Duitse ambassadeur in Hongarije, Julia Gross met een vriend. Twitter

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) wil Duitse veiligheidskwesties in het buitenland tegengaan met feministische politiek. Gendertraining, LGBTQ-evenementen en quota maken nu deel uit van hun nieuwe richtlijnen, die een “culturele verandering” teweeg moeten brengen. De Duitse ambassadeur in Hongarije, Julia Gross, gaf een gênant voorbeeld, bericht Freewestmedia.com.

De minister van Buitenlandse Zaken onderstreepte onlangs haar inzet voor een “feministisch buitenlands beleid” met nieuwe richtsnoeren voor het werk van haar agentschap. Met deze aanpak moeten “historisch gegroeide machtsstructuren” worden doorbroken, aldus het document dat beschikbaar werd gesteld aan het Duitse weekblad Spiegel. Het is de bedoeling dat het op 1 maart van dit jaar wordt gepresenteerd.

“Feministisch buitenlands beleid” is niet alleen gericht op vrouwen, maar op alle leden van een samenleving. Het omvat iedereen “die naar de rand van de samenleving wordt gedrukt vanwege genderidentiteit, afkomst, religie, leeftijd, handicap, seksuele geaardheid of andere redenen”. Het document stelt verder dat deze houding in de toekomst de rode draad moet zijn in het hele Duitse buitenlandse beleid.

Om hiervoor te zorgen wil Baerbock een “ambassadeur voor feministisch buitenlands beleid” aanstellen. Hij of zij zal “zorgen voor de mainstreaming van feministisch buitenlands beleid”. In Zweden is er al een “ambassadeur voor gendergelijkheid”.

Baerbock wil de “feministische reflex” trainen

In de toekomst komen er ook contactpersonen voor deze kwesties in buitenlandse missies van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken. Daartoe wil de Groenen-politica niet alleen de “gendercompetentie” van haar diplomatieke staf versterken, maar er ook een aanwervingscriterium van maken. “Feministisch buitenlands beleid” moet ook een verplichte training worden voor medewerkers om een “feministische reflex” te ontwikkelen.

  De oorlog tegen blanke vrouwen: Hoe feminisme & diversiteit schadelijk zijn voor hen

Managers moeten ook een “anti-bias training” volgen waarin ze worden geïnformeerd over vooroordelen en privileges. Het doel is een “cultuurverandering”. Een “Best Feminist Practice Prize” moet extra stimulansen creëren voor een inzet voor een “feministisch buitenlands beleid”.

Meer geld voor “queer events”

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken gaf toe dat het wat betreft het aandeel vrouwelijke medewerkers wat in te halen had. Slechts 27 procent van de diplomatieke missies in het buitenland wordt nog steeds geleid door vrouwen. In het managementteam op het hoofdkantoor ziet het er niet beter uit.

Het ministerie van Baerbock wil in de toekomst ook de deelname van vrouwen tot criterium maken voor deelname aan evenementen. Als bijvoorbeeld discussiegroepen of gastenlijsten niet gelijk vertegenwoordigd zijn, moeten de “verkeerde” officiële vertegenwoordigers wegblijven van het evenement.

De missies in het buitenland zouden ook meer geld moeten krijgen voor “queer events”, d.w.z. evenementen die de aandacht vestigen op de zorgen van seksuele en genderminderheden. In 2024 wil de groene politica een grote conferentie over dit onderwerp houden.

Feminisme betekent geen pacifisme

Met betrekking tot de oorlog in Oekraïne stelde de krant duidelijk dat “feministisch buitenlands beleid niet synoniem is met pacifisme”. Het leven van de mensen in het land moet met militaire middelen worden beschermd. De leidraad voor het beleid van Baerbock bevat echter geen toverformule waarmee onmiddellijke bedreigingen van het veiligheidsbeleid kunnen worden aangepakt.

Volgens de minister van Buitenlandse Zaken moeten feministische ideeën in de toekomst hun weg vinden naar alle gebieden van de politiek. In het document wordt ook een “feministisch buitenlands energiebeleid” en een “feministisch buitenlands handelsbeleid” geëist.

  Vrouwen in kabinetten en directiekamers

Ontmanteling van de Duitse competentie

Baerbock heeft inderdaad geen middel onbeproefd gelaten om de competentie van het Duitse diplomatieke personeel waar mogelijk te ontmantelen. In de zomer van vorig jaar gaf zij ook opdracht de eisen voor de diplomatieke dienst aanzienlijk te verlagen nadat met name vrouwelijke kandidaten in het verleden herhaaldelijk waren gezakt.

Ondertussen heeft Baerbocks eigen gebrek aan competentie al ernstige gevolgen voor het corps diplomatique. De Duitse ambassadeur in Hongarije, Julia Gross, gaf een gênant voorbeeld. Zij verwarde haar gastland met Nederland.

Voor de komende dagen is een ontmoeting gepland met de Hongaarse minister van Regionale Ontwikkeling, Tibor Navracsics. “Samenwerking op het gebied van cultuur en onderwijs is een hoeksteen van de Duits-Nederlandse betrekkingen”, twitterde de Duitse diplomate bij deze gelegenheid. Ze versierde de tweet met een emoji in de kleuren van de Nederlandse vlag.

Maar het werd nog beter: blijkbaar gevraagd naar haar fout, verontschuldigde de ambassadeur zich dat ze “in het donker” had getweet, corrigeerde zichzelf – en tweette nu de vlag van Tadzjikistan. Pas met een derde tweet beëindigde mevrouw Gross haar gênante bericht: “Third time’s a charm,” twitterde ze – met de juiste kleuren van Hongarije.

Dit is niet noodzakelijk een aanbeveling voor het door haar afdelingshoofd aangekondigde “feministische buitenlandse beleid”.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

FEMINISME DOSSIER

Feminisme: kenmerk van een stervende beschavingVolg Frontnieuws op Telegram

  Feminisme, media en cultuurmarxisme

Lees meer over:

Vorig artikelDood, vernietiging en geweld overal waar je kijkt…
Volgend artikelHeksenjagers in het klimaatkarretje
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

  • Het ideale woke stel: een Duits wijf, met een japanse vrouw als ëchtgenoot” met een invalide neger kind.

   Schijnt dat in USA ook bijna geen blanken meer in reklame voorkomen.
   ————————————
   Kijk eens naar de BBC; een kleurling, een neger, een invalide neger, een man zonder armen….inclusief …..en zo.

 1. De domme groene feministen hebben niet door dat ze de tak aan het doorzagen zijn waar ze zelf op zitten. Door hun incompetentie, waar ze zelf trots op zijn komen ze niet ver.

  Bearbock zei dat Poetin zich 360 graden moest omdraaien, niet beseffend dat je dan weer precies uitkomt waar je begonnen bent.
  Zo dom is dat mens..

 2. Dit in Afrika en de islamitische wereld??? Ze is echt nergens bang voor. Het zal wel de Duitse export hinderen. Maar ja, zonder goedkope russische grondstoffen is Duitsland per definitie niet concurrerend. Exporteren gaat sowieso niet meer gebeuren.
  Duitsland het nieuwe PIGS land van de EU.

 3. Je hoeft niet slim te zijn, maar je moet toch een fatsoenlijk persoon zijn met empathie en fatsoen. Bij mevrouw Baerbock is er geen fatsoen, geen reden en helemaal geen empathie, behalve misschien voor elke kansparel die naar daar emigreert. Hoe het ook zij, we veranderen hier niets aan. De vrouw is echt de laatste fase van het groteske welk we in de politiek zien momenteel.

 4. Ik heb al een feministische reflex; spugen.
  Dit gezeik geeft gewoon al aan dat, alhoewel islam in het geheel verachtelijk is, het wel correct is wat betreft vrouwen; die moet je zo ver mogelijk houden van machtsposities. Overal waar vrouwen aan de macht komen vervalt de samenleving.
  Professor Unwin heeft dat ook onderzocht, in zijn boek ‘Sex and Culture’ (ergens in de jaren ’30 van de vorige eeuw) laat hij zien dat hij meer dan 1000 diverse culturen heeft onderzocht, over een tijdsspanne van meer dan 2.000 jaar en dat IEDERE cultuur waar vrouwen aan de macht komen binnen 3 generaties in zijn gestort.
  Uitgaande van de jaren ’60 als het beginpunt zitten we in het westen nu tegen het einde van die 3e generatie en ook nu zien we de cultuur instorten.

  • Zeer mee eens. De zondeval in de hof van Eden kwam ook doordat Eva de leiding pakte en Adam dat niet tegen hield maar zich liet overhalen ook van de vrucht te eten. De duivel wist vooraf wie de zwakke schakel zou zijn en hij dus moest verleiden: de vrouw.
   Vrouwen aan de macht? Ik heb persoonlijk ervaren hoe lomp ze met macht omgaan. Ze zijn leuk voor na werktijd in privé, niet voor op werkvloeren.

 5. Dat wijf is volkomen gek, hoort in een inrichting.
  Maar de Groenen zijn de moffenversie van D66; dus wat kan je verwachten?

  de Russen noemen het een perverse degeneratie–en zij hebben 100% gelijk.
  Maar wat zal ik zeggen: “Wir schaffen das” of “Wir haben das nicht gewusst”?
  Wat een volslagn idioten!

  • Zoiets ja, weet je ,ze hebben hun kans gehad de afgelopen jaren en het wordt alleen maar gekker. De dames bakken er helemaal niks van. Dat kan ook niet want ze zijn voor andere doeleinden gemaakt.Het lijkt die aflevering wel uit “startrek”,de eerste serie,waarbij de dames het voor het zeggen hebben. Ik snap niet dat dat niet doordringt in die grijze massa van de mannen,dat je niks hebt aan dat onzinnige gekakel in een kippenren. Of zijn de mannen al hun hormonen kwijt geraakt aan weet ik veel wat?

 6. In Duitsland is de oppositie van de CDU (Friederich Merz) zeer zwak, weliswaar hebben ze dit feministische gebazel van Bearbock streng veroordeeld maar verder komen ze ook niet. Bovendien vond Merz dat niet gevaccineerden geen rechten meer hadden dus hij heeft voor mij ook afgedaan. We zijn verloren….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in