Politiebond steunt de kandidatuur van Trump

1
© Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

De New York City Police Benevolent Association (NYCPBA) heeft voor het eerst in de geschiedenis een standpunt ingenomen voor een presidentskandidaat. In een aankondiging op vrijdag verklaarde de vakbondsvoorzitter dat Donald Trump hun steun verdiende.

Ik kan me niet herinneren dat we ons ooit eerder achter een presidentskandidaat hebben gesteld, zei vakbondsvoorzitter Patrick Lynch bij de officiële aankondiging.

Toen hij later uitlegde dat de steun van de politiebond niet iets is dat alleen maar gegeven wordt, maar iets dat verdiend moet worden en dat Trump “deze steun verdiend”, kan men Trump op de achtergrond zien met een verbaasd “wow, dank u”.

In zijn toespraak richt Lynch zich ook tot Trump en zegt: “We hebben je sterke stem in het hele land nodig”, onder gejuich van het publiek.

De vakbond vertegenwoordigt 24.000 van de 36.000 politieagenten van New York City.

De Democraten bezuinigen het politiebudget van NYC met een miljard dollar

Trump ging later naar Twitter waar hij nogmaals bedankte voor de steun en beloofde Pat Lynch en de NYCPBA nooit teleur te stellen.

Lynch heeft 36 jaar als politieagent gewerkt en is het grootste deel van zijn carrière vakbondsvoorzitter geweest. Hij heeft zich bekend gemaakt voor het bekritiseren van zowel de voormalige burgemeesters van New York City (en ook voormalige presidentskandidaten) Rudy Giuliani en Michael Bloomberg. Hij geeft echter zijn volledige steun aan Trump.

De steun komt na de door de Democraten geleide gemeenteraad van New York in juni, na zware druk van de racistische Black Lives Matter, die de bezuinigingen op het budget van de New Yorkse politieafdeling van maar liefst een miljard dollar heeft doorgedrukt. Trump heeft dit meerdere malen hard bekritiseerd.

  VS: Meer dan 3.000 ernstige zieken na Coronavaccinatie

Recht en orde

De gewelddadige Black Lives Matter demonstraties in de Verenigde Staten waren vaak direct vijandig tegenover de politie, en verschillende staten hebben scherpe bezuinigingen op de politiebegroting verkondigd om de linkse relschoppers te sussen. President Trump heeft de oproerkraaiers voortdurend veroordeeld en hen binnenlandse terroristen genoemd.

Eind juli heeft Patrick Lynch in het Witte Huis een ontmoeting gehad met president Trump om de recente scherpe stijging van de criminaliteit te bespreken. Daar noemde Lynch zowel de burgemeester van New York City, Gracie Mansion, als de gemeenteraad van New York politievijandig en zei dat de nieuwe wetten die onlangs zijn ingevoerd het werk van de politie onmogelijk maken, schrijft de New York Post.

Trump’s verkiezingsplatform wordt “Law & Order”, wet en orde genoemd. De steun van de politiebond geeft de woorden extra gewicht.

BLM- terroristen vallen oude besjes aan: “Dit is jouw wereld niet meer!”

Vorig artikelRechts begint terug te vechten: Proud Boys leveren strijd met Antifa/BLM in Michigan
Volgend artikelBloedige vechtpartijen tussen gewapende rivaliserende groepen demonstranten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in