Rusland heeft op maandag zijn zoveelste troef uitgespeeld, door aan te kondigen dat de gasleveranties aan Europa via Nord Stream 1 zullen worden stopgezet totdat de westerse sancties zijn opgeheven, bericht Chris Menahan.

Via RT, “De belangrijkste gaspijpleiding naar EU wordt gesloten tot sancties zijn opgeheven – Kremlin”:

Technische problemen met de gasleveringen aan Europa via de Nord Stream 1 gaspijpleiding zullen blijven bestaan totdat het Westen de sancties opheft die het tegen Rusland heeft ingesteld in verband met het aanhoudende Oekraïne-conflict, zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, op maandag.

Op 31 augustus heeft Gazprom de gasleveringen via de pijpleiding volledig stopgezet. Hoewel Nord Stream 1 aanvankelijk de doorvoer van gas op vrijdag zou hervatten, kondigde Gazprom aan dat deze voor onbepaalde tijd gesloten zou blijven wegens technische problemen.

“De problemen met de gasleveringen zijn ontstaan door de sancties die aan ons land en een aantal bedrijven zijn opgelegd door westerse landen, waaronder Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn geen andere redenen achter de leveringsproblemen,” merkte Peskov op.

De woordvoerder van het Kremlin zei ook dat het niet de schuld van Gazprom is dat “de Europeanen een absoluut absurd besluit nemen om te weigeren hun apparatuur te onderhouden,” waartoe zij contractueel verplicht zijn.

Peskov benadrukte dat alle operaties van Nord Stream 1 afhangen van “één stuk apparatuur dat ernstig onderhoud nodig heeft.”

Op zondag werden zijn opmerkingen herhaald door Alexander Novak, de Russische vice-premier, die de Europese Unie de schuld geeft van de problemen die de hervatting van de gasleveranties via de pijpleiding hebben verhinderd.

“Het hele probleem ligt dus precies aan de kant [van de EU], want alle voorwaarden van het reparatiecontract zijn volledig geschonden, samen met de voorwaarden voor het verschepen van de apparatuur,” zei hij.

Op vrijdag heeft Gazprom de herstart van Nord Stream 1 geannuleerd onder verwijzing naar een olielek in de turbine, dat ontdekt werd tijdens een gezamenlijke inspectie met fabrikant Siemens Energy in het compressorstation Portovaya bij Sint-Petersburg. Tegelijkertijd kon de storing alleen in Canada, dat sancties tegen Moskou heeft ingesteld, verholpen worden.

Ondanks de onderhoudsproblemen heeft Europa Rusland ervan beschuldigd de energievoorziening te bewapenen, waarbij de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, Moskou omschreef als “geen betrouwbare partner” op het gebied van de gasvoorziening.

Ursula von der Leyen zei in februari dat de EU het prima zou stellen zonder Russische energie, nu zeurt ze dat Rusland hen het gas afsnijdt.

  Poetin spreekt de natie toe -Rusland is verwikkeld in een "harde strijd om zijn toekomst" (Video met Engelse ondertiteling)

Wat zo opmerkelijk is aan de situatie, is dat de gloednieuwe Nord Stream 2 pijpleiding van Rusland naar Duitsland helemaal klaar is en gereed om elk moment aangezet te worden – als de Duitse en EU politici dat toestaan.

Via Reuters, “Russische wetgever dringt er bij Europa op aan om Nord Stream 2 nieuw leven in te blazen om energiecrisis op te lossen”:

Europa zou zijn energiecrisis kunnen oplossen door de sancties tegen Rusland te schrappen en de in de mottenballen gelegde Nord Stream 2 gaspijpleiding weer op gang te brengen, zei de voorzitter van het Russische lagerhuis van het parlement vrijdag.

Duitsland heeft het Nord Stream 2 project voor een gaspijpleiding door de Oostzee op 22 februari stopgezet, slechts twee dagen voordat Rusland zijn troepen naar Oekraïne stuurde in wat het een “speciale militaire operatie” noemt, en nadat het Kremlin twee afgescheiden regio’s in Oost-Oekraïne formeel erkend had.

[…] Doema-spreker Vjatsjeslav Volodin, een bondgenoot van president Vladimir Poetin, zei dat energiezekerheid onmogelijk is zonder Rusland.

“Het moment van de waarheid is aangebroken voor de Europese leiders. Zij hebben twee uitwegen uit de situatie die zij voor zichzelf gecreëerd hebben,” schreef hij op Telegram.

“De eerste. De illegale sancties tegen ons land opheffen en Nord Stream 2 lanceren. De tweede. Alles laten zoals het is, wat tot problemen in de economie zal leiden en het leven van de burgers nog moeilijker zal maken.”

Het meest tot verdeeldheid leidende energieproject van Europa, dat 11 miljard dollar kost, was in september 2021 klaar, maar heeft stilgelegen in afwachting van de certificering door Duitsland en de Europese Unie.

Zero Hedge deelde maandag een prognose die voorspelde dat de energierekeningen voor een typisch Europees gezin dit jaar met ongeveer 200% zullen stijgen.

De Westerse leiders hebben uitdrukkelijk verklaard dat de behoeften van Oekraïne voorrang hebben op die van hun eigen kiezers – hoe streng de winter ook wordt en hoe hoog hun energierekeningen ook oplopen.

De toekomst van de liberale wereldorde staat op het spel!


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

De globalisten hebben een nieuw offensief gelanceerd tegen de burgers van de AardeVolg Frontnieuws op Telegram

  NAVO-chef bezoekt Kiev om Zelensky te vertellen dat Oekraïne "in de NAVO thuishoort" -  "Wat?!" vroeg de Hongaarse premier Viktor Orbán op Twitter

Lees meer over:oekra

Vorig artikelExclusief: Bewijs dat Israël ernstige veiligheidsproblemen met de COVID-vaccins ontdekte en die vervolgens opzettelijk in de doofpot stopte
Volgend artikelOklahoma nieuwsanker krijgt beroerte tijdens uitzending; Ohio middelbare school footballspeler laat 2 meter aan “bloedklonters” uit benen trekken en meer (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Het KAPITALISME IS FAILLIET!
  Daarom wordt nu een aanval op de rijke BRICS landen voorbereid.
  Eerst het arme westerse volk nog armer maken dan ze al zijn.
  Dan je volk overtuigen dat zij, de rijke ( BRICS landen) de SCHULDIGEN zijn.
  Door jaren lang Geld te printen, Elke maand 10 tallen miljarden Dollars en Euro’s, jaren lang, zijn deze valuta’s enorm in waarde gezakt, en kan het westen, Amerika en Europa geen producten meer kopen van de rijke .BRICS landen, omdat ze moeten betalen met de valuta’s en hun leveringsvoorwaarden van de rijke BRICS landen, of in goud.
  Omdat het westen dit niet kan, zullen ze het dus moeten gaan halen, en hiervoor is een oorlog nodig.
  De arme westerse landen, Amerika en Europa, is daarom samen met de MSM media het volk aan het voor bereidenn om in oorlog te gaan, tegen de door het weste gemaakte vijand de rijke BRICS landen.
  De westerse regeringen, en hun MSM media, zijn al jaren bezig U voor te bereiden door middel van DIKKE PROPAGANDA elke dag, oftewel het volk te BRAINSTORMEN.

  • Misschien moet u even de definitie van kapitalisme opzoeken. Er is in de westerse wereld helemaal geen sprake van kapitalisme, maar van een van staatswege opgelegde dwang in het beleid in allerlei sectoren.

   Wat betreft een oorlog tegen de BRICS-landen; kletskoek. Europa en de VS hebben daar helemaal de middelen niet voor. Een belachelijk groot percentage van hun militaire middelen is al in rook opgegaan in Ukraine (nou ja, het deel dat niet door de Ukrainers op de zwarte markt is verkocht) en ze kunnen die niet vervangen omdat ze ruwe grondstoffen nodig hebben uit China en Rusland.
   En al zouden ze willen, is er echt iemand die denkt dat de gemiddelde Europese of Amerikaanse burger een goede soldaat zou maken als ze een algehele mobilisatie zouden afkondigen? laat me niet lachen. Te vet, te lui, te slap, niet gewend aan fysiek werk, geen uithoudingsvermogen en mentaal nog slapper dan ze fysiek zijn. En al helemaal niet bereid om te vechten. Al zouden ze mensen proberen te dwingen, dan worden dat geen goede soldaten.

 2. Rusland is geheel zelfvoorzienend, onlangs heeft de Russische Federatie de export van Titanium en verrijkt Uranium 235 stopgezet naar de VS, dus de vliegtuig industrie en de kernenergie waarvan Amerika voor 50% afhankelijk is van het Russisch verrijkt Uranium is over, zo heeft Rusland de Westerse politici bij de ballen van dat verwijfde zooitje LHBTIQ+ psychopaten.

 3. De vrije markt economie heeft het zover gebracht dat door door het plaatsen van zg democratische puppets in een gewenst land, dit land tot eigendom wordt van oligarchen aangestuurd door de deep state .
  De laatste poging tot natie of landroof, (Oekraine), wordt in de kiem gesmoord!
  Dus door het advies aan Duitsland en de EU , van Rusland de sancties op te heffen betekent ook dat de oliegarchen, de deep state en uitvoerenden ; de NAVO en de VS af zouden moeten zien van de landroof , (Oekraine), en daarmee het westers impererium begraven kan worden . proost.

 4. Wordt eens tijd dat er afgerekend wordt met de voorstanders van dit failliet Europees beleid. De billijke voorstellen voor een Pan Europees veiligheidskader waarbij de RF een belangrijke peiler vormt moet dringend serieus worden genomen. Europa en de wereld vormen net een sterk samenhangend geheel door eenheid in verscheidenheid. Dit kan alleen gegarandeerd worden door zelfbeschikking en zelfverantwoordelijkheid. Een pseudo globalisering waarbij louter wordt bedoeld privatiseren van winst en socialiseren van schuld leidt naar zelfdestructie.

 5. Al die rijkdom wat Europa verloren is waar het volk de armoede ingedreven wordt zit in de pocket en op bankrekeningen en vastgoed van de elite.
  Als het volk deze volksverraders stuk voor stuk met volksburger arrest gaat opzoeken en oppakken komt heel veel gestolen kapitaal vrij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in