Een paar korte verklaringen en gedachten over de drone-aanval van Oekraïne op het Kremlin eerder. In het algemeen kan worden gesteld dat we ongetwijfeld afstevenen op een zeer tumultueuze tijd in de komende anderhalf jaar. Het kritieke punt van de Oekraïense oorlog, die dit jaar zou kunnen plaatsvinden, en de historische verkiezingen van 2024 die grote gevolgen zullen hebben voor de hele wereld, schrijft Simplicius The Thinker.

Het kan worden samengevat in de volgende twee beelden, die ik naast elkaar zag scrollen in de sociale media:

De huidige gebeurtenissen in de wereld hebben onmiskenbaar een eschatologische tint. Veel mensen hebben niet alleen oog voor de geopolitieke spiraal, maar ook voor de algemene culturele tijdgeest die neigt naar hopeloosheid en nihilisme:

Is het geen kernoorlog, dan is het wel een AI-overname, of een totale ineenstorting van de een of andere soort. De komende anderhalf jaar, ten minste tot aan de verkiezingscyclus van 2024, wordt een kritieke en waarschijnlijk donkere tijd van onrust. De kans is groot dat een nieuwe reeks rampzalige “black swan” de wereld zal overspoelen, georkestreerd door de heersende klasse vanwege hun falende Westerse systeem.

Ja, het Westerse systeem faalt. Het financiële systeem, dat het fundament is van het systeem, valt uit elkaar. Eén voorbeeld, vandaag gepubliceerd, is hoe de bankinstortingen van dit jaar die van 2008 overtreffen.

Bron:

En het is nog maar net begonnen, verschillende nieuwe grote banken beginnen al om te vallen.

Dit is niet bedoeld als een lang uitgesponnen beschouwing over de toestand in de wereld, maar om gewoon een constatering te doen, namelijk dat we een tijd van onrustige wateren binnengaan, bestaande uit gebeurtenissen die misschien niets met elkaar te maken lijken te hebben, maar in feite nauw met elkaar samenhangen.

Het conflict in Oekraïne zal grote gevolgen hebben voor de uiterst belangrijke verkiezingscyclus van 2024, die al in volle gang is, en omgekeerd. We moeten dus het onverwachte verwachten; op dit moment kunnen de gebeurtenissen elk moment een plotselinge scherpe wending nemen.

Dit gezegd zijnde, wat te denken van de aanval van het Kremlin? Eerst een paar woorden over de aanval zelf.

Schade aan het dak van het senaatsgebouw van het Kremlin.

Er waren ten minste twee drones, waarvan er één leek te zijn vernietigd door elektronische ontploffing/storing net boven het dak van het senaatsgebouw. Het senaatsgebouw is waar Poetin de volgende aanwezigheid houdt, in plaats van “waar hij slaapt” zoals sommigen hebben beweerd:

De kamer onder het koepelgewelf.

Er werden twee figuren gezien die het dak beklommen toen de drone binnenkwam, wat volgens Oekraïne bewijst dat het een Russische valse vlag was. Het is onmogelijk om te weten wie dat waren, maar ik kan alleen maar aannemen dat ofwel dit gebeurde nadat de eerste drone al was ingeslagen, en zij spotters waren, ofwel dat de drone(s) een eind verderop werd(en) gedetecteerd, en dat er een soort spotters/waarnemers/agenten van de geheime dienst naar het dak werden gestuurd, mogelijk zelfs met uitschakelbare EW-apparatuur, zoals de handheld anti-dronegeweren, enz.

Oekraïense officiële accounts plaatsen al dergelijke spotternijen:

Eén ding is duidelijk, nu het aftellen voor het vermeende offensief van Oekraïne eindelijk begint, zullen er grote opvoeringen van psychologische aanvallen zijn – en die zijn er al – met inbegrip van asymmetrische, afleidingsmanoeuvres, enz.

Het doel van dit soort aanvallen is duidelijk, maar bestaat uit meerdere delen:

1. Aan de vooravond van hun laatste grote hurrah willen ze Rusland op alle mogelijke manieren uit balans brengen. Om de Russische burgers zelf het vertrouwen in het leiderschap op een kritiek moment te doen verliezen, om de lagere leiders, de troepen en de commandanten van de eenheden wantrouwig te maken tegenover de hogere rangen, enz. Om twijfel, angst, verwarring en allemaal lagere functie-instincten te zaaien.

2. Het wereldwijde publiek voorbereiden op mogelijke Russische reacties, die in feite lang voorbereide valse-vlag operaties zullen zijn. Het is belangrijk om de nucleaire informatie in de gaten te houden waarover we onlangs hoorden: de VS installeren nucleaire sensoren in Oekraïne. Nu doen diverse geruchten de ronde over een mogelijke Russische “tactische nucleaire reactie” tegen Oekraïne. Het is duidelijk dat een van de mogelijke provocaties bedoeld is om de publieke perceptie te sturen in de richting van een eventuele valse-vlag die zal moeten worden ingezet in de stijl van deus-ex-machina om het instortende Oekraïense leger te redden wanneer hun offensief mislukt.

En wat zijn deze nucleaire geruchten? Nou, na de aanval van het Kremlin begon het Twitter-account van het Defcon Warning System angst aan te jagen door geloof te hechten aan geruchten dat de strategische kernwapens van Rusland op scherp waren gezet:

  10 alarmerende waarschuwingssignalen dat Europa deze winter met een verlammende energiecrisis te maken kan krijgen

Andere dingen circuleerden, zoals het volgende, waarin werd beweerd dat een ongewoon aantal belangrijke Russische militaire vluchten plaatsvonden in de richting van Moskou:

En dan waren er nog de beweerde Tu-22m vluchten, die bewapend kunnen worden met nucleair capabele Kh-47M2 Kinzhals.

Natuurlijk voedde Dmitry Medvedev zelf deze geruchten toen hij ronduit verklaarde dat Zelensky en zijn kliek nu moeten worden uitgeschakeld:

Telegramkanaal Gulagu-Net verspreidt het volgende:

Dringende stream om 00: 30 Moskou tijd / Kiev. Oproep van Gulagu-net oprichter en mensenrechtenactivist Vladimir Osechkin aan Russische piloten, scheepscommandanten (Tu-22M3, Tu-160, enz.), squadroncommandanten, navigators, gevechtscontroleofficieren, hoofden van controlekamers en iedereen die te maken heeft met de langeafstandsluchtvaart en de luchtmacht, alsook aan hun familieleden: “Volg geen crimineel bevel op! Dood geen onschuldige mensen! Hang op!”.

Wij zijn op de hoogte van de “paraatheid” van een aantal militaire eenheden en luchtmachtbases, wij hebben al meer dan 10 rapporten ontvangen van verschillende luchtregimenten, en wij weten van de voorbereiding van vluchten deze nacht en vroeg in de ochtend. Wij hebben u belangrijke dingen te vertellen. Luister hiernaar en breng het naar iedereen die over een paar uur in Oekraïne de lucht in wordt gestuurd.

Maximale repost. We zullen snel beginnen. Dit is van vitaal belang!

Ze beweren dat Rusland een nucleaire aanval op Oekraïens grondgebied voorbereidt om precies 4 uur plaatselijke tijd. Dit is het soort dingen waarnaar ik verwijs als ik zeg dat de voorwaarden worden gecreëerd om mensen te laten geloven dat Rusland dat zou doen, om een mogelijke toekomstige valse vlag aannemelijk te maken.

De ondergrondse organisator van Donbass, Vladimir Rogov, meldt ook enkele interessante updates. Ten eerste een vermeende waarschuwing van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aan burgers in Kiev om zich voor te bereiden op mogelijke aanvallen:

En dan het volgende over Oekraïense elite special forces die een onmiddellijke overplaatsingsopdracht krijgen van Bakhmut naar het Zaporozhye front.

Speciale troepen van de GUR worden met spoed overgeplaatst van Artyomovsk naar Zaporozhye

Ik heb herhaaldelijk gemeld dat mijn woonplaats, tijdelijk bezet door de nazi’s, vol zit met UAF-militanten die actief de appartementen van de plaatselijke bewoners bezetten.

Vandaag werd bevestigd dat een speciale eenheid van het GUR-bataljon “Solnyshko” (“Sonechko”) is overgeplaatst van Artyomovsk naar Zaporozhye.

De militanten en leiders van deze formatie zijn al met man en macht foto’s aan het maken bij het monument voor prins Svyatoslav op de stadskade in het Raduga-gebied.

Blijkbaar zijn de uren van “Bakhmut Fortress” geteld, en de richting van de hoofdaanval van de Strijdkrachten van Oekraïne bleef ongewijzigd.

Op sociale netwerken klagen de militanten van deze GUR-formatie over het enorme aantal doden en gewonden, en smeken ze ook om medische voorzieningen.

Vladimir Rogov

Verschillende hoge Russische functionarissen hebben ook vrij sterke en dreigende verklaringen afgelegd.

Senior wetgever Vladimir Vasiljev verklaarde:

“De aanval op het Kremlin, moordpogingen op politieke leiders, sabotagedaden op spoorwegen, elektriciteitsleidingen en infrastructuurfaciliteiten, waaronder de ontploffing van de Krimbrug, en ontploffingen op gaspijpleidingen, zijn de feiten van terroristische activiteiten van het regime in Kiev en zijn sponsors”, aldus Vladimir Vasiljev, leider van de factie van de regerende partij Verenigd Rusland in de Doema, of het lagerhuis van het Russische parlement, op het Telegramkanaal van de factie.

En de Russische Doema-afgevaardigde Viktor Sobolev gaf de meest vernietigende reactie van allemaal:

“Dit is de laatste rode lijn die er kan zijn. De autoriteiten van de Russische Federatie moeten onmiddellijk het besluitvormingscentrum in Kiev treffen omdat het Poetin probeert te vermoorden”, aldus de afgevaardigde van de Doema Viktor Sobolev.

Tegelijkertijd zei de afgevaardigde dat Rusland, zelfs na de moordpoging op de president, geen burgers in Kiev zou bombarderen:

“Het is noodzakelijk om infrastructurele voorzieningen te vernietigen waardoor militair materieel aan Oekraïne wordt geleverd. Maar burgers kunnen niet worden gedood,” zei hij.

Zelensky van zijn kant ontkende de aanvallen en beweerde dat ze niet eens genoeg wapens hebben om zich te verdedigen, laat staan om Rusland rechtstreeks aan te vallen. Hij sloot de verklaring af met de opmerking dat hij Poetin “aan de rechtbanken overlaat”, in plaats van te proberen hem rechtstreeks te vermoorden. Hoewel het interessant is dat een van zijn eigen adviseurs vóór de aanval een cryptische boodschap achterliet, waarmee hij kennelijk vooruitliep op de aanval:

Zelensky daarentegen vloog op perfect gechoreografeerde wijze de hele dag van Polen naar Finland en vervolgens naar Nederland – wellicht om bewust een onthoofdingsactie in de Bankova-straat te vermijden.

  Gonzalo Lira - Wie is Zelensky? Een marionet en dit is waarom

Hij voltooit een lang wapensmeekbede-circuit en smeekt elk Europees land dat wil luisteren om meer wapens.

Persoonlijk ben ik geneigd het eens te zijn met de uitspraken van deze Russische mil-blogger, Zhivoz:

“Mijn voorspelling over het begin van het offensief van de Strijdkrachten van Oekraïne bleek uitzonderlijk correct, evenals de motieven die de scriptschrijvers van dit offensief drijven.

Dus.

1. Het fundamentele doel van Oekraïne en zijn bondgenoten is niet de militaire nederlaag van Rusland (dit is een begeleidend doel), maar een poging om het hele machtssysteem in Rusland ten val te brengen. Niet om Poetin te “verwijderen”, maar om het staatsbestel ten val te brengen.

2. Het offensief, de aanvallen van het Kremlin en andere handelingen, waaronder de keuze van een datum voor 9 mei – dit zijn allemaal elementen van een complex scenario voor de vorming van een voor het Kremlin onaanvaardbare publieke opinie in Rusland, ook onder de militairen.

3. Voor deze doeleinden worden allemaal middelen gebruikt, waaronder het zeer actieve werk van spionnen en verraders in Rusland zelf, de superioriteit in de informatiecomponent, het overdreven humanisme van Moskou.

4. Op basis van deze stellingen kan worden aangenomen dat Kiev binnen een week, precies tegen Overwinningsdag, serieuze militaire successen zal boeken. Hybride aanvallen op Russische regio’s zullen doorgaan, hun doel is niet zozeer schade als wel grote vernedering.

5. Aan het front kan men in de nabije toekomst een massaal raketoffensief verwachten, zowel op troepenposities als op installaties in de achterhoede. En werken aan de NAVO-tactiek van multiple strikes, infiltratie, enzovoort.

Het enige echte tegenscenario voor Rusland: een onmiddellijke beëindiging van alle “deals”. Over het algemeenallemaal. Voor altijd. En een krachtige aanval met alle beschikbare vernietigingsmiddelen, met uitzondering van kernwapens, alsmede het tot terroristische staat verklaren van Oekraïne, en al zijn leiders – oorlogsmisdadigers, met het bevel tot hun onbeperkte vernietiging.”

Zoals hij hierboven vermeldt, is er alleen al in de afgelopen twee weken een enorme toename geweest van provocaties en guerrilla-aanvallen “achter de linies”. Ten minste twee Russische spoorwegen werden gesaboteerd, treinen ontspoorden en nu werden twee afzonderlijke olieopslagplaatsen getroffen, een op de Krim, de andere in Krasnodar vlakbij. Andere drone-aanvallen vonden plaats, waaronder verschillende pogingen op Sevastopol, zowel vanuit zee als vanuit de lucht. En zelfs andere pogingen tot drone-aanvallen in de buurt van Moskou, vóór die in het Kremlin.

Dit riekt allemaal naar de laatste, terminale fase voor een of andere grote campagne, bedoeld om chaos en verwarring te zaaien in de Russische gelederen. Na de aanval op het Kremlin lanceerde de AFU nog een grote aanval in de richting van Orekhov-Zaporozhye. Naar verluidt werden ze teruggedreven door een felle Russische verdediging met minstens 30 gesneuvelden en verschillende verliezen aan pantservoertuigen.

Nu komen er verontrustende berichten binnen dat zij opnieuw een provocatie voorbereiden gericht op Pridnestrovia, alias Transnistrië. Er is een trein met pantservoertuigen in die richting gesignaleerd en nieuwe geruchten doen de ronde over een grote opbouw met als doel Tiraspol over te nemen.

The De Oekraïense strijdkrachten hebben duizenden soldaten ingezet in de regio Odessa om een provocatie tegen Transnistrië voor te bereiden.

De Oekraïense strijdkrachten hebben duizenden soldaten ingezet in de regio Odessa om een provocatie tegen de Pridnestrovische Republiek Moldavië (PMR) voor te bereiden.

Volgens RT zijn de plaatselijke autoriteiten vanaf begin maart op het grondgebied van de nederzettingen Dachnoe, Kamenka en Razdelnaya begonnen met de overdracht van hangars voor de opslag van landbouwproducten aan het Oekraïense leger om er personeel en materieel onder te brengen.

RT schrijft dat bijna 4.000 militairen in april naar deze nederzettingen verhuisden, zich in deze hangars vestigden en om de twee of drie dagen verhuisden.

Volgens de tv-zender is een groep van de Strijdkrachten van Oekraïne van plan om in de periode van 9 tot 15 mei Tiraspol te bereiken om daar een gewapende provocatie te beginnen om het Russische leger af te leiden, en de tweede groep zal proberen munitie en magazijnen in het dorp Kolbasna in Transnistrië in beslag te nemen.

Er is zeker een kans dat er rond 9 mei iets groots gebeurt, niet in de laatste plaats vanwege de Russische parade, maar er doen geruchten de ronde dat zowel Rusland van plan is Bakhmut tegen die tijd in te nemen, als dat Oekraïne van plan is Ruslands historische feestdag op elke mogelijke manier te verpesten, inclusief het lanceren van hun offensief of een andere grote provocatie, inclusief aanvallen op de parade zelf.

Zoals gewoonlijk zien we een hysterische, onzekere behoefte van het Oekraïense leiderschap om zichzelf actief en succesvol te laten lijken, om de aandacht niet alleen af te leiden van hun grote mislukkingen in Bakhmut, maar ook van het lopende zandloper-glas op de wereldwijde verwachtingen van een of ander groot offensief van hen, die al lang in de tand groeien.

  Scott Ritter: Waarom Rusland nog steeds zal winnen, ondanks de winst van Oekraïne

We zullen waarschijnlijk een enorme toename zien van psychologische acties voor twee potentiële kruisbestuivingen. Het eerste en meest voor de hand liggende is dat, als zij daadwerkelijk van plan zijn een offensief te lanceren, dit zal volgen op deze uitbalanceringscampagne om zoveel mogelijk verwarring te zaaien. Maar omgekeerd kunnen deze acties ook een enorme dekmantel zijn voor het feit dat Oekraïne niets heeft om een offensief mee te beginnen, en in feite ’tijd rekt’ door gewoon een lange reeks ondoeltreffende en uiteindelijk zinloze aanvallen uit te voeren die, afgezien van een kleine psychologische factor, geen enkel nut hebben.

Ze kunnen heel goed een offensief hebben gepland, maar een reeks massale recente aanvallen door de Russische luchtmacht heeft verbazingwekkende hoeveelheden opgeslagen en geconsolideerde munitie vernietigd. Er is een kans dat hun offensief is gecastreerd lang voordat ze de benen kregen om te kruipen en nu rest hen niets anders dan wanhopige gezichtsreddende tactieken van kleine psychologische porren.

Maar om terug te komen op de reactie van Rusland: is het mogelijk dat Rusland inderdaad zal reageren, misschien zelfs buitenproportioneel? Het is mogelijk: kijk überhaupt maar naar de verklaring van ex-president Medvedev van vandaag: hij riep op tot de regelrechte eliminatie van Zelensky. Medvedev is de laatste tijd echter een beetje een windbuil geweest, en zijn uitspraken zijn zeker niet te beschouwen als evangelie of representatief voor het beleid van het Kremlin. Mijn theorie is dat deze beide heren, net als de theatraal bloeiende Prigozjin, grootspraak doen met het oog op mogelijke presidentsverkiezingen in 2024, mits Poetin ermee ophoudt en zich niet herkiesbaar stelt – wat altijd mogelijk is, aangezien hij al eerder heeft verklaard dat hij dat niet lang meer wil doen.

Hoe dan ook, het antwoord op de vraag ligt in hoe het Kremlin deze gebeurtenis precies gaat catalogiseren. De grote vraag is of dit zal worden gezien als een moordaanslag op de Russische president, zoals veel media het beschrijven. Zo ja, dan is het duidelijk dat een Russisch antwoord op zijn plaats is. Maar als ze het gewoon “afdoen” als een klein ongemak van een drone die toevallig op het dak van het Kremlin landde, dan denk ik dat er niet veel zal gebeuren. Voorlopig weten we alleen dat er overal in Oekraïne meldingen zijn van enorme explosies. Elke regio wordt vanavond getroffen door wat tot dusver lijkt op een massale Geran-2 drone aanval, van Odessa, Kherson, Zaporozhye, Slavyansk en Kramatorsk, en zelfs Kiev.

Persoonlijk neig ik er nog steeds naar dat Oekraïne spelletjes blijft spelen en de zaak minstens tot juni of zelfs nog later blijft uitstellen, terwijl het probeert ‘aanrakingen’ en asymmetrische provocaties te scoren, gewoon omdat ik sceptisch blijf over hun vermogen om een georganiseerd offensief uit te voeren, vooral een professioneel meerzijdig offensief.

Maar van bijzonder belang is de periode direct na de val van Bakhmut. Prigozhin heeft beweerd dat de AFU hun grote offensief zal beginnen op het moment dat Bakhmut valt, en de val zou waarschijnlijk kunnen samenvallen met de bovengenoemde data; hoewel, het moet gezegd worden, vandaag was er een bericht dat ze een ’tegenaanval’ op Bakhmut hebben gelanceerd die – afhankelijk van de omvang en sterkte ervan – de inname zou kunnen vertragen, hoewel het ook gewoon een vals rookgordijn zou kunnen zijn, ontworpen om enkele van hun laatst overgebleven elite-eenheden te helpen terugtrekken, zoals een van de eerdere berichten hierboven impliceerde.

We zullen afwachten wat er gebeurt, maar de komende weken beloven een wilde rit te worden, waarbij vooral de komende week die eindigt op 9 mei van cruciaal belang is om in de gaten te houden, aangezien de gebeurtenissen zich snel zouden kunnen ontvouwen.

De Russische topcorrespondent Sladkov, die direct na de aanslagen het Kremlin bezocht, had de volgende wijze woorden die ik u wil meegeven: VIDEO LINK (Alt Link).


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kijk: Oekraïne probeerde Poetin te vermoorden met Kremlin drone-aanval vannacht, zegt RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBono maakt nu illustraties voor The Atlantic, omdat alles fake en stom is
Volgend artikel10 mythes verteld door “COVID-experts” – en nu ontkracht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Het is best pittig aan het worden om goed te blijven kijken naar ‘Hoe de hazen inmiddels sprinten’

  Hoe dan ook, dit is hoe dan ook een zeer bedreigende situatie door manipulatie van de bovenste plank! Het maakt geen moer uit of die drones er wel of niet waren, het is weer een stap verder in de psychologische oorlogvoering wat helaas maar 1 doel heeft.

  En het schrille contrast van 4 mei, straks op de Dam en dan morgen de vrijheid vieren??????. Nu de weerzinwekkende gebeurtenis om de heer Z. vandaag te laten oreren….Ik ga echt over m’n nek!

  • Welke vrijheid Wilma ? Het is zo een belangrijke dag dat er zelfs geen nationale feestdag van is gemaakt. Abtenaren krijgen vrij maar de werkende mens niet. Ja ja pis niet over mijn rug en vertel me dat het regent. Die kankerlijers in den Haag roven het Nederlandse volk leeg om ons zuurverdiende geld weg te smijten aan oorlog en terreur.

   • Durachuk mei 4, 2023 at 10:23
    Nee, de NAVO steelt je blind om de stakeholders in Ziomerica hun portfolios te spekken. Blackrock heeft heel wat kwijlende stakeholders waar ze beloftes aan gemaakt hebben. Waarom denk je dat Trutsula van de Lijken zo goed meedoet met de gifspuit? Nee nee, Ziomerica laat jou betalen voor veel meer dan alleen de oorlog. Ik kan het mis hebben?

 2. Het wordt hoog tijd dat wij als volk eens duidelijk NEE zeggen tegen deze waanzinnigen in onze regeringen. Elke dag sterven er duizendenn onschuldige mensen en wordt onze toekomst en levensvreugde kapotgemaakt door een kleinngroepje psychopaten die meent over ons te kunnen heersen als een middeleeuwse tiran. Ik wil leven !! Ik wil onze kinderen zien leven in vreugde met een vooruitzicht op een goede toekomst. Eenieder die deze verlangens in de weg staat moet worden opgeruimd als zijnde vuilnis want dat zijn ze…niets meer als vuilnis zonder enige waarde voor onze maatschappij

 3. Op 4 Mei doden herdenking van slachtoffers van Nazis in Nederland. .Dan wordt een iemand met alle trompetten ontvangen op deze dag die Nazis als zijn bondgenoten ziet om zijn bewind te handhaven Een land waar het dragen van Nazi symbolen een feest is
  Dit land is zijn schaamte voorbij. Ik schaam me diep voor de slachtoffers.

 4. Jammer navo en cia, lekker je plannetje mislukt. Jullie hrle nep shit om jullie wereldwijde tiranie uit te rollen is aan het mislukken. Steeds meer protesten steeds meer wakkeren, jullie tijd is gekomen ren…ren …ren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in