Foto ter illustratie / Russische soldaten (Public Domain)

Naarmate de wereld dichter bij een nieuwe wereldoorlog komt, volgen voedseltekorten, sociale onrust en hyperinflatie. En als puntje bij paaltje komt, zal een groot deel van de wereldbevolking het waarschijnlijk niet overleven.

Sinds de Russische president Vladimir Poetin Oekraïne is binnengevallen, is de stabiliteit van het mondiale economische klimaat van een klif gegaan. Daarvoor was het natuurlijk al erg, maar sinds februari schijnt het in hyperdrive te zijn gegaan, schrijft Ethan Huff.

The Great Recession Blog heeft een breed overzicht samengesteld van enkele van de meest opvallende gebieden waar ofwel de achtergrondinflatie (stijgende productiekosten) ofwel de consumenteninflatie sterk toeneemt, een van de grootste daarvan is olie.

“Olie heeft natuurlijk invloed op de prijs van zowat alles, en er is hier geen cavalerie die iemand te hulp zal komen, ondanks Biden’s smeekbeden,” legt het blog uit.

Oliegiganten als Exxon gaan prat op enorme winststijgingen als gevolg van de tekorten die ontstaan doordat Russische bronnen offline worden gehaald, terwijl de consumenten aan de pomp hogere prijzen betalen dan ooit tevoren in de geschiedenis van onze natie.

“Blijkbaar zijn tekorten goed voor de zaken … althans voor sommige bedrijven – die met hun eigen ruime voorraden in tijden als deze gulzige winsten zien,” legt het blog uit.

Zal er volgend jaar om deze tijd genoeg voedsel zijn om rond te komen?

De stijgende energiekosten hebben ook een directe invloed op de levensmiddelensector, zoals nu misschien wel het duidelijkst te zien is in Duitsland, waar de voedselprijzen met 20 tot 50 procent stijgen.

De Verenigde Staten zien daar nu ook de sporen van, want de energievoorziening van het land wordt bemoeilijkt door het beleid van het Biden-regime, dat het land opnieuw energie-afhankelijk heeft gemaakt, in plaats van energie-onafhankelijk, zoals zij onder Donald Trump waren.

  Zelensky: "Ik ben dol op cocaïne, het geeft me de hele dag energie"

De situatie wordt nu over de hele wereld zo slecht, dat het vooruitzicht van wijdverspreide hongersnood een realiteit wordt. Energie kost het meest, kunstmest is schaarser, en de oogsten hebben op veel plaatsen al te lijden onder het gure weer – wat komt er nog meer?

“Natuurlijk vult financiële hulp geen buiken op plaatsen waar geen voedsel is door gebrek aan kunstmest en/of doordat gewassen niet geplant worden in de belangrijkste voedselproducerende naties voor de wereld en ook niet binnen die naties,” legt het blog uit.

“Wat helpt zijn voedseltransporten, maar voedsel dat vanuit de V.S. naar andere naties verscheept wordt om hongersnood te voorkomen, betekent onvermijdelijk voedseltekorten in de V.S. op kleinere schaal en zeker hogere prijzen, omdat de mensen klauteren om het beperkte voedsel dat beschikbaar is, in handen te krijgen.”

Als er echter niet genoeg voedsel is om te delen, dan wordt dit scenario al snel veel erger, met rellen tot gevolg en nog veel erger naarmate het langer aanhoudt.

“In een tijd waarin de ene calamiteit – de COVID-19 crisis – de hele wereld treft (waarbij de economische gevolgen grotendeels te wijten zijn aan nationale reacties op COVID) treft een andere calamiteit – de oorlog – de hele wereld (deels te wijten aan onze wereldwijde reacties daarop),” onthult het blog verder.

“Elke calamiteit, samen met de ingebakken inflatie die al aangewakkerd is door jarenlange spilzucht van de centrale banken, verzwakt ons vermogen om de volgende op te vangen.”

Het is bijna te verwachten dat er iets nieuws, groots en catastrofaals staat te wachten om ontketend te worden, zelfs terwijl wij door de huidige nachtmerrie heen hobbelen. Het is bijna alsof er een perfecte storm klaar staat om ontketend te worden als de tijd rijp is, en de hele wereldeconomie voorbij het punt van “no return” te doen kantelen (als het daar nu al niet is).

  Blinken belooft Zelensky dat nieuwe Amerikaanse wapens game changer zullen zijn

“Ik vraag mij af welke wereldramp hierna als een zwarte zwaan zal binnenvliegen om alles onderuit te halen, want wij hebben overal ter wereld onze veerkracht uitgeput en lijken vastbesloten om daarmee door te gaan met oorlogen en sancties die niemand zich kan veroorloven.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Wat heeft de globalistische elite hierna voor ons in petto?Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelVS: Doodgeboorten exploderen
Volgend artikelKijk: Chinezen knielen op straat voor de autoriteiten terwijl hun inentingskaarten door Chinese ambtenaren gescand worden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Het grootste gevaar voor de burgers is niet honger of oorlog maar de eigen overheid, die zijn streven om orde te houden en rust zowel vrijheid als menselijkheid zal vertrappen.

  Duchesne.

 2. Mochten de C19 “vaccins” hun bedoelde werk doen dan zal het wel meevallen met de hongersnood. Veel minder monden te voeden. Wel moet de keten in tact blijven, laten we hopen dat er voldoende niet-geprikten zijn die werkzaam zijn in de voedselketen.

 3. Net als Baudet Ben ik een groot aanhanger van Poetin. Willen we wereld vrede dan moeten we achter Baudet en Poetin staan. Zij zullen voor vrede en vriendschap zorgen.

 4. Volgens mij hebben ze nu alles in handen.
  Doodsbange geïnjecteerde bevolking, concentratiekampen, alle grondrechten verscheurd en billie heeft met zijn wereldhorrororganisatie binnenkort alle macht.
  En dan de bangmakerij alleen al om honger (waar ook Frontnieuws aan mee doet)
  Klauss heeft alles klaar.

  Spuitjes, opsluitingen, niet meer vrij mogen ademen door smoelenlappen, debielen verslaafd aan hun totallcontrolphone…kijk hoe “ze hebben niets maar zijn gelukkig” ze straks zijn als ze “zomaar” digitale voedselbonnen krijgen omdat ze achterlijk geklapt hebben voor de verpleging en steun betuigd in een oorlog en uiteraard hun prikkaart op orde.
  Een paar likejes dat je van de geweldige overheid en superbillie houdt en je krijgt ook nog belegbonnen.

  En wij….afgemaakt. Rechtstreeks of indirect d.m.v. de stralingen en het allesverklotende zonnescherm.

 5. AB in de bocht Quote” En dan de bangmakerij alleen al om honger (waar ook Frontnieuws aan mee doet)”
  Hersenloze opmerking .
  Slaat kant nog wal . 🙁

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in