Foto ter illustratie © Dirk Ingo Franke (CC BY-SA 2.0)

Inwoners van Finland begonnen vorige maand melding te maken van een enorme vlammenstraal van over de Russische grens. Satellietbeelden ontdekten een enorme hittegolf die een Russische fabriek voor vloeibaar aardgas (LNG) bleek te zijn die miljoenen kubieke meters gas afbrandde die aan Europese klanten zouden worden verkocht, bericht Breitbart.com.

Senior VP Sindre Knutsson van het in Noorwegen gevestigde onderzoeksbureau Rystad Energy vertelde vrijdag aan Sky News dat de Russen dagelijks 4,34 miljoen kubieke meter gas met een waarde van ongeveer 10 miljoen dollar verbranden, waardoor genoeg brandstof vernietigd wordt om 1,5 miljoen Europese huizen te bevoorraden.

De verbranding vindt plaats in een LNG-fabriek in de Russische stad Portovaya, die ten noordwesten van Sint-Petersburg bij de Finse grens ligt. De fabriek ligt in de buurt van een compressorstation voor de onderzeese pijpleiding Nord Stream 1, die naar Duitsland loopt.

Rusland heeft eind juli de gasstroom door Nord Stream 1 teruggebracht tot 20 procent van zijn nominale capaciteit, waarmee het een reeks escalerende beperkingen voltooide die noodzakelijk zouden zijn geworden door “technische problemen” met een compressorturbine.

De Duitsers beschuldigden Rusland ervan hun gas af te snijden als vergelding voor het verzet tegen de Russische invasie in Oekraïne. Rusland voorziet in ongeveer een derde van de Duitse gasbehoefte.

“Gas is nu een onderdeel van de Russische buitenlandse politiek en mogelijk van de Russische oorlogsstrategie,” beweerde de Duitse ambtenaar Klaus Mueller, terwijl de LNG-prijzen in heel Europa de pan uit rezen.

Knutsson zei dat de hoeveelheid gas die uit de Portovaja-centrale werd geloosd zo groot was dat het onwaarschijnlijk leek dat dit het resultaat was van testen of de bouw. De centrale is nieuw en zal volgens de planning later dit jaar officieel in bedrijf worden genomen.

  "De terugtrekking uit Kiev is Russische Escalatie. Het is de...Transformatie van een Psychologische Operatie naar een Leerboek Oorlog"

“De precieze reden van het affakkelen is onzeker, omdat er geen behoorlijke communicatie van Gazprom of Rusland is geweest,” merkte hij op.

Knutsson voegde eraan toe dat het “affakkelen” van vlammend gas uit de Portovaja-faciliteit dagelijks ongeveer 9.000 ton kooldioxide de lucht in blaast, een situatie die hij omschreef als een “milieuramp”.

Andere analisten waarschuwden dat het affakkelen op zo’n grote schaal een grote hoeveelheid roet of “zwarte koolstof” produceert, die naar het noorden stroomt en zich afzet op de sneeuw in het noordpoolgebied, waardoor die gaat smelten.

“Ik heb nog nooit een LNG-installatie zo veel zien affakkelen. Vanaf ongeveer juni zagen we een enorme piek, en die ging niet meer weg. Het is heel anomalisch hoog gebleven,” vertelde Dr. Jessica McCarty, een deskundige op het gebied van satellietgegevens van de Miami Universiteit in Ohio, vrijdag aan de BBC.

De ambassadeur van Duitsland in het Verenigd Koninkrijk, Miguel Berger, zei dat Rusland waarschijnlijk overtollige voorraden vernietigt omdat “zij geen andere plaatsen hebben waar zij hun gas kunnen verkopen.”

Industrie-experts merkten op dat het draaiende houden van een LNG-installatie en het afbranden van product dat niet naar elders wordt verscheept, als goedkoper en veiliger wordt beschouwd dan de installatie koud te sluiten en later weer op te starten.

Knutsson speculeerde dat de Russen misschien willen dat die enorme verbranding van verspild aardgas duidelijk zichtbaar is vanuit Finland, als een teken van de Russische dominantie op de Europese energiemarkten.

“Een duidelijker signaal kan er niet zijn – Rusland kan morgen de energieprijzen omlaag brengen. Dit is gas dat anders via Nord Stream 1 of alternatieven zou zijn geëxporteerd,” zei hij.

  Trump: Duitsers kunnen binnenkort "zonder land komen te zitten"

Het Russische staatsenergiebedrijf Gazprom weigerde de gasverbranding te bevestigen of te bespreken met buitenlandse media.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Biolabs – Is er meer aan de hand met het Oekraïne/Rusland conflict dan men op het eerste gezicht zou denken?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStop met wachten op WO3 – Het is Agenda 2030
Volgend artikelHet Hooggerechtshof van Zuid-Afrika heeft Afrikaanse politici vrijgesproken van het aanzetten tot het doden van blanke Zuid-Afrikanen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

  • plus dat er God zij dank nog verstandige zielen op deze aarde rondlopen die beseffen dat wij WEL CO2 nodig hebben om te kunnen overleven: het is de basis voor onze zuurstofaanmaak via planten en bomen!

  • en gewoon die 3 belasting dingen over de energie prijs eraf te halen… of er minimaal 2 van te schrappen, ze kunnen het wel, maar doen het niet, nets als met de grenzen sluiten, ze kunnen het wel, maar ze doen het niet and so on.

   het is allemaal bewust.

 1. Nord Stream 2 mag niet open van Nazi Duitsland. Van de bevolking mag die wel open… In de fake “democratie” die er is in NL en EU, creëren de leiders crisis op crisis om de bevolking financieel kaal te kunnen plukken en het menselijk ras te verzwakken door kansloze immigranten, gender identity issues shit, homo en transseksuelen wordt gepromoot op basisscholen…hiermee nog meer ziekte en verderf in de samenleving.

  • mag niet van de United nazi’s UN = Amerika and Co.
   United Satan de US zit al minimaal vanaf WW2 geïnfiltreerd in Europa, allerlei clubjes opgezet om te beïnvloeden e.d. en foundations om niet rechtstreeks van de Staat te komen, zodat ze buiten WOB verzoeken blijven, maar opereren natuurlijk via die Staat (deep state) bijna elke foundation behoord daartoe, vandaar dat landen daar ook geld in storten, hun aandeel voor het grote plan… verkapt als liefdadigheid, groen of goed voor de armen en of kids/ouderen 😉

 2. Hahaha heerlijk dit. Europa zometeen zonder gas in de kou en Rusland fakkelt het gas gewoon hup de lucht in. Gewoon omdat het kan. Haha, top! Wanneer gaan “gewone” mensen nou eens boos worden? Prijzen stijgen, we worden overlopen door buitenlandse ellendebrengers, kranten melden steeds meer hel en verdoemenis, maar de meeste mensen gaan gewoon door met onnozele zooi kopen, feestjes geven en vakanties boeken. Hoe dan?

  • Vrijheid: Oh, ik hoorde vanmorgen op de radio dat er in Ter Apel zo’n zielige toestand heerst… al die ‘vluchtelingen’ die NL binnenharkt moesten gisternacht buiten slapen, het was 11 C. Gossie, waar moeten die mensen nou heen. Gelukkig kregen ze dekens, ze zijn zo blij. Er moet toch genoeg plek zijn voor die belangrijke stumperds in het Binnenhof, als ze daar een beetje gaan opruimen?? En in de gemeentehuizen zelf?? En in de scholen! Gewoon weer effe een lekkere lockdown houden, opgerot met die schoolkindjes, ruimte maken voor de ‘vluchtelingen’!
   Ik heb geen kots meer over om uit te kotsen.

 3. Wat een opmerkelijk verhaal weer…. Hahahahahahah global warming en tegelijkertijd zonsverduistering! Gates zal verrukt zitten te kraaien in zijn schommelstoel.

  En de EU steeds maar keihard nooit toegeven dat het hele gelazer begonnen is met de bedreiging in de achtertuin van Rusland door het VS cum NAVO gajes. Want daar begon het mee.

  Amerika MOET en ZAL Europa naar de kloten helpen en wereldmacht behouden. (Daar zijn ze al jaren mee bezig). Dat de EU debielen zich zo graag in hun eigen ballen trappen om Amerika te gehoorzamen, snap ik niet. Wat zit daar achter. Ik vermoed dat het te maken heeft met Weather as a Force Multiplier, het oorlogsgereedschap waar de US Mil al lange tijd mee bezig is. Als je niet meedoet, laten we het effe goed plenzen op je tarweplantjes, of we laten het goed opdrogen dat je rivieren en meren in moddervijvers veranderen. Hittegolven, etc. Kijk maar naar de strepen in de lucht, dan zie je precies wat ze aan het uitvreten zijn.

 4. Die Finnen aan de grens hebben geluk
  Misschien voelen ze de stralingwarmte tot in hun huizen,allee degenen die er dicht bijwonen.
  De kalfskoppen van EU leiders doen ons wat aan,als er een revolte moest uitbreken kunnen we alleen met stokken en stenen terugvechten.de orde nazies zij de laatste jaren goed voorzien van alle moderne wapens,de onze moesten we jaren geleden inleveren.wat nu gebeurt was toen al voorzien.

 5. Denk dat die chantage meer in de persoonlijke sfeer ligt. Opnames van uitspraken, aktiviteiten enz.
  Net als de bedreigingen daaromtrent naar fam. enzo.

 6. Beste Mensen
  Als de hel zo vol is
  Hoe komt het dan
  Dat de mensen op Diesel blijven rijden?
  Grote blokken CO2
  Gewoon invriezen
  Kunnen verscheept worden naar de Noordpool
  En gebruikt worden door Eskimos
  Genoeg gratis dingen om te Delen
  Vroeger had ik ooit een fietsje
  Maar zielige Wimpie van om de hoek
  Was arm
  Daar konden hun ook niets aan doen
  Ik heb hem toen door de midden gezaagd
  Het fietsje dus
  Ik had de achterkant als eenwieler
  Wimpie de voorkant
  Maar die had geen pedalen
  Dus hij kwam niet vooruit
  Maar het gaat om het Idee
  Zielige Wimpie was blij
  Ik ben een goed Mens

  Dank U

 7. Knutsson voegde eraan toe dat het “affakkelen” van vlammend gas uit de Portovaja-faciliteit dagelijks ongeveer 9.000 ton kooldioxide de lucht in blaast, een situatie die hij omschreef als een “milieuramp”.
  tekst uit het artikel
  Gelukkig met de CO2 die de Russen nu produceren kan de aarde weer wat groener worden.
  Kijk maar eens op: http://www.klmaatgek.nl
  De aarde zit op een dieptepunt van het CO2 verhaal, Nog minder en de palnten sterven af. Geen zuurstof meer en ook de WEFbende gaat gewoon de pijp uit.

  • Inderdaad beste, ik ben al zolang overtuigd dat heel deze klimaatgekte weeral gecoördineerd is door de Davos-cult! De vraag waar ik géén antwoord over krijg is het waarom?. U hebt gelijk dat het CO2 gehalte op een dieptepunt is gekomen, tussen 150 en 180 ppm stikt de aarde en onder de 150 ppm is er géén enkele biologische levensvorm mogelijk. Met amper 420 ppm CO2 nu is het idd. zo dat we, om bvb groenten te laten groeien tot 1000 ppm moeten bijpompen in de kasten, woestijnen op aarde zijn abnormaal! Het biologisch leven is koolstof gebaseerd..waarom die oorlog tegen onszelf? Er is nog een andere agenda bezig denk ik!

 8. Er zijn meerdere landen die sancties kunnen toepassen. In het najaar kunnen we zien hoe het in Europa uitpakt met hun slaafse mentaliteit naar de VS toe!

 9. t Is nooit goed 🙂 Rusland fakkelt gas af.
  Jamaar zeg…
  Door sancties kan hij niet verkopen, en zit met overschot. Dus moet hij het wel opbranden.
  En dat is dan weer slecht voor het milieu…
  Oe wa slecht voor het milieu? Als het verkocht wordt en gebruikt word, is het even slecht voor het milieu, dus dat gaat niet op.
  Ah ja VS en Europa willen het voor niets…
  ‘t Is hoe ge het bekijkt haha.

 10. Imo een onzinverhaal om mensen weer boos op Rusland te krijgen. Waar is het bewijs voor het vele fakkelen?
  Fakkelen is een normaal onderdeel van zo’n chemische fabriek, maar het is niet gezegd dat ze dit nu bewust en expres doen.
  Het is in ieder geval echt niet zo dat Rusland moet fakkelen omdat ze het nergens kunnen opslaan. Alsof het gas ongecontroleerd naar buiten komt…

 11. Hier in het lieg en bedrog imperium de EU hebben door hun eigen wanbeleid dit veroorzaakt in de zienswijze van het volk, maar gezien vanuit het opgelegde script van het WEF, die zij verplicht moeten uitvoeren loopt exact volgens plan. De arrogantie en het hypocritische hebben de EU leiders naar een nieuwe dimensie geheven en hebben lak aan hun eigen bevolkingen. Vooral de bewuste opzettelijke tegenwerking vanuit Duitsland. Door de compressoren eerst te verdommen om retour te sturen, om het vervolgens geen veiligheidscertificaten voor af te geven, waardoor de compressoren niet in bedrijf gesteld kunnen worden. En dan klagen dat de toelevering dan minimaal is. Dit gebeuren is pure chantage vanuit de EU/ het Angelo Zionisten Rijk met de vazal Amerika. De Nordstream 2 zijn de compressoren van Russische makelarij is, kan er geen chantage middel vanuit het westen gebruikt worden. Zoals nu met de Nordstream 1. Daar affakkelen heel normaal is, om de druk niet te hoog te laten worden in de installatie. Nu er wat meer afgefakkeld wordt valt je jaloezie van de EU lidstaten erg op, daar zij zelf de gas import weigeren en/of verdommen in Roebels te betalen. Zwijgen zij daar over.

 12. Dit is dus onzin. Er wordt alleen afgefakkeld als er werkzaamheden gepland zijn. Dan moet de leiding drukvrij zijn.
  Als er minder gas nodig is, zoals nu niet meer naar Europa, dan wordt er gewoon minder geproduceerd. Dat is alles!
  Dat is precies zoals het met het Groningse gas ook altijd gegaan is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in