De Kinzhal hypersonische raket op de buik van een MiG-31 jachtbommenwerper van de Russische luchtmacht (VKS)

Na de toegenomen publiciteit die de Russische Kh-47M2 Kinzhal ballistische raket heeft gekregen vanwege de succesvolle vernietiging van een Amerikaans Patriot luchtverdedigingssysteem op 16 mei, zijn er uit verschillende bronnen berichten gekomen dat het land de productie van de raketten reeds in de voorafgaande maanden heeft vervijfvoudigd, bericht Militarywatchmagazine.

Een van de duidelijkste aanwijzingen hiervoor werd gegeven door de Oekraïense minister van Defensie Oleksii Reznikov, die verklaarde dat Rusland begin mei naar schatting 80 Kinzhals had – tegenover de Oekraïense schattingen van slechts ongeveer 50 raketten in januari. Dit werd door Oekraïense bronnen geïnterpreteerd als een aanwijzing dat Rusland erin was geslaagd de productie van de raketten te vervijfvoudigen, waarbij ongeveer 10 Kinzhals per maand werden geproduceerd. Een alternatieve verklaring kan echter zijn dat nieuwe inlichtingen in Oekraïne dwingen tot een herziening van eerdere beoordelingen van de Russische voorraden.

De Kinzhal wordt ingezet door MiG-31K gevechtsvliegtuigen van de Russische luchtmacht en kwam eind 2017 in dienst. Het is bevestigd dat het slechts minder dan een half dozijn keer is gebruikt in de Russisch-Oekraïense oorlog, waarbij het eerste gebruik werd geregistreerd op 18 maart 2022 om een grote ondergrondse opslagplaats in West-Oekraïne te treffen waar oorlogsmateriaal was ondergebracht dat onlangs via Polen was geleverd.

De Kinzhal werd ontwikkeld als afgeleide van de 9M723 raketten van het Iskander-M ballistische raketsysteem, en kwam tegemoet aan het beperkte bereik van de Iskander als gevolg van de beperkingen van het Intermediate Range Nuclear Forces Treaty – dat met name alleen van toepassing was op grondraketten en niet op raketten die vanuit de lucht of de zee werden gelanceerd. De Iskander heeft een beperkt bereik van 500 km, terwijl de Kinzhal doelen op een afstand van 2000 km kan raken. Beide raketten worden geprezen om hun quasi ballistische eindsnelheden van bijna Mach 9, hun grote wendbaarheid en hun trajecten op lage hoogte, waardoor zij uiterst moeilijk te volgen en te onderscheppen zijn en zelfs moeilijk te detecteren zijn tijdens de vlucht.

  Leugens over Rusland en de oorlog in Oekraïne aanvechten

Het opvoeren van de productie van Kinzhal-raketten zou relatief eenvoudig kunnen zijn voor de Russische defensiesector, gezien de enorme aantallen 9M723-raketten die het land al bijna twee decennia onafgebroken produceert, waarbij Iskander-M-systemen sneller in gebruik worden genomen dan andere grote grondwapensystemen, afgezien van de S-400-luchtverdedigingssystemen, vanwege hun vermeende asymmetrische waarde.

Aangezien de productielijnen voor met name raketten al op een oorlogstijd piekcapaciteit draaien, blijft de productie van meer Kinzhals ten koste van een deel van de productie van 9M723-raketten goed mogelijk. De MiG-31K, het lanceerluchtvaartvoertuig van de Kinzhal, zou ook snel in aantal kunnen toenemen vanwege de enorme reserves van honderden MiG-31’s die Rusland heeft, waarvan vele slechts een fractie van hun levensduur hebben gevlogen voordat ze na het einde van de Koude Oorlog werden opgeslagen vanwege de sterke inkrimping van de luchtmacht.

De onthulling van een nieuwe verbeterde opvolger van de MiG-31K in augustus 2022, de MiG-31I, geeft aan dat de Russische luchtmacht zijn aanvalsvloot wil blijven uitbreiden. De nieuwe variant profiteert van verbeterde vliegprestaties en avionica waarbij de nadruk ligt op het verhogen van de mate van automatisering. Hoewel het Kinzhal-arsenaal naar verwachting snel zal blijven groeien, zal het gebruik in Oekraïne naar verwachting beperkt blijven, aangezien het grootste deel van het arsenaal gericht blijft op mogelijke tegenmaatregelen tegen de NAVO, mochten de vijandelijkheden escaleren tot een bredere oorlog.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische Kinzhal heeft groot Oekraïens munitiedepot in Mykolayiv met de grond gelijk gemaakt (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

  Nep-Republikeinen in ontkenning over Donald Trump terwijl de Democraten spartelen

Lees meer over:

Vorig artikelRusland produceert meer dan honderd T-90 tanks per maand
Volgend artikelKroatisch parlementslid bestempelt Wereldgezondheidsorganisatie als TERRORISTISCHE ORGANISATIE
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Ik heb geen interssante links op het moment maar mijn thee-water
  probeert mij te vertellen dat het nog lang niet over is.Helaas

 2. Een leuke ontwikkeling; onderdelen van de kapot geschoten patriot raket worden op het Ukrainse internet verkocht!
  Dat vind Amerika heeeeel leuk❗️😉
  Ach ja…..van je vrienden moet je het maar hebben!

  • Ach ja en straks de kapotgeschoten F 16’s ook.
   De zwarte handel tiert welig en niet alleen op wapen gebied. Uiterst corrupt en misdadig die hele Vushniksnatie.

 3. ook zwarte markt in Holland ??????????????/ laat maar komen je bewapenen tegen het zooitje in den haag kan geen kwaad hoor

 4. Natuurlijk heeft Poetin de productie in overdrive gezet….dat was logisch en te verwachten.
  Maar hij is zeker van verkoop.

  Aan het eind van het liedje betaalt USA, Nato en Europa. Dan: huilie-huilie…..

 5. Frontnieuws mag ik even uw aandacht.

  eerder al een keer op frontnieuws heb ik gepost over een toekomstig beeld dat rutte mishandeld werd in de toekomst.
  Ik heb daarbij aangegeven dat mijn voorspelling pas gaan gebeuren , wanneer tina turner eerst komt de overlijden op 83 jarige leeftijd.
  Wel het is tijd…….mijn voorspellingen en dromen komen altijd uit.

  Een prachtige vrouw van ons heen gegaan.RIP Tina Turner.
  https://www.theguardian.com/music/2023/may/24/tina-turner-legendary-rocknroll-singer-dies-aged-83

  Deze had ik gister op ninefornews geplaatst. Maar ongeveer hetzelfde als ik hier op frontnieuws had geplaatst.

  Mijn voorspelling voor nederland
  *eerst komt er een ruzie in het kabinet om iets wat nu nog niet bekend is.
  *vervolgens als het kabinet flink op zijn kop staat, gebeurd er ergens intussen een vreselijke ramp die erg omvangrijk is en door het geruzie is nederland te laat met reageren en maatregelen te nemen en daardoor zullen er onnodige onschuldige doden en gewonden vallen.
  *dat wekt zoveel woede op van het volk dat men het aftreden eist van het kabinet.
  *de politiek blijft dan hardnekkig doorgaan met ruziën en weigert om op te stappen.
  wat een keten aan gebeurtenissen voortbrengt waardoor heel nederland op zijn kop staat.
  en rutte word daardoor aangevallen in die mate dat heel nederland er wakker van word. Maar het geruzie en valse beschuldigingen naar elkaar in de politiek gaan door.
  alleen een enkele partij neemt zijn verantwoording en hamert op hulp.
  *een hele golf van paniek beweegt zich dan onder het volk en brengt zoveel mensen op de been dat het kabinet niet anders kan dan aftreden.
  *er komt geen vervang kabinet omdat de woede van de mensen te groot is.
  *nederland staat op zijn kop en wie ook probeert het land te sturen of te redden word woedend benaderd totdat er 1 persoon overblijft die word getolereerd.
  *de politiek blijft macht uitoefenen ondanks alles op zijn kont ligt wat nog meer woede oproept en uiteindelijk vernielingen en bedreigingen aan hun adres. Alleen daarna word alles stil.
  *1 persoon brengt alles terug in goede banen en zorgt voor rust.
  *rusland wil een grote stap zetten en misbruik maken van de situatie ( de ramp).
  als die éne persoon het werk niet kan doorzetten gaat alles kapot wat we liefhebben. En zal rusland zijn intrede doen. Er zal geen weg terug zijn. Tenzij die éne persoon doorzet en afdwingt om te luisteren en te handelen zoals deze het aankaart.
  alleen deze persoon kan ons nog redden in de toekomst.
  dat is het scenario dt ik zie in de toekomst.

   • Zoiets . Het is niet wie wij denken dat het zou kunnen zijn. Die ons helpt dan.
    Misschien gebeurd het niet van vandaag op morgen maar het gebeurd wel.
    Er komt gewoon een storm aan onder het volk.
    wijs is voedsel te kopen voor 2 maanden. Ik weet niet hoelang dit nog duurt, maar als het komt ,is het kort en heftig. Het komt als een blikseminslag die nog onbekende informatie en slaat in als een bom.
    Er komt informatie naar buiten die heel veel heftige turbulentie veroorzaakt in de politiek en bij het volk. Die informatie die naar buiten lekt is het startpunt en is rutte niet meer veilig.maar helaas is er niets of niemand die hem kan beschermen tegen wat komen gaat. Het is zijn karma . Hij heeft geen engelen bescherming hierin waardoor hij kwetsbaar is. En arrogantie speelt hierin ook een rol. Ik voorzag in mijn droom meerdere die aangevallen werden nadien , niet hij alleen, hij is het begin. Toen waren deze mensen nog niet in de politiek,nu wel.
    Ze speelde met vuur en zullen de blaren ervan ervaren.
    Mijn engelen liegen niet.
    wanneer ik mijn engelen vroeg wanneer gaat dit gebeuren, was het antwoord, als Anne Mea Bullock is overgegaan. Dat is jou eikpunt . Daarna is er geen weg meer terug voor jullie politiekers en moeten ze hun karma ondergaan.
    Onthoud er komt informatie naar buiten gelekt die heel snel een turbulent verhit moment aanzwengelt vanwaaruit de miserie start…….

    • En de plunderingen niet vergeten, er word dan ook veel geplunderd en gesloopt. Dat het de spuigaten uitloopt en winkels hun deuren sluiten tegen plunderen. Vandaar eten in huis halen ook voor huisdieren, zelfs pakketdiensten zullen dan in sommige plaatsen overvallen worden, voor een tijdje is het een chaos in nederland. Maar de conspiracytheoristen zullen dan de ankers worden🙈de veilige bakens voor anderen die zich heel angstig zullen voelen.
     Ik denk dat de ramp in het buitenland is of grensgebied ,weet ik niet zeker. Ik mag niet alles zien en weten van mijn engelen. Dus , be safe .

  • Greet, ik zag maar een ding, ik werd lang voor het gehele covid gebeuren vaak door nachtmerries geteisterd, men wilde mij onder dwang vaccineren.

  • Als Anne Mae Bullock overgaat is wanneer een nieuwe periode ingaat voor Nederland aangaande deze problematiek. Dat was wat mijn engelen lieten zien en vertellen. Beetje raar maar communicatie is direct.
   Ja en rutte is te dom om te beseffen dat hij geen weftas moet dragen in de ene hand en koffie in de andere hand , dan zie je niets aankomen en te arrogant om te beseffen dat iemand hem kan kwetsen met paar woedende ziedende vuisten.
   Je weet wanneer het start als er informatie naar buiten lekt die de politiek op zijn kop zet binnen 1 dag.
   Mijn engelen lieten zien dat iemand inside de politiek , (een weeknemer die al jaren informatie voorbij ziet komen en er genoeg van heeft) geheime informatie lekt. Ze zullen de russen de schuld proberen te geven maar dat is niet zo. Er is nog iemand met patriotische inkijk die het kotsbeu word om alle leugens weg te stoppen. Die iemand wil dat al jaren doen maar schuift het steeds voor zich uit. Uit angst wat er met deze persoon gebeurd nadien. Deze zoekt een veilige manier om een geheim te lekken waarvan die weet dat het enorme schade aan rutte en enkele andere politiekers zal aanrichten. Dat er geen weg meer terug is. De informatie is geheim dat weet ik. En de grootste ngst van de politieke figuren in het verleden en rutte.

   Dus wanneer geheime informatie naar buiten komt dat is de dag when the shit hits the fan. En Nederland naar de klote gaat heel snel. Een ramp scenario volgt daar op en word niet goed opgepakt wat alles in versnelling zet. Daar krijgt ook rusland wederom de schuld van omdat ze gewoon niet weten hoe met de omvang omgaan en dragen ze de media ruslang bulshit op te hoesten om de mensen te kalmeren. Wat averechts zal werken.

   Ik denk dat die ene man die ons eruit kan navigeren de koning is. Dat die dan gaat ontdekken dat hij ballen heeft en afstand moet nemen van alle politieke belangen om zijn volk te kalmeren . Ik denk dat hij het is. En dat hij ook stof moet eten omdat te kunnen doen. Eerst wil men niet naar deze persoon luisteren maar dan doet die iets waardoor het volk kalm word en vertrouwen begint te krijgen. Daarom denk ik dat alleen de koning zulke macht naar hem kan toetrekken omdat er geen vervang kabinet komt,dt gaat gewoonweg niet. Ik denk dat zijn moeder hem inspiratie zal geven om wakker te worden en te laat zien wat oranje betekend, “ voor de voortvarendheid en veiligheid van je volk zorgen”. Dat denk ik zelf. Zou anders niet weten welke man het land gaat dragen en beschermen. Maar het is wel het einde van rutte in ieder geval en die paljas die nu minister is van wonen. Die zag ik ook met bebloed gezicht ergens tegenaan plakken, dacht in een auto. Het zijn mannen die geweld over het land hebben uitgeroepen en die hun energie terugkrijgen zoals ze hem verspreid hebben. Karma is a bitch.
   Ik denk het te maken heeft met de oranjes , karma leert dat Nederland niet verdeeld mag worden en bereid is te vechten tot aan de dood voor dit kleine stukje welvarendheid. Oftewel in de termen van martin armstrong het zijn cyclussen en het is nu weer tijd voor zo een cyclus. Pim stierf niet voor niets. Zijn dood was het begin van een landsovername of een coup tegen het Nederlandse volk. Er zullen standbeelden komen van hem door Nederland verspreid uiteindelijk. Een man die stond waar de oranjes heel vroeger voor stonden, de veiligheid en welvarendheid van iedere Nederlandse burger , en het ontplooien daarvan. Door te sterven is de cyclus in gang gezet. Zoals jezus aan het kruis stierf, stierf pim voor elke Nederlander. 💪

  • Deze droom was 3 jaar terug in april 2020 , toen zei ik ja hoor en rutte pleegt een coup tegen het volk en de engelen antwoorden, die coup is al gepleegd met de dood van Pim Fortuin. Maar zijn patriotisme zal herrijzen.

  • Ik denk dat pim van een bloedlijn komt die vroeger gevochten heeft voor het behoud van grond, land en status als volk van een gemeenschap. En wedergeboren om het weer in gang te zetten. Zijn dood was voorbestemd. Hij gaf zijn leven voor het volk. Het heef5 met energievelden te maken die nu weer in elkaar draaien en soort Z pinch veroorzaken een spark die kenetische energie geeft aan een tijdslus, zodat de geschiedenis zich herhaalt of kan herhalen. Nu Tina Turner in de hemel woont schuift die tijdslus over elkaar en veroorzaakt een z pinch of spark die wederom een tijdslus vormt een godcel noem ik zoiets waar weer een verhaal in kan afspelen. Dit verhaal gaat over nederland die in gevaar is. Alles leeft in een godcel een tijdlus. Een creatieve spark die leven schenk aan wat er in moet gebeuren. Ik zie dingen anders , meer met bijen ogen als je het zo moet stellen. Ik zie voel en proef de tijdslussen en kan ze lezen omdat ik ons energienetwerk begrijp.
   Shit will happen👏

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in