Pixabay

Singapore weet hoe het zijn mensen tot gedrag moet dwingen. De Aziatische stadstaat staat bekend om zijn gespannenheid. Het bestraft criminelen met stokslagen en heeft sinds 1992 kauwgom verboden. (Handel in geen geval in drugs in Singapore; een 41-jarige man werd ter dood veroordeeld nadat hij in 2018 betrapt was met een kilo cannabis), schrijft Alex Berenson.

Toen Singapore zijn bijna 6 miljoen inwoners vertelde dat ze zich tegen Covid moesten laten inenten, was de naleving dus zeer hoog.

Wat bijzonder interessant is – hoewel niet verrassend – is hoe goed Singapore de toediening van de vaccins naar leeftijd heeft gestratificeerd. Zoals de grafiek hieronder laat zien, heeft in een paar weken in juni en juli 2021 bijna elke Singaporese volwassene tussen 20-39 jaar – de vruchtbare leeftijd, in wezen – zijn eerste Covid-vaccin prik gekregen.

Bron

De ongelooflijk snelle opname van vaccins onder jonge Singaporese volwassenen biedt een natuurlijk experiment in het effect van mRNA-prikken op de vruchtbaarheid. (Ruwweg 98 procent van alle prikken die Singapore gaf waren mRNA van Pfizer of Moderna. Chinese vaccins met traditionele geïnactiveerde virustechnologie maakten de rest uit).

Het zal u nu niet verbazen dat Singapore elk kwartaal uitgebreide cijfers over geboorten en sterfgevallen publiceert.

Evenals andere Oost-Aziatische landen lijdt Singapore aan een ernstige baby-achterstand. De gemiddelde vrouw in Singapore krijgt minder dan 1,2 kinderen, nauwelijks de helft van het geboortecijfer dat nodig is om een langdurige daling van de bevolking af te wenden.

Maar hoe laag het geboortecijfer ook was, het was al een decennium lang stabiel gebleven. Zelfs Covid heeft het aantal geboorten niet noemenswaardig veranderd – 39.259 in 2019, 38.590 in 2020, en 38.672 in 2021.

  Exclusief: Bewijs dat Israël ernstige veiligheidsproblemen met de COVID-vaccins ontdekte en die vervolgens opzettelijk in de doofpot stopte

In de eerste twee maanden van 2022 kreeg Singapore verheugend nieuws. Het aantal geboorten steeg zelfs met ongeveer 7,5 procent.

Toen kwam maart. Ook toen begon Singapore in juni 2021 met massale mRNA-vaccinaties van vrouwen (en mannen) in de vruchtbare leeftijd; maart 2022 is precies negen maanden later.

In maart keerde de stijging van het aantal geboorten abrupt om. Tussen maart en juni 2022 – de meest recente maand waarvoor cijfers beschikbaar zijn – heeft Singapore ongeveer 1.000 minder levendgeborenen geregistreerd in vergelijking met 2021, een daling van 8,5 procent. De daling is elke maand consistent geweest.

(Geboorten in Singapore. Ziet u hoe de blauwe lijn in maart onder de andere begon te dalen? Dat zijn geboorten in 2022. Dat is niet goed. Ik weet ook dat het een foto van een laptopscherm is. Heb geduld met me.)

Bron

Een verschuiving van 16 procent in de geboortecijfers praktisch van de ene dag op de andere is, op zijn zachtst gezegd, hoogst ongewoon.

En Covid zelf, of “long Covid,” wat long Covid ook moge zijn, valt niets te verwijten. Singapore had vrijwel geen Covid tot de herfst van 2021 (ruim nadat de massavaccinaties voltooid waren, maar dat is een ander verhaal).

Op zichzelf is een daling van het geboortecijfer met vier maanden in één klein land misschien geen reden tot ernstige bezorgdheid, ondanks de opvallende timing.

Maar Singapore is verre van alleen.

Onder meer Zweden bijvoorbeeld heeft dit jaar een soortgelijke daling gemeld, met een even nauw verband met de inentingen van vorig jaar. Het is moeilijk twee landen te bedenken die etnisch en geografisch meer van elkaar verschillen dan Zweden en Singapore. Zij hadden zelfs een diametraal tegenovergesteld Covid-lockdownbeleid. Toch zien ze allebei dezelfde daling van de vruchtbaarheid.

  Dr. Kevin Stillwagon: Stop nu met vaccineren, of we gaan echte problemen tegemoet

Niet in paniek raken is hier belangrijk.

De daling van het aantal geboorten die landen als Singapore zien, is groot naar historische maatstaven. Maar zij duurt nog maar een paar maanden, en zij komt tegen de achtergrond van een langdurige daling van de vruchtbaarheidscijfers. Bovendien heeft niet elk land die gezien.

Bovendien is bekend dat de mRNA-prikken een verstoring van de menstruatiecyclus en een daling van het aantal zaadcellen veroorzaken, die verscheidene maanden kunnen aanhouden. Het is mogelijk dat die veranderingen alleen al de hele daling verklaren, en dat, als en wanneer zij omkeren, de geboortecijfers weer naar het basisniveau zullen terugkeren. Het is mogelijk dat de geboortecijfers al aan het terugkeren zijn, want geboorten zijn van nature een achterblijvende indicator van vruchtbaarheid.

Maar er zijn nu genoeg landen waar deze veranderingen zich hebben voorgedaan, zodat wij er – op zijn minst – goed aan zouden doen wetenschappers die in vruchtbaarheid gespecialiseerd zijn te vragen wat zij zien. En dit is de zoveelste reden – alsof er nog een nodig was – dat gezonde volwassenen in de vruchtbare leeftijd nieuwe biotechnologieën zoals mRNA-vaccins moeten vermijden, tenzij zij geen alternatief hebben.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Dr. Coleman: Waarom ik doodsbang ben – en waarom u ook doodsbang zou moeten zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBegrafenisondernemer slaat alarm: “Het aantal sterfgevallen is in de afgelopen zes maanden met 50% gestegen” (Video)
Volgend artikelOekraïens door het westen gesteunde gok om de kerncentrale van Zaporizhzhia te veroveren is mislukt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. ik lees altijd alleen maar berichten over de mRNA vaccins, maar nooit over J&J en AstraZenaca.

    Zou daar ook wel eens een paar artikelen over willen lezen. Of gelden deze berichten ook voor de vectorvaccins?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in