President Volodymyr Zelensky met de Nederlandse minister van Defensie Kajsa Ollongren op de vliegbasis Eindhoven / Dutch Ministry of Defence / Wikimedia / (CC0 1.0)

De Oekraïense strijdkrachten zullen naar verwachting binnen enkele weken de eerste van tientallen F-16 gevechtsvliegtuigen ontvangen. In totaal worden er meer dan 60 verwacht uit België, Denemarken en Nederland – op een moment dat Oekraïense piloten nog steeds lange en zeer technische trainingsprogramma’s volgen in Europa en de Verenigde Staten.

Maar besluitvormers in Brussel en Kiev vrezen nu al dat ze zeer aantrekkelijke doelwitten zullen zijn voor Russische langeafstands- en luchtaanvallen voordat ze ooit luchtgevechten zullen zien in het Oekraïense luchtruim, bericht Tyler Durden.

“Oekraïne zal mogelijk een aantal F-16 gevechtsvliegtuigen die het van zijn westerse bondgenoten krijgt, op buitenlandse bases bewaren om ze te beschermen tegen Russische aanvallen,” zei een hooggeplaatste Oekraïense militaire officier maandag volgens Associated Press. Waarschijnlijk zullen de straaljagers “verborgen” worden ondergebracht op bases in Roemenië en Polen, die beide NAVO-landen zijn.

Serhii Holubtsov, hoofd luchtvaart van de Oekraïense luchtmacht, bevestigde dat “een bepaald aantal vliegtuigen zal worden opgeslagen op beveiligde luchtmachtbases buiten Oekraïne zodat ze hier geen doelwit zijn.”

Hij beschreef dat gevechtsvliegtuigen die buiten Oekraïne worden bewaard, kunnen worden gebruikt voor verdere training van Oekraïense piloten en in reserve kunnen worden gehouden wanneer vliegtuigen die actief aan gevechten deelnemen, aan de grond moeten worden gehouden voor reparaties.

“Op deze manier kunnen we altijd een bepaald aantal vliegtuigen in de operationele vloot hebben dat overeenkomt met het aantal piloten dat we hebben,” zei hij. “Als er meer piloten zijn, zullen er meer vliegtuigen in Oekraïne zijn.”

  Geen magisch wapen van de VS meer over voor offensieve overwinning Oekraïne

Maar we kunnen ons afvragen: wat is het nut? Zelensky smeekt het Westen al sinds het begin van de oorlog om “het luchtruim te sluiten.” De F-16’s werden daarvoor toegezegd (als een ‘compromis’ zonder dat het Westen direct een NFZ zou instellen), maar ze zijn nog niet eens aangekomen en Kiev gaat in wezen veel van de dure vliegtuigen vanaf het begin verstoppen.

Ooit werd gedacht dat in de VS gebouwde gevechtsvliegtuigen gebruikt zouden kunnen worden door Oekraïense troepen om het offensief in te zetten tegen verschanste Russische frontlinies, maar dat lijkt niet het geval te zijn.

Het stationeren van de overgebrachte gevechtsvliegtuigen op vliegvelden buiten Oekraïne vergroot ook de kans dat Moskou in een directe schietoorlog met de NAVO verzeild raakt. Functionarissen van het Kremlin, waaronder president Poetin zelf, waarschuwen al lange tijd dat Rusland luchtmachtbases zal aanvallen van waaruit aanvallen op Russische troepen worden gelanceerd, zelfs als dat buiten de grenzen van Oekraïne is.

Vorig jaar begon Poetin te waarschuwen voor Westerse vliegtuigen: “Als ze gestationeerd zijn op luchtmachtbases buiten de Oekraïense grenzen en gebruikt worden in gevechten, zullen we moeten kijken hoe en waar we de middelen kunnen aanvallen die gebruikt worden in gevechten tegen ons.”

Hij onderstreepte dat dit “een ernstig gevaar inhoudt dat de NAVO verder in het conflict wordt betrokken” – en benadrukte ook dat de F-16’s tactische kernwapens kunnen dragen. Dus, zei hij destijds, worden zowel de vliegtuigen als de buitenlandse bases zelf noodzakelijkerwijs een “legitiem doelwit.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Het voorzienbare einde van OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

  Franse defensierapporten erkennen dat het gedaan is met Oekraïne

Lees meer over:

Vorig artikelDrie jaar te laat bevestigen mainstream media oversterfte door COVID-prikken
Volgend artikelFrankrijk, de VS en Groot-Brittannië werden in permanente staat van paraatheid gebracht: Poetin neemt preventieve nucleaire aanval aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  • Brabanders begin maar vast met inpakken om te verhuizen. Volkel wordt een zwart gapend gat van honderden kilometers. Rusland laat de F16’s de lucht in vliegen of verdampt ter plekke door de nuke stralen!

   • Als Volkel werkelijk door de Russen zou worden bestookt met atoombommen ( hetgeen in mijn opinie nog te bezien valt) zijn het niet alleen de Brabanders die getroffen worden.
    Dan is er geen provincie in heel Nederland, die niet direct betrokken raakt.
    Heb je eigenlijk wel eens op de wereldkaart gekeken?
    Weet je hoe piepklein Nederland werkelijk is?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in