© Sue Thompson / Flickr (CC BY-ND 2.0)

Schade aan de energie-infrastructuur als gevolg van de Moskouse luchtaanvallen heeft de Oekraïense regering gedwongen de export van elektriciteit naar de Europese Unie stop te zetten. Daarmee wordt een leveringsbron weggenomen die volgens Kiev zijn partners heeft geholpen hun afhankelijkheid van stroom uit Russisch aardgas te verminderen, bericht Samizdat.

“De raketaanvallen van vandaag, die de thermische productie en elektrische tussenstations hebben getroffen, hebben Oekraïne gedwongen om de export van elektriciteit vanaf 11 oktober 2022 op te schorten om zijn eigen energiesysteem te stabiliseren”, zei het Oekraïense ministerie van Energie maandag in een verklaring.

Het ministerie merkte op dat Kiev, zelfs nadat het in maart de controle over de kerncentrale van Zaporozhye verloor aan Russische troepen, zijn exportverplichtingen naar Europese partners had kunnen nakomen, maar de aanvallen van maandag waren de grootste van het hele conflict. “Het cynisme is dat de hele toeleveringsketen is getroffen,” zei minister van Energie German Galushchenko. “Het zijn zowel elektriciteitsdistributiesystemen als opwekking. Het doel van de vijand is om het moeilijk te maken om de elektriciteitsvoorziening uit andere bronnen weer aan te sluiten.”

De Russische president Vladimir Poetin zei dat de luchtaanvallen van maandag op Kiev en andere grote Oekraïense steden – gericht op militaire, energie- en communicatie-infrastructuur – een reactie waren op de aanval van Oekraïne op de strategische Krimbrug op zaterdag.

“Als er verdere pogingen worden ondernomen om terroristische aanslagen op ons grondgebied te plegen, zal Rusland krachtig reageren op een schaal die overeenstemt met de dreigingen die tegen Rusland worden geuit”, kondigde Poetin aan.

  Het resultaat van de confrontatie tussen de Russische BTR-82A en de Nederlandse YPR 765 in Oekraïne wordt getoond

Galushchenko beschuldigde Moskou echter van “energieterreur” als vergelding voor het feit dat Kiev andere landen heeft geholpen hun afhankelijkheid van Rusland te verminderen. Na zijn toetreding tot het Europese energiesysteem ENTSO-E in juni zei Kiev dat het verwachtte tegen het einde van het jaar ongeveer 1,5 miljard euro te verdienen aan de export van elektriciteit naar de EU.

“Daarom vernietigt Rusland ons energiesysteem, waardoor de mogelijkheid om elektriciteit uit Oekraïne te exporteren wordt vernietigd”, aldus de minister van Energie.

Ukrenergo, de beheerder van het nationale elektriciteitsnet, beweerde dat zijn specialisten “noodvoorzieningen hebben getroffen” en een deel van de schade maandagavond hebben hersteld.

Ondertussen drong het ministerie er bij “alle burgers van Oekraïne op aan zich te verenigen” en hun energieverbruik tijdens de piekuren te minimaliseren, met het argument dat niet alleen Oekraïne maatregelen neemt om het stroomverbruik te verminderen, maar dat “heel Europa dit nu doet.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische spionnenchef: “Globalistische elites zijn de doctrine van de Gouden Miljard aan het uitrollen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDinsdag 11 oktober – Opnieuw! Rusland bestookt Oekraïne met meer raketten
Volgend artikelVideo 18+: Groep buitenlande huurlingen geneutraliseerd bij mislukte aanval in regio Zaporozhie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

48 REACTIES

   • Jij wel, meneer Henk benul? De Banderas en Prawiy Sector criminelen misdragen zich exact zoals de SS’ers deden tegen de bevolking van de Soviet Unie. Dat waren toen nazis, en deze nieuwe schurken dragen dezelfde symbolen en gedragen zich hetzelfde en hebben dezelfde idealen en dogmas, ook nazis dus. Tering nazis. Vuile teringnazis.

    • Die tering nazi’s hebben hun leven gegeven om jou te beschermen tegen het joods bolsjewisme.

     Alles geloven wat op deze site staat maar klakkeloos het “mainstream” verhaal over WOII aannemen…

     • Blijft lastig, ik denk dat beide kanten even fout waren. Beide kanten waren niet voor échte vrijheid maar wilden de mensen hun wil (propaganda) opleggen. Mensen zien alleen hij tegen zij, goed tegen fout, maar het was eerder fout tegen fout met opoffering van goede mensen. Idem in 2022…..

     • @Henk,
      Als je dit echt meent dan breekt mijn klomp hoor, de Sovjetunie heeft ons bevrijd van de Nazi’s en ik ben hen daar eeuwig dankbaar voor, U heeft misschien sympathie voor de Duitsers van vroeger, zou kunnen ?

     • Al die joden die vermoord zijn door de nazi’s waren geen bolsjewisme joden, en daarom mochten ze ook lekker allemaal dood van de bolsjewisme joden die aan de macht waren, was een goede opoffering voor hun god (satan), aangezien er in hun boeken staat dat er 6 miljoen joden dood moesten gaan, om het tot vervulling te laten komen.

   • Hoi Henk, gaat verders alles goed met je?
    Eventjes een paar keer een kaagje en ene Rutte doen hier en je bent binnen de korste keren hier echt popie jopie. Whahaha.

   • Jij blijkbaar ook niet, want de nazi’s bestonden uit de partij NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei), nazi’s zijn altijd socialisten geweest, socialisme heeft de meeste moorden op hun naam staan, van de laatste 100+ jaar, en ja daar hoor communisme ook bij is ook socialisme, daarom dat Hitler en Stalin eerste vriendjes/ goed met elkaar konden opschieten, ze hadden de zelfde ideologie, alleen was communisme meer van het uitmoorden van hun eigen volk, en Nazisme meer van het uitmoorden van andere landen.

 1. Misschien mis ik iets dan moet u mij maar corrigeren. Maar als ik het goed begrijp dan mag Oekraïne de infrastructuur van Rusland wel aanvallen maar als Rusland hetzelfde terug doet heet dat terreur.

  Ik weet wel dat onze westerse landverraders de grootste terroristen en dictators zijn. Ik denk dat daar de meerderheid inmiddels wel eens is.

  • Nahum Goldman quote continues.

   “All social strata and social formations created by traditional society must be annihilated, individual men and women must be uprooted from their ancestral environment, torn out of their native milieus, no tradition of any type shall be permitted to remain as sacrosanct, traditional social norms must only be viewed as a disease to be eradicated, the ruling dictum of the new order is; nothing is good so everything must be criticized and abolished, everything that was, must be gone.

   After destruction of the old order, construction of the new order is a larger and more difficult task. We will have torn out the old limbs from their ancient roots in deep layers, social norms will be lying disorganized and anarchic so they must be blocked against new cultural forms and social categories naturally re-emerging. The general masses will have been first persuaded to join as equals in the first task of destroying their own traditional society and economic culture, but then the new order must be forcibly established through people again being divided and differentiated only in accordance with the new pyramidal hierarchical system of our imposed global monolithic new world order.” END QUOTE

   • Zou het niet weten Truth ,ik moet werken overdag anders geen eten .
    Gezien de reacties denk ik dat je het alleen gezien gelezen hebt

  • Ja Peter raar he! van het westen tegen Rusland mag alles en is het geen genocide of terreur alles mag maar als Rusland het doet is alles genocide en terreur.
   Voor mij mag HEEL Ukri plat met alles erop en eraan hoop dat Kadyrov zijn best zal doen daar om te zorgen dat Ukri niet meer bestaat .
   Moet maar eens gebeurd wezen met Rusland te kleineren

   • Eeehh in Oekraine wonen gewoon mensen he, net als jij en ik, met net zo’n corrupte regering als hier in NL. Platgooien dat land omdat er net als hier een klein gedeelte corrupt en oorlogszuchtig is? Nederland dan ook maar nuken? Denk na mafkees. Er wonen gewoon aardige mensen in Oekraine, normale gezinnnen met opa, oma, kindjes en met dezelfde pleziertjes en ellendes als wij hier hebben. Allemaal maar doodmaken? Laat je nakijken.

    • Je hebt helemaal gelijk “Vrijheid is ver te zoeken”, en dat mensen Rusland hier goed praten, vergeet niet dat Poetin spioneerde voor de KGB, hij was een KGB, hij heeft heel veel mensen laten vermoorden, hij is geen lieverdje, beide landen zijn zo corrupt als maar kan, heb je hem ooit zijn excuus horen vertellen voor de ontzettend veel moorden die hij veroorzaakt heeft, vooral toen hij een KGB was, of al die mensen die nog leven die mee deden aan de 60+ miljoen moorden van Christen in Rusland wat hun eigen mensen waren, vrienden, familie, kennissen, buren, nee nooit, alle twee die landen hebben walgelijke regeringen, waar in Rusland veel van ex KGB mensen zijn.

     Beide landen hun regeringen zijn slecht, het enigste wat de EU had moeten doen, was er voor zorgen dat er vrede kwam, maar dat is niet de bedoeling, dit is allemaal de bedoeling van de WEF en de echte mensen die alle macht hebben, vergeet niet dat Poetin ook mee deed met de WEF, je kan nog steeds al die video’s vinden dat hij samen is met Klaus Schwab, maar dat is het zelfde met Trump, die ook goede vriendjes is met Klaus Schwab de WEF, en VELE andere presidenten, Poetin doet precies wat hem verteld is, meer niet, dat mensen nog steeds denken dat land lijders iets te zeggen hebben, ze zijn allemaal pionnen.

 2. Het waait als de pieten en de helft van de windmolens staan hier stil.
  Het energienet is niet aangepast… moet het eerst naar Duitsland, daar stagneert het en dan “mogen” we het tegen een hoge prijs terug halen.
  Noemen ze groene stroom, dwz. extra belasting.
  En ze hebben laatst een EU akkoord getekent voor 1500 meer windmolens.
  Komt die grap bekend voor? Alles in de EU werkt met dat principe.

  Heeft niks met Oekraine te maken, ze willen je boos maken.
  De geldkraan naar het oosten staat wagenwijd open.

  • Het enige waar de windmolens op draaien is subsidie.

   Paar jaar terug werd ergevraagd wie er groene energie wilde; kostte iets meer dan gewone.
   Raad eens: die linkse idioten wilden helemaal geen groene energie…

   In dit gebied in Roemenie waait het alleen als er regen komt; dus pakweg 20 uur per jaar. Dus wordt er een windmolen park gebouwd….350 millioen…

 3. Ik verneem zonet dat de ziekenhuizen in NL niet langer de zorg kunnen leveren – kuch – die ´we´ gewoon zijn, vanwege energieproblemen. Pfff …

 4. Zoals ik al maanden tergug zei: gooi de infrastructuur plat; electriciteit, water, gas, uitvals wegen, bruggen, grensovergangen.

  Dat is veilig en makkelijkom te doen; en de bevolking wordt dan pisnijdig op de politici….hoop voor de Snuivende Lepricon een “Musolini”behandeling…

 5. @Henk:
  Jij hebt helemaal niets te vertellen over wie er slaapt.

  Gekke Henkie is een beetje langzaam, en ook NPO-gelover
  Ik weet het, dat is dubbelop, maar je verdient het

  Kneuzen als jij zouden Hitler gewoon bijstaan, als ras-NSB-er die “es nicht gewusst hat”

  • @Klaas:

   Zo te lezen ben jij de grootste slaapkop op deze site.
   Ik zou zeer zeker Hitler bijstaan. Zonder lend lease act hadden we al dit gezeik nooit gehad.
   – Geen joodse terreur.
   – Geen cultureel marxisme.
   – Geen multicultureel.

   Kijk Europa: The last Battle, The greatest story never told.
   Je bent voorgelogen. De rotzooi op deze site geloof je wel maar je slikt alle leugens over WOII als zoete koek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in