Japanse mariniers. © LCpl Ricardo Hurtado (Public Domain foto van defenseimagery.mil.)

Terwijl het conflict in Oekraïne voortduurt, is er in het oosten een ander potentieel brandpunt met Rusland geopend. Japan heeft toegezegd supersonische raketten in te zetten op het eiland Hokkaido, dat grenst aan de betwiste Kuril-eilanden, die ook door Tokio worden opgeëist.

Moskou staat klaar om dreigingen van een Japanse militaire opbouw in de buurt van Russische eilanden in het Verre Oosten af te wenden, aldus de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Andrej Rudenko, bericht RT.

Kuril-eilanden. Klik voor groot.

De verklaring kwam nadat de Japanse omroep NHK eind december het ministerie van Defensie van het land had geciteerd met de mededeling dat Tokio van plan was supersonische raketten in te zetten op het eiland Hokkaido, dat grenst aan de Russische Kuril-eilanden in het oosten van de Stille Oceaan, waarvan Japan het zuidelijke deel claimt als zijn “noordelijke gebieden”. Moskou veroordeelde de actie destijds.

“Wij beschouwen de activiteiten van Tokio als een ernstige uitdaging voor de veiligheid van ons land en van heel Azië en de Stille Oceaan”, verklaarde Rudenko dinsdag in een interview met persbureau TASS.

“Als dergelijke praktijken doorgaan, zullen wij gedwongen zijn om passende vergeldingsmaatregelen te nemen om de militaire bedreigingen waarmee Rusland wordt geconfronteerd te blokkeren”, voegde de diplomaat eraan toe, waarbij hij de “versnelde militarisering” van Japan en de “ongekende” verhoging van zijn militaire budget veroordeelde.

In 2017 onthulde de toenmalige Japanse premier Shinzo Abe een plan om de pacifistische grondwet van het land, die kort na de Tweede Wereldoorlog onder auspiciën van de VS werd aangenomen, te herzien. Hoewel het document Tokio verbiedt een staand leger te handhaven, beschikt Japan over een formidabele zelfverdedigingsmacht. Abe zei destijds dat de hervorming hun status “expliciet” zou maken.

  Oekraïnes 'grootste' Storm Shadow-aanval ooit mislukt jammerlijk nu Rusland leert van de raketaanvallen van 13 september

Vorige maand keurde de Japanse regering een record defensiebegroting van 51 miljard dollar goed voor het fiscale jaar 2023. Tokio heeft ook zijn nationale veiligheidsstrategie herzien, waardoor de verwerving van “counterstrike capaciteiten” mogelijk wordt.

Het wordt “steeds moeilijker om raketdreigingen volledig aan te pakken met het bestaande raketverdedigingsnetwerk alleen”, zei premier Fumio Kishida in december, verwijzend naar dreigingen uit China en Noord-Korea.

Japan heeft, samen met veel westerse landen, sancties opgelegd aan Rusland na het militaire offensief van Moskou in Oekraïne in februari vorig jaar. Ook stuurde het militaire voorraden naar Kiev, waaronder kogelvrije vesten en helmen.

Rusland heeft sindsdien verschillende Japanse topambtenaren, waaronder Kishida, op de zwarte lijst gezet wegens het voeren van een “ongekende anti-Russische campagne”.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoeveel rode lijnen kunnen er nog overschreden worden voordat Armageddon arriveert?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJapan gelast onderzoek naar sterfgevallen door Covid-vaccins nu MSM toegeven dat “de prikken ons doden”
Volgend artikel(Video’s) Totale Russische aanval op Soledar: De stad valt – Oekraïense troepen dringen onder een spervuur de zoutmijnen binnen – Nieuw Azovstal!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

  • Ik las onlangs een ingezonden stuk” ik betwijfel of hiroshima en nagasaki door een atoombom getroffen zijn. Er is vrijwel direct met de wederopbouw begonnen terwijl bij RA straling je er decennia lang niet in de buurt kunt komen. Dan zou er nú nóg straling moeten zijn”…

 1. Nou ja, het idee dat Japan geen leger zou mogen hebben is natuurlijk ook van de zotte; het geeft al aan dat het gewoon een vazalstaat is, onder leiding van de VS.
  Dat ze een eigen leger willen hebben is dan ook niet iets waar ik op tegen ben. Maar ze zouden eerst de yanks eruit moeten schoppen om dan op een normale manier met China en Rusland om te leren gaan.

 2. De bombardementen op Hiroshia en Nagasaki hebben de Amerikanen misbruikt om Japan onder de knoet te krijgen. Tot op heden is Japan nog steeds onder Amerikaans juk. Japan en Rusland kunnen een compromis vinden over de Kurill-eilanden maar Amerika is meer gebaat bij strijd tussen deze landen. Het westen, onder aanvoering van het misdadige Amerika wil al jaren de bodemschatten van Moedertje Rusland inpikken en onder Jeltsin lukte dit aardig. Toen Putin aan de macht kwam en voor hun grondstoffen een faire prijs wou waren de rapen gaar. Het westen koopt niet maar steelt en dat lukt niet bij een man als Putin. Putin heeft meerdere malen de hand gereikt voor samenwerking en vrede maar de heren in Washington willen oorlog en roof en hun slaafse vazallen voeren de wil van de tiran moeiteloos uit. Dit maal hebben ze echter hu hand overspeeld en proberen nu alles om Rusland uit elke hoek aan te vallen. Als er iemand niets geleerd heeft uit de geschiedenis zijn wij het wel. De Russische beer is niet alleen, het zijn er miljoenen.

  • De geschiedenis over Vladimir Monomakh vond ik heel verhelderend omtrent het stelen van grondstoffen en geld door “Het Westen” (lees: de kliek die je niet mag noemen).

  • Je hebt het mis. Het Westen “steelt” geen grondstoffen. Alleen, als de Anglo-Amerikanen, en/of de rest van de bende zijn aangekomen, dan vindt de bevolking dat fantastisch. Het volk wil dan graag lid worden van de Navo. Op de verkiezingen volgt dan een parlement dat instemt met eeuwigdurende verdragen en associaties. Het volk leert dan snel Inglish spieken en kan dan genieten van Amerikaanse kwaliteitsfilms en Yehyeh-toenketoenkemuziek. Ook worden er samenwerkingsakkoorden gesloten die in het belang van het Volk zijn en Amerikaanse multinationals komen helpen bij het ontginnen van de grondstoffen.

 3. Japan wordt al helemaal gecontroleerd door de VS. Ze hebben er 120 legerkazernes en meer dan 53.000 manschappen daar zitten. Ook makkelijk om vandaar uit Taiwan te beschermen.

 4. Weet je nog dat Japan in 2010 de US Bonds weigerden? Ze wilden die dingen niet meer kopen omdat ze wisten dat het gebakken lucht was. En wat gebeurde er toen? Toen werd de tectonische plaat gebombardeerd met ULF, waardoor er zo’n grote aardbeving ontstond dat de nucleaire reactor scheurde (dat was mss niet de bedoeling geweest, omdat die Zio klootzakken denken dat ze alles in de hand hebben, maar dat hebben ze niet, en nooit.) En die Fukushima sijpelt nu nog steeds troep de oceaan in, als sinds Maart 2011. En zo geselt de VS allerlei landen af, onder meer mbv ultrasound (ELF, ULF, EMF), als landen niet doen wat de Zio beesten eisen. Niemand let daar op. De MSM schrijft er niet over. Het is altijd maar “Moeder Natuur”. Trouwens, deze golven worden overal gebruikt – ook voor je geliefde 5G torentjes bussekruit.

  Japan heeft nu duidelijke twijfel over de vax. Maar jij denkt dat ze geen twijfel hebben over de shit in Oekriestan en de rol van de VS en de NAVO daarin, en dat ze daar de NAVO en hun reptielen club in moeten ondersteunen?? Trap er niet in! Japan weet het heel goed, maar heeft geen keuze. Waarom denk je dat ze zich verdiepen in de verderfelijkheid van de GMO-gifspuit injectie? Maar niet in de overduidelijke ranzigheid van de Oekriestan-Anglo-Ziomafia uitzuigerij en vernieling van de wereld??? Geloof niet alles, en ga je eens verdiepen in wat er werkelijk aan de hand is. (Ja, ik heb het tegen de schapen, want ik preek hier alleen maar tegen de weldenkenden en wetenden, helaas.)

 5. Wat een onzinnig gezever!
  Het is idd meer dan toeval dat Japan druk gaat uitoefenen op RU, net terwijl RU in oorlog is.
  Het LIJKT slim, maar is superstom; immers, als RU gedwongen wordt, zal het niet terugschrikken om zijn ballistische raketjes met atoom kop te gebruiken.

  Ik ben er altijd tegen geweest dat Japan weer een leger kreeg; immers, de onderliggende reden van Japan in WO2 was het japanse fascisme; en dat is er nog springlevend.
  De opgehangen oorlogsmisdadigers worden nog als superhelden vereerd.

  Japan gaf zich niet over vanwege Hiroshima en Nagasaki, maar vanwege de komst van de Russen.

  De Japanse keizer had naar China gestuurd moeten worden, met zijn familie, voor publieke executie.

   • Nee hoor. Rooseveld wilde graag de oorlog in tegen DE, maar de bevolking wilde niet. Daarnaast had hij geen leger, luchtmacht en veel te weinig marine.

    Weken voor de aanvalwist Washington dat de aanval kwam, dus stuurde hij een vliegdekschip weg; de rest, en 3000 man werden opgeofferd.

    Ook 9/11 was zoiets.De CIA zette speciale explosieven, en een paar achtelijke moslims deden de rest.
    Maar een foutje: er was gerekend op 3 vliegtuigen; er waren er maar 2. Toch werd ook gbouw 3 opgeblazen; werd een uur VOORAF gemeld op CNN….foutje….

    ZONDER geplande oorlog had Japan grondstoffen genoeg.

    Doel: oorlog starten in Noord Afrika.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in