De vakbond SUD Santé Social van het ziekenhuis Édouard-Herriot in Lyon heeft een stakingsaankondiging ingediend om zich te verzetten tegen de verplichte vaccinatie van zorgverleners en de uitsluiting van ongevaccineerde patiënten. De staking begint op 29 juli, voor onbepaalde tijd, bericht Freewestmedia.com.

Op 23 juli heeft de vakbond SUD Santé Social van het Édouard-Herriot ziekenhuis in Lyon een staking “voor onbepaalde tijd” aankondiging die op 29 juli om 6 uur ’s ochtends zal beginnen, en die alleen zou eindigen als “het resultaat van de onderhandelingen gunstig is voor de eisen”.

De stakers verzetten zich tegen de verplichte vaccinatie van zorgverleners – die op 12 juli door president Emmanuel Macron werd aangekondigd en in september van kracht moet worden – en eisen “het niet ontslaan van ongevaccineerde ziekenhuismedewerkers”. Deze mogelijke sanctie is inmiddels door het parlement verworpen, maar personeelsleden die weigeren zich tegen Covid-19 te laten vaccineren, riskeren een werkverbod en opschorting van loon.

In een brief aan de directie van het ziekenhuis, gepubliceerd op de Facebookpagina van de vakbond, eist het stakende personeel ook dat  Covid-19 systematisch erkend wordt als arbeidsongeval en vraagt het de directie dat “de toegankelijk van openbare diensten voor iedereen is, te respecteren”.

Zoals gemeld door Le Progrès, verzet het personeel zich tegen de discriminatie van patiënten op basis van hun vaccinatiestatus: “Wij weigeren hun classificatie aan de ingang van onze openbare gezondheidsinstelling”. De dreiging is autoritair en infantiliserend, aldus de vakbond. “Het is te onmenselijk”, aldus Chaïbia Khaif-Janssen, voorzitster van de vakbond. Zij sprak over de vaccinatieplicht voor zorgverleners op BFM Lyon: “Het stigmatiseert, het straft, het straft de ziekenhuismedewerkers die al meer dan anderhalf jaar zo hard werken om deze pandemie te bestrijden en dit is het resultaat. Het feit dat zij hen bedreigen, drijft hen tot het uiterste. Sommigen wachten op het vaccin van Sanofi, anderen willen wachten tot ze een beetje zicht hebben op mRNA-vaccins, en er zijn nog tal van andere redenen. Maar de dreiging is autoritair, het is infantiliserend. Het is te hardvochtig”.

  Een pandemie van de drievoudig gevaccineerden

Dit is de tweede onbeperkte stakingsaankondiging die in Frankrijk is ingediend. Dezelfde aankondiging werd onlangs ingediend in een ziekenhuis in Montélimar. De afdeling CGT van de ziekenhuisgroep Portes de Provence, in de Drôme, heeft een onbeperkte staking aangekondigd om zich te verzetten tegen de verplichte inenting van zorgverleners.

“Wij weigeren de vaccinatieplicht, wij vragen meer transparantie, wij missen perspectief ten aanzien van dit vaccin”, aldus Elsa Ruillère, adjunct-secretaris van de CGT van de ziekenhuisgroep Portes de Provence (GHPP), in Montélimar in de Drôme, in een gesprek met France Bleu. Een dag eerder had de vakbondsvertegenwoordigster zich over deze beslissing uitgelaten tijdens een televisie-interventie op RMC, waarin zij onder andere “discriminerende” en “sektarische” overheidsmaatregelen aan de kaak had gesteld.

De CFDT, de vakbond die de meerderheid vormt, heeft van zijn kant geweigerd de staking te volgen. Op dit moment zijn al zo’n 300 tot 400 mensen gevaccineerd, op een totaal personeelsbestand van zo’n 2000 zorgverleners.

“De meerderheid van de leden heeft ingestemd met een staking, ze zullen in alle diensten zijn”, onderstreepte de vakbondsman van de CGT. “We hebben zorgverleners die ontslag nemen, besluiten zich te heroriënteren, hun roeping opgeven. Ik stel de regering deze vraag: wat gaat u doen als 40 procent van de zorgverleners ontslag neemt?”


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Uit protest tegen gedwongen vaccinaties: Frans ziekenhuis staaktVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelReiner Fuellmich: “De huidige crisis heeft niets met volksgezondheid te maken”
Volgend artikelRestaurant in Californië eist “bewijs van ongevaccineerd zijn” voor service
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. en terecht te protesteren tegen verplichte inenting(en) Covid-19 en andere vaccin die vast nog gaan komen. Ik steun de franse ‘onderdanen’ hier zeker mee!!!
    Geen verplichte vaccinatie, dat nooit, nergens!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in