Militaire oefening uitgevoerd door Al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van de Palestijnse verzetsbeweging Hamas.

Het Israëlische leger werd ooit beschouwd als een van de ‘beste strijdkrachten ter wereld’, volgens de encyclopedie Britannic. Nu niet meer. Het Gaza-conflict heeft de zwakheden en tekortkomingen van de IDF blootgelegd.

Het Israëlische leger heeft een commandant van een gevechtsbataljon en zijn plaatsvervanger uit hun functie ontheven nadat ze waren weggerend na een hinderlaag van de Al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van de Palestijnse verzetsbeweging Hamas, bericht Thetruthseeker.

Het voorval vond plaats tijdens de Israëlische militaire invasie in het noorden van Gaza, meldde de Israëlische krant Yedioth Ahronot maandag.

De beslissing van het Israëlische leger werd gerechtvaardigd op basis van het feit dat het bataljon, onder leiding van de twee officieren, zich ’terugtrok’ uit zijn positie tijdens een grondmanoeuvre.

De krant meldde dat de officieren, samen met tientallen van hun ondergeschikten, beweerden dat ze besloten zich terug te trekken omdat de eenheid geen militaire steun of luchtdekking kreeg toen ze het tijdens de hinderlaag opnamen tegen tientallen strijders van de Al-Qassam Brigades.

Het Israëlische leger verklaarde dat de plotselinge terugtrekking resulteerde in gebeurtenissen die als “ongewoon” werden omschreven en een “ernstige crisis” veroorzaakten, die ongeveer de helft van de soldaten ertoe bracht om niet terug te keren in militaire dienst en te vechten in Gaza.

  Wat gebeurt er met Israels offensief in Gaza en Blinkens diplomatie?

De krant meldde dat de soldaten van de compagnie en de gevechtseenheid zeiden dat ze geen steun of luchtdekking kregen van de Israëlische luchtmacht, toen ze in een hinderlaag liepen van strijders van de Al-Qassam Brigades.

“We gingen een ingesloten gebied binnen en veel terroristen vuurden RPG’s in onze richting met meedogenloos vuur,” getuigden de soldaten van de compagnie in het onderzoek, volgens Yedioth Ahronot.

Daarop trok de militaire compagnie zich terug voor de ogen van tientallen Palestijnse strijders.

De correspondent voor militaire zaken van de krant, Yoav Zeitoun, citeerde Israëlische legerofficieren die zeiden,

“Officieren van de brigade gaven toe dat de troepen op een slechte manier op een missie waren gestuurd, na in een andere langdurige activiteit in de Gazastrook te zijn geweest zonder rust, en dat het incident een moeilijke sfeer creëerde in het bataljon.”

De krant wees er ook op dat sinds het begin van de oorlog tegen Gaza, het genoemde bataljon en gevechtseenheid in oktober blootgesteld werden aan andere ernstige gebeurtenissen, waaronder het doden van een officier en het verwonden van andere officieren.

“Opgemerkt moet worden dat het bataljon de afgelopen maand te lijden heeft gehad onder andere ernstige gebeurtenissen. Soldaten van andere eenheden zijn binnengebracht om de leemte op te vullen (en) er is een vertrouwenscrisis ontstaan,” verklaarde het Israëlische leger volgens Yedioth Ahronot.

  Verkrachting, ISIS, Mein Kampf en andere leugens: Hoe Israël alle geloofwaardigheid verloor

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Chris Hedges: De VerdelgersVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNetanyahu’s eindspel in Gaza is zijn eigen politieke overleving
Volgend artikelPolitico heeft Zelensky zojuist gedumpt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Kijk de fimpjes, hoe ze vechten met slippers en joggingbroeken tegen een geavanceerd leger met allerlei hi-tec wapens. Wat een helden!!!! En de Palestijnen zeggen bij al deze ellende: “we zijn dankbaar voor het plan dat god voor ons heeft, dit is een beproeving met een groter doel” HELDEN (in mijn ogen iig)

  • Israël heeft geen ziel, ze hebben alleen maar rijkdom waarmee ze een leger hebben gekocht. En gekochte militairen strijden niet vanuit hun ziel/hart/liefde.

   De hele westerse satanische creatie drijft op zielloos geld, mensen met nul komma nul interne drijfveer. We zijn in oorlog met laffe huurlingen die op de vlucht slaan als het echt serieus wordt. Zolang ze zich superieur voelen zijn ze stoer, maar zodra ze serieus tegengas krijgen is het snel voorbij.

   In Nederland moeten mensen hun kracht en macht realiseren en militair strategisch nadenken en bij een demonstratie zo’n groepje Romeo’s insluiten, let maar eens op hoe snel ze janken om hun mammie. Onze vijand durft alleen los te gaan tegen onbewapende, ongeorganiseerde, zwakkere mensen. In realiteit heeft de mensheid niet eens wapens nodig om deze lafaards te stoppen. Als WIJ ons organiseren is het namelijk heel snel voorbij. De vijand heeft duizenden laffe huurlingen, maar wij zijn met miljoenen en miljoenen mensen. We moeten ze op de vlucht jagen. Ze vechten enkel voor geld, niet uit moed of voor de liefde in hun harten.

   Ik bid dat de mensheid ontwaakt uit deze nachtmerrie en dat de boemerang van de elites in hun gezicht terugkomt.

 2. Het Israëlische leger behoorde tot de beste van de wereld.
  Dat kun je makkelijk roepen als je tegenstanders niet veel meer hebben dan een katapult en stenen om mee te gooien.
  Nu ze geconfronteerd worden met echte wapens en georganiseerde tegenstand kiezen ze het hazenpad.
  Wat een afgang.

 3. Zo goed kan ik het mij niet herinneren, maar ik las in een Duits opinieblad begin jaren 70 – 73 dat Israëlische gevechtspiloten vast werden gebonden met kettingen omdat ze géén gebruik van hun schietstoel mochten maken tijden de 6 daagse oorlog, bijgaande foto’s als bewijs voor dit idioot militair beleid.

  • Ik heb een theorie gelezen, de mens is eenkolonist die niet van deze planeet komt. Heel interessant. Bijvoorbeeld, hoe komt het dat alle dieren in max een jaar volwassen zijn en de mens heeft daar bijna 20jaar voor nodig.

   • Nou walvissen, olifanten en diverse grote apen doen daar ook erg lang over, de complexiteit van ons brein en de langzame groei heeft daar heel veel invloed op!!!

  • Wanneer men het menselijke ras objectief door de ogen van een andere (buitenaardse) entiteit bekijkt, als het ware dat men met een telescoop op aarde inzoomt…

   Dan ziet men wezens die er als mens uitzien, maar zich als varkens gedragen.

   De natuur, de fauna en flora, is objectief.
   Het moet overleven, maar handeld niet met voorbedachte rade ten koste van eigen gewin.
   Wat zich in onze ego-gedreven consumptie-maatschappij dan ook uit in ontelbare variabelen, en varianten.

   Men ziet een wezen, dat het zo ver heeft geschopt, om bovenaan de evolutionaire ladder te mogen prijken…

   Om zich dan als varkens te gedragen.
   Varkens is nu niet meteen het juiste woord, want ook die zijn objectief, perfecr in harmonie met alles om hen heen.
   Eén met de natuur…

   Parasieten, is een beter woord.

   De mens gedraagd zich door de ogen van een (buitenaards) ras objectief bekeken, als een parasiet.

   Het vernietigd zijn host, zijn leefomgeving, de aarde, want het is hier niet mee in balans.

   Zulks gadeslaand objectief (buitenaards) ras, zou kunnen beslissen dat deze parasiet hierom vernietigd moet worden…

   En gek genoeg, is dat precies wat er lijkt te gebeuren.

 4. Het lijkt er dus op dat het IDF uit lafbekken bestaat.
  Als ze ongewapende Palestijnen (vaak kleine jongetjes) kunnen aanpakken zijn het “helden” want dat zijn “ondermensen” die niks anders kunnen dan met stenen gooien en er kogels voor terug krijgen.
  Maar nu blijkt dat die “ondermensen” ook terug kunnen schieten vluchten de lafaards meteen terug de grens over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in