De Europese Unie onderhandelt met Pfizer over het grootste contract in de geschiedenis voor de levering van vaccins. Het gaat om 1,8 miljard doses, een astronomisch aantal dat overeenkomt met vier keer de bevolking van de 27 lidstaten en 23 procent van de wereldbevolking.

Ter gelegenheid van de nieuwe bestelling, die in totaal 41 miljard dollar bedraagt, heeft de multinational zijn prijs met meer dan 50 procent verhoogd, van 12 naar 19,50 euro, aldus de Bulgaarse premier Boiko Borissov, bericht Mpr21.info.

“Er is een verschrikkelijke handelsoorlog die de prijzen sterk opdrijft”, zegt Borissov in een video die op Facebook is geplaatst.

“Pfizer stond op 12 euro, toen ging het naar 15,50 euro. En nu tekenen ze contracten voor 900 miljoen vaccins tegen 19,50 euro”, zegt de Bulgaarse premier.

“Dat is 18 miljard euro. Er zullen veel varianten verschijnen, en dus komt er een eerste injectie, een tweede, dan een derde en een vierde! Dit zal gevolgen hebben voor de begrotingen van de komende jaren”, voegt Borissov eraan toe.

De Europese Commissie voert momenteel besprekingen met Pfizer om de levering van vaccins voor 2022 en 2023 af te sluiten, en een van de factoren in de onderhandelingen is de stijging van de prijzen.

De Europese Commissie heeft tot dusver geweigerd de prijs van de vaccins bekend te maken. In december jongstleden heeft de Belgische staatssecretaris, Eva De Bleeker, echter de kosten van de door de Commissie onderhandelde vaccins medegedeeld, alsmede de hoeveelheid doses die haar regering heeft aangekocht. Vervolgens bleek dat de dosis van AstraZeneca 1,78 euro kost, tegenover 12 euro voor Pfizer.

De globalistische Reset Agenda heeft gefaald - is Oekraïne plan B?

De huidige vraag naar vaccins en de prijzen “worden niet bepaald door normale marktomstandigheden”, zegt Frank D’Amelio, Pfizer’s financieel directeur en vicepresident. “Zij zijn het gevolg van de pandemische situatie waarin wij ons bevinden en de noodzaak voor de regeringen om doses aan te kopen van verschillende vaccinleveranciers”, aldus de directeur.

“Wat wij denken is dat de normale marktkrachten snel zullen werken. Factoren als werkzaamheid, het vermogen om immuniteit te stimuleren, zullen nog belangrijker worden, en wij zien dat als een grote kans voor de vraag naar ons vaccin en voor de prijsstelling. Kortom, er staat ons nog veel te wachten”, voegt hij eraan toe.

Inmiddels 6.662 DODEN 299.066 GEWONDEN gemeld: Europese database van bijwerkingen van COVID-19 ‘vaccins’

4 REACTIES

 1. Het aloude principe: des te duurder des te gewilder.
  Parfum fabrikanten hebben al 100 jaar geleden ontdekt dat hoe hoger de prijs, hoe meer er verkocht wordt.
  En onze domme regeringen trappen er gewoon in.
  Zeker nu Astrazenica wordt geofferd. Zou me niks verbazen als Pfizer met Astrazenica een deal heeft gemaakt van laten we jullie slachtofferen, kunnen wij de prijzen opvoeren en jullie krijgen een deel daar van.

 2. Wat is de noodzaak voor een vaccin, als je zonder vaccin met 99,99% de zogenaamde ziekte overleeft. Zo ook waarom zou jij je laten testen? Want als jij ziek zou zijn lig je meestal uit te zieken op bed. Dan ga jij niet met koorts of als jij je lamlendig voelt naar buiten.

 3. in zover ik juist geïnformeerd ben door een producent-insider, is vastgelegd in de contracten dat de prijs hoog zou gaan als de pandemie afgesloten zou zijn.

  waarvan acte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here