Leopard II tank onder vuur / Screenshot video

Het Oekraïense leger heeft een enorme vernietiging van Bradley en Leopard 2A4/2A6 ondergaan, melden Italiaanse bronnen.

Volgens Rome hebben de Oekraïense strijdkrachten 60 van de 77 Bradleys verloren die geleverd waren voor het Oekraïense tegenoffensief, waarvan de overgrote meerderheid verloren ging aan het Zaporizhzhya front, schrijft Warnews24/7.

Daarnaast verloren de Oekraïense strijdkrachten 20 Leopard 2A4/2A6 tanks, een kwart van alle tanks van dit type die het Westen stuurde om Kiev te helpen.

De video’s die WarNews247 aanhaalt, geven een goed beeld van de situatie. De Russen beschieten de Bradley en Leopard met Lancet en Krasnopol geleide artilleriegranaten.

“Westers materieel wordt voortdurend aangevallen met Vikhr- en LMUR-raketten, rondzwevende Lancet-munitie en mijnen.

In totaal hebben de strijdkrachten van de Russische Federatie 30 procent van al het materieel dat door de westerse bondgenoten naar Oekraïne is gestuurd, vernietigd,” zei Denis Pushilin, plaatsvervangend hoofd van Donetsk.

De Russische militaire waarnemer Viktor Litovkin kwam met vergelijkbare cijfers en voegde eraan toe dat Russische formaties een groot aantal manschappen hebben gedood.

Video: Lancet versus Leopard 2A6.

Lancet aanval op verlaten Leopard 2A6’s.

Russisch Ministerie van Defensie: Oekraïens leger verloor in één maand 20.000 manschappen en 2.000 eenheden westerse uitrusting

“De verliezen van Oekraïne bedroegen vorige maand 20.824 manschapen en 2.227 eenheden westerse uitrusting. Onder hen zijn 10 Leopard tanks en 11 Amerikaanse Bradley infanteriegevechtsvoertuigen,” zei minister van Defensie Sergei Shoigu in een teleconferentie met de leiding van de Russische Strijdkrachten.

Onder de verliezen van de Oekraïense strijdkrachten in juli bevinden zich ook 40 Amerikaanse M777 artilleriesystemen en 50 artilleriesystemen van het VK, de VS, Duitsland, Frankrijk en Polen.

Shoigu bevestigde ook dat het Russische leger de regio’s Kovalevka en Sergeyevka in de richting van Krasnolymansk en het treinstation Molchanovka in de richting van Kupiansk had veroverd.

De minister merkte op dat de formaties van de Russische strijdkrachten manoeuvres en tegenaanvallen uitvoerden. Vooral de 15e Gemotoriseerde Geweerbrigade en het 234e Luchtaanvalsregiment, die actief optraden en manoeuvreerden, onderscheidden zich.

Drone-aanvallen op Bradley M2.

Oekraïners gooiden de strategische reserve Poolse PT-91 tanks in de strijd met 

In de richting van Zaporizhzhyaheeft het Russische leger een Poolse PT-91 Twardy tank vernietigd uit het militaire hulppakket dat door Warschau aan Oekraïne is gegeven, meldt MMT Forbes Polska.

Volgens de publicatie is dit de eerste Poolse PT-91 tank die werd overgedragen aan Oekraïne.

Het zijn opgewaardeerde T-72M1’s van het Poolse leger.

Tot nu toe heeft het Oekraïense opperbevel deze tanks niet gebruikt, omdat de enige gemechaniseerde brigade van de Oekraïense strijdkrachten die met dit type tanks was uitgerust, zich in de strategische reserve van het commando bevond.

Blijkbaar heeft de president van Oekraïne V. Zhelensky de strategische reserves de strijd in gestuurd.

De Poolse publicatie schrijft dat de bemanning van de PT-91 tank veilig ontsnapte toen Russische artillerie het vuur opende op de oprukkende Oekraïense voertuigen.

Van de gemechaniseerde brigade die in de strijd werd geworpen, is bekend dat ze al zware verliezen heeft geleden.

  Zelensky een 'legitiem militair doelwit' - Medvedev

Tientallen soldaten van deze brigade werden gedood door Russische luchtaanvallen nog voordat ze de strijd ingingen. Dit gebeurde in de regio Malaya Tokmachka.

Russische bronnen noteren:

“De brigade met de Poolse PT-91 Twardy tanks, die verondersteld werd te ‘infiltreren richting Berdyansk’ vecht nu aan het Orekhov front.

Dit bewijst dat het Oekraïense commando heeft besloten om strategische reserves in de strijd te gooien.”

Eerder zeiden Amerikaanse bevelhebbers dat het Oekraïense leger slechts drie van de 12 brigades die in het Westen waren getraind, gebruikte voor de tegenaanval, nu wordt duidelijk dat Kiev besloot om meer reserves in de strijd te gooien.

“De brigade met de Poolse PT-91 Twardy was oorspronkelijk opgericht als een formatie om ondersteuning te bieden aan brigades die ‘door de verdediging van de Russische troepen in de richting van Zaporizhzhya zouden breken’.

De tanks van deze brigade zouden al midden juni Melitopol binnenvallen en dan verder infiltreren naar Berdyansk aan de Zee van Azov.”

Aangezien er al twee maanden geen vooruitgang is geboekt tijdens het Oekraïense tegenoffensief, wordt de brigade met Poolse tanks nu volgens een ander scenario ingezet.

Dit scenario valt samen met de recente woorden van de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan dat “om te slagen, Oekraïne al zijn reserves moet gebruiken.”

En nu proberen deze reserves, die in feite strategisch zijn, de verdediging van de Strijdkrachten van de Russische Federatie in de regio Pyatikhatki en ten zuiden van Orekhov binnen te dringen, nadat eerdere pogingen van de Oekraïense Brigades mislukten.

Video: Lancet versus Poolse RT-91 Twardy tank.

Video: Vernietiging van T-72M1 en twee IMR-2’s bij Pyatikhatki in Zaporizhzhya door Lancet.

Beelden van Leopard 2A6 vernietiging door kamikaze-drone.

Lancetaanvallen op Leopard 2A6’s buiten Rabbotino.

Verlaten Leopard 2A6 in Zaporizhia.

Leopard 2A4 in Zaporizhia, met beschadigde rupsbanden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Twee keer in een eeuw: Rusland wordt geconfronteerd met een vernietigingsoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

  Judge Napolitano en Larry bespreken de nasleep van Bakhmut en Larry ontdekt waarom de CIA in de problemen zit

Lees meer over:

Vorig artikelPfizer kocht Arena Pharmaceuticals om “behandelingen” voor COVID vaccinverwondingen te bezitten
Volgend artikelDr. Coleman – Bodypower: Het geheim van zelfgenezing
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Onverminderd gaat de strijd door, feitelijk gaat deze Speciale Militaire Operatie het wel en wee van de mensheid bepalen, hoe dan ook.

  Het Russische leger vernielt NAVO-materieel langs het hele front (VIDEO)

  https://t.me/RVvoenkor/50586?single
  https://t.me/RVvoenkor/50587?single

  Vechten op de flank van Artyomovsk: de 123e brigade vernietigt de vijand (VIDEO)

  https://t.me/RVvoenkor/50578

  Operatie nabij Belogorovka: verkenning vernietigde een vijandelijk gemotoriseerd kanon en een opslagplaats van de strijdkrachten van Oekraïne (VIDEO)

  https://t.me/RVvoenkor/50557

 2. Tanks hebben geen zin zonder luchtsteun.
  Waarom dan ze toch op weg sturen?
  Omdat… Oekraïne liep voorop voor de wef, de wereldbevolking dient gereduceerd en het zal ze daarom toch worst zijn dat de mannelijke bevolking gedecimeerd wordt daar?

 3. Het zwakke punt van de Leopard is de bovenbepanstering. Op de beelden hierboven staan die rustig stil in een heel open veld te kijk. Is dat een mop? Het lijkt precies op kleiduifschieten. Er is geen enkele poging tot camouflage. Normaal zou de panzer bovenaan een bos takken bevestigd hebben. Tactisch opereren deze wapens met meerdere, minstens met twee, die elkaar dekken. Hier niks, vreemd, vreemd

 4. Ach het is juist de bedoeling om zoveel mogelijk doden te werk te stellige, want elke dode levert honderden miljoenen dollars op voor de staatskas. Iedere natuurlijke persoon wordt als een dood object gezien dat verhandeld wordt op de beurzen, als een staatsobligatie. Zo ook iedereen die dit leest, is voor de staat niets anders dan een dood ding wat verhandeld wordt op de beurzen als een staatsobligatie. Zolang we in de illusie zijn/blijven dat jij die natuurlijke persoon bent, ben jij een slaaf van het fiat geldsysteem. Bij je geboorte aangifte hebben ze jouw al dood verklaard en is er een trust op jouw naam geopend in jouw geboorte gewicht aan goud. Deze trusts (er zijn er meerdere) waren er eerst voor bedoeld om een staat op te bouwen en vanuit de trust alle kosten te laten betalen. Maar de overheden werden corrupter en corrupter en gingen steeds meer en vaker een greep uit onze persoonlijke trusts halen en ons steeds meer gingen belasten namens de natuurlijke persoon. Zo wordt nu het gehele justitie betaald door de belasting betalers. Dus wij betalen onze eigen gevangenis bewaking. Deze beerput is vele male groter dan we ons kunnen voorstellen.

  • Daar is het gehele beleid van de WEF opgericht, om al onze trusts leeg te plunderen waar vele honderden miljoenen euro’s in zitten per persoon. Daarvan krijgen wij een aalmoes van een paar duizend van, maar wel onder voorwaarden die het WEF bepalen. Dat gaat de grootste bank roof aller tijden worden. Ze hebben al met de zogenaamde bankencrisissen geoefend om miljarden uit onze trusts te halen door deze private organisaties. Zonder dat wij levende mensen in opstand kwamen.

 5. Op mijn laptop krijg ik bij alle filmpjes in dit artikel de boodschap ‘mediafout’ en een zwart schermpje. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Zijn er meer mensen die die boodschap krijgen?

   • Geen idee om wat voor instelling het zou kunnen gaan, op beide browsers die ik gebruik gebeurt dit (Opera en Firefox).
    Misschien ligt het aan verouderde programmatuur op mijn laptop, dat bepaalde video formaten een probleem opleveren, gezien de boodschap: Media error: Format(s) not supported or source(s) not found

  • Ik heb een zo goed als antieke laptop en alles werkt. Soms krijg ik ook blokken met de mededeling ‘niet voor jou gebied’ of iets dergelijks. Als na refresh het nog niet werkt probeer ik het via TOR en dan gaat het vaak wel. RT kun je ook via TOR zien althans ik kan dat.

   • Nog maar weer een keer geprobeerd, nu werkt het wél. Het is me niet duidelijk waardoor het nou kwam, er gebeuren rare dingen op het internet.

 6. Het enige verstandige wat de oekies kunnen doen is onvoorwaardelijke overgave.
  De soldaten riskeren niks; de politici daarintegen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in