Ik word lastiggevallen. Helaas lijkt het erop dat ik er niets aan kan doen. Ik val in geen enkel hokje waardoor ik in aanmerking zou komen voor wettelijke bescherming.

Ik word niet lastiggevallen door een partner of familielid, door een buur, een huisbaas, een schuldeiser, een online stalker of wie dan ook, schrijft Gillian Dymond.

Ik word niet vervolgd vanwege mijn ras, mijn seksualiteit, mijn godsdienst of zelfs mijn leeftijd.

U kunt niet zeggen dat de pesterijen ingegeven zijn door haat of discriminatie. In feite ben ik slechts één van de miljoenen die op dezelfde onpartijdige manier worden aangevallen.

Desondanks word ik herhaaldelijk lastiggevallen, en ik voel me hierdoor van streek, beledigd en erg geïrriteerd.

Wie valt mij lastig? Mijn energieleverancier. Zij willen echt heel graag dat ik een slimme meter krijg, en ze accepteren geen nee als antwoord.

Rolf Norfolk heeft in TCW zijn ervaring met “vechten tegen de Octopus” verteld. In mijn geval begonnen de e-mails enkele jaren geleden. Gillian, ontdek de voordelen van een nieuwe meter! Een kleine herinnering, we kunnen uw meter vervangen.. ” of “Miljoenen huizen profiteren van slimme meters. Die van u zou dat ook kunnen.

Uiteindelijk antwoordde ik dat ik de voor- en nadelen had onderzocht en dat ik aan de kant van de nadelen was gaan staan.

Een tijdje hield de overlast op. Toen begonnen de e-mails weer. Ik kreeg een verontschuldigend briefje, waarin stond dat het bedrijf mijn standpunt begreep, maar dat ze op last van de overheid toch doorgingen met mij lastig te vallen.

Nu lijkt het erop dat ze de slag gaan winnen. Er is een ‘afsprakenkaart slimme meter’ door de brievenbus gekomen. Uw nieuwe slimme meter is klaar en wacht op u,” staat er op. Vertel ons gewoon wanneer we langs kunnen komen om hem te installeren.

Dus dat is dat. Er staat een slimme meter op de loer, met mijn naam erop. Als u nog niet slimmer bent geworden, is er ook een die u in de gaten houdt, en vroeg of laat zal hij toeslaan. In samenspanning met “onafhankelijke” energiebedrijven legt onze “slimme” overheid weer een van de opdringerige bepalingen op die incognito op de loer liggen binnen haar “duurzaamheidsagenda”.

  Elektromagnetische Wapens, Grafeenoxide en Geactiveerde Ziekten: Het blootleggen van de Covid-5G connectie

Deze “slimme” meters bieden u en mij helemaal niets, terwijl de kosten voor de installatie ervan en voor de reclamecampagnes die ons ertoe aanzetten om ze te installeren, via onze energierekeningen weer worden doorberekend in de kosten van het levensonderhoud.

Het verkooppraatje is dat “u uw energie in £ en p zult kunnen bijhouden en manieren zult vinden om thuis energie te besparen”, maar de enige zekere manier om energiekosten te verlagen is door minder energie te gebruiken, en er is geen blitse nieuwe technologie nodig om u te laten zien hoe.

Velen van ons gaan al verder dan de standaard kostenbesparende maatregelen zoals het uitschakelen van lichten, het koken van minimale hoeveelheden water en het afzien van de stand-by stand. Velen van ons hebben drastischere manieren gevonden om te bezuinigen wanneer de rudimentaire thermometers van de gemeente in de blauwe zone terechtkomen (“U moet actie ondernemen. Ernstig risico voor de gezondheid”).

In 1989 zag ik in Shanghai hoe mensen zich gedroegen in een stad die volgens de autoriteiten geen verwarming in openbare ruimtes nodig had, ook al daalde de temperatuur in januari tot onder het vriespunt. Bij een balletvoorstelling bijvoorbeeld droeg het publiek dikke lagen kleding en hield het kruiken warm water vast. Ik heb ontdekt dat deze maatregelen, met toevoeging van een dekbed of twee, net zo goed werken tijdens het televisiekijken of werken op de computer in onverwarmde kamers in het noordoosten van Engeland.

Maar het is niet het voordeel voor de klant dat de drijvende kracht achter de harde verkoop is. Slimme meters zijn een belangrijk onderdeel van Net Zero. Zoals mijn ‘afsprakenkaartje’ het in een delicate nabeschouwing zegt: “U helpt mee om ons energiesysteem te upgraden, zodat het ook efficiënter wordt. Nu en voor toekomstige generaties.”

Efficiënter? Hoe zijn deze dingen “efficiënter”? Analoge meters doen hun werk al behoorlijk efficiënt zolang ik me kan herinneren, en wat de bezorgdheid over het milieu betreft: “studies zeggen dat (slimme meters) het energieverbruik met 3 procent of minder verminderen.” Waar ze “efficiënter” in zijn, is het opslurpen van gegevens.

  De uitrol van 5G: EMV straling, verwoestende gezondheidseffecten, sociale en economische gevolgen - Misdaden tegen de Mensheid?

Een slimme meter weet wanneer een apparaat aan of uit staat. Hij wordt gewaarschuwd wanneer u een kopje thee zet, een douche neemt, de was doet, de oven gebruikt. Hij registreert alle elektronische signalen van uw dagelijks gebruik en geeft deze informatie door aan uw energieleverancier. Er wordt ons verteld dat er geen illegaal gebruik zal worden gemaakt van deze gegevens: dat het gewoon een kwestie is van pieken en dalen in het energieverbruik in te schatten. De prijsstelling zal dus de vraag kunnen weerspiegelen, waardoor klanten worden weggeleid van dure periodes van piekverbruik en het gevaar van stroomstoringen afneemt. Het is natuurlijk nog maar de vraag in hoeverre gezinnen met een strak tijdschema kunnen profiteren van de lagere tarieven.

Misschien zijn sommigen van ons bereid om erop te vertrouwen dat onze persoonlijke gegevens niet zullen uitlekken: maar is het waarschijnlijk dat een mogelijkheid die zoveel macht biedt aan bedrijven die nauwelijks te onderscheiden zijn van de sterke arm van de overheid, nooit misbruikt zal worden?

Dan is er nog het feit dat slimme meters, in tegenstelling tot analoge meters, het mogelijk maken om de energietoevoer af te sluiten zonder dat er monteurs bij u binnen hoeven te komen. Energiebedrijven hebben hun spierballen al laten zien door laatbetalers om te schakelen naar een pre-paid schema of door ze zonder waarschuwing af te sluiten. Kunnen we er, in een tijd waarin het Net Zero-beleid erop gericht is om onze meest betrouwbare energiebronnen te elimineren, zeker van zijn dat de afsluitfaciliteit niet op een bepaald moment gebruikt zal worden om willekeurige rantsoenering af te dwingen, misschien zelfs om bepaalde groepen of individuen aan te pakken?

Dan is er nog de kwestie van de kwetsbaarheid van het slimme elektriciteitsnet voor cyberaanvallen. Volgens een artikel in het International Journal of Critical Infrastructure Protection zou dit kunnen leiden tot stroomonderbrekingen die maanden duren.

En hoe zit het met de meest kritieke infrastructuur van allemaal: ons eigen lichaam? We hebben al te maken met een steeds hogere intensiteit van elektromagnetische straling, waarom zouden we ons dan blootstellen aan nog een gevaar dat, zoals Dr. Martin Pall, emeritus hoogleraar moleculaire biowetenschappen aan de Washington State University, hier aangeeft, nog meer gevaren met zich meebrengt? Slimme meters, zegt professor Pall, zijn “sterk gepulseerd”, en “gepulseerde velden – velden die op en neer pulseren – zijn in de meeste gevallen veel biologisch actiever dan niet-gepulseerde velden, of continue golfvelden”. Hij beschrijft de risico’s van ongedifferentieerde blootstelling aan elektromagnetische velden in een gratis te lezen ebook hier.

  New Hampshire wordt de tweede Amerikaanse staat die chemtrails verbiedt

Maar wat doet gezondheid ertoe als Covid zich er niet mee bezighoudt? Het wordt overtroefd door trouw aan het zinloze en gevaarlijke doel van Net Zero.

Het nieuws is niet alleen maar slecht. Het plan was om eind 2019 in elk huis een slimme meter te hebben, maar het vervelende publiek treuzelt. Het nieuwste doel is een uitrol van 80 procent tegen 2025, en Albert Einstein is erbij gehaald om het publiek voor zich te winnen, waarschijnlijk in de veronderstelling dat ze niet beseffen dat hij door een acteur wordt gespeeld. Of de echte Einstein deze twijfelachtige technologie zou hebben gesteund, is een betwistbaar punt.

Ongetwijfeld zal de nudge-eenheid (duw-eenheid) meer aandringen naarmate de deadline van 2025 nadert, waarbij de rekening voor opeenvolgende promotiecampagnes en de kosten van installatie in de energierekeningen terechtkomen die steeds dieper uit de zakken van de consument verdwijnen, en als wortels door een koppige minderheid afgewezen blijven worden, zullen al die ‘onafhankelijke’ bedrijven ongetwijfeld hun toevlucht nemen tot de stok. Op dit moment kunnen klanten de verlokkingen van hun energieleverancier weerstaan en weigeren om een slimme meter te laten installeren. Maar als er niet genoeg van ons zich verzetten tegen deze nieuwste hooghartige aanval op volledig geïnformeerde toestemming, zullen er geen nieuwe analoge meters worden aangeboden wanneer de oude door de energieleveranciers als onnauwkeurig of onveilig worden beschouwd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

5G DOSSIER

Getuigenissen uit de hele wereld over slimme metersVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGezondheidsautoriteit CDC geeft toe dat het 99% van de COVID-doden vervalste om het publiek zodanig bang te maken dat ze het vaccin zouden nemen
Volgend artikelHoe u daar achter kunt komen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

56 REACTIES

 1. Deur op slot houden dwz ze gewoon de toegang weigeren desnoods met hulp vd vrienden met dezelfde mening…Ps voor 99% vergeet de Familie…

  • Inderdaad. Er was zelfs een afspraak genomen achter mijn rug. Ik heb de voordeur op hun stomme snuit dichtgeworpen ! hahahaha !!! Ik wil géén digitale brol in ons huis. Nooit.

  • Ik kreeg plots een nieuwe meter..jaren geleden..wist ik veel..
   Toen ik er achter kwam wat het doel was van slimme meter heb ik door de huisarts een briefje laten maken dat ik hoofdpijn van de straling kreeg.
   Energiebedrijf gebeld. Ze kwamen hem direct ontmantelen.
   Vorig jaar zonnepanelen. We hoorden van andere bezitters: oeioei..nu móet je een slimme meter..
   Nee dus.. er gaat een draad naar ons internet account en zo kunnen ze het aflezen.
   Niks slimme meter.

   • Ze hebben wel mijn gasmeter vervangen.
    Maar wel weer in een analoge met wieltjes.
    De stroom meter was al digitaal, die was een paar geleden al vervangen op mijn verzoek.
    De oude maakte een ongelooflijke herrie omdat er een wieltje vast zat.
    Hartstikke handig zou je dan denken want die telt niks meer op, dus gratis stroom.
    Maar de herrie was enorm en je kan er niet op rammen met een hamer.
    De herrie was in mijn hele huis hoorbaar.

    Zelf aan je meter kloten kost je een behoorlijke hoge boete die in de vele 1000den kan lopen.

 2. Maakt ook niet uit laat ze hm plaatsen koop fijn aluminium gaas en maak een frame en opgelost komt niets meer door of anders vraag je een kabel.

  In Vlaanderen is het verplicht in Wallonië niet.
  Dus lossen we het op een andere manier op.

  • Die meter heeft ook een achterkant.
   Met dat frame kom je niet bij die achterkant.
   Aan de achterkant kan de meter dus nog steeds iets verzenden.
   En daar kan je niks omheen doen om af te schermen want de meter zit vast geschroefd.
   En die meter zit niet op een stalen plaat vast geschroefd.
   En om die schroeven even te verwijderen moet je de verzegeling kapot maken.
   En dat gaat je dan een hoop geld kosten.

   • vraag ik me af HOE die meters verzenden, want het element in de meter die dat doet loopt dus op gratis internet…..om die gegevens door te sturen….via jou wifi….dan is er een systeem dat de toegangscode omzeilt…

    techneuten, hoe zit ’t….

    • Rechts onderin aan de voorkant zit een klepje en daarachter een vakje.
     Daarin zit een 3G gsm module aan een snoertje en krijgt een soort POE voeding vanuit de meter, je betaald zelf voor het versturen van je gegevens.

     Van buitenaf wordt op elk gewenst moment ingebeld waarna de module de standen doorgeeft.

    • Het is gewoon internet via GSM, er zit eigenlijk een soort GSM telefoon in de slimme meter, inclusief e-SIM. De provider maakt contact via het GPRS netwerk met jouw meter en vraagt de gegevens op. Nu is het niet zo dat iedere minuut jouw verbruik opgehaald word, je kunt de laatste transactie datum en tijd gewoon met het knopje op het display krijgen. Ik heb dat een paar keer gedaan gedaan en bij mij halen ze de gegevens gemiddeld ongeveer 1x per dag op, het tijdstip wisselt nogal ‘ns. In de gegevens ZELF staat wel het gebruik per UUR geregistreerd, dus na opvragen van de gegevens weet de provider achteraf wat jouw uur verbruik was van de afgelopen b.v. 24 uur. Ik heb daar niet echt moeite mee zolang die gegevens bij de provider blijven.

 3. Het systeem is niet nieuw. Hier in de tropen is het pre-paid systeem al sinds 2008 ingevoerd om de burgers te beschermen tegen wanbetaling (van een kale kip kan je niet plukken). Elektriciteit werd ook gezien als een luxe destijds. Je gebruikt een code om je saldo op te waarderen. Die code kan je kopen bij de winkel in de buurt of via je bankapp.

  • Pre paid is iets geheel anders dan automatisch aflezen en door sturen.
   Vroeger hadden ze hier muntjes voor die in je meter stopte.
   Zou voor sommige wel handig zijn als je kan kiezen.

 4. Op ons bedrijfspand (F) zit die schijtmeter al.
  In het voorjaar kòn de stand gewoon niet kloppen.
  Heb cobtract oogezegd en de hoofdschakelaar omgezet. Wat bleek bij doorlopende facturen: de consument betaalt het verbruik van dat k.ding!!!!

  Aangezien dit de enige stralingbron bij ons is, merk ik dat ik zo nu en dan bijna tegen de grond ga door…straling!!!!!

  En als ze dan graag een lager energieverbruik zien, leg mij dan maar eens uut dat wij vroeger door weer en wind 15 km nasr school en weer 15 km terug konden fietsen (met een dikke bandenfiets met 3 versnellingen) en nu iedereen electrische aandrijving nodig heeft, ook gepust!!!!, om vooruit te komen.

  Privé komt dat ding hier, ondanks dwangbrievrn NIET. Ben bereid zonder stroom verder te leven.

 5. Een paar jaar geleden kwamen ze ook bij mij langs. Ik heb hun aanbod voor een slimme meter geweigerd. Daarna hebben ze me gedurende enkele maanden lastiggevallen door herhaaldelijk aan te bellen en meerdere brieven te sturen. Ik heb hier niet op gereageerd.

  Hoe werkt de slimme meter?
  https://www.stedin.net/klantenservice/veelgestelde-vragen/hoe-werkt-de-slimme-meter

  Betrouwbare telecomverbinding essentieel voor slimme meter
  https://www.liander.nl/www.liander.nl/telecomverbindingslimmemeter

  Connectiviteit voor IoT
  https://www.vodafone.nl/zakelijk/grootzakelijk/oplossingen/internet-of-things/netwerken

  LTE-M connectiviteit
  https://www.kpn.com/zakelijk/internet-of-things/lte-m.htm
  Met LTE M (Long Term Evolution Mobile) is het mogelijk om installaties, apparatuur en sensoren op afstand te verbinden via LTE M simkaarten. Het LTE M netwerk is speciaal ontwikkeld voor IoT toepassingen en is gebaseerd op de betrouwbare en veilige 4G netwerken van de providers. De dekking van LTE M is sterker dan een 2G-netwerk en heeft een diepere penetratiegraad in gebouwen. Via LTE M kan op een energiezuinige manier snel data worden verzonden en het is geschikt voor verschillende toepassingen die nu met 2G werken.
  https://thingsdata.nl/connectiviteit/lte-m/
  Er zijn ook veel smart keuken en in huis producten die op internet is aangesloten is te tracken? Met IP-adres of MAC-adres

 6. Ik heb dit jaar digitale meters ‘gekregen’ gas + ellentrik …..WAAR zit die straling ? Die van de elektriciteit is toch verbonden met het elektriciteitsnet ? Enkel die van de gas ‘straalt’ dus gegevens door ? Zoals een gsm? Hoe wordt die gevoed ? Zie geen enkele kabel !?

  • De frequenties van de slimme meter verstoren ons zenuwstelsel

   Iedereen weet dat de draadloze ” slimme ‘meters communiceren met de thuisbasis om gegevens door te geven. Wat tot nu toe onbekend is dat dit gebeurd in de frequenties van 2 tot 50 kilohertz. Dat zijn dezelfde frequenties waarin ons zenuwstelsel werkt, toeval? In onderzoek wordt zelfs gesproken over zenuwblokkade!
   Deze studies zijn verricht door gerenommeerde wetenschappers. Zenuwblokkade door frequenties de 2 tot 50 kilohertz frequenties is een vaststaand feit. Voor meer informatie over hoe frequenties ons zenuwstelsel beïnvloeden.
   https://gezondheidenvoeding.nl/gezondheid-gezond/de-nadelen-van-de-slimme-meter-en-je-kunt-deze-weigeren/

  • Probleem is dat het hun meters zijn. Dus als je meter aan vervanging toe is….
   Uiteindelijk maar 1 weigeroptie en dat is bij toekomstige dwang van het net af.

   De mens heeft heel lang zonder gekund.

 7. Hier hebben ze ook een digitale kWh meter geplaatst, onder DWANG!
  Ze gingen nieuwe grondkabels in ieder woning aanleggen, als je weigerde dan sloten ze de meter niet aan!
  Als je zou weigeren en ze moeten nadien komen om het aan te sluiten dan kost het een smak geld.
  Ik heb eens wat stralingsmetingen gedaan aan die digitale kWh meter, op het eerste zicht geeft hij minder straling dan een GSM.
  MAAR!!! Van zodra je hem afschermt met een speciale folie dan gaat die meter in het 5G gebied. Dit wilt zeggen dat ze je tijdens je slaap kunnen aanvallen als ze willen.

   • En is afschermen dan juist welof niet gunstig?
    Met zonnepanelen van manlief was er geen keus…dat kan alleen met slimme meter is me verteld. Of ben ik er gewoon bij de neus genomen?

    • Als je hem afschermt dan gaat de straling langs de achterkant via de muur, je moet hem volledig kunnen inpakken of het heeft weinig zin. De hoofdautomaat uitschakelen zorgt voor zero straling maar dan kan je bestraald worden via de buren die zelf zo een meter in huis hebben. Wat betreft de zonnepanelen, je hebt dan nog enkele jaren uitstel voordat ze je lastig vallen. Als men niet gezamelijk samenwerkt dan is er weinig hoop voor de burgers, met een ieder voor zich mentaliteit komen we in grote verdrukking.

    • Zonnepanelen kan je gebruiken in combi met oude analoge meter. Echter, bij bepaalde energiemaatschappijen is de voorwaarde dat je slimme meter moet hebben om klant bij hen te kunnen worden.

     • Mnsen met zonnepanelen zijn onderdeel van de wefschapen. Hersendoid als je niet snapt aan wat voor ellenfe en leugen je meewerkt om de aarde te verkloten.

      Mooie is dat die sukkels straks per m2 gaan betalen voor het gebruiken van zonlicht. Karms.

      • Grotere onzin heb ik lang niet gelezen. Aarde verkloten met panelen op je dak? Hier op fora typen en die grote servers van o.a. Google laten draaien, dát is pas vervuilend! Verbeter de wereld, begin bij jezelf… Dus, klap dicht die laptop, flikker je telefoon weg (wel netjes in een recyclebak he…), stop met gas en elektra verbruiken, stop met leven. Dán ben je goed bezig voor Moedertje Aarde! Verwijt een ander je eigen onvolkomendheden niet…

    • Zonnepanelen kan wel degelijk zonder een meter. Die meter is alleen van belang indien je aan het net gekoppeld wilt zijn. Dat is voor veel mensen dan ook de reden die zonnepanelen aan te schaffen; je verkort de terugverdientijd door tijdens de piekuren energie terug te verkopen aan het net.
     Maar als je dat niet doet en er een aantal batterijen tussenzet en je energieverbruik aanpast dan kun je jezelf in principe van het net afkoppelen. Dan heb je dus ook helemaal geen meter nodig.

     • Juist, precies dit. En de apparatuur is er al en wordt met de dag gebruiksvriendelijker en goedkoper. Hier staat een 2 x 2048Wh powerstation gekoppeld aan 2 x 405Wh panelen klaar om bij een storing in te schakelen, laptops, telefoons, verlichting, koelkast, alles blijft hier functioneren. Wel soort van grappig dat bij 99,9% van de mensen met zonnepanelen die dingen uitschakelen bij een storing en ze dus geen elektra hebben… Daar zit je dan met je dak vol panelen en géén stroom… Investeer ietsje meer, voor €3.000,- kom je al een heel eind, en je bent de enige in de straat met stroom bij een stroomuitval…

    • Je bent zwaar bij de neus genomen. Ik kreeg verplicht zonnepanelen (huurhuis) maar ik weigerde een slimme meter. De analoog loopt lekker terug (en elk jaar vraagt Eneco of ik wel mijn gebruik goed heb ingevuld) immers de teller loopt terug. En Stedin heeft jaren mij lastig gevallen zelf gedreigd met boetes.

     • Hier idem, maar geen dreigingen ofzo. Een paar keer een brief gehad met de uitnodiging een “slimme” meter te laten plaatsen, maar niet op gereageerd. Komt er ook nooit, nooit, nooit in! Dan liever van het net af. De laatste brief is nu alweer tijden geleden, ze lijken het te hebben opgegeven. Hier draait de analoge meter als een malle terug. Blijft leuk om naar te kijken, zo’n wieltje dat op standje turbo 4.0 de “verkeerde” kant opdraait 🙂

 8. Heb het kreng gewoon geweigerd. Ik laat ze niet binnen. Er was een brief van de deurwaarder. Genegeerd.

  Heb gewoon mijn oude meter dus nog…….en ik ben niet verplicht ze binnen te laten.

 9. volharden, en er zijn ook tussenoplossingen:

  https://welketoekomst.wordpress.com/2013/02/18/weinig-mensen-weigeren-privacy-gevoelige-slimme-energiemeter

  wij hadden laatst een akkefietje met een grootzakelijk energie contract: ze probeerden een milieutoeslag te bedingen, bovenop de energieprijs. we vroegen wat hiervoor het WETTELIJK KADER was. en toen was het stil …

  hetzelfde als je uitsluitend met PIN kan betalen: beleefd vragen naar hun alg. voorwaarden; staat het er niet in, dan is het niet rechtsgeldig

  klapstuk deze week was het inchecken bij een ‘zekere’ airliner: je moest paspoortnr. geboortedatum etc. geven; enfin, so far so good
  maar als je op leeftijd bent en je kunt het niet handmatig ingeven, maar je moet op een kalendertje eindeloos terugklikken tot je de juiste datum hebt ….
  daarom stond ook bovenaan in GROTE LETTERS: upload hier uw paspoort
  makkelijker kunnen ze het niet maken, nee maar … 🎣

 10. Ik word al maanden bedreigd door Liander. Mijn meter heeft volgens hen een storing waardoor zij de meter niet kunnen uitlezen. Ik heb echter geen enkele last van een storing of iets dergelijks. Inmiddels dreigen ze met algemene voorwaarden dat ze bij hun meter moeten kunnen. Ik blijf weigeren, door gewoon nergens op te reageren. Ze zakken maar in de stront. Wie denken ze wel niet dat ze zijn!!! Ze gedragen zich nu al alsof we in een dictatuur leven. Walgelijk.

  • Het is nog niet verplicht, als je jaar contract voorbij is, geef je meterstanden door via kaartje mail. of website van je energiebedrijf. Doe ik al jaren.

   De slimme meter is per 2023 verplicht? als je zonnepanelen hebt: 5 dingen die je moet weten over de digitale energiemeter.
   https://www.businessinsider.nl/slimme-meter-verplicht-2023-zonnepanelen/
   Met zonnepanelen is het ander verhaal.
   Met draaischijf kunnen ze geen goede berekening maken, de draaischijf schijnt onregelmatig te zijn?
   De slimme meter ook laten uitschakelen, zodat deze niet automatisch op afstand wordt uitgelezen.

   • De draaischijf draait gewoon terug als je teruglevert, het is een mechanisch principe dat volledig symmetrisch werkt, zoals bij een electromotor als je de + en – omdraait dat ie even hard de andere kant opdraait. Ze willen dat niet want met een draaischijf kunnen ze niet een ander (lager) bedrag voor terugleveren rekenen, dan is het altijd 100% tegen hetzelfde tarief als verbruiken.

 11. Even voor de goede orde: In Nederland kunnen de slimme meters NIET op afstand de stroom afschakelen, daar heeft een wetje voor gezorgd die stelt dat dit bij meters waarbij er een relais in zit deze functionaliteit via een software update VERPLICHT ongedaan gemaakt moet worden, dit is te zien aan het versie nummer dat je via het knopje zichtbaar kan maken, bij mij ging de versie van 040 naar 042 waarbij de 042 geen afschakel functionaliteit meer heeft. De nieuwere meters hebben zelfs hardwarematig niet meer de afschakel functionaliteit (geen relais meer aanwezig) dus dat afschakel verhaal is in Nederland niet aan de orde.
  Veel verhalen over de slimme meters zijn wel ’n beetje paranoïde volgens mij. Je kunt zelfs regelen dat de provider GEEN contact maakt met de meter en dat je de meterstanden dan handmatig doorgeeft. Aangezien de meter altijd via het display kan laten zien wanneer die op afstand is uitgelezen kunnen ze dit niet doen net alsof. Stel je hebt dat aangevraagd dan zou je dat dus zelf kunnen controleren op de meter zelf.

 12. Nog één laatste reactie hier over de slimme meters: Het argument van “gepulste stralilng” (lees: GSM) is natuurlijk complete onzin. Er wordt doorgaans maar 1x per DAG KORT contact opgenomen met de meter voor de gegevensupdate. Aangezien je de slimme meter niet tegen je oor hebt zitten is de EM “straling” verwaarloosbaar t.o.v. even een telefoontje plegen met je GSM. Ik blijf me verbazen hoe paranoïde sommige mensen kunnen zijn die totaal geen electrotechnische kennis hebben en geen idee hebben wat electromagnetische straling is en hoe dat zit met afstanden, antennes, pulsduur enz. enz.

  • Sinds het plaatsen en instaleren van de UMTS masten en zenders zien we in ons vakgebied chernobil-achtige groeistoornissen en een explosieve toename van allerlei ziekten en plagen bij een steeds groter aantal soorten bomen en heesters. Dendrochronologisch onderzoek maakt duidelijk dat deze veranderingen wel degelijk ontstaan zijn nadat er sprake is van een verandering in elektromagnetische velden nabij deze houtopstanden. Hennie Tuithof heeft via een landelijk platform hier meer dan uitgebreid onderzoek naar gedaan en bewijsmateriaal aantoonbaar in kaart gebracht. De onderzoeksresultaten blijven tot nu toe vakkundig genegeerd en geridiculiseerd uiteraard. Intussen neemt het aantal gezonde mensen in de maatschappij zienderogen af en blijft het volk horende doof en ziende blind.
   Men is vergeten dat ook wij middels microscopische elektrische impulsen worden aangestuurd vanuit het brein en dat deze draadloze technologie dwars door dit fenomeen walst. Het is dan ook niet de vraag óf er schade aan de mens kan ontstaan, maar wanneer. Kijk om u heen en zie de één na de ander een vorm van kanker ontwikkelen, jong en oud. Toeval? Nee ik dacht het niet.

    • Denk zelf dat het al veel langer speelt. Ik testte ooit woningen op elektrostress. Sommige mensen zijn zo gevoelig dat ze in een caravan in de tuin leven las ik.
     Indertijd bezwaar gemaakt met veel bewoners tegen plaatsing GSM masten op de flat, helaas bakzeil gehaald ondanks goede argumentatie. Op die flat staan ze nog steeds en ik vermoed intussen door “werkzaamheden” gewijzigd in 5G installaties. De eigenaar van de flat kon daar veel geld mee verdienen.
     Een wetende monteur vertelde me toen dat men aan de installaties, die in de polder stonden, slechts 10 minuten mochten werken. Bij langer daar werken werden ze letterlijk doodziek door de straling.
     Alles is wel bekend, maar de economie ging voor. En we weten nu waarom dit allemaal is uitgerold.

   • Het klopt dat de GSM masten WEL mogelijk negatieve effecten hebben op mens, plant en dier, maar dat heeft niet veel te maken met de slimme meters bij mensen thuis, het lage zendvermogen, de afstand tot de mens en de korte verbindingsduur met de GSM masten zorgen dat de slimme meter op zich geen negatief gezondheidseffect kan hebben, in ieder geval zeer onwaarschijnlijk. De GSM masten zelf wel, zeker als je er dichtbij woont. De stralings intensiteit neemt met de 3e macht van de afstand af, dus het verschil in straling op 1 m t.o.v. 10 meter is een factor 1000.

 13. Omdat je eigenlijk een rechtspersoon bent en bedrijf, is bij je geboorte geregeld, niet reageren betekent dat je geen zaken wil doen met instanties of bedrijven, incasso Buro deze heeft een reactie nodig van u en reageert u niet dan gaat u niet in zaken met hun, dit geld bijna voor elk bedrijf omdat u als persoon ook een bedrijf bent en gehandeld wordt in u naam, dit kunt u allemaal vinden op de echte websites van overheden en door goed door te zoeken, alles wat in u voordeel werkt kunt u vinden op het www, tip word u in hoofdletters aan geschreven dan schrijven zij u aan in u naam als bedrijf. Let hier maar eens op.

  • Ook deze is interessant. Ooit een dag seminar /workshop gehad met Lynn Mc Taggert.
   Er is zoveel over bekend hoe het werkt, maar dat weten die idioten ook en zullen daar ongetwijfeld ook gebruik van maken.
   Maar als je de kennis ook hebt kan het een voordeel zijn, lijkt me.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in