Een sheriff uit Florida heeft tijdens een persconferentie bij de bewoners van de deelstaat erop aangedrongen om degenen die woningen plunderen tijdens de rasrellen neer te schieten.

In social media worden oproepen verspreid dat zwarte relschoppers die winkels plunderen en vernielen, zich in plaats daarvan moeten richten op woonwijken waar blanken wonen.

Grady Judd, een sheriff in de county Polk, Florida, richtte tijdens een persconferentie op maandag een waarschuwing tegen de misdadigers die van plan zijn om de huizen van burgers aan te vallen.

Als jullie waarde hechten aan je leven, moeten jullie dat waarschijnlijk niet doen in Polk County. Want de mensen van Polk County houden van vuurwapens, ze hebben vuurwapens – ik moedig ze aan om vuurwapens te bezitten – en ze zullen vanavond in hun huizen zijn met hun wapens geladen, legt Judd uit.

De sheriff gaat verder:

En als je probeert in te breken in hun huis om te stelen of brand te stichten, raad ik ze ten zeerste aan dat ze met hun wapens je het huis uitschieten. Dus laat onze samenleving met rust.

Grady Judd zegt dat de oorspronkelijke protesten in de county – het zogeheten Lakeland gebied net ten oosten van Tampa – is ontaard in “burgerlijke onrust” tijdens het weekend, rapporteert Fox 13 News.

We zullen je achterna zitten en je opsluiten als je een misdaad pleegt, zegt de sheriff.

Twee keer zoveel blanken als zwarten worden elk jaar gedood door de Amerikaanse politie

Driekwart van de Covid-sterfgevallen in Vermont behoren tot de "volledig gevaccineerden" - Gezondheidsautoriteit: "Bewijs dat vaccins werken om Vermonters te beschermen tegen de ergste uitkomsten"

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here