R-37M © Vitaly V. Kuzmin (CC BY-SA 4.0)

Ik weet niet zeker hoe geldig dit is, maar ik weet zeker dat het relevant is:

Victor vicktop55 @vicktop55 – 16:58 UTC – 24 okt 2023

Militair expert Vladislav Shurygin: Het Pentagon maakt zich grote zorgen over de plotseling toegenomen effectiviteit van de Russische lucht- en ruimtemacht.

In twee weken tijd hebben de Russen een waar bloedbad aangericht in het Oekraïense luchtruim. De Oekraïense strijdkrachten verloren minstens 10 van hun vliegtuigen (volgens andere bronnen 14).

Bovendien werden ze allemaal neergeschoten ver van de frontlinie en buiten de straal van de Russische luchtverdedigingssystemen, evenals buiten de standaardstraal van de Russische gevechtsraketten. De piloten die in staat waren om de schietstoel uit te werpen, meldden dat ze tot het moment dat hun vliegtuigen werden geraakt, geen waarschuwingsinformatie over de aanval hadden ontvangen van de daarvoor bestemde waarschuwingssystemen.

De Amerikanen geloven dat de Russische lucht- en ruimtestrijdkrachten nieuwe raketten hebben aangeschaft die niet alleen doelen op grote afstand kunnen raken, maar ook, na lancering, zelfstandig een doelwit kunnen achtervolgen zonder dat het op de radar van het vliegtuig te zien is, door gebruik te maken van een radiosignatuur om het naar het doelwit te leiden.

Nu controleren Amerikanen deze informatie zorgvuldig en beschouwen ze het als van cruciaal belang. Want als het bevestigd wordt, betekent het dat de Russen een wapen in handen hebben dat alle aangeprezen voordelen van hun nieuwe main fighter, de F-35, zal neutraliseren.

Vladislav Shurygin is inderdaad een Russische ‘militaire expert’ die verschillende optredens heeft gehad in Russische talkshows, schrijft Bernhard.

  Gasleveringen aan Europa kunnen in enkele DAGEN worden stopgezet

De bewering dat er “een echt bloedbad in de Oekraïense lucht” aan de gang is, is steekhoudend als de recente dagelijkse rapporten van het Russische Ministerie van Defensie de werkelijkheid benaderen. Ik denk in ieder geval van wel.

Het typische verliespercentage van de Oekraïense luchtmacht bedroeg in de eerste drie kwartalen van dit jaar één tot drie vliegtuigen of helikopters per week.

Sinds half oktober meldden de Russische dagrapporten, volgens mijn aantekeningen, het neerschieten van:

 • 17 Oekraïense Mig-29 gevechtsvliegtuigen
 • 2 Oekraïense SU-24 tactische bommenwerpers
 • 3 Oekraïense SU-25 straaljagers voor nabije luchtsteun
 • 1 Oekraïense L-39 straaljager trainer
 • 3 MI-8 transporthelikopters

Dat zijn in totaal 26 vliegtuigen in slechts 9 dagen!

Als dit ook maar in de buurt van de waarheid komt, is dit een catastrofaal verlies voor de Oekraïense luchtmacht.

Men kan zich afvragen of dit wel mogelijk is. Ik denk van wel. In oktober 2022, na een decennialange ontwikkelingsfase, kondigden de media voor het eerst het neerhalen van een Oekraïens vliegtuig door een Russische R-37M langeafstandsluchtdoelraket aan:

De R-37M werd ontwikkeld uit de R-33. Om compatibel te zijn met vliegtuigen die niet over de geavanceerde radar van de MiG-31 beschikten, werd de semi-actieve zoeker vervangen door een variant van de Agat 9B-1388 actieve zoeker. Op dezelfde manier maken opvouwbare staartbesturingen een semi-conform vervoer mogelijk op vliegtuigen die niet zo groot zijn als de MiG-31.

De middenvlakken van de romp vergroten de draagkracht en dus ook het bereik. Volgens Defence Today hangt het bereik af van het vluchtprofiel, van 80 zeemijl (150 km) voor een direct schot tot 215 zeemijl (398 km) voor een glijvluchtprofiel.

  De duisternis voor ons: Waar de oorlog in Oekraïne naartoe gaat

De R-37M aanduiding is sindsdien gebruikt voor een gemoderniseerde variant van de raket, ook bekend als RVV-BD (Raketa Vozduh-Vozduh Bolyshoy Dalnosty, of Lucht-lucht raket met groot bereik). Het bereik van de R-37M is meer dan 200 km en het kan hypersonische snelheden bereiken (~Mach 5). Het zal gedragen worden door de gemoderniseerde MiG-31BM onderscheppingsjagers en Su-35S en Su-57 multifunctionele gevechtsvliegtuigen. Het is niet bekend of de lange-afstandsluchtdoelraket voor de Su-57, aangeduid als Izdeliye 810, een afgeleide is van de R-37M.

De raket kan doelen aanvallen op hoogtes van 15-25.000 meter, semi-actief of actief geleid door het Agat 9B-1388 systeem.

Er wordt vermeld dat de R-37M een maximaal bereik heeft van 400 kilometer (~250 mijl) en een hypersonische snelheid van Mach 5-6. Hij kan worden afgevuurd vanuit een veilig luchtruim. Het kan vanuit een veilig luchtruim, buiten het bereik van de Oekraïense luchtverdediging, tot diep in Oekraïne worden afgevuurd.

In februari 2023 beweerde Oekraïne het wrak van een R-37M te hebben gevonden.

Aangepaste Oekraïense vliegtuigen zijn gebruikt om Britse Storm Shadow raketten (en de vergelijkbare Franse SCALP-EG) af te vuren op Russische doelen. Ik heb geen recent rapport gevonden over hun succesvolle gebruik.

Oekraïense vliegtuigen moeten dicht bij de grond vliegen om te overleven.

De plotselinge toename van Oekraïense luchtverliezen wijst op de introductie, in grote aantallen, van een nieuwe variant van de R-37M met een bijgewerkte richtmogelijkheid en/of een nog groter bereik.

De VS zijn van plan om F-16’s gevechtsvliegtuigen met “lange afstand” (100 kilometer, 60 mijl) AIM-120D lucht-luchtraketten naar Oekraïne te brengen. Deze zijn duidelijk inferieur aan de capaciteiten van de Russische luchtmacht en kunnen alleen maar bijdragen aan de verliezen.

  10 tekenen dat een wereldwijde oorlog snel dichterbij komt

Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat de VS zullen leren, en niet leren, van hun oorlog in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSTUDIE: COVID-prikken vormen spike-eiwitten in hartcellen, die onregelmatige hartcontracties en volledige cardiomyopathie veroorzaken
Volgend artikelHoe hedendaagse artsen hun patiënten vermoorden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Deze wunderwaffen werden expres veel later ingezet om de doodeenvoudige reden Rusland het Westen in een materiaal uitputtingsslag mee trok, 60.000 granaten afschieten, versleten lopen van de Russische kanonnen waren voor hen ook geen sinecure, maar het nieuwe materiaal bleef komen, terwijl de Amerikaanse, Europese arsenalen leeg raakten en hun “superieure” technische mogelijkheden om te produceren ver achter bleven.

  Ook het enorme technische industrieel van Noord-Korea bleef Rusland steunen in ruil voor de moderne wapen technologie van Rusland, zodat die Joods, Amerikaanse zionisten volledig de plank misgeslagen hebben in feite hebben ze verloren en gingen een tweede front openen met het Israëlisch georganiseerde jodendom waar velen nog steeds zo nat van zijn.

 2. hadden die dan nog vliegtuigen ?! Waarom zitten die dan zo te bleiten voor F16s die ‘het verschil zouden maken’ ? F16s die enorm veel onderhoud vereisen en perfecte pistes nodig hebben…..lol

  • Patrick ken jij die serie nog: wrak van de weg?
   Dat is wat we hun gaan geven, Wrak van het luchtruim, een paar F16 helemaal afgeschreven nog net even vliegklaar als wegwerpartikel voor 1 tochtje (enkele reis) ontmantelen zal wel duurder zijn.

 3. Oekraïne beschikt over 1 zwaar gefortuneerd vliegveld uit de Sovjet tijdperk enorme dikke betonnen muren beschermen het vliegspul van hen, ligt buiten het bereik van de contact lijnen en de in 8 jaar gebouwde fortificaties, waar momenteel ook succesvol mee afgerekend wordt, zoals men het kunnen lezen, daarom zijn deze raketten zo doeltreffend om het overgebleven materiaal te vernietigen, wat komt er nu? Invasie van gigantische hoeveelheden grondtroepen, denk dat de harten van veel Oekraïners ervoor openstaan na het verlies van bijna 1 generatie jongens.

 4. Verrassingsmobilisatie van de Russische nucleaire triade boven Iran: R-29RMU Sineva en ICBM Yars gelanceerd – ingezet voor massale vergeldingsaanval
  Rood alarm voor Russische nucleaire strategische strijdkrachten >>>

  https://warnews247.gr/aifnidiastiki-kinitopoiisi-tou-pyrinikou-oplostasiou-tis-rosias-logo-iran-ektoxeftikan-r-29rmu-sineva-kai-icbm-yars-se-theseis-diasporas-gia-maziko-ktypima-antipoinon/

  Duizenden Egyptenaren in actie: Israëlisch plan om Palestijnen in de Sinaï te verdrijven gelekt – Sisi zet 4e pantserdivisie in
  De president van Egypte inspecteerde de Egyptische strijdkrachten >>>

  https://warnews247.gr/me-to-dachtylo-sti-skandali-chiliades-aigyptioi-stratiotes-aporrito-israilino-schedio-ektopismou-ton-palaistinion-sto-sina-o-sisi-aneptyxe-tin-4i-tethorakismeni-merarchia/

  Armageddon: Plan om 600.000 Amerikanen uit het Midden-Oosten te evacueren – VS zet 12 nieuwe A/A-systemen in en F-16 Squadron – Frankrijk stuurt FS Tonnerre >>>

  https://warnews247.gr/armagedon-to-galliko-fs-tonnerre-enonetai-me-tis-dynameis-tou-nato-schedio-ekkenosis-600-000-amerikanon-apo-ti-m-anatoli-oi-ipa-aneptyxan-12-nea-a-a-systimata-kai-mia-moira-f-16/

  • Hey Adriaan, de laatste link 600.000 “Amerikanen” ik heb de eerste lichting gezien die opgehaald werden, optisch waren dat mensen die er precies zo uitzagen als de orthodoxe Joden in London Eastend.
   Geen hamburger kauwende, Cola slurpende Amerikanen.
   Wel handig, dat je gewoon van nationaliteit kunt veranderen als het uitkomt.

 5. Op Warmap stond twee dagen geleden de evacuatie de burgerbevolking van 10-20 dorpen in de buurt van de Dnjepr door de Oekraïners, waar ik overigens nergens wat heb teruggevonden.

 6. Al die zg. westerse wunderwaffen zijn een joke.
  Deze werden niet gemaakt om een oorlog te winnen maar om geld te verdienen.
  Dure toeters en bellen veel geschreeuw en weinig wol.
  De Russen passen zich supersnel aan zodra deze ten tonele verschijnen.
  Echter is er aan westerse zijde geen antwoord op nieuwe ingebracht Russisch wapentuig.
  Daar komt nog bij dat er geen goed getrainde manschappen over zijn aan Oekrainse zijde.
  Hands-up is meest verstandige wat nog overblijft voor die lui, maar die Nazi club heeft hier
  geen oren naar blijkt.
  Schijt aan de verloren mensenlevens.
  De westerse politici zouden zich moeten schamen.
  Ook Rutte die die Nazi gek nota bene op de dag van dodenherdenking naar Nederland haalt.
  4 Mei is niet meer hetzelfde voor mij.

 7. NAVO-TANKS BRANDEN OP HET ZAPOROZJE FRONT MARKEREN NIEUWE FASE VAN OORLOG IN OEKRAÏNE (18+)

  Het lijkt erop dat de wereld op het juiste moment werd afgeleid door een nieuwe oorlogsronde in het Midden-Oosten en we vergeten de mislukking van het tegenoffensief van Kiev, betaald door het Westen. Alleen het Oekraïense leger blijft met zijn hoofd tegen de muur van de Russische verdediging slaan. De situatie aan het Zaporozhye-front verwarmt en verslechtert vervolgens, maar de frontlinies blijven onveranderd. >>>

  https://southfront.press/nato-tanks-burning-on-zaporozhie-front-mark-new-stage-of-war-in-ukraine-18/

 8. Als slechts minimaal getrainde Oekraïnse piloten het moeten opnemen tegen de terdege getrainde Russische piloten, dan kun je deze resultaten verwachten.
  Ik fiets veel, maar ik haal het niet in mijn hoofd om aan de Tour de France mee te gaan doen. Ik zou daar ook nooit voor gekwalificeerd worden!
  Hier nemen een stelletje “broekies” het op tegen wereldkampioenen met als gevolg een bloedbad. Wat hadden ze anders verwacht dan? Dat de Russen met de staartvin tussen het landingsgestel op de vlucht zouden slaan bij het zien van een vijandig toestel in de lucht?
  Mijn omafiets werkt net zo op de lachspieren van echte beroeps wielrenners.

 9. FRONTNIEUWS MELDT:
  In twee weken tijd hebben de Russen een waar bloedbad aangericht in het Oekraïense luchtruim. De Oekraïense strijdkrachten verloren minstens 10 van hun vliegtuigen (volgens andere bronnen 14).

  Het is maar net wat je onder ‘een waar bloedbad’ verstaat. 10 tot 14 vliegtuigen binnen twee weken kan ik geen ‘bloedbad’ noemen. Honderd vliegtuigen op één dag, dat is pas een waar bloedbad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in