In de stad Stone Mountain, VS, braken zaterdag gewelddadige confrontaties uit tussen leden van een rechtse militie en tegendemonstranten, waaronder Black Lives Matter activisten en Antifa.

Een groepering uit Arkansas die ‘Geconfedereerde Staten III%’ wordt genoemd, verzocht om een 2.000-persoonsbijeenkomst in Georgia’s Stone Mountain Park te houden “om onze geschiedenis en de rechten van het tweede amendement te verdedigen en te beschermen”. Stone Mountain Park is de thuisbasis van een gigantisch beeldhouwwerk van confederale leiders, Jefferson Davis, Robert E. Lee, en Stonewall Jackson in een granieten berg in een voorstad van Atlanta.

Tientallen rechtse demonstranten, velen gewapend en uitgerust met militair materieel, verzamelden zich in de binnenstad van Stone Mountain. Er waren een paar honderd tegendemonstranten, die hun steun betuigden aan Black Lives Matter, maar ook zwartgeklede leden van de ultralinkse Atlanta Antifa. Sommige van de tegendemonstranten waren ook gewapend.

Er braken vechtpartijen uit tussen de groepen en er werden stenen gegooid. Ford Fischer, hoofdredacteur van N2SReports, legde beelden vast van een meedogenloos gevecht en zei dat het “een van de meest intense straatgeweld was dat ik sinds Charlottesville heb gezien”. Hij voegde eraan toe: “In dit gevecht kwamen er twee onder het bloed nadat iemand met een honkbalknuppel op zijn hoofd werd geslagen”.

Politieagenten in oproeruitrusting probeerden de menigte te verspreiden en er werd pepperspray gebruikt. De Nationale Garde van Georgia werd ook ingezet.

Gen.-Maj. Thomas Carden, adjudant-generaal van de Georgia Nationale Garde, zei dat de gewelddadige confrontaties van zaterdag “de drempel overschreden waarmee de lokale autoriteiten zich op hun gemak voelden”.

“Dus hebben ze besloten om de menigte te verspreiden en degenen die zich niet aan de regels houden te arresteren. Vrede is altijd de strategie. Aan het eind van de dag, hebben de mensen de kans gehad om hun stem te laten horen”, zei Carden.

VS: Zwarte gemeenschappen zinken in chaos  – BLM vernietigt hun wereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here