The Presidential Press and Information Office / Kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

Creativiteit, humanisme en barmhartigheid zijn van bijzonder belang in de nasleep van Crocus City Hall massacre , zei de Russische president Vladimir Poetin dinsdag. Zijn opmerkingen kwamen op het moment dat wetgevers in Moskou debatteerden over de herinvoering van de doodstraf voor terroristen, bericht RT.

In zijn toespraak tijdens een ceremonie in het Kremlin ter ere van jonge artiesten en docenten ging de Russische president in op de terroristische aanslag van afgelopen vrijdag op de concertlocatie in Moskou, waarbij meer dan 130 mensen om het leven kwamen en tientallen anderen ernstig gewond raakten.

“Het is uiterst belangrijk voor ons om nu, nu we te maken hebben met wat er afgelopen vrijdag is gebeurd, te vertrouwen op deze waarden van creativiteit, humanisme en barmhartigheid,” zei Poetin. “Ze verenigen ons in het steunen van alle slachtoffers, in onze vastberadenheid om sterk en samen te blijven.”

Kunstenaars en opvoeders hebben een speciale rol in het behouden en bevorderen van deze waarden, door de stemming van het publiek te beïnvloeden en de toekomst van de natie vorm te geven, voegde de Russische president eraan toe.

Poetins opmerkingen zijn alom geïnterpreteerd als een signaal aan de wetgevers en het publiek om de roep om de doodstraf af te zwakken voor de verdachten die na het bloedbad in Crocus City werden betrapt toen ze probeerden te vluchten naar Oekraïne.

De afgevaardigde van de Doema, Sergey Mironov, heeft voorgesteld een referendum te organiseren over de herinvoering van de doodstraf. Hij riep ook op tot het instellen van een visumregeling voor Centraal-Aziatische landen, aangezien de meeste vermoedelijke terroristen uit Tadzjikistan kwamen. Mironov leidt de partij “Een rechtvaardig Rusland – voor de waarheid”, die 28 zetels heeft in de 450 leden tellende wetgevende macht. Zijn voorstel voor de doodstraf werd gesteund door de leider van de Liberaal-Democraten (LDPR), Leonid Slutsky.

  Russische Kinzhal heeft groot Oekraïens munitiedepot in Mykolayiv met de grond gelijk gemaakt (Video)

De voorzitter van de Doema, Vyacheslav Volodin, verwierp het idee van het referendum echter met het argument dat de herinvoering van de doodstraf een eenvoudige zaak is voor het Constitutionele Hof.

“In onze grondwet en in het strafrecht heeft niemand de doodstraf afgeschaft,” zei Volodin dinsdag. “Er is alleen een beslissing van het Constitutionele Hof, die het opleggen van zo’n straf heeft uitgesteld, dus er zijn geen referenda nodig,” voegde hij eraan toe.

Het Hof schortte de doodstraf in 1999 op met het argument dat het oneerlijk was zonder juryrechtspraak en dat niet alle regio’s van het land die hadden. Een afgevaardigde van de regerende partij Verenigd Rusland, Michail Sjeremet, kondigde dinsdag aan dat hij opnieuw een verzoekschrift over de kwestie zou indienen bij de rechtbank.

Rechter Valery Zorkin, die voorzitter is van het Grondwettelijk Hof, heeft betoogd dat het grondwettelijk gewaarborgde recht op leven “het recht om niet ter dood veroordeeld te worden” betekent, dus om de doodstraf opnieuw in te voeren zou de grondwet zelf gewijzigd moeten worden.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Het “onverklaarbare” vermogen van Rusland om westerse agressie te weerstaanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: Ware noorden
Volgend artikelDr. Füllmich verklaring vanuit de gevangenis – “Hun kaartenhuis stort in”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. “te vertrouwen op deze waarden van creativiteit, humanisme en barmhartigheid, aldus Poetin”
  Je mag van mij vinden van Poetin wat je wilt, maar voor mij is hij letterlijk en figuurlijk het Lichtend voorbeeld van een betere wereld en toekomst.
  Hij draagt voor mij serieus de christelijke traditie en waarden uit.
  Als het moet, oog om oog tand om tand, maar zeker niet meedogenloos.
  Anders zou Oekranazïe allang niet meer bestaan.

  • Wéten kunnen we het onmogelijk, dus moet het buikgevoel eraan te pas komen. En dat buikgevoel is niet onfeilbaar uiteraard maar ik heb me er toch al een tijd op ingesteld met de verschillende topics die ons in overvloed te beurt vallen sinds 2020.
   En dan volg ik je in jouw beoordeling van Poetin. Ik heb hier op FN redelijk wat van zijn speeches gelezen en vaak kwam respect en ook ontroering bij mij op.
   Dit bracht me zo al eens tot een kwinkslag dat ik overweeg om naar Rusland te emigreren. Want als je ziet wat een ellendige retoriek er uit onze Westerse “leiders” hun mond komt (democratie, mensenrechten, vrijheid van meningsuiting) met de daden 180 ° gedraaid, dan mag mijn portie daarvan naar de hond.
   Maar ik geef Vladimir voor nu het voordeel van de twijfel, tracht hem te “voelen”, tot mogelijk het ogenblik dat bvb. zou blijken dat hij ook een sinistere rol op dit wereldtoneel heeft. Dat gaat niet mijn beste dag zijn.
   God sta ons, brave mensen, dan bij.

 2. Wat een ongelofelijk respect heb ik voor de heer putin, ijzig kalm en oneindig geduldig met de corrupte oorlogszuchtige vs en z’n navo schoothondjes.
  Het leveren van wapens en munitie en nota bene f16’s is gewoon bij artikel 100 van het wetboek van strafrecht keihard verboden, maar rutte Ollongren en de rest van de Europese meute schijnen onschendbaar, totdat de beer het niet meer pikt, dan hebben we het aan onszelf te danken zodra het kinzhals gaat regenen, ook in nederigland

 3. De doodstraf is voor de daders een te gemakkelijke oplossing; ze zijn meteen uit hun lijden verlost, terwijl de nabestaanden van die slachtoffers er hun hele verdere leven mee te maken krijgen.
  Laat dus die daders ook maar de rest van hun leven lijden onder allesbehalve gunstige omstandigheden zoals het kwijtspelen van al hun rechten, wat inhoud dat ze moeten werken voor hun eten en geen tv laat staan internet in hun cel.
  Diegene die de doodstraf uitvoert is per slot van rekening ook een moordenaar, hoe je het ook draait of keert.

 4. Levenslang een Siberisch werkkamp is beter dan de doodstraf.
  Zo kunnen deze primitievelingen nog wat bijdragen aan de samenleving.

 5. doodstraf in dit geval.
  1. geen misverstand over de daders
  2. geen misverstand over de gruwelijkheden
  3. geen rechtvaardigingsgronden, schulduitsluitingsgronden met betrekking tot hun daad
  4. geen noodweer ten aanzien van hun slachtoffers
  5. geen respect voor menselijk leven
  6. geen mogelijkheid voor anderen om ze ooit nog via het nemen van gijzelaars proberen vrij te krijgen
  7. gevoel van genoegdoening voor familie
  8. niks verloren voor de mensheid.
  9. geen kosten voor de maatschappij

  • Ja, maar de bedoeling is wel om te straffen, he. Niet om hen snel de verlossing te geven.
   Een vergeetput kost ook niet zoveel…

    • Misschien denken jullie teveel vanuit onze bevoorrechte westerse positie. Deze mensen groeien op in de shit. De gevangenis is ook shit. Maar er zijn mensen die kunnen daar tevreden mee zijn (eenoog is koning in het land der blinden).
     Het idee dat zij lachen of in de shit nog hun ding doen zou mij enorm storen.
     Mijn voorkeur zou zijn :
     gewoon weg, zij zijn gezakt voor de menselijke toets en horen in deze wereld niet meer rond te lopen, te ademen, te schijten, naar de dokter te gaan, een lekker kopje thee te drinken, whatever..
     Gewoon weg

 6. dat ze alle personen die er aan meegewerkt hebben om deze gruweldaad te verwezenlijken publiekelijk ophangen .
  ik vermoed dat ze dat ooit in China ook hebben gedaan en op tv uitgezonden.
  dus zal men meer dan 2x nadenken om aan zoiets deel te nemen.

 7. de man (Vladimir Valadimirovice Putin) is geloof ik 1200 keer intelligenter dan de rest van de marionetten bij elkaar, al de desinformatie van uit het door de usa gestuurde nato….

  Wij mogen niet weten wat Rusland schrijft, sites en info worden geblokkeerd, hoe zoo het “vrije” westen, we leven in ….communisme, de regering bepaalt, stam plus t.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in