Schotse demonstranten hebben uit protest energierekeningen verbrand. Zij willen een signaal geven dat zij de recente verhoging met 80 procent van de jaarlijkse energieprijzen niet aanvaarden, bericht Journalistenwatch.com.

Schotse demonstranten hebben energierekeningen verbrand om te protesteren tegen de verhoging met 80 procent van de jaarlijkse energieprijzen, meldt The Counter Signal. Op een video is te zien hoe demonstranten hun energierekeningen in brandende vaten midden op straat gooien, terwijl een menigte aanhangers hen aanmoedigt waarbij ze “The bills are on fire” zingen.

De energieregulator Ofgem heeft onlangs bevestigd dat hij van plan is het prijsplafond voor huishoudelijke energie met 80 procent te verhogen, zo meldde Sky News. Dit zal waarschijnlijk verwoestende gevolgen hebben voor miljoenen mensen. De eerste minister van Schotland, Nicola Sturgeon, tweette:

“Dit is gewoon onbetaalbaar voor miljoenen mensen. Dit mag niet gebeuren. Deze stijging moet worden teruggedraaid. De Britse regering en de energiebedrijven moeten het eens worden over een pakket om de bevriezing op termijn te financieren, gekoppeld aan een fundamentele hervorming van de energiemarkt.”

De laatste verhoging van het prijsplafond kwam minder dan zes maanden na de laatste verhoging, legt The Counter Signal uit. Op dat ogenblik was het prijsplafond voor energie met 54 procent gestegen. Vóór de “pandemie” lagen de energieprijzen nauwelijks boven de 1000 pond per jaar. In de zomer van 2021 begonnen de prijzen echter te stijgen, en met de laatste verhoging waren ze in iets meer dan een jaar verviervoudigd.

Financiële deskundigen verwachten ook dat de situatie nog zal verslechteren, met prognoses die suggereren dat de jaarlijkse energieprijslimiet meer dan 6000 pond zou kunnen bedragen. Matt Kerr, gemeenteraadslid van Glasgow, verklaarde:

  Het wordt het Westen langzaam duidelijk dat Oekraïne niet gaat winnen

“Houdt uzelf niet voor de gek: als de aankondiging van vandaag uitkomt, zullen miljoenen mensen deze winter in brandstofarmoede worden gestort en zal de economie instorten.”

De mensen hebben er genoeg van, vervolgde hij. Zij zullen weigeren de onbekwaamheid en traagheid van hun regeringen te dulden ten overstaan van een crisis die zij zelf zouden kunnen oplossen, en Kerr voegde eraan toe:

“De machthebbers hebben een keuze te maken: ofwel doen zij alles wat in hun macht ligt om de situatie te veranderen, ofwel nemen zij de verantwoordelijkheid op zich voor de vernietiging van mensenlevens die zal volgen. Als de regeringen weigeren hun macht te gebruiken, zullen de mensen de hunne gebruiken”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nederland waarschuwt voor domino-effect gascrisisVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZelensky bombardeert de route van de nucleaire VN-inspecteurs
Volgend artikelNederland: Onbeperkte wapenhulp voor Zelensky
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

  1. Je moet wat. Ik heb zelf geen social media maar daar kan je misschien wel een actie promoten. Stoppen met je rekening betalen. Maar dat kan alleen als het massaal is. Naar alle waarschijnlijkheid is dit een utopie.

  2. Dan stuurt de leverancier gewoon een herinnering, binnen de wettelijke termijn gevolgd door een ingebrekestelling, bij hardnekkige wanbetaling gevolgd door het incassobureau of deurwaarder.
    Game Over.

  3. Wist u dat jij je energie rekening dubbel betaald. De ene kant krijg je de energie rekening, maar deze staat op naam van de natuurlijke persoon. Een natuurlijke persoon is een creatie van de overheid en vertegenwoordigd een dode entiteit. De 2e keer wordt die zelfde energie rekening van jouw geboorte trust betaald. Zolang iedereen vanuit gaat dat hij/zij die natuurlijke persoon is, ben jij de borger/burger die het gelach van de regering betaald. Maar besef jij dat jij dat niet bent, maar een levende mens van vlees en bloed, dan betaal je allang de energierekening uit je geboorte trust.

  4. Die gele hesjes zijn ondergronds gegaan in Frankrijk, en steken overal ‘snachts die 5g palen in de fik. Gaat hier ook gebeuren….

  5. Nederlanders zijn schijtlijsters.

    Om zoiets te organiseren: krijg het klantenbestand van electriciteits bedrijven; stuur ze een bericht …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in