Al honderden jaren profiteren inheemse bevolkingsgroepen ten volle van sparrennaalden naalden en diverse andere uit sparren gewonnen verbindingen die een levendige immuniteit, ademhaling en cardiovasculaire en neurologische prestaties ondersteunen, schrijft Ethan Huff.

Enkele van de vroegst bekende toepassingen van sparren voor de gezondheid gaan terug tot 1536, toen de Iroquois Jacques Cartier schors en naalden van sparren gaven om hem en zijn ernstig zieke bemanning te behandelen. Deze sparrennaalden verbindingen leverden de vitamine C die de mannen destijds nodig hadden om scheurbuik te behandelen.

Fast-forward naar vandaag en sparrennaalden, en thee gemaakt van sparrennaalden, krijgen steeds meer aandacht van zowel wetenschappers als artsen die werkzaam zijn op het gebied van gezondheid en welzijn.

“Sparrennaalden, vooral die van de oostelijke witte sparren (Pinus strobus), staan bekend om hun vele verschillende verbindingen en voedingsstoffen, waaronder antioxidanten, vitamine C, essentiële oliën, aminozuren en flavonoïden,” schrijft Lance Schuttler in The Epoch Times.

“Een van de meest fascinerende stoffen die wetenschappers in 2021 opnieuw begonnen te ontdekken, is het van nature voorkomende shikiminezuur dat in sommige sparrensoorten voorkomt – zoals de oostelijke witte sparren.”

Primair actief ingrediënt in Tamiflu komt van sparrennaalden

Als het gaat om covid en andere vormen van griep en verkoudheid, zijn sparrennaalden een krachtig, maar over het hoofd gezien middel dat de afgelopen jaren talloze levens had kunnen redden.

Sparrennaalden zitten vol met shikiminezuur, dat toevallig het belangrijkste werkzame bestanddeel is van het antivirale geneesmiddel Oseltamivir, dat in de handel ook bekend staat als Tamiflu.

Tamiflu werd tijdens de “pandemie” gepromoot als een middel tegen het Chinese virus, terwijl er weinig of geen aandacht werd besteed aan de planten waaruit de bestanddelen, met name shikiminezuur, zijn afgeleid.

  Beter dan Hydroxychloroquine? Twee nieuwe studies tonen aan dat Quercetine de resultaten van COVID verbetert - Gemakkelijker te verkrijgen

Shikiminezuur werd in 1885 voor het eerst ontdekt door de Nederlandse chemicus Johan Fredrik Eykman en staat in de biologie ook bekend als de shikimate-route. Deze route is cruciaal voor het leven en omvat een zevenstappenroute die door bacteriën, schimmels, archaea, algen, sommige protozoën en planten wordt gebruikt voor de biosynthese van vitaminen, folaten en de aromatische aminozuren fenylalanine, tyrosine en tryptofaan.

“Deze aminozuren helpen bij de productie van neurotransmitters en verbindingen zoals serotonine, melatonine, epinefrine, dopamine, CoQ10 en schildklierhormoon – met name met behulp van nuttige darmbacteriën,” legt Schuttler uit.

Iets anders wat shikiminezuur doet is het ondersteunen van een gezonde bloedplaatjes- en cardiovasculaire functie bij mensen. Het ondersteunt ook een gezonde darm en spijsvertering, terwijl het de integriteit en functionaliteit van de myelineschede verbetert, een vettige substantie die neuronen omgeeft en als “isolatie” fungeert voor al hun elektrische communicatie.

“Van shikiminezuur is ook bekend dat het antibacteriële, schimmelwerende, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen heeft, naast andere belangrijke eigenschappen,” voegt Schuttler eraan toe.

Misschien is het niet verrassend dat veel van de chemische verontreinigingen die de giftige Westerse voedselvoorziening teisteren, de shikimaatroute verstoren. Verschillende pesticiden en herbiciden, waaronder het beruchte Roundup (glyfosaat) herbicide van Monsanto, zijn vijanden van de shikimate pathway.

“Het bestrijdingsmiddel veroorzaakt een paar verschillende schadelijke en opmerkelijke effecten, zoals het remmen van de cruciale cytochroom p450-enzymen en het onderdrukken van de functie van het p53-gen. Dit specifieke gen staat bij wetenschappers bekend als de ‘bewaker van het genoom’,” merkt Schuttler verder op.

“Met betrekking tot de shikimaatroute richt glyfosaat zich op dit zevenstappenproces door een sleutelenzym, EPSPS (5-enolpyruvylshikimaat-3-fosfaat synthase), te remmen. Wanneer EPSPS wordt geremd, wordt de opbouw van de aminozuren die nodig zijn voor de productie van eiwitten geblokkeerd en sterft de plant.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-PRIK ONTGIFTING DOSSIER

Dennennaaldboom: Een supermedicijn tegen de schadelijke spike-eiwitten van het covid-vaccin & andere nuttige verwijzingen voor spike ontgiftingVolg Frontnieuws op Telegram

  VACCIN AFREKENING: Meer dan 66% van de "volledig gevaccineerde" Israëli's lijden nu aan bijwerkingen

Lees meer over:

Vorig artikelBankencrisis verergert: Zwitserse bank is eerste “Too Big to Fail” bank die gered wordt nu Saoedi’s steun intrekken
Volgend artikelWat zit er achter de Amerikaanse bankencrisis en hoe wordt u beïnvloed (Video)?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  • Pfff… terwijl wij allemaal gewoon een beetje leuk probeerden te hebben, hebben een handvol demonen een hel op aarde gebouwd.

 1. Sparren zijn geen pijnbomen.
  Picea = sparren
  Abies = zilversparren
  Pinus = pijnbomen (dennen, is eigen foutief gebruik uit het Duits)

 2. In Rusland worden heel veel gezondheidsprodukten uit de ceders gehaald. Een speciaal soort ceder.
  U kunt er alles over lezen in de boekenreeks “De zoemende ceders van Rusland” door Vladimir Megre. Bestellen gaat nu niet en ik moet nog zien of dat weer gaat lukken..
  De vrouw, Anastasia, die de bron is van deze boekenreeks, woont met haar familie in de taiga. Zij bezit heel byzondere gaven.. Heeft nog de kennis van vroeger ( mdv dat de mens geschapen is naar het evenbeeld van God en dus dezelfde kennis heeft..!). Er zijn in Nederland inmiddels 9 delen uit.
  Ook spreekt Anastasia in “een verhaal uit de toekomst” van een TECHNOCRATISCH EUROPA. In dat zelfde verhaal vertelt ze van toeristen uit het technocratische europa, die op vakantie in een touringcar door Rusland rijden en genieten van ( het zien van) het échte leven als zijnde een museum..

  Maak dus je borst maar nat en bereid je voor. “Hángen” zullen we..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in