Een verontwaardigd Moskou heeft maandag een vergadering van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties geëist over de beschuldigingen van wreedheden door Russische troepen in gebieden rond Kiev gedurende de afgelopen maand. Op het eerste gezicht zijn deze beschuldigingen nepnieuws, maar het kan misvattingen kneden tegen de tijd dat het als desinformatie ontmaskerd wordt, schrijft M. K. Bhadrakumar.

Een bericht van Tass zegt: “Het Russische Ministerie van Defensie zei zondag dat de Russische strijdkrachten op 30 maart uit Bucha, gelegen in de regio Kiev, waren vertrokken, terwijl “de bewijzen van misdaden” pas vier dagen later aan het licht kwamen, nadat officieren van de Oekraïense veiligheidsdienst in de stad waren aangekomen. Het ministerie benadrukte dat de burgemeester van de stad, Anatoly Fedoruk, op 31 maart in een videotoespraak had bevestigd dat er geen Russische troepen in Bucha waren. Hij had echter met geen woord gerept over burgers die op straat doodgeschoten waren met hun handen op de rug gebonden.”

Nog verbazingwekkender is dat binnen enkele minuten na het “brekend nieuws”, westerse leiders – staatshoofden, ministers van Buitenlandse Zaken, oud-politici – opdoken met verklaringen die naar behoren klaar werden gehouden en alleen gebaseerd waren op de video’s, secondenlange video’s en een greep uit de foto’s, klaar om beschuldigingen te storten. Er werd geen deskundig advies gevraagd, geen forensisch werk verricht, geen gelegenheid gegeven aan de beschuldigden om gehoord te worden.

De Franse president Emmanuel Macron onderbrak zijn verkiezingscampagne, waarin hij in een nek-aan-nek race zit met Marine Le Pen voor herverkiezing in de peiling van aanstaande zondag, om de vermeende Russische wreedheden als “oorlogsmisdaden” te bestempelen. Dat deed ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, die ook in grote problemen zit nu Duitsland in maart een inflatie van +7,3 procent noteert.

Er is niets ongewoons aan in moeilijkheden verkerende politici die zich vastklampen aan boemannen. Intelligente geesten zoals die van Macron en Scholz moeten nu toch wel beseffen dat hun gebrekkige beleid onverbiddelijk tot zo’n strategische nederlaag door toedoen van Rusland heeft geleid. Maar de grote vraag is: Waarom juist op dit moment zo’n theatrale vertoning?

Het nepnieuws dook op terwijl binnen een week dat fase 2 van de speciale Russische operatie in de oostelijke Donbass-regio zal beginnen. Iets van 60-80000 Oekraïense troepen, die als de beste eenheden van de strijdkrachten worden ingeschat, zijn in Donbass omsingeld.

De Russische schijnbeweging heeft vruchten afgeworpen door de Oekraïense strijdkrachten in Kiev de afgelopen maand vast te pinnen. Tegen de tijd dat de waarheid tot het Kievse regime (en hun westerse “adviseurs”) doordrong, was het kwaad al geschied. De enorme omvang van de daaruit voortvloeiende situatie behoeft enige uitleg.

Bovenstaande kaart uit de Novosti (helaas in het Russisch) over de precieze situatie ter plaatse op 3 april, en het commentaar van Ivan Andrejev, een ervaren oorlogscorrespondent die de Russische operaties in Syrië behandeld, geeft de omvang aan van de ketel in Donbass, waar de crème de la crème van de Oekraïense strijdkrachten, die verscheidene divisies telt, in de val zit, geïsoleerd door de tegenstanders van hun logistieke basis en andere bevriende strijdkrachten.

De ketel is vrij groot, op de kaart aangegeven met blauwe en zwarte strepen in de bovenloop van de Donbass-regio in de richting van Kharkiv. De massale Russische colonne die zich een week geleden uit de regio Kiev terugtrok, manoeuvreert in een grote boog in de richting van die ketel en omzeilt daarbij Chernihiv in het noorden en de steden Sumy en Kharkiv (bij de Russische grens in het noordoosten).

De Oekraïense strijdkrachten zijn goed bewapend en hebben zich zwaar versterkt, maar zijn niet in staat om uit de omsingeling te ontsnappen. Het is voor Kiev ook niet haalbaar om versterkingen te sturen, want het platteland in het westen daar bestaat uit grotendeels open akkerland (helemaal tot aan de Dnjepr). De Russen hebben luchtoverwicht en het is onmogelijk vijandelijke bewegingen voor hun vliegende ogen te verbergen.

De Russische strijdkrachten hebben alle nabijgelegen vliegvelden buiten werking gesteld en de nabijgelegen Oekraïense oliereserves gedurende fase 1 van de operatie systematisch vernietigd. Zoals ik in een vorig blog schreef, hebben de Russische troepen drie dagen geleden een vernietigende slag toegebracht: “Met name het militaire vliegveld Mirgorod in de centrale regio Poltava, een strategisch belangrijk knooppunt, is buiten werking gesteld en verscheidene Oekraïense gevechtshelikopters en vliegtuigen die op de gecamoufleerde parkeerplaatsen ervan gevonden werden, alsmede brandstof- en vliegtuigwapendepots zijn vernietigd.”

Evenzo is Kharkiv omsingeld en “bij een zeer precieze aanval met de operationeel-tactische Iskander raketten op het hoofdkwartier van defensie in de stad op donderdag, is bevestigd dat “meer dan 100 nationalisten en huurlingen uit Westerse landen” gedood zijn.”

Desalniettemin wordt verwacht dat de Oekraïense strijdkrachten een goed gevecht zullen leveren in plaats van zich over te geven – hoewel zij omsingeld zijn, zonder luchtdekking, en geen ruimte hebben om troepen te roteren of voldoende brandstof om aan manoeuvre-oorlogvoering te doen, en met munitie die opraakt.

Wees er zeker van, er nadert een grote veldslag, de meest beslissende in de hele Russische speciale operatie tot nu toe. Het addertje onder het gras is dat de ketel ook overvloedige woongebieden heeft van etnische Russische bevolking (met inbegrip van Russische paspoorthouders) en dat het offensief een lange sleur zal zijn, geduldig uitgevoerd om burgerslachtoffers of vernietiging van civiele infrastructuur te voorkomen.

Dat wil zeggen dat fase 2 wel een maand of wat kan duren voor zij voltooid is. Vergist u zich niet, de Russen moeten hier winnen (en dat zullen zij), want zij zullen ook de rug van de Oekraïense strijdkrachten breken. Ondanks alle opschepperij van Zelensky zal Kiev de enormiteit van de nederlaag inzien en ook zijn westerse mentoren zullen het teken aan de wand zien.

Wees er ook zeker van dat er nog een hele maand in het verschiet zal liggen waarin de westerse strategie zal bestaan uit het onophoudelijk fabriceren van nepnieuws, dat wil zeggen het intensiveren van de informatieoorlog. Er kunnen zelfs onder toezicht van westerse inlichtingen-agenten enkele valse vlag-operaties worden geënsceneerd .

In het ergste geval kan Kiev zelfs zijn laatste kaart uitspelen – chemische wapens. Rusland heeft details bekendgemaakt van plaatsen waar Oekraïne voorraden chemische wapens heeft opgeslagen. Van de VS is bekend dat zij als militaire hulp speciale uitrusting hebben geleverd (gasmaskers, beschermende kleding, enz.) om met chemische wapens om te gaan en speciale opleidingen hebben gegeven voor collectieve bescherming.

De ijver waarmee Macron en Scholz het nepnieuws hebben geconsumeerd, is een voorbode van een nieuwe fase in de informatieoorlog. Kort samengevat is er in Parijs en Berlijn een nuchter ontwaken dat de Russische operatie met succes de gestelde doelen bereikt.

“April”, schreef TS Eliot in zijn meesterwerk The Wasteland, “is de wreedste maand, waarin seringen uit het dode land worden gekweekt, herinnering en begeerte worden vermengd, doffe wortels met lenteregen worden geroerd.” Maar de donkere ironie van de “Aprilheid” van dit jaar zal zijn dat de vruchtbaarheid en de vernieuwing hier zullen gaan over de wedergeboorte van Rusland in een wereld van zowel de geschiedenis als de mythen die door in quarantaine geplaatste westerse geesten zijn voortgebracht.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Biolabs – Is er meer aan de hand met het Oekraïne/Rusland conflict dan men op het eerste gezicht zou denken?Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelVier artsen: Deze mRNA experimentele vaccins zijn bedoeld om ons te steriliseren en genetisch te wijzigen
Volgend artikel“Roebelgas:” De Grote Reset van Davos is verbrijzeld door de Russische Reset
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

  • Ook USA satellieten filmpjes kunnen gedateerd en bewerkt zijn…. alles wat uit Reuters komt is gekleurd anti Russisch

 1. …vraag me af wat het nut zou zijn van lijken 3 weken op de weg laten liggen in ene gebied wat je hebt veroverd. Dan moet je steeds eromheen rijden, of je rijd erover…..een paar soldaten kunnen deze zo wegslepen en de weg vrijmaken, is een 10 minuten werkje….maar lijken 3 weken laten liggen….de foto vna de man met de fiets is wel gaaf trouwens, op een andere foto staat hij te praten met een ander slachtoffer…..

  http://thesaker.is/latest-articles/ je moet even de artikelen doorkijken maar dan heb je wat info die in elk geval kan worden gebruikt om de staats propaganda wat meer in perspectief te plaatsen….blijft pro Russische propaganda maar toch, een tegen gewicht in de weegschaal die op dit moment vol hangt met MSN fantasieeen en opgeklopte haat. Alles wat ik zou willen is objectieve verslaggeving, wat ik zie is een onredelijke en zeer oneerlijke manier waarop berichtgeving plaatsvind….

  • …en wat blijft verbijsteren is de hypocriete manier waarop regeringen reageren….zelf bombarderen ze Libie, Syrie, Afghanistan, Irak en Servie maar dat schijnt gerechtvaardigd en goed te zijn, zodra een ander hetzelfde doet bij een van hun vrienden is het de duivel zelf….een beetje zielig gedrag. Het CDA deed dit in de tweede kamer een maand na de verkiezingen waarbij het CDA na 3 x4 jaar ellende met Balkenende de regeringsmacht verloor. Een maand na de machtswisseling werd in de tweede kamer door een CDA lid tekeer gegaan over de aftakeling van de zorg, en wat de nieuwe minister daaraan ging doen….een ministerie wat men zelf 12 jaar had laten aftakelen, en dan een ander erop aanspreken. Als je zover weg bent uit de realiteit dan is een inrichting een beter idee dan volksvertegenwoordiger spelen. Geen splinter reflectie of geweten….

   Mijn begrip overstijgt het dat zulk soort lieden ons als burgers hun wil mogen opleggen, het beheer over een goudvis zou nog buiten hun bevoegdheid moeten vallen…

   Wat ons de wil tracht op te leggen is zonder eng geweten en ons land onwaardig.

 2. Ik kan me indenken dat Rusland in de zaak MH17 misschien wel exact over het bewijs beschikt wie MH17 heeft neergehaald , maar dat ze niet meer met deze bewijzen op tafel komen omdat alles per definitie toch verdraaid word. En hoe neutraal is een onderzoek als een van de mogelijke daders in het onderzoek de bewijzen mag leveren…..en wat zouden de gevolgen zijn als Oekraine MH17 had neergehaald…?

  Wie de waarheid wil over wat dan ook zal zelf moeten zoeken en conclusies trekken, de ons aangereikte informatie is zo onbetrouwbaar als een pedofiele directeur bij een kraamkliniek. Verdomme, ik zou het niet meer over PVDA politici hebben…

  • MH17 is door 2 straaljagers neergehaald, alle ooggetuigen onderstrepen dit, het was prachtig weer met volledig uitzicht op de vliegbewegingen!!!

 3. Met normale logica zou je jezelf kunnen afvragen wat voor voordeel de Russen zouden kunnen hebben om burgerslachtoffers te maken en daarmee oorlogsmisdrijven plegen terwijl ze dat grondgebied verlaten.
  Het lijkt erg op de beschuldigingen destijds tegen president Assad die zijn bevolking zou hebben gebombardeerd met gifgas, terwijl zijn leger reeds flink aan de winnende hand was.
  Het lijkt ook op de beschuldigingen tegen Sadam Hoessein die in het bezit zou zijn van massa vernietigings wapens.
  Later kwamen de leugens aan het oppervlak, maar toen was het kwaad al geschied.

 4. aan Tigron: Ja. Het is elke keer die infantiele, maar zeer kwaadaardige strategie die toegepast wordt. Elke keer weer. Ook met het fuckzineren: constant valse beschuldigingen uiten om mensen tegen elkaar op te zetten. Het is dat walgelijke zionisten gedrag dat ze al eeuwen gebruiken. Met een valse beschuldiging heb je potentieel een hele meute mee in je kwaadaardigheid, dus het werkt goed. Gek is het dat zoveel mensen gretig in valse beschuldigingen trappen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in