Een vertrouwelijke memo van het State Department onthult dat de regering Biden zich zorgen maakt dat de mate van corruptie in Oekraïne ertoe zou kunnen leiden dat westerse bondgenoten de regering Zelensky wantrouwen en besluiten om haar niet langer te steunen, bericht Thepostmillennial.

Terwijl ze consequent eist dat het Congres meer belastinggeld stuurt om de oorlogsinspanningen van Oekraïne te financieren, blijkt dat de regering Biden zich grote zorgen maakt over de mate van corruptie onder het leiderschap van president Volodymyr Zelensky.

Uit een vertrouwelijke memo van het ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat de regering Biden zich zorgen maakt dat de mate van corruptie in Oekraïne ertoe zou kunnen leiden dat westerse bondgenoten de regering Zelensky wantrouwen en besluiten om haar of de oorlog niet langer te steunen.

Het onthult ook dat het Witte Huis de corruptie wil aanpakken, maar er niet te veel ruchtbaarheid aan wil geven om te voorkomen dat dit zowel thuis als bij de Europese bondgenoten tot minder steun voor de oorlogsinspanningen leidt. Veel Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden zijn tegen verdere financiering van de oorlog en hebben erop aangedrongen dat er geen geld meer naar die zaak gaat.

Een vertrouwelijk Amerikaans strategiedocument dat Politico [links-liberaal nieuwsorgaan, red.] in handen kreeg, waarschuwt dat “de perceptie van corruptie op hoog niveau, het vertrouwen van het Oekraïense publiek en buitenlandse leiders in de oorlogstijd-regering kan ondermijnen.”

In april onthulde Seymour Hersh dat, volgens bronnen die bekend zijn met de zaak, Zelensky en andere Oekraïense functionarissen samen tot $400 miljoen aan Amerikaanse hulp hebben verduisterd die bedoeld was voor de aankoop van diesel.

  "Roebelgas:" De Grote Reset van Davos is verbrijzeld door de Russische Reset

Uit het document blijkt naar verluidt dat het Witte Huis probeert om Kiev te helpen hervormingen door te voeren en de welig tierende corruptie in de Oekraïense regering te verlichten. Dit is de vertrouwelijke versie van een document dat op 29 augustus door het ministerie van Buitenlandse Zaken is gepubliceerd. In dat document wordt corruptie meerdere keren genoemd en staat: “Hoewel de grootste uitdaging het winnen van de oorlog is, heeft Oekraïne op dit moment een unieke kans om zich in te zetten voor de anticorruptie en justitiële hervormingen die nodig zijn om de aspiraties van het Oekraïense volk te verwezenlijken.”

Als “missiedoel” voor de toekomst wordt genoemd dat Oekraïne “De Vrede moet Winnen: Oekraïne versterkt zijn maatschappelijk middenveld en democratische en economische instellingen en voert anticorruptiehervormingen door om een duurzaam momentum te bereiken in de richting van Euro-Atlantische integratie om een veilige en rechtvaardige toekomst te winnen die welvaart biedt voor al zijn burgers.” Het idee is dat als Oekraïne de corruptie in de regering kan verminderen, ze een betere “integratie met Europa” zullen hebben.

Dat document is 22 pagina’s lang, maar de vertrouwelijke versie is aanzienlijk langer en geeft meer details over hoe de VS Oekraïne zal helpen. Dit omvat de bank- en onderwijssector, maar ook het aanmoedigen van het leger om NAVO-protocollen over te nemen. Oekraïne heeft erop aangedrongen om lid te mogen worden van de NAVO. Rusland, dat Oekraïne in februari 2022 binnenviel, ziet dit als een daad van agressie, omdat het westen hierdoor direct voor de deur van Rusland komt te staan.

  'LGBT-beweging' toegevoegd aan Russische terreurlijst

Zelensky heeft de afgelopen maand een aantal opzienbarende ontslagen doorgevoerd en is in het offensief gegaan tegen Oekraïense oligarchen, waaronder het opsluiten van Igor Kolomoisky, die de acteercarrière en politieke carrière van Zelensky financierde en door de Atlantic Council de “poppenspeler achter” Zelensky werd genoemd. Zelensky ontsloeg ook zes ministers van Defensie in de aanloop naar een reis die hij naar de VS maakte om meer financiering van het Congres te eisen. Huisvoorzitter Kevin McCarthy weigerde hem een gezamenlijke zitting van het Congres te laten toespreken.

Eerder dit jaar ontsloeg Zelensky negen hoge regeringsambtenaren na beschuldigingen dat zij overheidsgeld hadden gebruikt om hun eigen luxe vakanties te financieren. Militaire rekruteerders werden ontslagen omdat ze steekpenningen hadden aangenomen.

Toen Biden vicepresident was onder de regering-Obama, sprak hij zich uit tegen de corruptie in Oekraïne. Op een gegeven moment pochte hij dat het hem gelukt was om $1 miljard aan goedgekeurde financiering aan Oekraïne te onthouden totdat president Poroshenko topaanklager Victor Shokin zou ontslaan. Biden beweerde dat Shokin corrupt was.

Later werd onthuld dat Shokin onderzoek deed naar het Oekraïense energiebedrijf Burisma, in wiens bestuur Hunter Biden zat, en dat hij daarvoor 83.000 dollar per maand verdiende. Uit een memo van een informant van de FBI blijkt dat de CEO van Burisma de Bidens samen $10 miljoen betaalde om hun toegang tot de Amerikaanse markt te vergemakkelijken, wat een veel moeilijkere onderneming was terwijl het bedrijf onderzocht werd op corruptie. Shokin zei dat hij ontslagen was op aandringen van Biden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

FvD vraagt waar de $ 850 miljoen van Zelensky voor isVolg Frontnieuws op Telegram

  Misvattingen - Van Ashraf Marwan tot Zelensky en Poetin

Lees meer over:

Vorig artikelVaccin Catastrofe – Massamoord
Volgend artikelMoorddadig werk aan mRNA-technologie wint Nobelprijs: Dr. Robert Malone antwoordt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

  • En al vele jaren lopen de DOMME Amerikanen achter de DOMME Amerikaanse Presidenten.
   En al vele jaren lopen de DOMME Amerikanen achter hun DOMME Congresleden aan.
   Voor veel GELD stemmen de Congresleden klakkeloos voor de Presidents plannen.
   Over CORRUPTIE gesproken.
   Het is in Washington UITGEVONDEN !

   • Zij zijn weer aan het zoeken om met zoveel gezicht verlies uit deze moord partij te komen en denk eraan wij zijn medeplichtig want het volk heeft zich wederom niet verzet sterker nog zelfs wapen en miljarden steun aan gegeven door meneer Rutte hij moet gedacht hebben er sterven nu al veel aan de giftspuit laat mij deze voor ik ga erbij nemen moorden is voor Rutte een verjaardag geschenk.

 1. als er een land corrupt is dan zeker alle rechtse landen met hun zg democratie ach alle landen kunnen er wat van toch????????????????????????????????

 2. Biden geloofd dat corruptie in Oekraine de grootste bedreiging vormt aan steun voor de oorlog.

  Hij kan het weten. Hij is tenslotte de corruptieexpert !

 3. Uitgelekt strategierapport onthult dat de regering Biden gelooft dat “corruptie” in Oekraïne de grootste bedreiging vormt.
  Corruptie van en door wie?
  Oekraïne?, De regering Biden?
  Of beide?

  • Both. It is humorous to see the crooked Biden Crime boss call Zelensky corrupt. A clear case of the pot calling the kettle black.

 4. Biden die praat over corruptie binnen het Naziregime van Zelensky, hahaha, doof en blind voor zijn eigen handelen blijkbaar!

 5. Corruptie dat is waaronder wij leven in België. Het is “geïnstitutionaliseerde” corruptie. Beleidsmensen handelen en maken keuzes bepaalt door lijntje profijtje. Daar rond draait een systeem met media en berichtgeving die heel het ons-kent-ons circus verkoopbaar moet maken bij Jan Moldaal. Wetgeving wordt ook op maat gemaakt. Eerst wordt de volksopinie bespeeld door “rapportages” op de regimezender. En dan veel wijzen naar anderen over corruptie.

  • Luc, Nederland is zeker niet minder corrupt dan België, alleen tot voor kort veel minder zichtbaar, maar ook bij ons komt steeds meer corruptie e.d. naar boven.

   • Volledig mee eens. Ga alvast wennen aan 15 minuten steden die eraan komen. Zoek maar op via Google. Nederland is de proeftuin voor het WEF.

 6. Idd , Ron nochmaal aan mijn excuses aan iedereen ik vecht met mijn ptsd en ik werk er aan…veel van jullie begrijpen het niet, ja ik ben eentje waar je niet ruzie mee zoekt dat kan ik bevestigen…@Rommel sorry, en Adriaan thx

 7. Idd , Ron nochmaal aan mijn excuses aan iedereen ik vecht met mijn ptsd en ik werk er aan…veel van jullie begrijpen het niet, ja ik ben eentje waar je niet ruzie mee zoekt dat kan ik bevestigen…@Rommel sorry, en Adriaan thx 10 keer geplaatst internal Error

  • Daaraan toegevoegd. Het Nederlandse volk dat tijdens dat referendum ging stemmen stemde tegen associatieverdrag van Oekraine. Bernard Hammelburg van BNR had zelfs een column over het verdeelde Oekraine. Toch dramde Rutte het erdoor

   • Emile, in 2005 hebben Frankrijk & Nederland middels een referendum gestemd tegen de Europese grondwet. Zoals bekend heeft 33ste graad vrijmetselaar & alumnus van het Brookings Institution (Deep State-opleidingscentrum) J.P. Balkenende (1956) in 2007 zijn handtekening gezet in Lissabon voor het verdrag van Lissabon. Sindsdien is Nederland een 100% wingewest voor ‘Brussel’ en worden we kaalgeplukt.
    Nadat Frankrijk & Nederland de hakken in het zand hebben gezet voor wat betreft de Europese grondwet heeft Deep State-dienaar & ridder van de soevereine militaire orde van malta (smom) Valéry Giscard d’Estaing (1926 – 2020) voor de buitenwacht de plooien gladgestreken, maar achter de schermen werd naar slechts een uitkomst toegewerkt: alle lidstaten ondertekenen zonder enige reserve de ‘grondwet’ als opmaat naar de Europese afdeling van de New World Order.

 8. “BREAKING: Uitgelekt strategierapport onthult dat de regering Biden gelooft dat “corruptie” in Oekraïne de grootste bedreiging vormt voor steun aan de oorlog”

  Intussen gaat de Russische Speciale Militaire Operatie gewoon door

  Russische legers trekken richting Kramatorsk: 106e divisie verovert Orichovo Vasilivka – Oekraïners storten in ten noorden van Bakhmut
  Oekraïense tegenaanval is misgelopen – En de Russen rukken op

  De 106e Russische Divisie, profiterend van het gebrek aan munitie en personeel van de Oekraïense ED, lanceerde een aanval op het noordelijke front van Bakhmut en veroverde Orekhovo-Vasilevka .

  De nederzetting is uiterst belangrijk voor de opmars van Russische troepen richting Slavjansk en Kramatorsk, aangezien de nederzetting zich op een hoogte van 145 meter bevindt en een belangrijk Russisch bruggenhoofd zou kunnen worden voor verdere aanvallen. >>>

  https://warnews247.gr/oi-rosikes-straties-ston-dromo-pros-to-kramatorsk-i-106i-merarchia-katelave-tin-orichovo-vasilifka-syntrivi-ton-oukranon-voreia-tou-bachmout/

 9. Dat hadden ze allang geweten, maar RUTTE heeft het inleg velletje verdoezeld, hoezo schijt aan het volk. Gewoon je bek houwe….toch?????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in