Het is duidelijk dat de stemming in Washington DC radicaal is omgeslagen van onwrikbare solidariteit met Zelensky naar minachting, spot en vernietigende kritiek.

Amerikaanse beleidsmakers en degenen die invloed op hen hebben, staan erom bekend dat ze zwaar leunen op het in DC gevestigde Politico voor begeleiding, en daarom is het zo belangrijk dat deze organisatie Zelensky de grond in boort in hun verhaal over hem als onderdeel van de POLITICO 28: Class of 2024 series van dit jaar. Hij wordt beschreven als “Dreamer nr. 1” in de wereld, wat waarschijnlijk een toespeling is op wat een van zijn niet nader genoemde senior adviseurs eind oktober aan Time Magazine vertelde over zijn messiaanse waanideeën over een maximale overwinning op Rusland, schrijft Andrew Korybko.

De bespotting gaat door in het hele stuk, met als volgende voorbeeld dat Politico schrijft dat Zelensky “naties overhaalde, beschaamde en smeekte” om hem te helpen. Deze beschrijving komt overeen met wat zijn critici over de hele wereld hebben gezegd, namelijk dat hij op agressieve wijze een eindeloze herverdeling van het zuurverdiende geld van hen en hun mede-belastingbetalers naar zijn land eist. Politico maakte vervolgens nog een sneer naar hem door te schrijven dat hij een “entertainer is die president werd nadat hij er een speelde op tv.”

Het doel van de suggestie dat hij ver boven zijn niveau zit, is om de aandacht te vestigen op hoe moeilijk het voor “Dreamer Nr. 1” in de wereld zal zijn om de veelheid aan problemen die het komende jaar naar verwachting met zich mee zal brengen, in goede banen te leiden. Ze schrijven dat “de wereld is afgeleid,” “Oekraïners uitgeput zijn” door “de brute vleesmolen van Rusland,” Europeanen op het punt staan om “hun vrijgevigheid van geest” voor zijn volk in te tomen vanwege een “crisis in de kosten van levensonderhoud,” en “EU-politici nerveus worden over de waarschijnlijke kosten voor hun bedrijfsresultaat” als ze Oekraïne laten toetreden.

  Rijk der Leugens lost het naziprobleem van Oekraïne op met een verandering van logo

In het licht van deze ongekende druk “is Zelenskyy van het smeken om hulp bij Westerse landen overgestapt op het geven van lezingen – en dat is niet zo succesvol gebleken als zijn meer opbeurende toespraken”, schrijven ze. Als bewijs hiervan herinnert Politico iedereen eraan hoe “de Britse minister van Defensie en de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur afzonderlijk waarschuwden dat Oekraïne meer ‘dankbaarheid’ zou moeten tonen aan zijn bondgenoten” tijdens de NAVO-top in de zomer. Vervolgens gingen ze er op de volgende manier met een knal uit:

“Om een stembusgang te houden in een tijd van oorlog, zou Zelenskyy – met instemming van het parlement – de grondwet van Oekraïne moeten veranderen. En dat vooruitzicht roept grote vragen op over de democratische legitimiteit: de meeste televisiekanalen in het land staan onder zware overheidscontrole, censuur is wijdverbreid, miljoenen Oekraïners die de oorlog zijn ontvlucht, verblijven nog steeds in het buitenland en tienduizenden soldaten verheffen hun stem in gevechtszones. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten van het organiseren en veiligstellen van een verkiezing in oorlogstijd.”

Hun slotzin laat onheilspellend doorschemeren dat “Dreamer Nr. 1” in de wereld gedoemd is te mislukken wanneer ze schrijven: “Dat zijn enorme, zo niet hardnekkige problemen – de vraag is of Zelenskyy het voor elkaar kan krijgen, en tegen welke prijs.” Als je nadenkt over hun artikel, is het duidelijk dat de stemming in DC radicaal is omgeslagen van onwrikbare solidariteit met Zelensky naar minachting, spot en vernietigende kritiek nu het Oekraïense conflict op zijn einde loopt, wat een slecht voorteken is voor zijn politieke toekomst.

  Zelensky's wet om Russen straffeloos te doden - Verdrag van Genève ongeldig voor gewapende burgers

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De oorlog is verloren – Zelensky vertrekt – Het Witte Huis heeft gefaaldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZe renden weg van de strijd in Gaza – Het Israëlische leger ontslaat twee officieren van hun functie
Volgend artikelHenry Kissinger, globalistenbeweging architect met het bloed van miljoenen aan zijn handen, op 100-jarige leeftijd overleden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Huh??? Maar alle westerse politici stonden voor Zelensky te juichen alsof hij een reïncarnatie was van alle helden uit de geschiedenis. Geert Wilders stond vooraan te klappen tot hij blaren op zn handen kreeg.

  • Als het hemd nader is dan de rok, wordt de leugen tot een waarheid.
   Je wijst gewoon iemand aan, die is alles schuld.
   In de hoop dat jezelf buiten schot blijft.
   Maar we hebben een lijst en hebben hem twee keer gecontroleerd….

  • Daarom, enkel FvD kon dit land redden. Nederland is nu reddeloos verloren. Als WildersI er komt, is het van korte duur. De rotzooi die Rutte geschapen heeft kost jaren om op te lossen en de kiezer gunt hem dit niet, kan hem dit niet gunnen want de meesten zijn technisch failliet.

   • Absoluut, helaas is het niveau van Ruttekaagistan duidelijk geworden na de laatste verkiezingen…. maar ongeveer 100.000 mensen zijn wakker….. de rest is geprikt of onderweg!!!!

    • Niet zo negatief Djennis, het aantal ontwaakten is de 20% inmiddels ruim gepasseerd. Het ontwakingsproces gaat wereldwijd steeds sneller, vandaar dat o.a. de ondemocratische WHO in een record tempo allerlei krankzinnige maatregelen om onze vrijheid permanent af te nemen, er doorheen wil jassen.
     Steeds meer mensen krijgen door dat wat sinds 11.03.2020 wordt uitgerold niet klopt, laten zich niet meer ‘vaccineren’ maar hebben nog wel moeite om zich een beeld te vormen van het grote plaatje, aangezien alles maar dan ook werkelijk alles met elkaar is verbonden.
     De Mockingbird press/ newspeak/ msm gaat onverminderd verder met het demoniseren van kritische mensen door hen te bestempelen als complotdenker, aluhoedje & klimaatontkenner. De leugens moeten dag in dag uit door steeds grotere leugens worden bedekt en op deze wijze snijden ze zichzelf steeds meer in de vingers tot . . .

   • Die tendens zie je ook in Duitsland, denk ik, als “die Ampel” nu valt en b.v. de AFD aan de machtkomt met een paar coalitie blokken aan het been, kunnen die in 4 jaar nooit de rotzooi opruimen die over decenia gemaakt is.
    Dus na 4 jaar zullen die partijen gezien worden als absolute mislukking en de oude club het roer gewoon weer overnemen met als voordeel dat bepaalde (politiek incorrecte) zaken door het tijdelijke 4 jaar regime voor ze zijn opgeruimd zonder zelf de handen vies te hebben gemaakt.
    Kijk ook naar Trump (of er nu manipulatie was of niet) de magie was er niet zoals beloofd dus een boel partijloze ontevredenen hebben zombie Joe gestemd.

   • David Sörensen van Stopworldcontrol deed vanuit de VS (Arizona) een oproep om te stemmen op Thierry Baudet. Dit jaar heeft ons ongekozen staatshoofd & bilderberger Van Amsberg, Baudet ten paleize ontvangen en blij dat kartelpoliticus Thierry was!

  • Ja de juichen hoe vele jonge mannen hun leven gaven voor de elite nog meer te verrijken hoe dom kan het volk zijn, ik hoor Rutte nog zeggen en is onze oorlog , nee wat hij probeerde te zeggen het is jullie belasting geld dat wij nu in de zakken van het groot kapitaal brengen en een slacht offer meer of minder maar het gaat gewoon om jullie geld , dwaas volk.

 2. Toen ik zelf zag, hoe op 4 mei deze junkie en rutte (ook junk) op de dam stonden, gezellig te lachen. Terwijl er velen waren die aan het herdenken en aan het rouwen waren. Toen wist ik dat ze echt schijt hebben aan t volk en aan de doden. Ooja, hij kwam om meer wapens vragen om meer mensen te doden (op dodenherdenking).
  Hele slechte mensen!
  Wat zou ik toch graag met hem de ring in gaan 😉

 3. Zelenski weg, liever gisteren dan morgen en het restant van de regering met een witte vlag laten zwaaien want dat betekend dat duizenden mensenlevens gespaard blijven.
  Ik ga er vanuit dat Rusland dan ook positief op de witte vlag zal reageren en de beschietingen meteen stopt , en dat geloof ik ook want in tegenstelling tot de oekies aan het front kan men de Russen NIET beschuldigen van oorlogsmisdaden tegen het volk of gevangen soldaten.

 4. Heeft iemand van jullie de beelden opgeslagen van de parlementariërs die als gekken massaal uit de bol gingen toen Zelensky daar op het groot scherm verscheen?

 5. En alle meeheulers die Zelensky zo ver hebben kunnen laten komen zijn het eendrachtig eens met de conclusies van Politico.
  In wiens opdracht zouden ze dit artikel hebben geschreven?
  Zo doorzichtig allemaal.

  Zo, en nu de blik helemaal op het middenoosten…..

  • Het werk in Oekraine is volbracht , de jongens en meisjes van Blackrock enz hebben flink verdiend , door de hoge schulden het land in handen klaar om verder leeg te plukken.
   Mede over de rug van de belastingbetaler waarvan velen ook nog met vlaggetjes hebben staan zwaaien , en in de toekomst nog meer gaan betalen.
   Tijd om te stoppen voor Rusland nog meer gebied inneemt en het hele verdienmodel in gevaar komt.

   • Kan me niet voorstellen dat Poetin die stelende bende rotschoften daar laat zitten. Zo gaat dat tuig nog steeds lachend met de revenuen van een ellende aan de haal waar de honden geen brood van lusten.

    Ik hoop dat hij doorpakt…….dat Amerikaanse dieventuig ter plekke afschiet, en dat land weer gaat helpen opbouwen.
    Niks BlackRock.

    Opzouten daar.

  • Dat is de tactiek van het westen.
   Afleiding.Een buitenlands conflict is ceel spannender dan binnenlandse futieliteiten.
   Zoals de torenhoge staatsschuld die de usa heeft.
   Kicking the can down the alley.
   Wat wel frappant is:de reservespullen kreeg Ukraine.
   Nu Israhell in de penarie zit,hebben ze wel oorlogstuig over.
   Wat zal zwelenski flippen!

 6. Raakt “ONZE OORLOG” nu voorbij?
  Wat ERG voor Rutte, kan hij eindelijk Secretaris Generaal van de NAVO worden, is “ONZE OORLOG” voorbij.!
  Dan moet Rutte maar een “ONZE OORLOG” maken op Taiwan, tegen dat verschrikkelijke agressieve China.!
  Of weet iemand een andere plek op deze wereld waar Rutte een “ONZE OORLOG” kan beginnen?

  • Misschien een oorlog tegen een eilandenstaatje als Vanuatu of Tonga , daar zit vast ook wel een nieuwe Hitler die de wereld wil veroveren en heeft NATO misschien nog een kans om te winnen ook.

 7. Vandaag op Euronews Stoltenberg gezien ; die is er nog steeds overtuigd van dat Hoerkraine op een dag aan de ronde tafel van de heldhaftige NATO ridders zal plaatsnemen ….

 8. Amerikanen houden ervan om je eerst op het schild te hijsen om je daarna snoeihard te laten vallen, ala Sadam Hoessein. Het is gewoon een maffiastaat. Niet dat het erg is in dit geval, maar betrouwbare bondgenoot, nee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in