Russia-Ukraine War,  manhhai / flickr (CC BY 2.0 DEED)

Oekraïense functionarissen zwoeren de oorlog tegen Rusland voort te zetten totdat Moskou al het bezette gebied teruggeeft tijdens een zogenaamde vredestop in Davos, Zwitserland in de aanloop naar de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum, schrijft Kurt Zindulka.

Zwitserland organiseerde zondag in Davos een bijeenkomst van 81 vertegenwoordigers van landen en internationale organisaties om een formule te bespreken “voor een duurzame en rechtvaardige vrede in Oekraïne.” Amerikaanse functionarissen van de regering Biden woonden de bijeenkomst bij, waaronder de Amerikaanse speciale vertegenwoordiger voor het economisch herstel van Oekraïne Penny Pritzker en de Amerikaanse assistent-staatssecretaris voor Europese en Euraziatische zaken James O’Brien, meldt Reuters.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die naar verwachting later deze week het globalistische World Economic Forum zal toespreken, werd bij de gesprekken vertegenwoordigd door Andriy Yermak, het hoofd van het Bureau van de President van Oekraïne. Er waren geen functionarissen van het Kremlin aanwezig

Na de bijeenkomst verwierp Yermak het idee van een staakt-het-vuren tussen zijn land en Rusland, omdat het Moskou alleen maar in staat zou stellen om zijn troepen te versterken voor een toekomstige aanval op Oekraïne.

“Het is zeker niet de weg naar vrede. De Russen willen geen vrede. Ze willen overheersing. Dus de keuze is simpel: of we verliezen en verdwijnen – of we winnen en leven verder. En we vechten,” schreef Yermak op zijn persoonlijke Telegram-kanaal.

“Als het internationaal recht en de territoriale integriteit van Oekraïne niet worden hersteld, kan elke agressor waar ook ter wereld morgen een stuk van een willekeurig land in beslag nemen en daar nepverkiezingen houden. De vrede die Oekraïne zoekt moet zijn overleving, integriteit, soevereiniteit en ontwikkeling garanderen. En het moet herhaling van agressie voorkomen. Samen hebben we een uitgebreid kader gecreëerd om die vrede te bereiken. De elementen ervan zijn nauw met elkaar verbonden en dit is de enige manier om vooruit te komen,” vervolgde Yermak.

  Duitsers plannen aanval op Russische infrastructuur: Een brug te ver

De adviseur van Zelenksy prees verder het vermeende succes van de Oekraïense strijdkrachten in de afgelopen twee oorlogsjaren, door te zeggen dat ze 50 procent van alle gebieden die sinds februari 2022 door Rusland in beslag waren genomen, hebben heroverd.

Deze bewering mag dan technisch waar zijn, de realiteit is dat het overgrote deel van dit gebied slechts enkele dagen of weken in handen was van Rusland aan het begin van het conflict, waarna het conflict grotendeels statisch is gebleven, waarbij Oekraïne er slechts in is geslaagd om tientallen vierkante kilometers te heroveren in vergelijking met de tienduizenden vierkante kilometers die nog steeds onder controle van Moskou staan.

Hoewel het veelgeroemde “tegenoffensief van de lente” van Kiev er vorig jaar niet in slaagde noemenswaardig grondgebied te heroveren dat door de zwaar verschanste Russische troepen was bezet, heeft de regering van Zelensky volgehouden dat ze niet eens zal overwegen om onderhandelingen met het Kremlin aan te gaan totdat Rusland zich terugtrekt en de grenzen van Oekraïne van 1991 worden hersteld, wat betekent dat Rusland zich zou moeten terugtrekken uit zijn zwaar verschanste posities in de Donbas en de Krim, die Vladimir Poetin heeft geannexeerd en sinds 2014 controleert.

In zijn nieuwjaarstoespraak verdubbelde Zelensky dit standpunt door te zweren dat Oekraïne zal vechten totdat “de Krim, Donbas, Luhansk regio, Berdyansk, Melitopol, Mariupol” bevrijd zijn van de Russische bezetting.

Een ander belangrijk knelpunt bij eventuele onderhandelingen is het aanhoudende streven van Oekraïne om lid te worden van de door de VS geleide militaire NAVO-alliantie, die Moskou aanhaalde als rechtvaardiging voor de invasie twee jaar geleden, met het argument dat het land een existentiële bedreiging voor Rusland zou vormen. Op zondag herhaalde president Zelensky zijn intenties om lid te worden van de NAVO.

  Het begrijpen van planning, bevelen en troepenbewegingen in Oekraïne

Voorafgaand aan de gesprekken in Davos deed de woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, de door Zelensky voorgestelde vredesformule af als niets meer dan een “reeks ultimatums aan Rusland”, aldus staatspersbureau TASS.

“Ze proberen ons te dwingen ons terug te trekken uit de bevrijde gebieden en het Russische volk, dat voor hereniging met hun vaderland heeft gestemd, over te leveren aan de genade van de Oekraïense nazi’s. Ze willen ons land naar de rand van de afgrond brengen. Ze proberen ons land voor het gerecht te brengen en beslag te leggen op zijn legitieme tegoeden in Westerse banken. Dergelijke ultimatums kunnen geen basis leggen voor het begin van onderhandelingen,” zei ze.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Indien onderstaande link niet werkt, met rechter muisknop aanklikken en openen in nieuwe tab of venster.

Je niet weet wat je mist, totdat het er niet meer is. Het is al te laat, dus neem uw tijd om ervan te lerenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOnderzoek toont aan dat de Pruikzwam dementie en cognitieve achteruitgang kan bestrijden
Volgend artikelEen vreemdeling in mijn eigen land
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

38 REACTIES

 1. “Het is zeker niet de weg naar vrede. De Russen willen geen vrede. Ze willen overheersing. Dus de keuze is simpel: of we verliezen en verdwijnen – of we winnen en leven verder. En we vechten,” schreef Yermak op zijn persoonlijke Telegram-kanaal.

  Nazi’s moeten altijd verliezen. Nazi’s laten winnen is een misdaad tegen de mensheid. Dan staat Poetin alsnog terecht. Maar volgens mij gaat hij door tot hij de laatste nazi heeft verscheurd.

  • De Russen willen wel vrede, maar wel op hun voorwaarden. De Russen zullen wel nooit de voorwaarden van Elinsky (Washington) accepteren.

  • De Russen hebben vreselijk geleden onder Nazi Duitsland en ook nu vechten zij tegen Nazi’s met steun van de VS en hun nazivrienden uit Europa, de bevolking uit Rusland is denk ik heel erg verenigd door die VS en zijn nazivrienden, zij vechten voor hun soevereiniteit en dat weten ze allemaal geloof me ondanks al het stomme gelul in de media!!!

  • could not agree more
   only way to stop this is to end supplying the nazies with arms
   should have been done long ago
   And what they claim Russia is doing; they did themselves; remember the Minks accords?
   war is profitable!! and all this plays into those who WANT chaos and destruction in order to do the great reset
   You own nothing and ending poverty
   the german nazies used a term “evacuation” needs no explanation what this meant for millions
   follow the money and who benefits, we have to think outside the box they have created

 2. “Oekraïense functionarissen zwoeren de oorlog tegen Rusland voort te zetten “

  Zal ook nu weer niet aan Rusland liggen de glijbommen productie is vol op in de running worden spoedig allemaal als bedankje van Rusland verstuurd naar militaire doelen , infrastructuur, bunkers om het karwei af te maken en de Oekraïense oorlogstokers een enkele reis naar de hell verzorgen .

 3. Lol, ze spreken zo vaak over vrede. lijkt wel dat ze heel graag vrede willen maar doen als of ze het niet willen omdat ze niet zwak willen overkomen. Ze kunnen er beter niks meer over zeggen, Rusland trapt er toch niet in.

 4. Rusland heeft die transgenders van Europa niet nodig en de leugens van de EU zijn ze zat neeeeeeeeeeeeeee geen vrede hoor gewoon door gaan tot de laatste man prima hoor geen probleem

 5. Loopt er me daar ’n smrf doodgemoedereerd met z’n pollekes in z’n zakskes alsof hij naar de kermis gaat, op weg naar ’n OLIEBOLLEN-FRIETKRAAM …..
  Houden w’ons hierbij de 5OO. OOO_pl+us vermassacreerden vóór OOgen !
  Fantasmagorische halucinante toestanden …..

  (Nogmaals,) Mocht Lady Barbara WERTHEIM ‘ echtg. TUCHMAN’ ^ ° 1912 – ’ter Go’ 1989 ^ nog bij ons zijn, dan had z’ ongetwijfeld een kluif en ’n dramatisch droevige goudmijn van een
  b$sts$ll$r gehad aan een vervolgtiteltje op dat meesterwerkje van háár “De Waanzinnige 14-de Eeuw” ( 1978 “A Distant Mirror: The Calamitous 14th Century) ), zodùs actuele “Psychiatrisch Dystopisch Gruw(L)elijk(e) bloeddorstige 21-ste Eeuw” ……

  All11n : De huidige oorlogszuchtige, èchte, nu gecamoufleerde en gemoffelde ‘narratiefstàmpers en volksmìs-, èn verleiders zouden erbij gruwen van zichzelven ! en onverbiddelijk door de mand gevallen in hun blote gAten staan , ten aanschijn van de ‘sheeple’ welke nu verblind is/zijn, ” SI FORTEMENT QU’ ILS/ELLES SONT ACTUELLEMENT ROULÉ(E)S DANS LA FARINE ” ! Voor de AApen g’houden en voor de schUtting gezèt; want nìks ‘schijnbaars, is nu eenmaal wat het BLIJKT en zal gereveleerd worden en BLIJKEN !

  Misses WERTHEIM-TUCHMAN was daartoe geplááts en in pole position als géén ànder(e), want haar eigen Vader Sir Henry ” MORGENDAUW ” * ” MORGENTHAU ” was DIPOLMAAT en z’had ’t met de paplepel méé !

  Waar is de tijd der èchte, genuine on-manipuleerbare geschiedschrij(F)v(ST)ers ????
  Waar is m’n schooltijd, m.a.w. ??? Maar ‘k wàs en bèn 1.OOO%% méé, Graças a (e.o.) Senhora BARBARA & DEUS !

  “De Psychiatrisch Dystopisch Gruw(L)elijk(e) bloeddOrstige MENSENVERSLINDENDE 21-ste Eeuw” ……, Miss Barbara maak’t niet meer méé, in DONBASS, GAZA, op de velerlei ‘CHAMPS de BATAILLES’ ondergaan de sukkelaars en ‘misérables’ ’t …. WIJ met onze neus op de bloedige gruwelfeiten !

  ” Hoe zegt Paulus het : ” Die ’t zíjn, zijn het niét “, en ” zij die ’t niét zijn, dié zíjn ’t dùs” !
  Trochtinker ! (Fr^ysk) …. (O.a.) De heldhaftige Franse journalistes Madame ANNE-LAURE BONNEL & Alina LIPP (RU*DE) & Sonja van den ENDE (NL) – U2B ❗ – (youtube) geven ons ’n onverbloemd ooopgesmukte gedocumentarieerde inkijk en perceptie in dezen ! INTROSPECTIE NAVENANT !

  “* Vero Nihil Verius *” ” Tot stràks, lieve E.D. LiLi ” tijdloos

 6. De janhagel van de terreurjunta van de staatsgreep kàn geen akkoord sluiten, onmogelijk. Ze hebben het zo bruin gebakken dat er niet veel keuze is: ofwel winnen, ofwel zich ophangen, ofwel zich laten ophangen.

 7. Zelensky mag nog de hele navo bij hem krijgen dan verlizen ze nog.
  niet te vergeten Noord Corea die staat te popelen om met Rusland mee te doen want hij heeft nog steeds een appeltje te schillen met de VS.
  Noord Corea heeft ook aardig wat moderne wapens in huis die de westerse landen niet hebben.
  de westerse landen hebben geen schijn van kans om te winnen.

 8. Als die oorlogszuchtige idioten net zoveel energie zouden steken in het streven naar vrede, samenwerking ipv deze krankzinnige oorlog dan was de wereld, en vooral de mensheid veel beter af.
  Waarom gaan die idiote oorlogophitsers niet zelf pang, pang roepen.
  Dat durven de “ helden” niet, bang voor hun hachje / leven.
  Het vuile werk mag de bevolking opknappen en dood neervallen.
  Hoeveel honderduizenden doden moeten daar in dat corrupte Oekriland nog vallen voordat er vrede komt. De waanzin ten top. Ook waanzin van de oorlogophitsers in het zgn democratische Westen. Daar zitten ook van die gestoorde idioten.
  Het is in ieder geval NIET mijn oorlog.

 9. >De Russen willen geen vrede. Ze willen overheersing.

  Beschuldig je tegenstander (welke ze zelf creëren) van hetgene je zelf doet.

  Als dan je tegenstander zegt dat dit net hetgene is wat jij doet, dan wordt het een welles-nietes-spelketje waarbij je geloofwaardigheid verliest.

  De stevige basisfundamenten, waarop onze nieuwe wereldorde is gebasseerd.

  • Wat een idiote opmerking. Waaraan had je anders gedacht? Minsk3 ? Minsk 4? … Minsk33?
   Haal al de verdragen, Memoranda van Boedapest etc…, naar boven en dan zie je wat er gebeurt is. Geen vrede? Rusland wil maar één ding: “laat ons gerust”.

   • @ Dwarsligger:

    ’n Rugzak – uit de kluitjes gewassen kindermaat -XS- zo te zien ….. Of is ’t ’n veredeld corset, of ’n XLarge BH …??? Piano’middel’vinger onbewaakt ….

 10. Verliezen of verdwijnen… mooi putin nu rammen en gelijk dat hele land incl kiev inlijven en klaar de rust is wedergekeerd .

  • Wat mij betreft is dat inderdaád de enige oplossing. En doe het maar want de NATO doet toch niks. Dan moeten we eens even met Vladimir gaan praten hoe we de zaak weer kunnen normaliseren en van die klootzakken afkunnen komen aan de overkant van de plas. Die zelf al totaal verloederd zijn.

   Rusland is Europa en zijn onze buren. Je moet geen ruzie maken met je buren, je kan ze nodig hebben.

 11. Die Oeki’s denken dat de Chinezen hun kunnen helpen, zij zijn inmiddels heel goed bevriend met Rusland, natuurlijk heeft China ook weer andere eigen belangen maar ik verwacht niet dat zij iets stoms en nadeligs tegen Rusland zouden doen wat ik wel soms zie bij Turkije of Hongarije en ze zitten natuurlijk in de BRICS, wel grappig dat ze nu dus wel echt over vrede willen praten, humor toch want Rusland zou verslagen worden en economisch door de sancties helemaal kapot gemaakt worden, het is allemaal juist het tegenovergestelde, ik vind dat trouwens een diepe buiging waard voor Rusland, want dat flikken ze toch maar tegen die VS en zijn vrienden!!!

  • Een land waar de zon nooit ondergaat en alle grondstoffen maximaal voorradig heeft is niet te verslaan…. Vraag maar aan Napoleon of Hitler

 12. Dus de keuze is simpel: of we verliezen en verdwijnen – of we winnen en leven verder, nou, dan word het de hoogste tijd om asap te verdwijnen, dat scheelt veel doden.

 13. Als al die boeren die bv in DLD alles mooi vast zetten, nu eens Davos afsluiten zodat geen enkel reptiel er meer uit kan, en voor het milieu/klimaat (LOL) al die private vliegtuigen compleet vernietigen en dan ome Putin vragen of ze Davos op die plekken waar die creeps en land verraders zitten wat rappe dikke bommetjes te gooien, is dat een mooie start.

  dit is trouwens een script voor een toekomstige film 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in