Saadoun Brahim

Op 6 juni is het Hooggerechtshof van de Volksrepubliek Donetsk begonnen met het onderzoek van strafzaken tegen twee huurlingen uit Groot-Brittannië en een uit Marokko die in Oost-Oekraïne gevangengehouden worden. Het hoofd van de DPR Denis Pushilin bevestigde dat de doodstraf voor buitenlandse huurlingen niet uitgesloten is, bericht Southfront.org.

De Britse huurlingen hebben een beroep gedaan op de Britse premier Boris Johnson met het verzoek om hen te ruilen, maar Londen heeft geweigerd hen te helpen, omdat er geen Britse burgers in Oekraïne zouden mogen vechten.

Het Openbaar Ministerie van de Volksrepubliek Donetsk heeft eerder het onderzoek van een strafzaak tegen huurlingen uit Groot-Brittannië ( Shaun Pinner en Aiden Daniel John Mark Aslin) en Marokko (Saadoun Brahim) afgerond. Zij worden beschuldigd van deelname aan de voorbereiding en het voeren van vijandelijkheden tegen de DPR, alsmede van “huurlingenactiviteiten en het door een groep personen met voorafgaande instemming uitvoeren van acties die gericht zijn op het met geweld grijpen van de macht en het met geweld veranderen van de constitutionele orde van de DPR.”

Doodstraf? V.l.n.r. de Britten Shaun Pinner, Aiden Daniel John Mark Aslin, en de Marokkaan Saadoun Brahim.

Volgens het Wetboek van Strafrecht van de Republiek staat er op huurlingenactiviteiten een gevangenisstraf van 3 tot 7 jaar. Op het met geweld grijpen van de macht in de DV staat een gevangenisstraf van 12 tot 20 jaar, en in oorlogstijd kunnen zij vervangen worden door de doodstraf. Huurlingenactiviteit wordt door het internationaal recht als een misdaad erkend en het Verdrag van Genève is niet van toepassing op huurlingen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russisch leger zegt bedankt: Duits oorlogsmaterieel voor Oekraïne al na drie dagen verloren – huurlingen vluchten massaalVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoeveel rode lijnen kunnen er nog overschreden worden voordat Armageddon arriveert?
Volgend artikelPolen eerste EU-land dat burgers aanraadt hout te sprokkelen om huizen te verwarmen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Na een oorlog is er altijd erg smerig werk te doen:
  –opruimen en begraven van lijken en delen van lijken (meestal rottend;
  –opruimen van mijnenvelden.

  Voor bovenstaande klussen zijn ze uitstekend geschikt.
  Daarna: opruimen van niet ontplofte granaten en raketjes.

  Daarna tegen de muur; of een jaar of 30 in een Gulag in Siberie…

 2. wat is de waarde van de geneefse conventie: rhein wiesenlager. meer hoef je niet te wetenover wat een verdrag waard is. het zegt alles.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Rheinwiesenlager

  dus ruk op met je geneefse convewntie, die is zoveel waard als een idioot die erin wilgeloven.

  simpel: jijvijand, jij gevangen, ik bepaal.

  Om die reden: als je ooit de strijd aangaat, overgave is geen optie, sterven ogf overwinnen. anders niet gaan vechten…

 3. Iets anders, Engeland zend wapens naar Oekraine maar laat Engelse burgers vallen als een baksteen omdat ze daar gaan vechten. Ook een beetje dubbele moraal.

 4. Huurlingen dewelke uit avontuurlust en tegen royale betaling mensen ombrengen welke hun nooit wat gedaan hebben, daarvoor is alleen de doodstraf voldoende

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in