FGM 148-Javelin: © Sreejithk2000/ Wikimedia

Tanks, raketten en ander gevechtsmateriaal die het van de Oekraïense strijdkrachten heeft buitgemaakt, kunnen nu worden gedoneerd aan de afgescheiden republieken Donetsk en Luhansk, schrijft Veteranstoday.com.

De separatisten zouden de wapens, waaronder door het Westen geleverde antitankraketten, goed kunnen gebruiken, zei de functionaris tegen de Veiligheidsraad van Rusland.

“Wij hebben veel Oekraïense wapens verzameld, waaronder tanks, pantservoertuigen, allerlei soorten handvuurwapens in grote hoeveelheden, en artillerie. Wij hebben ook veel Javelin en Stinger systemen,” meldde de minister. Hij verwees naar de draagbare luchtafweer- en antitankraketten van Amerikaanse makelij, die Washington en zijn bondgenoten vóór de vijandelijkheden massaal per luchtbrug naar Kiev hebben gebracht.

“Er is een voorstel om die aan de milities van de republieken Lugansk en Donetsk te overhandigen, zodat zij zich doeltreffender kunnen verdedigen,” zei Shoigu.

Hij impliceerde ook dat de republieken zouden kunnen profiteren van geavanceerde wapens van Russische makelij, waaronder luchtverdedigings- en anti-tanksystemen. President Vladimir Poetin keurde de ideeën goed en zei dat hij zo nodig de desbetreffende orders zal ondertekenen.

Moskou viel zijn buurland eind februari aan, na een zeven jaar durende impasse over het niet uitvoeren door Oekraïne van de voorwaarden van de akkoorden van Minsk, en de uiteindelijke erkenning door Rusland van de Donbass-republieken in Donetsk en Lugansk. De door Duitsland en Frankrijk tot stand gebrachte protocollen waren bedoeld om de status van deze gebieden binnen de Oekraïense staat te regulariseren.

Rusland heeft nu geëist dat Oekraïne officieel verklaart dat het een neutraal land is dat zich nooit zal aansluiten bij het door de VS geleide militaire blok van de NAVO. Kiev houdt vol dat het Russische offensief volkomen ongeprovoceerd was en heeft beweringen ontkend dat het van plan was de twee republieken met geweld te heroveren.

  Arabische topleiders, waaronder Saudi's en Iraniërs, ontmoeten elkaar in China om 'einde' van Amerikaanse wereldheerschappij te plannen

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De uitbreiding van de NAVO naar het Oosten: Rusland werd op schandelijke wijze bedrogen, voorgelogen, beetgenomen. Nu vecht het terug uit militaire zelfverdedigingVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDenazificatie: Russische separatisten arresteren Oekraïense burgemeester – beschuldigd van terrorisme
Volgend artikelBewoners van Donbas getuigen van Oekraïense bombardementen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Heeft USA nog wapens over?
  Na de idiote farce in Afganistan ? 🙁
  Ook die move is te weinig uitgelicht .
  Al die mensen die kapotgeschoten zijn maken een salto in hun kist .
  Een leven is geen ruk waard .
  Zolang ik al leef is er oorlog .
  Mijn oudjes de 2de Korea vietnam de oosterse oorlogen .. noem maar nog een paar op .
  Cambodia Pol Pot ..
  Hongersnoden .. WTF doe ik op deze kloot ? 🙂

 2. What goes around, comes around….

  Adolfina Merkel en Adolfina Botoxsmoel stuurden geavanceerde wapens naar Zelensky, zo ook EU en NL.
  Recht is gedaan.
  Nu worden ze TEGEN Zelensky gebruikt; uitstekende zaak.

  Maak je geen illusies: oekariense leger geeft zich over als er een enkel schot valt….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in