Generaal Poetin Olieverfschilderij Portret op Canvas/Etsy.com

De Oekraïners zijn er slecht aan toe… Het zal niet lang duren voordat de Oekraïners zonder voedsel komen te zitten. Het zal niet lang duren voordat ze bevriezen… Ze hebben alles gedaan wat we redelijkerwijs van hen kunnen verwachten. Het is tijd om te onderhandelen…. voordat het offensief begint, want als het eenmaal begint, is er geen discussie meer mogelijk tussen Moskou en Kiev totdat het tot tevredenheid van de Russen voorbij is.” – Kolonel Douglas MacGregor, “War in Ukraine; Quiet Before the Storm”, 15 minuten tijdstip.

“Strikt genomen zijn we nog niets begonnen.” – Russische president Vladimir Poetin

De niet aflatende aanvallen op het Oekraïense elektriciteitsnet, brandstofopslagplaatsen, spoorwegknooppunten en commando- en controlecentra markeren het begin van een tweede en dodelijker fase van de oorlog. Het hogere tempo van de hoge precisie lange afstand raketaanvallen suggereert dat Moskou de basis legt voor een groot winteroffensief dat zal worden gelanceerd zodra de 300.000 Russische reservisten zich bij hun formaties in Oost-Oekraïne hebben gevoegd. De weigering van Kiev om te onderhandelen over een regeling die tegemoetkomt aan de belangrijkste Russische veiligheidskwesties, heeft de Russische president Vladimir Poetin geen andere keuze gelaten dan de Oekraïense strijdkrachten op het slagveld te verslaan en een regeling op te leggen door middel van wapengeweld. Het op handen zijnde winteroffensief is bedoeld om Rusland de knock-out te geven die het nodig heeft om zijn strategische doelen te bereiken en de oorlog snel te beëindigen. Dit komt van Reuters:

Russische raketaanvallen hebben bijna de helft van het Oekraïense energiesysteem lamgelegd, zei de regering vrijdag, en de autoriteiten in de hoofdstad Kiev waarschuwden dat de stad te maken kan krijgen met een “volledige afsluiting” van het elektriciteitsnet terwijl de winter begint.

Met dalende temperaturen en de eerste sneeuw in Kiev waren ambtenaren bezig de stroomvoorziening in het hele land te herstellen na een van de zwaarste bombardementen op de Oekraïense civiele infrastructuur in negen maanden oorlog.

Volgens de Verenigde Naties dreigen de tekorten aan elektriciteit en water in Oekraïne deze winter een humanitaire ramp te worden.

“Helaas blijft Rusland raketaanvallen uitvoeren op de civiele en kritieke infrastructuur van Oekraïne. Bijna de helft van ons energiesysteem is uitgeschakeld”, aldus premier Denys Shmyhal…

“We bereiden ons voor op verschillende scenario’s, waaronder een volledige uitschakeling,” zei Mykola Povoroznyk, plaatsvervangend hoofd van het stadsbestuur van Kiev, in commentaar op de televisie.” (“Ukraine says half its energy system crippled by Russian attacks, Kyiv could ‘shutdown’“, Reuters)

Tot voor kort vermeed Rusland doelen die de civiele activiteiten dramatisch zouden beïnvloeden, maar nu zijn de militaire leiders teruggekeerd naar een meer conventionele aanpak. Momenteel vernietigt het leger alle faciliteiten, transformatoren, opslagplaatsen, substations, spoorwegemplacementen en energiedepots die Oekraïne in staat stellen oorlog te blijven voeren. Het is duidelijk dat Rusland – als grotere en machtigere staat – altijd de mogelijkheid had om Oekraïne met een moker in een miljoen stukjes te slaan, maar Poetin koos ervoor zich in te houden in de hoop dat Kiev tot bezinning zou komen en de hopeloosheid van zijn zaak zou inzien. En – ondanks de stortvloed van westerse propaganda die het tegendeel beweert – is de uitkomst van deze oorlog nooit in twijfel getrokken. Rusland gaat Kiev een regeling opleggen en die regeling houdt in dat de regering alle banden met de NAVO verbreekt en een verdrag ondertekent waarin zij zich voor altijd neutraal verklaart. Rusland zal niet toestaan dat een vijandige militaire alliantie haar raketlocaties en gevechtstroepen op haar westelijke flank plaatst. Dat zal niet gebeuren, schrijft Mike Whitney.

  Oekraïners van de 127e Brigade in Bakhmut komen in opstand tegen de regering in Kiev: "Jullie hebben ons gestuurd om te sterven in de vleesmolen"

Helaas zal de militaire operatie van Rusland het lijden van het Oekraïense volk, dat zich in een kooiwedstrijd tussen Washington en Moskou bevindt, aanzienlijk vergroten. Dit komt van de World Socialist Web Site:

Volgens de laatste gegevens van de Wereldbank is de armoede in Oekraïne meer dan vertienvoudigd sinds het uitbreken van de oorlog tussen de VS/NAVO en Rusland. Officieel is 25 procent van de bevolking van het land nu arm, tegenover slechts 2 procent vóór februari 2022… Nu functionarissen voorspellen dat het armoedecijfer volgend jaar kan stijgen tot 60 procent of meer, ontstaat in Oekraïne een armoede die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog op het Europese continent niet meer is voorgekomen.

De werkloosheid bedraagt nu 35% en de lonen zijn in het voorjaar en de zomer voor sommige categorieën werknemers met maar liefst 50% gedaald. … volgens het Internationaal Monetair Fonds is de overheidsschuld van Oekraïne nu gestegen tot 85% van het BBP… Uit een onlangs gepubliceerd gezamenlijk onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie en het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid blijkt dat 22 procent van de mensen in Oekraïne geen toegang heeft tot essentiële geneesmiddelen. Voor de 6,9 miljoen ontheemden in het land stijgt dat cijfer tot 33 procent.

… De medicijnen die het moeilijkst te krijgen zijn – medicijnen tegen bloeddruk, hartproblemen en pijn, maar ook kalmeringsmiddelen en antibiotica – laten een bevolking zien die worstelt met tientallen jaren van door armoede veroorzaakte gezondheidsproblemen en het fysieke en psychologische trauma van de oorlog.

Terwijl Amerikaanse en NAVO-functionarissen in staat zijn om binnen enkele weken enorme hoeveelheden vuurkracht naar de Oekraïense frontlinies te sturen, lijkt de levering van levensreddende humanitaire goederen een onmogelijke logistieke uitdaging.” (“Poverty skyrockets in Ukraine“, World Socialist Web Site)

De proxy-oorlog van Washington tegen Moskou heeft de bevolking van Oekraïne onnoemelijk veel leed berokkend. Zij worden nu geconfronteerd met dalende temperaturen, slinkende voedselvoorraden, een instortende economie en een groeiend tekort aan essentiële medicijnen. En ondanks de borstklopperij over de herovering van Kherson, zal het Oekraïense volk nu gedwongen worden zijn gehavende vaderland te ontvluchten met de miljoenen die hun toevlucht zoeken in Europa, dat al is afgegleden in een postindustriële malaise als gevolg van de roekeloze provocaties van Uncle Sam. Hoeveel van deze Oekraïners uit de arbeidersklasse hadden liever gezien dat hun leiders tot een vergelijk waren gekomen met Poetin (over zijn legitieme veiligheidszorgen) in plaats van het Russische leger te betrekken in een zinloze oorlog die hen hun huizen, banen, steden en (voor velen) hun leven heeft gekost? En beseffen de mensen buiten het land die beweren “achter Oekraïne te staan” dat zij in feite de verarming en immobilisatie steunen van miljoenen burgers die gevangen zitten in een geopolitiek kruisvuur tussen Washington en Rusland? Iedereen die echt om Oekraïne geeft, zou de Oekraïense neutraliteit en het einde van de NAVO-uitbreiding moeten steunen. Dat is de enige manier om deze oorlog te beëindigen. Russische veiligheid zal worden bereikt door middel van een verdrag of een ijzeren vuist. De keuze is aan Oekraïne. Dit komt uit een artikel met de titel “Russia Is Right: The U.S. Is Waging a Proxy War in Ukraine“:

  Hoe Poetin de schuld geven Poetin helpt

“De oorlog in Oekraïne is niet alleen een conflict tussen Moskou en Kiev, verklaarde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov onlangs. Het is een “oorlog bij proxy” waarin ’s werelds machtigste militaire alliantie … Oekraïne gebruikt als stormram tegen de Russische staat … Lavrov heeft … geen ongelijk. Rusland is het doelwit van een van de meest meedogenloze effectieve proxy-oorlogen in de moderne geschiedenis.”

Het establishment van het Amerikaanse buitenlandse beleid geeft niet om Oekraïne of het Oekraïense volk. Het land is slechts een springplank voor Washingtons oorlog tegen Rusland. Daarom heeft de CIA in 2014 de democratisch gekozen regering in Kiev omvergeworpen en daarom heeft de CIA in 2015 (7 jaar voor de invasie!) Oekraïense paramilitairen bewapend en getraind om het Russische leger te bestrijden:

“De CIA houdt toezicht op een geheim intensief trainingsprogramma in de VS voor elite Oekraïense special operations forces en ander inlichtingenpersoneel, volgens vijf voormalige inlichtingen- en nationale veiligheidsfunctionarissen die bekend zijn met het initiatief. Het programma, dat in 2015 begon, is gebaseerd op een geheime faciliteit in het zuiden van de VS, aldus enkele van deze ambtenaren…..

“De Verenigde Staten trainen een opstand,” zei een voormalige CIA-functionaris, eraan toevoegend dat het programma de Oekraïners heeft geleerd hoe ze “Russen kunnen doden.”

…de CIA en andere Amerikaanse agentschappen zouden een Oekraïense opstand kunnen steunen, mocht Rusland een grootschalige inval doen.

...”We trainen deze jongens nu al acht jaar. Het zijn echt goede vechters. …vertegenwoordigers van beide landen geloven ook dat Rusland het nieuwe grondgebied niet voor onbepaalde tijd zal kunnen vasthouden vanwege de hevige weerstand van Oekraïense opstandelingen, aldus voormalige functionarissen.

Als de Russen een nieuwe invasie lanceren, “zullen er mensen zijn die hen het leven zuur maken,” zei de voormalige hoge inlichtingenfunctionaris…

“Al die dingen die ons in Afghanistan zijn overkomen,” zei de voormalige hoge ambtenaar van de inlichtingendienst, “dat kunnen ze bij deze jongens in overvloed verwachten.” (“CIA-trained Ukrainian paramilitaries may take central role if Russia invades“, Yahoo News)

Daar staat het zwart op wit. Het plan om Oekraïne te gebruiken als uitvalsbasis voor een proxy-oorlog tegen Rusland ging minstens 7 jaar vooraf aan de invasie. De regering-Obama en hun neocon-bondgenoten zetten een val voor Rusland om het land mee te slepen in een Afghanistan-achtig moeras dat hun middelen zou uitputten en zoveel mogelijk Russische militairen zou doden. Zoals minister van Defensie Lloyd Austin onlangs toegaf, willen de VS Rusland “verzwakken” zodat het niet in staat is zijn macht buiten zijn grenzen te projecteren. Washington wil ongehinderde toegang tot Centraal-Azië, zodat het China kan omsingelen met militaire bases en kernraketten. De VS willen de groei van China controleren en tegelijkertijd ’s werelds dichtstbevolkte en welvarendste regio van de volgende eeuw, Azië, domineren. Maar eerst moet Washington Rusland verpletteren, zijn economie laten instorten, het isoleren van de wereldgemeenschap, het demoniseren in de media en zijn leiders ten val brengen. Oekraïne wordt gezien als de eerste fase in een veel bredere strategie gericht op regimeverandering (in Moskou), gevolgd door de gedwongen versplintering van de Russische staat. Het uiteindelijke doel is het behoud van de vooraanstaande rol van Washington in de wereldorde.

  Moskou waarschuwt voor "directe militaire confrontatie" met NAVO

Het winteroffensief van Poetin dreigt het plan van Washington om het conflict zo lang mogelijk te rekken, te doen ontsporen. In de komende weken en maanden zal Rusland zijn aanval op de kritieke infrastructuur van Oekraïne opvoeren. Het grootste deel van het land zal in duisternis worden gedompeld, de brandstofvoorraden zullen opdrogen, voedsel en water zullen schaarser worden, de communicatie zal worden afgesneden en al het treinverkeer zal worden stopgezet. Miljoenen burgers zullen naar Europa vluchten terwijl het hele land langzaam tot stilstand komt. Op hetzelfde moment dat Russische bataljons steden en dorpen ten oosten van de Dnjepr innemen, zal het Russische leger vitale aanvoerlijnen vanuit Polen blokkeren, waardoor de stroom dodelijke wapens en gevechtstroepen naar het front wordt afgesneden. Dit zal op zijn beurt leiden tot grootschalige capitulatie onder de Oekraïense gevechtseenheden in het veld, waardoor Zelensky naar de onderhandelingstafel zal worden gedwongen. Uiteindelijk zal Rusland zegevieren en aan zijn legitieme veiligheidseisen voldoen. Kolonel Douglas MacGregor vatte het in een recent interview als volgt samen:

“Wat in de toekomst komt is een zeer massaal offensief… het soort offensief dat ik en vele andere militaire analisten in het begin verwachtten; zeer beslissende operaties, meerdere operationele assen ontworpen om de vijand op de grond effectief te vernietigen. En dat is wat er nu komt, dat is wat er in de toekomst ligt.” (Kolonel Douglas MacGregor, “War in Ukraine; Quiet Before the Storm”, YouTube)

Wanneer de grond bevriest, zal het offensief van Rusland beginnen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hier is de voornaamste reden waarom Rusland Oekraïne volledig moet neutraliseren!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe spike-eiwitten van mRNA-vaccins verlaten nooit meer uw lichaam…
Volgend artikelOngevaccineerde bloedbanken? Lees meer over de groeiende beweging voor schone transfusies
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

  • Een product van de USA, de USA met zijn bewoners is bijna helemaal verrot, altijd al geweest.
   Zie de gewelds verheerlijking en bagger van Hollywood.
   Hollywood is de spiegel van dat kutland.

 1. Ik denk niet dat de Russen deze winter zullen aanvallen. Veels te koud, daarvoor.
  Door alle infra plat te gooien verzwakt de Oekraïne dusdanig deze winter dat ze in de lente de boel bijelkaar kunnen vegen.

 2. Waarom gaan Zelensky en PUTIN niet om de tafel zitten
  Burgers van Oekraïne sta op eist van u leiders zonder inmenging van de Dementerende Joe Biden .
  Onderhandeling met elkander jullie land gaat totaal te onder.En USA NAVO NATO EU zijn de lachende derde .
  Laat dat niet gebeuren.
  Want wij burgers zijn de dupe.
  Zij willen persee Rusland de vernieling in helpen.
  Maar Putin heeft zich nog niet volledig ingezet.
  Denken veel.
  Er wordt een heel vuil spel gespeeld.
  Met medewerking van Rutte en veel Europese landen.
  Ellende op komst.
  Dood en verderf misschien 💉💉💉💉

  • Wat jij voorstelt is 8 jaar lang het voorstel geweest van Rusland: De Minsk akkoorden. Deze zijn ook braaf ondertekend door Banderastan maar die hebben er met instemming van Frankrijk, Duitsland en de VS niets aan laten liggen om deze akkoorden te saboteren, 15000 van hun eigen burgers, voornamelijk in de Donbass, te vermoorden, en zich aldaar in te graven en het grootste proxie-leger dat de NAVO ooit onder haar vleugels heeft gehad op te bouwen met financiële, materiële en logistieke hulp van de NAVO landen.

   Toen er uiteindelijk ook nog over NAVO lidmaatschap voor Banderastan en het plaatsten van nucleaire wapen op Oeki grondgebied gesproken werd was de maat vol.

   Het is duidelijk te laat voor onderhandelen, en Rusland heeft nu ook 30 jaar ervaring achter de rug dat er met het westen geen enkele afspraak gemaakt kan worden waar het schoren zich soms al 5 minuten later niet meer aan zal houden.

   De rommel in Banderastan zal grondig opgeruimd worden alvorens Rusland het vuren zal staken en alle oorlogscriminelen en nazis zullen dit niet kunnen navertellen.

 3. Er is niet eerder tijdens een oorlog zoveel, dagelijks, aandacht besteedt door de media aan de situatie.. Vietnam, Syrie, Lybie, Irak, Servie allemaal landen waar de VS bij betrokken was. Tot nu toe tig miljard dollar over gemaakt aan Oekraïne. En ze leggen het nog af ook. Maar waar is dat geld naar toe gegaan? In de VS gebleven. Een administrative witwas foefjes om belastinggeld weg te sluizen.

 4. Tijd voor een groot offensief; samen met belarus–en voldoende lucht–raket- artillerie steun.
  Dan is het bekeken in een paar dagen, en kan het öpschonen”beginnen.

 5. Lees hier eigenlijk ook zelden iets over al die verboden oppositiepartijen,leiders uit Oekraïne, hoor je nergens wat over, 1 leider vluchtte naar Spanje maar is bang voor zijn leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in