Vandaag vond onder voorzitterschap van de Russische president Vladimir Poetin de jaarlijkse vergadering van het collegium van het Russische ministerie van Defensie in uitgebreide samenstelling plaats. Het hoofd van het militaire departement, Sergei Shoigu, bracht verslag uit over de voortgang van de speciale operatie, het aantal wapens en militaire uitrusting dat de troepen in 2022 hebben ontvangen, en de sociale zekerheid van de militairen, bericht Top War.

Rekening houdend met de datum van de bestuursvergadering werd het de laatste voor dit jaar en het programma voor minstens 2023. Belangrijke stellingen en uitspraken uit de toespraken van Poetin en Shoigu worden al actief verspreid en besproken in de Russische pers en op sociale netwerken. Hier volgen er enkele.

In de loop van het Oekraïense conflict wordt Rusland geconfronteerd met het hele collectieve Westen, de middelen van de NAVO worden maximaal benut. Een constellatie van meer dan 500 satellieten opereert in het belang van de Oekraïense strijdkrachten en levert continu inlichtingengegevens. Tegelijkertijd gebruikt het regime in Kiev terroristische oorlogsmethoden en pleegt het regelmatig oorlogsmisdaden met de stilzwijgende goedkeuring, en zelfs op directe instructie van zijn westerse curatoren.

Niettemin vechten onze soldaten, sergeanten en officieren moedig en standvastig voor Rusland, benadrukte de president.

Onder deze omstandigheden, zei Poetin, zal Rusland de Oekraïense infrastructuur en militaire doelen blijven aanvallen.

Over de recente gedeeltelijke mobilisatie zei Poetin dat daarbij bepaalde problemen zijn geconstateerd die zo snel mogelijk moeten worden opgelost. Allereerst moet het werk van de militaire commissariaten worden gemoderniseerd en gedigitaliseerd. De interactie tussen de militaire registratie- en inschrijvingskantoren en de lokale en regionale autoriteiten moet worden verbeterd.

  De NAVO begint troepen in te zetten in Oekraïne en Rusland is aan het racen om te winnen

De minister van Defensie, die op zijn beurt de toenemende dreiging van het Noord-Atlantisch bondgenootschap opmerkte, stelde voor maatregelen te nemen om de troepengroep in het noordwesten van Rusland te creëren en te versterken en het aantal Russische strijdkrachten te verhogen tot 1,5 miljoen militairen, waaronder 695 duizend contractsoldaten.

In het algemeen kan uit een voorlopige analyse van de beleidsverklaringen van het staatshoofd en de minister van Defensie worden geconcludeerd dat het Russische leger een aanzienlijke hervorming te wachten staat, die noodzakelijk is vanwege diverse tekortkomingen die tijdens de SMO aan het licht zijn gekomen en vanwege de toenemende dreiging van de Verenigde Staten en de NAVO.

Volgend jaar krijgt het leger veel verschillende wapens, veel meer dan in 2021-2022, waaronder diverse UAV’s. Maar een toename van de wapenproductie mag de economie van het land niet ondermijnen.

De modernisering van het leger moet plaatsvinden met behulp van hightech ontwikkelingen, waaronder kunstmatige intelligentie. De snelheid van interactie en besluitvorming op horizontaal en verticaal niveau moet worden versneld, in gevechtsomstandigheden tot seconden gebracht.

De confrontatie met het Westen in Oekraïne kan lang duren, terwijl de koers naar het bereiken van de doelen van de SMO niet verandert. Onderhandelen met Kiev heeft in de huidige situatie geen zin, vooral omdat de westerse curatoren van het Zelensky-regime de rechten niet willen erkennen en geen rekening willen houden met de belangen van Rusland.

Poetin kent de werkelijke aantallen verliezen in de SMO, maar, zoals hij opmerkt, het was niet meer mogelijk op een andere manier. De start van de speciale operatie was onvermijdelijk, en de resultaten ervan zijn gegarandeerd.

  Het Westen blijft zeuren dat Oekraïners lafaards zijn

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Oekraïense komiek geeft niet om zijn volk – Hij heeft liever dat zij hun leven opofferen voor zijn arrogantie en waanideeënVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCOVID-“vaccins” ontworpen om langzaam te doden
Volgend artikelQatar-gate: Zestig EU-politici verdacht van corruptiemisdaden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Ondertussen… Voor ons geen verrassing maar wel voor alle mainstreamschaapjes.

  “Bewijs in sabotage Nord Stream wijst NIET naar Rusland: Washington Post”

  Een verrassende bekentenis is woensdagochtend verschenen in een rapport van de Washington Post na een maandenlang onderzoek naar de sabotage-aanvallen op Nord Stream 1 en 2 op 26 september. Hoewel er consensus bestaat dat de explosies inderdaad het resultaat waren van een opzettelijke sabotage, zeggen tal van functionarissen in het Westen nu dat het bewijs niet in de richting van Rusland wijst.
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/evidence-nord-stream-sabotage-doesnt-point-russia-washington-post

  • Daarom vraag ik mij af waarom PUTIN er nog niet begonnen is.En dat het ineens ook het WEF,WHO,NAVO,NATO meepakt en alle westerse regeringsleiders die te dom zijn om in te zien dat ze zelfmoord plegen en iedereen hierin meeslepen dus ook de EU.

   • Putin beweegt niet als een olifant door een porseleinkast. Putin is zeer strategisch bezig. Het valt me op dat er op verschillende alternatieve nieuwssites mensen zitten die denken als Rambo… precies hoe het westen ons heeft geprogrammeerd met de media en onderwijs. Rechtstreeks de USA aanvallen zou echt zo knetterdom zijn. Putin lokt alle nazi’s in de val en vernietigt alle materieel van het westen. De USA heeft straks niks meer om zich mee te verdedigen. Ik begrijp niet dat mensen zo simpel kunnen denken dat Putin gewoon de USA moet aanvallen. Het engste is nog… al onze Westerse leiders denken precies zoals jij hier schrijft… daarom willen ze atoombommen inzetten. Pfff… God help ons, want onze leiders zijn knettergek en velen onder ons denken ook in termen van maximaal geweld ipv strategie.

    • @ Naam:* december 21, 2022 at 23:59,
     Zo ongeveer denk ik er ook over. Het westen gaat voor verovering van grondgebieden en kijken niet naar hoeveel militairen en burgers gedood worden en de aantallen materieel verloren gaat. Enkel het grondgebied, want het gaat immers om de delfstoffen van het grondgebied. Met deze instelling van het westen speelt Poetin op in. Door kat en muisspel van aanvallen en weer terug trekken, zodat de tegenpartij telkens uit hun verdedigingslinies gelokt worden naar de open velden. Waardoor het westen kwetsbaar is en vernietigd kan worden in de open velden met de minste eigen verliezen. Daar ook de Russen langzaam oprukken en zo hun eigen aanvoer lijnen zo kort mogelijk houden. Met deze tactiek vernietig je de vijand d.m.v. uitputtingsslagen. Want de strijd win je door de vijand uit te schakelen van mankracht en materieel en niet met zoveel mogelijk burger doden en grondgebied telkens te willen heroveren, die ze moeilijk kunnen verdedigen. Maar door de gretigheid en de arrogantie van het westen gaat hen opbreken, want het vergt al meer materieel en mankracht dan zij eerste instantie ingecalculeerd hadden. Daar het westen teveel zwart/wit denken door hun arrogantie, hebben zij hun materieel en manschappen de afgelopen decennia juist laten verslonzen in de gedachte van wij zijn toch de hegemonie van de wereld wie maakt ons wat. Daar zij ook heilig overtuigd zijn van hun eigen wensdenken, dat zij Rusland kunnen verslaan zal dit wapen gekletter nog wel even doorgaan.

     • @Qvic, En dan moet je die zgn westerse leiders eens goed bekijken wat een iele fragiele ongekozen schepsels, zelfs transgenders. Dat een Navo soldaat daar voor ten strijde trekt, sorry maar dan ben je zwaar niet lekker in de boven kamer en zal ik spugen op hun graven.

    • Mijn idee Naam:*

     Het zou al fijn opluchten als we eerst al die leunstoel Rambo fucks een kopje kleiner maakten, te beginnen met de chicken-hawks en dan richting de peeters’en.

     Vrolijke kerst gewenst!

    • Dat is die heel lang geweest idd, maar lees voor de gein een Veteranen blad Checkpoint van december 2022 hoe ze over Rusland schrijven, volledig uit de duim gezogen, gelogen en zwart gemaakt! wat een ratten die ons leger beheren, ook in het begin van het blad een stuk over hoe nederlandse opleiders Oeki’s opleiden in de UK… en dat ook in 2023 gaan doen, ik kan dat hier niet posten, maar zag wel een adres in het schrijven waar dat ook vermeld wordt Kasja de Hond Olongren.

     Ik als Veteraan sta daar ver van af, wat een Land en Volk verraders, magoed dat wisten velen al.

     https://magazines.defensie.nl/defensiekrant/2022/42/01_oekraine-trainen_42

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in