Het lang aangekondigde Oekraïense tegenoffensief is begonnen. Nieuwe Oekraïense eenheden, nooit eerder gezien, zijn naar het front gekomen.

Oekraïne heeft de aanval om politieke redenen ingezet onder druk van zijn ‘westerse’ sponsors. Militair gezien is het onwaarschijnlijk dat het een succes wordt, maar het zal wel de laatste restjes van de militaire capaciteiten van Oekraïne wegvreten, schrijft Bernhard.

Overal aan het front vonden aanvallen plaats. In het noorden richting Belgograd, in het oosten en, met de meeste strijdkrachten, in het zuiden. Tot nu toe hadden de aanvallen weinig tot geen succes.

Het dagelijkse rapport van het Russische Ministerie van Defensie vermeldt als Oekraïense verliezen over de afgelopen 24 uur 910 soldaten, 16 tanks, 33 gepantserde gevechtsvoertuigen/infanteriegevechtsvoertuigen en ongeveer 30 vrachtwagens.

Tot nu toe zijn alleen de meest vooruitgeschoven posities van de Russische troepen aangevallen. Daarachter bevinden zich twee tot drie goed georganiseerde verdedigingslinies. De Russen kunnen terugvallen wanneer dat nodig is en de artillerie en luchtmacht hun tegemoetkomende vijanden laten vernietigen.

Zoals ik al eerder schreef over eventuele aanvallen in de richting van Tokmak en Melitopol:

Vanuit strategisch oogpunt is het gekozen doelwit het juiste. Het is echter ook het doel waar het Russische leger zijn sterkste verdedigingslinies heeft voorbereid.

Bron: @InkvisiitScribblemaps – Klik voor groot

In militaire boeken staat dit bekend als “gechelonneerde verdediging” met drie lijnen van goed voorbereide posities die tien kilometer van elkaar verwijderd zijn. Elke linie bestaat uit tankhindernissen, mijnengordels, voorbereide antitankposities om mogelijke doorbraakpogingen te bewaken en tegen te gaan en goed voorbereide artillerieondersteuning van achter de volgende verdedigingslinie.

Het is bijna onmogelijk om zo’n noot te kraken zonder luchtsteun en zonder aanzienlijk voordeel van de artillerie.

  De chef van de Britse generale staf is geschokt door de vernietiging van Challenger II door de Russen

Er kunnen nog steeds grotere aanvallen uit andere richtingen komen. Maar hoeveel zouden dat er kunnen zijn?

Zoals een voormalige Zweedse officier opmerkt:

4 juni heeft de UkrAF de offensieve operaties aan het zuidfront opgeschaald, maar de verliezen zijn te hoog om op lange termijn succes te hebben. Eerdere operaties waren voornamelijk verkenningen met pelotons- en compagniesgevechtsgroepen. Gisteren leken de Oekraïense strijdkrachten gevechtsgroepen ter grootte van bataljons te zijn. Volgens het Russische MvD waren 8 Oekraïense bataljons betrokken bij offensieve operaties Zuid-oost van Mala Tokmachka (1), bij de Vremivka salient (2) en ten oosten van Vuhledar in de richting van Velikonovoselovka (3). De gevechten waren intens, maar op de meeste plaatsen werden de Oekraïense troepen teruggedrongen, voornamelijk door intense Russische artillerie- en luchtaanvallen. Op sommige plaatsen slaagde UkrAF erin een paar honderd meter te veroveren.

[Als de Russische cijfers kloppen], zien de vooruitzichten voor een Oekraïens tegenoffensief er erg somber uit. Dit is zelfs als we geen rekening houden met het aanhoudende intense Russische lucht- en artillerieoffensief tegen Oekraïense troepenconcentraties, munitie- en brandstofdepots.

Met verliezen van meer dan 1000 KIA (doden) en WIA (gewonden) betekent dit dat een Oekraïense brigade van 4000 man minstens 25 procent van haar mankracht verliest. Dat is op het randje van het onbruikbaar maken van een brigade. Twee dagen vechten met zulke verliezen zou de gevechtscapaciteit van een brigade vernietigen. 24 dagen met zulke verliezen zou in feite de hele vuist van 12 brigades vernietigen die de UkrAF heeft verzameld voor het tegenoffensief. Met verliezen van ongeveer 12 brigades, 25 000 KIA/WIA, 250 tanks en 1000 IFV’s/APC’s zouden alle strategische reserves die de UkrAF de afgelopen 6 maanden heeft opgebouwd, weg zijn. In ruil daarvoor had de Oekraïense kant misschien 10 km kunnen oprukken op sommige plaatsen of meer in het algemeen 2-3 km langs misschien wel de helft van het zuidelijke front.

  Mainstream media, NGO's en online bedriegers dringen een vals Oekraïne-narratief op

Nogmaals, ALS de Russische beweringen waar zijn, dan moet de RuAF zich opgelucht voelen en de UkrAF zich grote zorgen maken over de resultaten van de gevechten aan het zuidelijke front op 4 juni.

Klik voor groot

Ik heb sterk het vermoeden dat het Russische leger de Oekraïense aanvallen op hun beloop zal laten om vervolgens zelf grootschaligere aanvallen te lanceren tegen de verzwakte Oekraïense verdediging.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Viktor Orban heeft gelijk: Het tegenoffensief wordt een bloedbad voor OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Westen ploegt de wereld om op zoek naar wapens voor Oekraïne: Van Japanse explosieven tot Jordaans luchtafweergeschut
Volgend artikelDe perfecte controlegroep: De ongevaccineerde Amish verbrijzelen het Corona- en vaccin-narratief
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

   • Niet echt veel.. enkel wat meer problemen voor de Ukra’s zelf op termijn de kerncentrale is Niet in gevaar en heeft water genoeg in voorraad…de Krim is ook niet in gevaar… enkele praktische problemen meer niet…

 1. De gehaktmolen draait dus op volle toeren. Het Westen wil wo3 dat is duidelijk. Na de val van de muur zijn volgens mij Oekraïne en Rusland vreedzaam uit elkaar gegaan. Oekraïne heeft volgens mij geheugen de kernwapens zelfs terug gegeven aan Rusland.

  En moet je nou kijken. Compleet opgehitst door het Westen laat Oekraïne zijn eigen volk kapot schieten in een oorlog die ze niet kunnen winnen zonder hulp van het Westen. Maar vredesonderhandelingen? ben je gek, doen we niet aan. Dat zou te logisch zijn.

  • Helemaal mee eens. De smerige bendeleden usa / nato en Europa willen geen vrede. Beiden zijn financieel totaal failliet. De schuldenlast is te hoog en dan is er maar één uitweg. OORLOG.
   Maar dit keer komen de westerse idioten van een koude kermis thuis. Daar ben ik echt van overtuigd.
   Arm volk in usa en Europa, die zulke krankzinnige machtgeile psychopaten als leiders hebben. De honderden miljarden die deze ongein al gekost hebben en nog zullen kosten, hadden veel en veel beter besteed kunnen worden. Waanzin ten top, deze krankzinnige oorlog.
   Hoeveel doden moeten er nog vallen voordat bij het volk de ogen open gaan en deze oorlogophitsers weg jaagt. Verdomme streef naar vrede. Daar heb je allemaal voordeel bij.

   • Jan. Dit is dan de mens”dom” beschaving anno 2023. Je acht dit niet voor mogelijk. Hallucinant ! Sedert de oudheid is er nog steeds niets, maar dan ook niets veranderd. De mens heeft niets geleerd.
    Vrede ???? Wie gaat men daar voor meebrengen ???

  • Zou dat het verhaal achter de dam zijn. Was dat die beruchte dam die Oekraïne had afgesloten zodat de Krim geen water meer kreeg? Ik had het in het begin nog niet allemaal gevolgd, dacht dat het wel een regionaal conflict zou blijven maar ik begin het ergste te vrezen.

   Weet je nog dat De Jonge al vroeg riep dat alleen de vaccinatie zou helpen tegen Corona, je zag kort daarna hoe ze die agenda hebben uitgerold.

   Rutte die al vroeg riep, het is onze oorlog. Ik dacht toen ook loopt wel los, maar ik begin toch echt wel te vrezen dat er wat staat te gebeuren.

  • zeker dat en de kerstman bestaat ook…
   we zien het einde van oekiestan nu drastisch naderbij komen

 2. Wie heeft ’t potje met vet op de kachel gezet?
  Maakt het nog iets uit wie bijv. de stuwdam in de rivier de Dnjepr heeft opgeblazen en waarom?
  De toch al gespannen toestand rond de grote kerncentrale Zaporizja dreigt, bij gebrek aan koelwater, te ontaarden in een tweede Fukushima, niet ver weg in Japan, maar in onze achtertuin.
  STOP WAR NOW!

 3. Overal moet bezuinigd worden; er is nooit ergens geld voor. Maar de laatste twee jaar komt er plotseling een enorme hoeveelheid geld te voorschijn uit alle hoeken en gaten, miljarden en miljarden euro’s en dollars, dat bijna dagelijks over de balk gesmeten wordt naar deze ‘oorlog’ dus dan weet je waar het over gaat. EU wordt leeggezogen door het EUnuch bolwerk olv Trutsula van de Lijken, de NAVO en Ziomerica voor wereldmacht. Zodra de stinkende walm van het smeulende Oekraine de lucht boven EU vervuilt dan barst het echte psychopaten feest los; de grootste klapper die Ziomerica ooit heeft gemaakt in zijn geschiedenis van roven en plunderen. Dan is niks meer heilig en valt het duister over West Aarde. Maar niemand wint wat. Bidden dat ze tot inkeer komen resteert.

  • natuurlijk moet er bespaard worden, dat begrijpt toch elk logisch denkend mens. Munitie! alle aandacht gaat nu prioritair naar munitie!

 4. Gelezen,
  dat de Dam vermoedelijk is opgeblazen door Oekraïne.
  Om de Russische opmars naar Odessa te belemmeren – modderstromen en zo meer wat dit gaat bemoeilijken.

  Dit tegenoffensief;
  Is natuurlijk mi af-, misleiding voor de grote ‘knaller’ die komt.

  De geleden schade- aan slachtoffers, ziet de ‘NAVO overheid’ tegenovergesteld als een gemiddeld mens is mijn indruk.

  • Neen, er is geen opmars naar Odessa bezig, nog niet. Dat is pas het eindspel. Herinner u dat de Russen maanden geleden die streek en de stad Cherson hebben ontruimt omwille van de dreiging van die dam. In onze gazetten lees je dat UK die gebieden heeft “heroverd”.

  • NB :
   NAVO is één woord. voor 31 landen
   ‘Geheel’ Europa, Turkije, UK, USA, Canada.
   Volgens artikel Volkskrant; heeft NAVO 325.000 militairen (alleen al) op de oostflank liggen.

   Totale NAVO leger ‘zou’ bestaan uit
   3,5 miljoen soldaten.
   Mi kunnen er dit meer zijn, wie telt ze.
   En deze actie zou ‘het’ tegenoffensief
   zijn, ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in