Israël was het eerste land dat vaccinatiecertificaten invoerde, waardoor gevaccineerden meer vrijheid kregen. Sinds juli is er al een booster. Vooral jonge Israëli’s lijken echter genoeg te hebben van vaccinaties, schrijft Baron Bodissey.

De bevolking van Israël is naar internationale maatstaven relatief jong. Ongeveer 28 procent is jonger dan 15 jaar en slechts 12 procent is ouder dan 65. Het aantal mensen dat weigert zich te laten vaccineren wordt geschat op 670.000.

Momenteel krijgen in Israël slechts 5.000 mensen per dag een booster-vaccinatie. De politici worden nu blijkbaar geconfronteerd met een nieuw probleem: ongeveer 15 procent van de Israëli’s boven de 16 jaar wil geen booster-vaccinatie krijgen. In de leeftijdsgroep tussen 16 en 18 jaar kiest slechts de helft voor een booster-vaccinatie. Van de 19- tot 29-jarigen weigert 37 procent.

De Israëlische ziektekostenverzekeraar Clalit Health Services HMO onderzocht dit fenomeen, dat een miljoen mensen treft. Het hoofd van de vaccinatiecampagne van de verzekering, Ruth Baruch, geeft de volgende verklaring:

“We krijgen allerlei antwoorden en redenen, maar we hebben het gevoel dat de mensen hun wil hebben verloren. Ze dachten dat twee doses vaccin voldoende zouden zijn, maar nu zeggen ze tegen zichzelf: wat, nu gaan we ons om de zes maanden laten vaccineren. Zoals bij de griep? Tegen de griep worden we ook niet ingeënt.”

Velen zien daarom geen urgentie in de booster-vaccinatie. Voor sommigen lijkt het coronavirus te zijn overwonnen, voor anderen blijven er nieuwe varianten opduiken, waartegen de vaccinaties wellicht geen bescherming bieden.

De Israëlische regering onder premier Naftali Bennett en de gezondheidsautoriteiten proberen nu druk uit te oefenen op degenen die weigerden de booster-vaccinaties te nemen, omdat ze vrezen dat de nieuwe Omicron variant zich verder zal verspreiden. Vooral ouderen hebben er geen moeite mee om een boostervaccinatie te krijgen. Slechts 9 procent is hier tegen.

  Landen met de hoogste vaccinatiegraad hebben nu het meest onder Corona te lijden

Het aantal mensen dat niet is ingeënt, wordt geschat op drie miljoen. Daaronder vallen ook kinderen die vanwege hun jonge leeftijd nog niet zijn ingeënt: Slechts 10 procent van de 5- tot 11-jarigen heeft tot nu toe een vaccinatie gekregen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Europarlementariër eist antwoorden: “Wanneer worden de sterfgevallen door vaccins geteld”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelItaliaanse ambulancebestuurder: De Gevaccineerden eindigen op de Intensive Care
Volgend artikelUitnodigingen voor Davos tonen directe samenzwering tussen WEF en Nederlandse regering
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in