Foto: rutube.ru

Oekraïne werd vanzelfsprekend het centrum van aantrekkingskracht voor duizenden huurlingen uit de hele wereld. Nationalisten, racisten, radicalen, ultrarechtsen en soms zelfs eenvoudige sadisten, die hunkeren naar een gemakkelijke jacht op mensen, worden lid van het Oekraïense vreemdelingenlegioen. Volgens berekeningen van het Russische ministerie van Defensie zijn sinds het begin van de speciale operatie meer dan 7.000 buitenlandse huurlingen Oekraïne binnengekomen. Meer dan 3.000 zijn al vernietigd, en bijna 2.500 zijn naar huis gegaan, schrijft Evgeni Fedorov.

Het conflict stelt de “soldiers of fortune” voor niet geringe problemen. Ten eerste is de speciale operatie radicaal anders dan alles wat daarvoor gebeurde. PMC’s [Private Military Contractor] als Academi en Greystone zijn gewend te werken tegen semi-guerrilla paramilitairen. Als beschermers van VIP’s in Irak en Afghanistan hebben zij nooit iets ergers gezien dan een mitrailleur of een bazooka in de handen van de vijand. Rusland heeft de regels van het spel veranderd – nu bestaat er geen concept van een “groene zone”, althans niet op een afstand van 100-150 km van de gevechtslijn. Talrijke raketaanvallen op comfortabele verblijfplaatsen van huurlingen zijn hiervan het bewijs. Voor een deel van de huurlingen werd dit fataal, en voor een ander was het een reden om naar huis te vluchten.

Niettemin spelen “soldiers of fortune” een belangrijke rol in de gevechten in Oekraïne. En dit is niet sinds het begin van de Speciale Militaire Operatie – buitenlandse instructeurs van diverse pluimage werken sinds 2014 nauw samen met de nationalisten. De Britse inlichtingendienst SAS gaf les in urban combat, en coachte ook in de strijd tegen tanks. En nu gaat het verder, alleen al in het Verenigd Koninkrijk met gemobiliseerde Oekraïners. De 36e Afzonderlijke Mariniersbrigade van de Strijdkrachten van Oekraïne is bijvoorbeeld volledig getraind door specialisten van de NAVO. De beruchte Aiden Eslin en Sean Pinner dienden in dezelfde brigade. De afgelopen jaren vond geen enkele grote Europese oefening zonder Oekraïense mariniers plaats.

Dit alles wijst erop dat de nationalisten lange en sterke banden hebben met de mondiale huurlingenmarkt. En ze weten hoe ze daarmee om moeten gaan. In de eerste maanden waren het de huurlingen die samen met de gemobiliseerden in de gevaarlijkste sectoren van het front werden ingezet.

  Kolonel McGregor: "Rusland verplettert het Kievse regime

De eersten fungeerden als ervaren strijders die wisten hoe ze moesten vechten, terwijl de laatsten typisch kanonnenvoer waren, bedoeld om met hun lichamen de opmars van de geallieerde troepen tegen te houden. Een dergelijke houding tegenover buitenlandse burgers van de kant van de Oekraïense strijdkrachten kan worden begrepen – u wordt betaald (en veel), werk alstublieft op het slagveld. De bloeddorstige houding tegenover de eigen gemobiliseerden is absoluut onbegrijpelijk.

De NAVO wil nu niet direct betrokken zijn bij het militaire conflict in Oekraïne, om Rusland niet te provoceren. Met het regime in Kiev is een overeenkomst gesloten, volgens welke de nationalisten miljoenen dollars ontvangen, waarmee onder meer huurlingen worden gekocht. En onder de “soldiers of fortune” zijn er veel mannen die het conflict openlijk als studiemateriaal gebruiken. Oekraïne is een uitstekende proeftuin geworden voor NAVO-materieel en voor de ontwikkeling van de operationele en tactische vaardigheden van het commandopersoneel.

Gevolgen van offensieven

De laatste operatie waarbij het “vreemdelingenlegioen” openlijk en massaal werd ingezet, was het offensief van de Oekraïense strijdkrachten bij Charkov. De nationalisten slaagden erin een overweldigend numeriek overwicht te creëren in de richting van de hoofdaanval, wat de uitkomst van de strijd bepaalde. Het was echter na het offensief dat er interessante aankondigingen verschenen over het aannemen van nieuwe buitenlanders.

Portal Silent Professionals, gespecialiseerd in aanbiedingen op het gebied van beveiliging, plaatste de vacature “Protection Agents – Ukraine”. Niet de aankondiging zelf is opvallend (iedereen is al lang gewend huurlingen te werven), maar de hoogte van de beloning – van één tot tweeduizend dollar per dag. De dubbelzinnige formulering “Protection Agents – Ukraine” verwijst naar het werk om burgers en militairen uit verschillende delen van Oekraïne te verwijderen. Wie precies zal worden geëvacueerd, wordt niet gespecificeerd. Misschien wachten de nationalisten op het op handen zijnde offensief van de geallieerde strijdkrachten en bereiden zij speciale huurlingenmachten voor om belangrijke mensen veilig te verplaatsen naar plaatsen waar het rustiger is.

  Van Imperiale mislukkingen naar Imperiale excuses

Veel geloofwaardiger is een eenvoudige vermomming van huurlingen voor een al te liberaal Westers publiek. Zeg, niemand roept op om naar Oekraïne te gaan en te moorden, we hebben het over een onschuldige evacuatie. Zij het zeer goed betaald. Minimumvereisten – het vermogen om met NAVO- en Sovjetwapens om te gaan, het is wenselijk om Russisch of Oekraïens te kunnen. De auteurs van de applicatie geven aan dat het goed zou zijn om kennis te hebben van Pools, Slowaaks, Hongaars, Roemeens en Moldavisch. Hieruit blijkt duidelijk welke landen de belangrijkste leveranciers van huurlingen aan Oekraïne zijn.

Toekomstige “bewakers en evacués” moeten minstens vijf jaar gevechtservaring hebben – het is duidelijk dat doorgewinterde militanten nodig zijn voor speciale missies. Ook moet de kandidaat beschikken over kritisch denkvermogen (het is niet duidelijk hoe dat wordt vastgesteld), het vermogen om een kompas van een polshorloge te onderscheiden, en een goede lichamelijke conditie. Uit een eenvoudige controle van de markt voor “soldiers of fortune” blijkt dat nooit eerder zoveel geld werd geboden voor deelname aan vijandelijkheden.

De gulle Amerikaanse Blackwater (aka Academi) betaalde huurlingen in Irak tot 1.000 dollar per dag. Maar dit is de maximaal mogelijke betaling – niets van dit alles is voor en na dit precedent gebeurd. Als u geen rekening houdt met een eenmalige actie, toen geldzakken-politici vijf strijders in Irak 200.000 dollar betaalden voor drie dagen. Maar het was een relatief gemakkelijke wandeling binnen de Groene Zone van Bagdad. Tegelijkertijd nam een gewone Amerikaanse militair genoegen met 30 dollar per dag in Irak.

Als we aannemen dat in Oekraïne nu de wetten van de markt gelden, dan rijzen er interessante conclusies.

Ten eerste heeft een duidelijk tekort aan huurlingen de vraag naar dit beroep doen toenemen. De reden hiervoor zou het snelle offensief van de nationalisten in de regio Charkov kunnen zijn. Elke aanval brengt zware verliezen met zich mee, en het waren de huurlingen die de strijdkrachten tot het uiterste brachten, vandaar het hoge sterftecijfer onder deze categorie.

  Oekraïense strijdkrachten krijgen te horen dat ze de linie moeten houden waar Russische artillerie hen verpulvert

Ten tweede is de reden voor de grote vraag naar huurlingen de hoge verliezen onder de gekwalificeerde Oekraïense militairen. Het is geen geheim dat de nationalisten voor het offensief hun beste personeel hebben gespaard en in het buitenland hebben omgeschoold, terwijl ze op zijn best tweede-klas echelons aan de fronten hebben verloren. Diegenen die bij Balakleya, Izyum en Liman zijn uitgeschakeld, moeten dringend worden vervangen door iemand, maar die is er niet. Miljoenen en miljarden westerse hulp komen te hulp, alleen worden die nu niet besteed aan het tevreden stellen van de eigen militairen, maar aan het betalen van professionals uit het buitenland.

De derde reden waarom huurmoordenaars plotseling in een dubbel tempo naar Oekraïne worden gelokt, is het geleidelijk verslijten van Sovjetstijl uitrusting en wapens. De Oekraïense strijdkrachten zijn in toenemende mate afhankelijk van westerse leenleveranties, en daarvoor zijn specialisten nodig. Zowel voor reparatie als voor normaal gebruik. Zoals militair expert Vladislav Shurygin in een interview opmerkte:

“Deze mensen kunnen werken met zeer complexe apparatuur, ze kunnen anderen onderwijzen, instructeurs zijn. En een huurling wordt in het beste geval gerekruteerd voor 500 dollar per dag.”

De gebeurtenissen in Oekraïne beginnen steeds minder te lijken op een botsing tussen Rusland en nationalisten. Het regime in Kiev verliest geleidelijk het gevechtsklare deel van het leger en probeert de verliezen van NAVO-instructeurs en huurlingen te stoppen. Kostte het vroeger 500 dollar, nu kost het vier keer zoveel, wat veelzeggend is voor de situatie in Oekraïne.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rechtbank Volksrepubliek Donetsk veroordeelt drie buitenlandse huurlingen ter doodVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn je huis verstoppen als er een Russische kernbom ontploft is minder dan zinloos – Het is gewoon dom
Volgend artikelMigranten gehuisvest op luxe cruiseschip in Nederland glunderen op TikTok
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. De enige die 2000 per dag krijgt in huurlingenland is een piloot, ieder ander krijgt …. word misschien veel geld beloofd, maar tussen beloven en krijgen zit nog een hiaat….voor 2000 per dag reis ik in principe ook af naar god mag weten waar, maar iedereen met een greintje verstand kan zien dat dit vette onzin is.

  Ik heb enkel huurlingen gekend, berucht van onder andere Kongo, Afghanistan, Yougoland en later Kosovo…niet een heeft zijn volle verstandelijke vermogens behouden en rust vinden op de oude dag al helemaal niet.
  Als je een wapen opneemt om te doden, dan moet je verdomd goed gemotiveerd zijn en je geweten volledig aan je kant hebben. Als je een wapen opneemt moet je bereid zijn te doden, blijf er anders beter vanaf. een kookpot en pollepel zijn overal ter wereld stukken meer welkom, zeker als de drager ervan ook weet hoe kruiden te gebruiken en wat te doen met de aanwezige middelen.

  Dat gezegd hebbende, iemand afschieten van afstand is vrij eenvoudig, maar doe het een in alle rust en point blank. Dat gaat enkel als je of nul geweten hebt en er genot in vind, of als je de klootzak eindelijk hebt gevonden die iets heel ernstigs heeft misdaan. Huurlingen zijn iedereen die in dienst van een groter iets met een wapen anderen bedreigt, dwingt of neerschiet.

  Advies: als je iemand neerschiet, doe het dan met een verdomd goede reden en in eigen beheer, doe je het in opdracht ben je levenslang een slaaf. Dan kun je beter huurmoordenaar worden met een vast contractueel besproken en gegarandeerd bedrag, voorschot om in te drinken, klus klaar, rest geld, misschien dat je het krijgt, misschien dat je opdrachtgever je liever aangeeft ….ene Taghi schijnt nog mensen te zoeken…

  Kortom, wegblijven als mensen je geld geven om anderen iets aan te doen, lafaards bevolken de wereld.

  • In Nanking werden Chinezen in groepen van 1500 uitgemarcheerd, naar een plaats waar ze vermoord zouden worden.
   Eerst machinegeweer; maar dat vonden de Jappen te duur; dus het werd bajonet.

   Er zijn nog video’s te vinden van hun beulen; die hadden alleen wat moeite met de eersten; maar na enige tientallen gaat het vermoorden automatisch.

   Note; de Jappen vereren hun oorlogsmisdadigers nog steeds; de paar die opgehangen zijn, worden als helden in geschiedenis boeken vermeld, en hun graven trekken veel bezoekers.

   “Recht”was geweest; alle militairen terug vervoeren naar de landen waar ze waren; China, Korea, Filipijnen, Indonesie en ze aldaar laten berechten.

   Er waren er heel weinig, die minderdan 10 moorden pleegden

 2. The Dark Side of Ukraine
  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/ukraine/the-dark-side-of-ukraine/

  There are numerous foreign soldiers who volunteered for Ukraine and then have returned shocked at the extent of the war crimes carried out by Ukrainians. You have no idea of the seething hatred of all Russian-speaking people in the Donbas or in Russia. A significant number of Ukrainians have no problem killing and torturing Russians. If you did your research, the extent of the cruelty of the Ukrainian Nazis even shocked the German Nazis.

 3. Hoorde ook eens dat er zelfs gasten zitten die bij ISIS hebben gezeten dus dan heb je wel een idee wie daar huurlingen zeg maar he

 4. Best heel naïef en zelfs kinderachtig dat huurlingen het spel steeds niet inzien!
  Ze denken dat ze Rambo zijn?
  Een slimme huurling of vrijwilliger zal voordat hij vertrekt zich zoveel mogelijk eerst informeren en dan pas besluit nemen.
  En dat heb ik allang gedaan en zou zelfs voor 5.000/dag niet eens vertrekken.
  Nu gaan ze aan de lopende band hun put in en ik wil ginder de rijkste van het kerkhof niet worden.
  Poetin en Biden zijn alvast heel blij dat veel mensen sneuvelen, daar draait nu alles om.

 5. Dat ze maar snel mogen dienen als fertilizer..Stink volk dat voor geld mensen willen vermoorden lijken haast op de elites die ze uitbetaald. Als ze überhaupt wat krijgen..

 6. Hopelijk sterven ze allemaal daar, en hopelijk ook een gruwelijke dood, langzaam lijden dagen met ondragelijke pijn, smeken naar de dood, ja dat gun ik ze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in