Omdat Kiev journalisten verbannen heeft uit de frontlinies van het “offensief” in de regio Kherson, heeft de Washington Post een verslaggever naar een ziekenhuis in het achtergebied gestuurd, waar gewonde Oekraïense soldaten een schrijnend verhaal vertelden van gevechten tegen de kansen in. Het stuk van woensdag over moedige underdogs die alleen maar meer wapens, munitie en uitrusting nodig hebben, verscheen vlak voor een door de VS geleide vergadering van Oekraïense wapenleveranciers in Ramstein, Duitsland, bericht RT.

Soldaten met “afgerukte ledematen, granaatscherfwonden, verminkte handen en verbrijzelde gewrichten” vertelden de Post over de “scheve nadelen” waarmee het Oekraïense leger te kampen heeft aan het Kherson-front. De Russen hebben meer en betere artillerie, drones die ongestraft een kilometer hoog kunnen vliegen, en contra-artillerie-radars die binnen enkele minuten vuur op de hoofden van de Oekraïners kunnen afroepen, aldus het Amerikaanse nieuwsorgaan.

Russische troepen hacken en kapen zelfs Oekraïense drones, die “hulpeloos achter de vijandelijke linies wegdrijven,” aldus de krant.

“Wij hebben vijf mensen verloren voor elke die zij verloren,” vertelde Igor, een 30-jarige pelotonsleider met een rugblessure, aan de Post.

“Als wij mobiele telefoons of radio aanzetten, kunnen zij onze aanwezigheid onmiddellijk herkennen,” zei een andere soldaat, Denis genaamd. “En dan begint het schieten.”

“Ze raakten ons gewoon de hele tijd,” zei Aleksandr, die een arm verloren heeft tijdens de gevechten. “Als wij drie mortiergranaten afvuren, vuren zij er 20 terug.”

Na maanden praten over een tegenoffensief om Kherson en zelfs de Krim terug te veroveren, heeft Kiev vorige week een aanval gelanceerd. Het Russische leger schat dat er meer dan 15.000 Oekraïense troepen bij de operatie betrokken zijn, maar dat er al duizenden slachtoffers zijn gevallen. Woensdag hebben de Oekraïense troepen wegens verliezen “geen offensieve acties” op dat front ondernomen, zei het Russische Ministerie van Defensie in een briefing.

  Gaza genocide onthult fraude van humanitaire oorlogen onder leiding van VS en NAVO

Hoewel Kiev beweert dat het verscheidene dorpen heeft ingenomen, konden zijn beweringen niet geverifieerd worden omdat journalisten van het front geweerd zijn. Volgens de Post kwamen enkele van haar verslaggevers maandag tot op vijf kilometer van Visokopolye, maar werden tegengehouden door Oekraïense troepen en “konden de status ervan niet vaststellen.”

Kiev hoopt “dat het tegenoffensief van Kherson het nationale moreel zal opkrikken en aan de westerse regeringen zal aantonen dat hun miljarden dollars aan economische en militaire hulp vruchten afwerpen,” aldus de Post.

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin is woensdag naar Duitsland gevlogen, ter voorbereiding van de vergadering in Ramstein op donderdag van de “Contactgroep Oekraïne” – een coalitie van landen die wapens, munitie en andere steun aan Kiev hebben toegezegd.

Bonus:

Video: Oekraïense groep loopt in een hinderlaag van Wagner strijders

Een groep Oekraïense militairen is in een hinderlaag gelopen van strijders van de Wagner Group op weg naar de stad Bakhmut in de DPR. De Oekraïense commandant die het incident filmde, werd gedood.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Biolabs – Is er meer aan de hand met het Oekraïne/Rusland conflict dan men op het eerste gezicht zou denken?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelChinezen zonder PCR-test slapen op straat: hun wordt de toegang tot hun woningen geweigerd
Volgend artikelOver mijn door DEATHVAX™ verwonde familielid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Niks zielig aan die Oekraïnse soldaatjes. Het is een keuze zeker om je kapot te laten schieten. En voor wat/wie? Nazi’s?

  • Nou… die keuze… dat vraag ik me af… Achter die soldaten staan professionele troepen van Oekraïne die bestaan uit beroepssoldaten, neo-nazistische Kraken eenheden en buitenlandse huurlingen uit onder meer de Verenigde Staten en Frankrijk… (bron military summary update). Als Oekrainse gemobiliseerden (denk aan mensen die vorige maand nog kapper of ober waren) terug proberen te lopen worden ze door hun eigen mensen afgeschoten. enige wat wel in jouw verhaal past is dat ze wellicht eerder een witte vlag hadden kunnen hijsen. Russen bestoken via lange afstandsraketten en artillerie juist die lui die achter het front zich schuilhouden, waarbij daar behoorlijk wat beroepslieden omkomen (ook veel Westerse troepen)

  • Hebt ge vrienden in Ukkieland ? Ik heb goeie vrienden aan beide zijden en geen enkele is opgezet met de Anglo-Zionistische roof, plunder, verkrachting, foltering, moord, terreur … Het is mij als ex-officier heel pijnlijk deze videos te zien of deze verhalen te horen. Ik weet welke realiteit erachter staat.

   Oorlog slaat diepe wonden, zowel in de slachtoffers, als in zij die als winnaars gezien worden en zonder fysieke wonden ervan afkomen. Je weet heel goed wanneer je iemand hebt geraakt en of hij dood is of slechts gewond. Het is een diepe schok, iets dat je fysiek van een verbinding met de rest van de mensheid afsnijdt, een diepe psychologische – energetische ? – mutilatie.

   Is dat wat ge uw medemens toewenst ? 87% juicht de troepen toe. 87% van de mensheid zijn zombies.

 2. De bedoeling was nooit dat de Oekies zouden winnen; bedoeling was interventie van Nato te triggeren, of een WO3 te provoceren.

  Zo ver: mislukt…maar ze blijven proberen.
  ======================
  het grote verschil met nu en vroeger: observatie technieken (sateliet en drones) en gps richtmiddelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in