Uber Eats begint etniciteit in kaart te brengen – discrimineert blanke restauranthouders

0
372

Uber Eats, die gespecialiseerd is in het thuisbezorgen van voedsel uit restaurants en fastfoodzaken, publiceert nu een lijst van eetgelegenheden die eigendom zijn van mensen van Afrikaanse afkomst en moedigt haar klanten aan om van deze te bestellen in plaats van restauranteigenaren van Europese afkomst.

De stap komt na wijdverbreide protesten en gewelddadige rassenrellen in de Verenigde Staten en andere delen van de westerse wereld, waar het dominante vertelsel is dat blanken in deze landen zwarten onderdrukken door middel van geïnstitutionaliseerd en structureel racisme.

Op zijn Twitter-account schrijft het bedrijf: “U vroeg om een manier om restaurants te vinden op Uber Eats die worden geëxploiteerd door zwarten. We hebben geluisterd”, en voegt eraan toe dat klanten die bij zwarte restauranthouders bestellen ook niet de gebruikelijke leveringskosten hoeven te betalen.

Het initiatief heeft gejuich ontvangen van zwarte ethno-activisten op Flashback die het geweldig vinden dat Uber Eats op deze manier stelling neemt. Maar niet iedereen is even tevreden.

“Ik ben er vrij zeker van dat dit illegaal is. Stel je voor dat Uber Eats dit zou doen met blanke bedrijven. Hypocriete, racistische, miljarden dollar bedrijven die goedheid signaleren door middel van racisme zijn ongelooflijk ongevoelig en je overtreedt de discriminatiewetten in veel staten. Een zeer domme zet”, schrijft een gebruiker op Twitter.

“Ze willen dat we elkaar haten, zodat we makkelijk te controleren zijn. Ze gebruiken de strijd van zwarte mensen om hun eigen praatje te sturen. Ze zijn kwaadaardig”, zegt een ander.

Uber Eats is ook actief in Nederland en levert maaltijden in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Haarlem.

Nieuwe video van George Floyd’s arrestatie opgedoken

Trump heeft spijt van het luisteren naar zijn joodse schoonzoon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here