Het Pentagon.

Twee uitgelekte verhalen van het Pentagon hebben de leugens van de mainstream media ontmaskerd over hoe Rusland de oorlog in Oekraïne voert, in een poging propaganda tegen te gaan die bedoeld is om de NAVO in het conflict te krijgen, schrijft Joe Lauria.

Het Pentagon is verwikkeld in een consequent gevecht met het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Congres om een directe militaire confrontatie met Rusland te voorkomen, die de meest onvoorstelbare gruwel van een oorlog zou kunnen ontketenen.

President Joe Biden zit midden in het strijdgewoel. Tot nu toe kiest hij de kant van het Ministerie van Defensie, en zegt dat er geen NATO no-fly zone boven Oekraïne kan komen om Russische vliegtuigen te bestrijden, want “dat betekent de Derde Wereldoorlog, oké? Laten we het hier even duidelijk stellen, jongens. Wij zullen de derde wereldoorlog niet in Oekraïne uitvechten.”

“President Biden is duidelijk geweest dat de Amerikaanse troepen niet tegen Rusland zullen vechten in Oekraïne, en als u een vliegverbod instelt, zult u, zeker om dat vliegverbod te handhaven, de strijd moeten aanbinden met Russische vliegtuigen. En nogmaals, dat zou ons in oorlog brengen met Rusland,” zei de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin eerder deze maand. (Het plan van de regering is om de Russische regering ten val te brengen door middel van een volksopstand en een economische oorlog, niet door middel van een directe militaire oorlog).

Maar de druk op het Witte Huis van sommige leden van het Congres en vooral van het perscorps van de mainstream media is onverbiddelijk om de NAVO roekeloos direct in de oorlog te betrekken. (Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, die aanvankelijk een plan steunde om NAVO-gevechtsvliegtuigen van Polen naar Oekraïne te sturen, heeft zich teruggetrokken en is nu tegen het vliegverbod). De Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die in de westerse media als een virtuele superheld wordt bejubeld, heeft niet geaarzeld tussen openheid voor onderhandelingen over een vredesregeling met Rusland en de oproep aan de NAVO om “het luchtruim te sluiten” boven Oekraïne. Om zijn land te redden lijkt hij bereid de hele wereld in gevaar te brengen.

  The Spectator waanideeën

(Het Pentagon zal op de proef worden gesteld als er in Oekraïne een aanval met chemische wapens plaatsvindt. Biden heeft gezegd dat Rusland een “zware prijs” zou moeten betalen, maar wie de dader zou zijn zou wel eens duister kunnen zijn).

Intussen melden de westerse media, die zich bijna uitsluitend op Oekraïense bronnen verlaten, dat Rusland de oorlog aan het verliezen is, dat het militaire offensief is “vastgelopen”, en dat het uit frustratie doelbewust burgers heeft aangevallen en steden platgewalst.

Biden is in dit deel van het verhaal getrapt en heeft de Russische president Vladimir Poetin een “oorlogsmisdadiger” genoemd. Hij heeft ook gezegd dat Rusland een “valse vlag” chemische aanval plant om Oekraïne in de schoenen te schuiven.

Maar dinsdag heeft het Pentagon de stoute schoenen aangetrokken door twee verhalen naar verslaggevers te lekken die deze verhalen tegenspreken. “Het gedrag van Rusland in de brute oorlog vertelt een ander verhaal dan de algemeen aanvaarde opvatting dat Vladimir Poetin Oekraïne met de grond gelijk wil maken en maximale schade onder de burgerbevolking wil aanrichten – en het onthult de strategische evenwichtsoefening van de Russische leider,” meldde Newsweek in een artikel met de titel: “Poetins bommenwerpers kunnen Oekraïne verwoesten, maar hij houdt zich terug. Hier is waarom.”

Het stuk citeert een niet nader genoemde analist van de Defense Intelligence Agency (DIA) van het Pentagon, die zegt,

“Het hart van Kiev is nog nauwelijks geraakt. En bijna alle lange-afstandsaanvallen zijn gericht op militaire doelen.”

Een gepensioneerd officier van de Amerikaanse luchtmacht, die nu als analist voor een aannemer van het Pentagon werkt, voegde daaraan toe:

Het artikel zegt:

“Vanaf het afgelopen weekend, in 24 dagen van conflict, heeft Rusland ongeveer 1400 aanvalsvluchten gevlogen en bijna 1000 raketten afgeleverd (ter vergelijking: de Verenigde Staten hebben meer vluchten gevlogen en meer wapens afgeleverd op de eerste dag van de oorlog in Irak in 2003). …

Een deel van die aanvallen heeft civiele structuren beschadigd en vernield en onschuldige burgers gedood en verwond, maar het niveau van dood en vernieling is laag in vergelijking met de capaciteit van Rusland.

“Ik weet dat het moeilijk (…) te verkroppen is dat het bloedbad en de verwoesting veel erger zouden kunnen zijn dan het is,” zegt de DIA-analist. “Maar dat is wat de feiten laten zien. Dit suggereert mij althans dat Poetin niet opzettelijk burgers aanvalt, dat hij er misschien op bedacht is dat hij de schade moet beperken om een uitweg te laten voor onderhandelingen.”

Een tweede gepensioneerde U.S. Air Force officier zegt:

“Ik ben gefrustreerd door het huidige verhaal – dat Rusland het opzettelijk op burgers gemunt heeft, dat het steden met de grond gelijk maakt, en dat het Poetin niet kan schelen. Zo’n vertekend beeld staat in de weg om een einde te vinden voordat de echte ramp toeslaat of de oorlog zich uitbreidt naar de rest van Europa. Ik weet dat het nieuws blijft herhalen dat Poetin burgers als doelwit neemt, maar er is geen bewijs dat Rusland dat opzettelijk doet. Sterker nog, ik zou zeggen dat Rusland duizenden burgers meer zou kunnen doden als het dat zou willen.”

  Brussel springt in een economische afgrond en sleurt de rest van Europa met zich mee

Deze Pentagon bronnen bevestigen wat Poetin en het Russische Ministerie van Defensie al de hele tijd zeggen: dat Rusland, in plaats van dat het is”vastgelopen”, een methodisch oorlogsplan uitvoert om steden te omsingelen, humanitaire corridors voor burgers te openen, de civiele infrastructuur zoals water, elektriciteit, telefonie en internet intact te laten, en te proberen zo veel mogelijk burgerslachtoffers te vermijden.

Tot deze Pentagon lekken was het moeilijk te bevestigen dat Rusland helemaal de waarheid sprak en dat de media fabels publiceerden die door de publiciteitsmachine van Oekraïne waren verzonnen.

Geen bewijs van chemicaliën

Het tweede artikel ondermijnt rechtstreeks de dramatische waarschuwing van Biden voor een chemische aanval onder valse vlag. Reuters berichtte het volgende:

“De Verenigde Staten hebben nog geen concrete aanwijzingen gezien van een op handen zijnde Russische aanval met chemische of biologische wapens in Oekraïne, maar houden de stromen inlichtingen daarvoor nauwlettend in de gaten, zei een hoge Amerikaanse defensiefunctionaris.”

Het citeerde de ambtenaar van het Pentagon als zeggende,

“Er zijn geen aanwijzingen dat er in dat opzicht op dit moment iets op handen is.” Noch The New York Times noch The Washington Post publiceerden het artikel van Reuters, dat in het meer obscure U.S. News and World Report verscheen.

Laat de feiten nooit in de weg staan van een goed verhaal – zelfs niet als het tot de meest verwoestende gevolgen in de geschiedenis zou kunnen leiden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een Zweed die de Russische aanval op een NAVO-trainingskamp overleefde, spreekt zich uitVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelHet bloed van COVID-gevaccineerde mensen heeft een vreemd artefact… dat van mij ook!
Volgend artikelVerbijstering in het wielrennen: 95 van de 154 wielrenners storten in tijdens de klassieker Parijs-Nice
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. “Het Pentagon is verwikkeld in een consequent gevecht met het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken” (((anthony blinken((( de man achter covid 19 en achter zelensky

  de oy vey media pushed ww3, ook in nederland na interview twan huys met ben hodges (amerikaanse ex generaal die nu voor een of andere (((private corporation((( werkt en rijk wordt

 2. zelensky heeft er alles aan gedaan om oekraine kapot te maken, en doet ie nog steeds, inmiddels heeft hij meer dan een miljard op zijn bankrekening oy gevallt

 3. Ik heb een tijdje mijn hoop gevestigd dat Rusland de game changer zou kunnen zijn. Ik bleef wel voorzichtig daarin want in deze tijden is het heel eenvoudig om iemand op het verkeerde been te zetten.

  Ik begin steeds meer te geloven dat ik terecht voorzichtig moest zijn.

  Twee zaken waarom ik denk dat Rusland het spelletje gewoon meespeelt.

  1. Rusland had bij het uitbreken van corona kunnen zeggen dat corona een leugen van het westen is ( wat nu duidelijk bewezen is). Rusland had vanaf het begin HCQ en Ivermectine voor kunnen schrijven en het westen van leugens kunnen betichten.
  2. Ik ben gisteren eens gaan kijken hoe ik een Russisch visum aan kan vragen.
  Voorheen kon je dat simpel via een site maar nu krijg je deze mededeling :

  “Tijdens de coronacrisis heeft de overheid van Rusland een nieuw elektronisch visum geïntroduceerd. Dit visum kan nog niet worden aangevraagd. Tot nader order kunt u uw visum alleen aanvragen via de ambassade “.

  https://visumbuitenland.nl/rusland

  Dus ook Rusland werkt aan een elektronisch paspoort.

  Ik begin de oorlog in Oekraïne steeds meer als een katalysator te zien van deze wereldwijde coup.

  Ik hoop dat ik het fout heb maar mijn gevoel is somber over onze toekomst. Alleen een massaal en wereldwijd verzet in de vorm van vreedzame massa demonstraties waarbij we niet wijken totdat ALLE maatregelen van tafel zijn kan dit nog tegen gaan.

  • Zolang rusland niet verplicht te vaccineren is er niets mis met een paspoort digitaal. Zorda jij een reis boekt ben je in het vissier zo een digitaal paspoort voert daar niets aan toe tenzij ze vaccinaties vereisen , dan moeten we ingrijpen met middelen die dat ongedaan maken of niet toestaan.

   • Digitaal; alles staat erop en in.
    Banksaldo, gezondheidszorg info,
    Komt bij wat je eet co2 voet afdruk , wie / wat je bent wat je eet, hoe laat je naar bed gaat. En opstaat.
    Gekoppeld aan vaccin ook waar je bent wanneer je wipt

    Greet, je bent een echte overheidsdienaar;
    Door Mensen zand in de ogen te strooien,
    Dan moeten we ingrijpen bij het vaccin 😂
    Zijn we al lang de klos. ‘ Ik denk dat jij daar geen last van zult hebben’ met je overheid inkomen

  • Idd. dit is een zeer ter zake doend verhaal waar ik precies zo insta.. Het is wereld theater om de massa’s mee te krijgen en daarvoor wordt er een spannend stuk opgevoerd waar alle landen hun rol spelen.. Helaas is het niet te overzien wat er nog meer al honderden jaren is voorbereid om hun doel te bereiken, maar heftig zal het zijn als beloning voor de apathische, goedgelovige en schouderophalende houding van de meesten onder ons.

  • In de hoofdlijn ben ik het met u eens,
   Echter ,
   protest op vreedzame wijze heeft niets geholpen in verleden en gaat het niet doen in toekomst; brainwash beweging die zich ‘oppositie’ noemt.
   Alles is gestyld, theater.

   vermelding; men wil de wereld populatie terugbrengen tot 10%
   In dit kader , op koers.
   Situatie wordt onderschat, omdat men actief/ passief deel van het systeem is.

 4. Ik woon en leef in België/ Vlaanderen en ik heb een digitaal rijbewijs +digitale identiteitskaar + app itsme om in te loggen bij overheidsdiensten. Ik heb daar 0.0 problemen mee omdat ik, zelfs als 69 jarige man, besef dat we de digitale toer opgaan en dit niet noodzakelijk slecht is. Het grote probleem is wel dat ik nooit zal aanvaarden dat er een vaccinpaspoort zou komen, dat al de gegevens zo zouden kunnen gekoppeld worden aan bvb mijn recht op pensioen of de dwang om te eten en vrije tijd te beleven zoals de overheid wil. Dat NGO’s zoals de VN en het WHO iets over mij te zeggen krijgen, dat de EU zou bevelen om mijn stemgedrag te bestraffen zoals randdebiel Yuval Harari wil indien niet poco etc.. Ik ben dan ook voor de totale transformatie van het fasco-EU instituut om te vormen naar een EU van natiestaten waar de rol van de EU geenszins nog wetgevend mag zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in