Peter van der Sluijs / Wikimedia / 4.0 International3.0 Unported2.5 Generic2.0 Generic en 1.0 Generic license.

In heel Europa is hetzelfde sociale fenomeen aan de gang, waarbij de politieke slinger naar rechts zwaait (of heeft gezwaaid), ten gunste van verschillende soorten conservatieven, nationalisten en rechtspopulisten.

De ongecontroleerde massale migratie, het verlammende milieubeleid en een algemene verlaging van de levensstandaard hebben de kiezers aan de rand van de afgrond gebracht en ze zijn begonnen met ‘stemmen met hun portemonnee’, waarbij ze de liberale/globalistische agenda en haar rampzalige beleid verwerpen, bericht Paul Serran.

Nergens heeft deze geopolitieke verschuiving voor meer onrust gezorgd dan in Nederland, waar de ‘bête noire’ van de mainstream media, Geert Wilders, de grote winnaar was in de verkiezingen van november.

Sinds zijn triomf in de peilingen probeert Wilders een coalitieregering te vormen, terwijl overal de media en linkse organisaties alarm slaan.

Om een deal te bereiken met de partijen die nodig zijn voor zijn coalitie en om uiteindelijk gekozen te worden als de nieuwe premier, deed Wilders een belangrijke concessie in een onverwachte, pragmatische zet.

Hij trekt wetgeving in die hij in 2018 voorstelde en die ‘oproept tot een verbod op moskeeën en de Koran’.

Associated Press bericht:

“De stap kwam een dag voordat de gesprekken om de volgende regering te vormen zouden worden hervat na de verkiezingen in november. Het opgeven van het wetsvoorstel zou van cruciaal belang kunnen zijn voor het winnen van het vertrouwen en de steun van drie andere mainstream partijen die Wilders wil coöpteren in een coalitie samen met zijn Partij voor de Vrijheid, bekend onder het Nederlandse acroniem PVV.

  Opnieuw een door Bill Gates gefinancierde Picnic supermarkt in Nederland in brand gestoken

Een van de leiders van die partijen, Pieter Omtzigt van het hervormingsgezinde Nieuw Sociaal Contract, heeft zijn vrees geuit dat sommige beleidsmaatregelen van Wilders in strijd zijn met de Nederlandse Grondwet, waarin vrijheden zijn vastgelegd, waaronder de vrijheid van godsdienst.”

Tijdens een debat in het parlement gaf Wilders aan zijn eerdere standpunt af te zwakken.

“Soms zal ik voorstellen moeten intrekken en dat zal ik doen,” zei Wilders in het debat. “Ik zal Nederland, de wetgever, de partij van de heer Omtzigt – iedereen die het horen wil – laten zien dat wij onze regels zullen aanpassen aan de grondwet en onze voorstellen daarmee in overeenstemming zullen brengen.”

Wilders heeft gisteren (9) de coalitiebesprekingen hervat.

“Onder de drie stukken wetgeving die door Wilders’ Partij voor de Vrijheid werden geschrapt, was er een uit 2018 waarin wordt voorgesteld om ‘islamitische uitingen’ te verbieden. De tekst van het wetsvoorstel bestempelt de islam als een ‘gewelddadige, totalitaire ideologie’ en stelt een verbod voor op moskeeën, de Koran, islamitische scholen en het dragen van boerka’s en niqabs.”

De Nederlandse Raad van State, een onafhankelijke waakhond die wetgeving beoordeelt, had Wilders eerder opgeroepen om af te zien van het voorgestelde verbod op de islam als ‘onverenigbaar met de democratische rechtsstaat’.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NEDERLAND DOSSIER

“Donkere ochtend, een bedreiging voor de samenleving”… “Onze 9/11”: Links rouwt om verpletterende verkiezingsoverwinning voor populistische veteraan Geert WildersVolg Frontnieuws op Telegram

  Rusland trekt zich terug uit MH17-resolutieproces

Lees meer over:

Vorig artikelGoogle toont wat lijken op massagraven op Epstein Island
Volgend artikel“Smoking Gun bewijs” toont aan dat Covid-prikken “ontworpen om te doden” zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

66 REACTIES

 1. Wilders zou er klaar voor kunnen zijn denk ik. En ik ga hem beoordelen op zijn daden. Niet op basis van zijn verleden en niet op basis van geblèr uit linkse hoek. Wie weet overstijgt hij zichzelf ( al is hij niet te onderschatten want hij kreeg ze in de kamer ook vaak wel gek) deze blijft leuk is maar 26 seconden. De stekkerdoos met Jolande Sap https://www.youtube.com/watch?v=P8-qR0vy1_4

  • Okay Gijp jij vergeet dus LARS ook? Dat is nogal een prominent stukje van zijn verleden waardoor je precies weet tot wie hij behoort…

   In de tijd dat hij nog een langharig persoon was met bruin haar.

   Misschien eens even spitten naar zijn verleden dan weet je wat voor rat het is…

 2. Wilders rechts? Laat me niet lachen. Als je naar zijn stemgedrag betreft moties kijkt heeft Wilders altijd netjes met het kartel gestemd. Meer een socialist als wat anders. Nu worden in de formatie onderhandeling de scherpe kantjes van de pvv er nog afgeslepen en santé. Men dronk een glas….

  • Jawel Frans, helemaal mee eens. Maar het balletje kan ook de andere kant gaan uitrollen. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden zou Wilders 49 zetels betalen. Nog 26 virtueel erbij en dan zitten we in een andere werkelijkheid.

   De victorie moet ergens beginnen en Wilders heeft nu de kans om de puinhopen van Rutte op te ruimen. Hij kan het momentum mee hebben.

     • Poetin staat vandaag of morgen voor de poort. Dan is het kiezen of delen. NL gaat de keuze krijgen. Duitsland niet want daar heeft Rusland nog een appeltje mee te schillen als je naar WO 2 kijkt.

    • Meloni president van Italië, kan geld van de EU krijgen, dat ze hard nee Keihard nodig heeft.
     Italië zit in een schuldsanering, met de grootste schuld van de Europese landen.
     Nederland is een betaler aan de EU, een van de grootste betalers van Europa
     Italië zit in een MANGEL c.q. TANG van de EU.
     Doen wat de EU zegt, of zwaaien naar je centjes, kunnen dan de ambtenaren niet meer betalen, de ziekenhuizen moeten sluiten, de gepensioneerden kunnen er op uit trekken om in vuilnisbakken te zoeken naar lege flessen.
     Deze Rechtse Italiaanse regering krijgt van z’n leven nooit geen bestaansrecht, als ze niet naar hun CURATOR de EU LUISTEREN, hangen ze.
     NEDERLAND c.q. Wilders c.q. de PVV zou z’n poot stijf kunnen houden.
     Het is een kwestie van durven, en dan uit de EU en de NAVO stappen.
     Autonoom, Soeverein, onafhankelijk c.q. vrij WORDEN, en dan een aanvraag doen bij het nieuwe ECONOMISCHE blok de BRICS om aan te mogen sluiten.
     Dan zal Nederland weer aan opbouwen kunnen denken.
     Dit is het verschil met Italië, Nederland dient dan wel BALLEN TE TONEN.

  • Oud bestaand afval met nieuwe zakken eromheen.
   Al 40 jaar hetzelfde liedje: Men mag meebepalen welke kleur het wordt, als het maar groen blijft.

   • Juist, zolang de kankers van D66 in de maatschappij gewoon op hun veroverde posities mogen blijven zitten, lost dit hele rechtse nep circus totaal niks op….

   • Inderdaad, er verandert niets.
    Vroeger zei men al iets over gebeten worden door kat of hond.
    Let allemaal maar op dat het weer zo zal gaan, tenzij er een grote Wereldoorlog alles op zijn kop zet.

  • @ de Frans, ik denk idd dat ook hij net als velen in de JewSA en of USrael een soort Zionist is en achter Israel staat zoals hij al die tijd heeft gedaan, dan ben je voor mij afgedaan, magoed hij zou wel wat goede dingen kunnen doen, thats also true en beter dan zeg een Rob Jetten oid, maar liever had ik de partij FvD groot zien worden, die houden ze (het kwaad in de jEwU) klein helaas.

   • De politiek is er niet voor ons!!! De politiek is er om ons machteloos mee te maken en te houden. Zonder politiek en media zouden wij al deze waanzin niet tolereren.

    Iedereen zit te hopen dat zijn/haar favoriete poppetje dingen oplost, maar ze lossen niks op… ANDERS GING HET NU WEL ANDERS.

    Geert wordt al 20jr (zogenaamd) bedreigt, maar hij bereikte in 20jr helemaal NIKS. Geert is de katvanger na 20jr wanbeleid zodat Geert de klus kan afronden of eea kan uitstellen zodat de demissionaire criminelen hun agenda kunnen doordouwen.

    Geert is een mol.

    PVV = VVD 2.0

    Ze doen steeds hetzelfde… oude wijn in nieuwe zakken. En zo lopen wij altijd achter de feiten aan. Wilders is de mentor van Mark Rutte.

    BBB = CDA 2.0
    NSC = CDA 2.0
    JA21/VOLT = D66 2.0

 3. De Nederlandse Raad van State, een onafhankelijke waakhond die wetgeving beoordeelt..
  Laat me niet lachen.
  Waar waren deze criminelen toen Thorbeckes grondwet koud werd gezet?
  Welke wetten worden beoordeeld?
  Wie zijn deze gasten met hun grootspraak?
  Doe mij maar nieuwe verkiezingen.
  En dan maken we PVV de grootste, het liefst FvD maar ja dat zal wel even duren.

 4. Wilders heeft sterke banden met Israël en zionisme , en zionisten joden hebben niets op met een ander beleid dan dat wat sedert wo2 geïmplementeerd is.

   • @Djennis…

    Hahaha 😂

    Waarom denk je dat hij zo’n raar geverfd en gestijld haar heeft? Bewerk maar een foto van hem en plak er krullen en een keppeltje op, dan zie je ws meteen dat Wilders de mol is. Wie is de mol? Geert!!!

 5. Alle partijen hebben trouw gezworen aan onze WEF koning, dus ik verwacht weinig nieuws. Belangrijk is: hoe staat Wilders tegenover Digitale ID en CBDC en het verdrag met WHO. Met corona en de prik hebben we helemaal niks aan hem gehad. Ik ben bang dat heel Den Haag bestaat uit Zionisten en dat er niets gaat veranderen.

  • Die “trouw” geldt alleen als de koning zich zelf aan de wet houdt. Onze koning doet aan landverraad dus dat trouw zweren aan hem is van nul en generlei waarde.

   • Wij vinden dat hij aan landverraad doet, maar dat vinden ze in Den Haag niet. Daar staan ze allemaal als hun satan Baphomet met 2 vingers omhoog om hem trouw te zweren.

 6. Hoeveel water gaat Wilders bij de wijn doen?

  Beter dwingt hij nieuwe verkiezingen af om dan samen met Baudet een coalitie te vormen.

  Dan heeft Wilders het echt alleen voor het zeggen in Nederland.

  • En dat is nu precies waar ik op doelde Piet. Het momentum is aan de kant van Wilders. Nu hebben we hem nodig, of we het leuk vinden of niet. Het is erop of eronder voor Nederland. Ik accepteer elke moslim of vluchteling, interesseert me geen barst.

   Weg uit de EU en alle verdragen, maar dan ook allemaal nalezen of we deze wel willen hebben en houden. Opzeggen dus. En de grenzen dicht. Voor wie er nu is gaan we zorgen, zijn we rijk genoeg voor en anders met een zak met geld terug,

   Wilders kan het sentiment en momentum mee hebben. En anders zijn we fucked, opgeslokt in Europa. Het einde van een grote natie.

 7. Is een grote farce. Wilders heeft waar hij voor gekozen is al laten vallen. Hij wil zo graag MP worden. Gezien zijn stemgedrag zonder moslimafkeer hebben we een PVV linkser dan links.

  • vele van die Moslims zijn niet erg of kwalijk, die wat ze binnen hebben gelaten zijn het kwaad, vergeet dat nooit het is verdeel en heers door de Zionisten georganiseerd met hun handlangers.

   net zoals al die andere gelukszoekers/immigranten enz, niet hun schuld, maar die wat het hebben toegelaten willens en wetens met een doel!

   Wilders is een Zionist, maaaaar hij kan ook wat goeds doen voor NL, dan bedoel ik niet qua waar hij zogenaamd voor stond, das pure Zionist Israel praatjes, immers wie haten zij het meest? Moslims/Arabieren maar daarna Christenen vergeet dat ook nooit, we are goyin oid voor dat extreme Joodse volk, zij zitten bijna achter alles ook in NL

 8. Grappig de reacties hierop de site, het beleid van al die jaren onder Rutte is links geweest,hahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. En ondertussen wordt , nog steeds dronken van zijn verkiezingsoverwinning , Wilders aan het lijntje gehouden waardoor Rutte & Co rustig en ongehinderd kunnen doorgaan met Nederland te slopen en aan zijn WEF pooiers te overhandigen.
  Ben bang dat het voor Wilders en zijn kiezers een enorme kater gaat worden als er uiteindelijk een nieuwe regering zonder hem gaat komen.

  • 🎯🎯🎯
   Alles is voor 98% corrupt. We moeten helemaal opnieuw beginnen. Dit keer vanuit ons hart ipv ons hoofd. Wilders is een mol, een intrigant, die nu na jaren wanbeleid zn rol mag spelen om het eindspel in gang te zetten.

   Offtopic…
   Nog over geld en of dat de wortel van het kwaad is. Geld is niet neutraal. Als al jou geld wordt afgenomen kan men je leven verwoesten en om te overleven kan je voor geld hele rare dingen gaan doen. Geld is dus niet neutraal, geld is een machtsmiddel. Geld wordt beheert door de satanisten, het is hun middel om macht te hebben en dmv CBDC’s willen ze die macht vereeuwigen. Tijd en energie (liefde) konden ze niet volledig beïnvloeden en in een dergelijke economie maakten de elites geen kans, dus hebben tijd en energie omgezet in edelmetaal en daarna in geld en daarna ontkoppeld van edelmetaal en inmiddels betalen we elkaar met papiertjes die minder waard zijn dan het papier waarop ze zijn geprint… en nu zijn we rente en schuldslaven die hebben geleerd dat vrijheid gelijk staat aan geld ipv innerlijke rust en balans. Geld heeft ons volledig gecorrumpeerd. Geld heeft de mensen van scheppers en verzorgers verandert in consumenten (junks/slaven). Met geld hebben ze de hele mensheid onder controle gekregen waardoor ze iedereen konden laten meewerken aan de bouw van hun hel op aarde. De vijand is zo machtig geworden omdat ze ons met geld tot totale slaven hebben gemaakt. En met een financiële mega crisis willen ze de volgende stap zetten… digitaal geld met nog meer controle… maximale totalitaire controle. Geld is het middel waarmee ze ons besturen. Zodra jij of ik geen geld meer hebben, hebben we onmiddellijk een probleem… tot die tijd fantaseren we dat geld een neutraal middel is.

   Maar zonder geld kom je er heel snel achter dat geld ALLES behalve neutraal is. Zoals met alles hebben de elites onze middelen verandert in wapens. Zo doen ze alles… ze laten ons iets bedenken of maken of gebruiken en dan nemen ze het over. Zo rollen nutteloze, parasieterende, satanische eters. Wij creëren iets wat iedereen helpt en zij nemen het over en veranderen het in iets dat hen helpt om ons te onderdrukken/uit te buiten.

   Ik schrijf dit niet om discussie te maken… ik dacht na over onze uitwisseling en ik wilde dit inzicht nog met je delen. We moeten opnieuw beginnen, laten we hopen dat de BRICS dat nieuwe begin zijn, anders zullen we nog een hele heftige strijd tegemoet gaan.

   • Als je het veranderd naar fiat geld of geld gecontroleerd door centrale banken ben ik het wel met je eens.
    Maar ‘geld’ is gewoon een ruilmiddel dat mensen nodig hebben om arbeid/waarde op te slaan, en te ruilen. Je kunt hier voor van alles gebruiken, maar goud en zilver is het beste. Uiteindelijk zal men daar ook weer naar terug gaan.

   • Daar gaan we weer. Weer iemand de de geschriften nooit goed gelezen heeft.
    Nee, geld is niet de wortel van het kwaad, de LIEFDE voor geld (dwz hebzucht) is de wortel van het kwaad.

    En ja, in principe is geld wel neutraal, zeker contant geld. Digitaal geld is geen geld. Digitaal geld is gewoon een controlemiddel. Maar geld is in principe niks anders dan een uitdrukking van arbeid. Een bepaalde hoeveelheid tijd besteed aan vissen, of planten, of houthakken, of wat dan ook. En daarbij worden sommige activiteiten beoordeeld als zijnde van meer waarde dan andere.

    Echt geld is een ruilmiddel, verder niks. Als ik mijn groenten zou moeten gaan ruilen tegen vissen of schoenen dan is dat knap lastig. Geld is het middel om dat gemakkelijker te maken.

   • Je reactie op geld Theme 👍 dus even deze:

    “Er zijn drie mooie dingen met een G: geest, gezondheid en geduld.
    Het mooiste aan hen is dat ze niet kunnen worden gekocht
    met de vierde G: geld”.

    ― Otto von Leixner
    Oostenrijks-Duits schrijver, journalist en historicus 1847-1907.

 10. Ben geen fan van wilders. Het is een moeilijke tijd om doorheen te navigeren, misschien lukt het hem om onze boeren en hun grond te beschermen. Maar goed de beste man heeft hele diepe connecties met israel wat mij echter niet zint. Er is maar eén partij echt wakker fvd. Jammer dat hun stemmen volledig zijn afgeroomd naar het cda.🤯

 11. En hag is haga. Blijkt dat ik een nieuw scherm heb laten steken een tijd geleden op mijn ipad en telefoon wat niet origineel is. Waardoor ik niet kan typen wat ik wil typen omdat het niet pakt op dat glas🥵best vermoeiend. En ik heb ook nog is dyslexie. Ben dus 5 pogingen bezig om dat woord te spellen omdat het die letters weigert.😝

 12. Na Seys-Inquart en Drees hebben we niets goeds meer gehad. Bijna “de Tegenpartij” van Jacobse en van Es maar dat lukte dan ook net niet. De politiek is de kunst van het liegen en wij hebben hier de beste kunstenaars. Ze noemen zich volksvertegenwoordigers en dan denk ik goed…..begin eerst maar eens met hetzelfde salaris als de gemiddelde Nederlander, misschien dat ik je dan enigszins begin te vertrouwen.

 13. De grote blonde fascist is van de afdeling ‘Controlled Opposition’ van de Vereeniging Van Dieven waar hij maar geen afstand van kan nemen. De schaapjes geloven blind wat hij in al zijn onwetendheid en banaliteit staat te bazelen. Daarom verdienen ze niet beter dan deze landverraders die het op een akkoordje gaan gooien met de sataneonaziofascisten die ‘plechtig beloven dat zij de wereld gaan redden en doen het niet’… LMFAO

 14. Theme schreef: Maar zonder geld kom je er heel snel achter dat geld ALLES behalve neutraal is. Zoals met alles hebben de elites onze middelen verandert in wapens. Zo doen ze alles… ze laten ons iets bedenken of maken of gebruiken en dan nemen ze het over. Zo rollen nutteloze, parasieterende, satanische eter Wij creëren iets wat iedereen helpt en zij nemen het over en veranderen het in iets dat hen helpt om ons te onderdrukken/uit te buiten.

  Wat is hier nu nog aan toe te voegen? Zou je denken. Maar zo werkt het kennelijk niet. Exact het omkeerde wordt jou en mij verweten. We kunnen het alleen niet plaatsen. Er is wat gebeurd na Corona. Gepland of niet. Ik merk het bij mezelf, mensen die me uitgesloten hebben kan ik ook niet meer dulden.

 15. Ruim Voor cojona was ik zeker Wilders ‘ fan en stond ik volledig achter hem. Zal nooit zijn legendarische zin vergeten over Rutte: “ hij is je beste vriend totdat je t niet met m eens bent , steekt hij een mes in je rug” na val rutte1. Inmiddels zoveel bewijs dat hij misschien nog wel erger is dan Rutte en ben ik diep onder indruk hoe ingetogen en slim islam laden reageert op genocide Israël wat resulteert in nul vrinden voor Israël op usa en wat westerse dombo’s na. Wilders zaait haat , verdeeld met leugens, gifprik en politie geweld fanaat , geniet van elke Gaza doden en inderdaad zijn stemgedrag 2e kamer was gewoon vvd gedrag. Trouwens: hij wordt echt geen premier of heeeel kort.

 16. Nederlandse verkiezingswinnaar herroept moslimverbod

  Geert Wilders had aanvankelijk voorgesteld zich in 2018 te richten op islamitische gebedshuizen en heilige boeken

  De Nederlandse verkiezingswinnaar Geert Wilders heeft drie controversiële anti-islamitische wetsvoorstellen laten varen die door critici als ongrondwettelijk worden beschouwd, terwijl zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) de onderhandelingen voortzet om een ​​regeringscoalitie te vormen, zo blijkt uit een PVV-verklaring van maandag.

  Een van de controversiële wetsvoorstellen, aanvankelijk voorgesteld in 2018, had tot doel ‘ islamitische uitingen ’ te verbieden en de religie aan de kaak te stellen als een ‘ gewelddadige, totalitaire ideologie ’. Concreet zou het moskeeën, de Koran, islamitische scholen en het dragen van sluiers, inclusief boerka’s en nikabs, hebben verboden.

  De Raad van State, een wetgevende waakhond, veroordeelde het wetsvoorstel in 2019, verklaarde dat het “ niet verenigbaar was met de kernelementen van de democratische rechtsstaat, elementen die de initiatiefnemers willen beschermen ” en adviseerde Wilders om het terzijde te schuiven. >>>

  https://swentr.site/news/590359-wilders-withdraws-muslim-ban-coalition/

 17. Wilder is een slappe lul. 20 jaar lang de mond vol over de islam en nu de keutel intreklken over 3 wetsvoorstellen die de islam aanpakken………. Lees nou godverdegodver eens die 106 soera’s uit de koran die aanzetten tot haat en het doden van ongelovigen. De islam is een criminele organisatie en geen religie vol liefde en vrede. De islam die vrouwen behandeld al waren ze drek. Die vrouwen als seksslaven houdt. Is dat liefde; is dat vrede ???

 18. Wilders heeft nu ten diepste slechts symbolische wetsvoorstellen ingetrokken. Want als er geen moslims meer zijn in je land, dan hoef je ook geen koran, boerka’s etc. te verbieden. Met behulp van bestaande wetgeving kan al heel veel bereikt worden. Zoals bij wangedrag of staatsgevaarlijk gedrag of ideeën denaturaliseren. En illegalen en leugenaars over hun vluchtverhaal afwijzen en (alsnog) uitzetten. Dat zijn enorme aantallen. Dan heb je in de praktijk steeds minder moskeeën nodig.

 19. Op youtube te zien:
  Philips – Death of Europe’s Last Electronics Giant
  @TechAltar

  Hoe zou dat nu kunnen ?
  Slechte managers ?
  Industriele espionage ?
  Nederland first nah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in