnieuw een buitenlands civiel vaartuig geïdentificeerd dat eerder gebruikt zou kunnen zijn om explosieven aan Oekraïne te leveren.

Sporen van TNT en dinitrotolueen werden gevonden in het ruim en op het oppervlak van de boot van het buitenlandse drogeladingschip BMO River, onderweg van Sinop, Turkiye naar Rostov, zei de veiligheidsdienst.

Dit schip deed in juni en juli twee keer de Oekraïense haven Reni aan. De Federale Veiligheidsdienst van Rusland voegde hieraan toe dat er een besluit is genomen om de doorvaart van het schip door de Straat van Kertsj te verbieden.”

Het is opmerkelijk dat de meedogenloze bombardementen op de havens zelfs in Reni werden uitgevoerd, dat op een paar honderd meter van de Roemeense grens ligt, die lid is van de NAVO.

Rusland heeft nog nooit eerder Oekraïense faciliteiten zo dicht bij het grondgebied van de militaire alliantie getroffen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: Merkel onthult het bedrog van het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

  Russische orgieën met Lancet in Zaporizhzhya: Afslachting van 60 Bradley en 20 Leopard 2A4/2A6

Lees meer over:

Vorig artikelAls ze openlijk toegeven dat ze “niet-menselijke” lichamen uit UFO’s hebben gehaald, wat hebben ze dan als volgende stap gepland?
Volgend artikel“Heil Zelensky!”: Humoristische reclame over het steunen van Oekraïne werd gelanceerd in Duitsland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. het net sluit zich, gedaan met verstoppertje te spelen..tenslotte Odessa is Russische en niet/nooit meer een terroristische Navo/Oekraïne enclave..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in