In een video promoot het World Economic Forum een autovrije wijk in Utrecht, waar dit jaar meer dan 12.000 mensen zullen wonen.

Als mensen meer fietsen, is dat beter voor hun gezondheid. Het vermindert ook de luchtvervuiling, zegt het WEF in de video, bericht Uncutnews.

In deze wijk zullen mensen niet langer hun eigen auto bezitten, maar een auto delen met andere gezinnen. De infrastructuur van de wijk zal zich richten op fietsen en openbaar vervoer. Er komen drie parkeerplaatsen voor elke tien appartementen.

World Economic Forum: 12.000 mensen, geen eigen auto! Merwedekanaalzone is een nieuwe, duurzame wijk voor 12.000 mensen in de gemeente Utrecht. Geen privé autobezit, 1 deelauto per 3 huishoudens. Winkelvoorzieningen in de buurt. Lopen/fietsen als belangrijkste vervoermiddel.

Op de website van de wijk staat: “Autovrij Merwede wordt een unieke wijk in Utrecht. Hier kun je gezond en gelukkig samenleven. Met veel groen om te spelen en elkaar te ontmoeten. En alle stadsvoorzieningen dichtbij.

Volgens het WEF is Utrecht in 2019 de beste fietsstad ter wereld.

“Vallen de schellen langzaam van je ogen? Of blijf je liever blind en negeer je het omdat de MSM er niet over berichten? Hoeveel WEF promotiefilmpjes moet je nog bekijken voordat je beseft dat het niet zomaar een spelletje is, maar heel serieus?” vraagt oud-advocate Carine Knapen in de comments.

  Wake-up Call

Kamerlid Pepijn van Houwelingen voegt daaraan toe: “Je zult niets bezitten en gelukkig zijn! Het einde van autobezit en het begin van ’15-minutensteden’ zijn niet ver weg meer. Maar maak je geen zorgen, mensen, ga er gewoon mee door, het zijn tenslotte allemaal maar samenzweringstheorieën!”

WEF Young Global Leader Ida Auken: “Als je mensen een auto kunt laten delen, kun je veel auto’s van de weg halen. Het interessante aan technologie is dat het van delen een plezier maakt, geen last. Als je gewoon de auto van je buurman kunt gebruiken omdat je een smartphone en een app hebt, en je hoeft je buurman niet eens te kennen om in zijn auto te stappen, of als je manieren kunt vinden om te carpoolen…”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

WEF-functionaris geeft toe dat ’15-minutensteden’ de mensheid voor altijd in lockdown opsluitenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBill Gates promoot ‘madenmelk’ als oplossing voor kindervoeding temidden van gefabriceerde voedselcrisis
Volgend artikelScott Ritter: Het zionistische experiment is ten einde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

53 REACTIES

 1. Een soort Gaza dus, bek houden anders sluiten we de wijk af en laten we geen voedsel meer door. Ben benieuwd hoe open ( of dicht) die wijk is opgezet.

 2. Ida zegt het tegenovergestelde
  Je hoeft je buurman niet eens te kennen
  Als, je maar een “ smartphone “ en een app hebt.

  Het gaat met een sneltreinvaart.
  Dit WEF programma.
  Iedere gemeente is een WEF lid , iedere gemeente ambtenaar, en de helft ; nsb bevolking ook hiermee.
  Het is Ideologie . U bezit niets
  Echter de gemeente ambtenaar heeft giga salaris verhoging en een ‘ absoluut zeker ‘ pensioen.
  De nsb vaart er goed op, privileges , zekerheid op inkomsten – na iedere anti globalist eruit getrapt te hebben –

  Dit is de wereld, het “ fijne Nederland “
  Waar rand debielen regeren en de rest in armoede stoppen.
  Gaat het hufterige trutje nu haar auto aan de kant zetten , vandaag , zaterdag 21 juni
  Smerige hoer.

  • Ida took to many jabs, and that made her the biggest idiot in Nederland at least.
   By t he way, is she paying for the community car.

  • Die WEF lidmaatschapslijsten maakt het straks zeer makkelijk alle landverraders te arresteren, te veroordelen en te straffen voor precies dat, landverraad.

   • No Name,
    Zie je het voor je? 10 huizen en drie auto’s? Twee weekjes weg met zo’n karretje en je krijgt de hele buurt op je nek.
    Dat wordt oorlog in de straat. Precies de bedoeling..

 3. Utrecht de beste fietsstad, amahoela ja.
  Gewoon een teringstad waar je het schijt van krijgt om met je auto in rond te rijden omdat fietsers overal hun voorrang pakken. Die mensen daar zijn ascosiaal op de fiets.
  Ook met hun kinderen breed en gevaaelijk fietsen zonder arm uitsteken ineens links de wegopschieten. Man man wat een ergernis ,en ook voetgangers worden door feisters onderuit gereden. Ik vind het een so volk. Heb er vier jaar de deur platgelopen van het concervatorium 4 jaar grote ergernis, overal werkzaamheden ,overal feisters die aan alles hets schijt hebben. Als voetganger kon je nergens langs door de meer dan vier jaar durende werkzaamheden. Ik heb uiteindelijk gewoon een fiester omver geduwd omdat ik he5 beu was met een kind rond te lopen met viooltje op zijn ruug dat niet alleen van station naar conservatorium kon lopen zonder aangereden te worden. Ik vind utrechters echt een aso verkeersvolk,zowel op de viets als in de auto. Voetgngers daar hebben ze geen respect voor. My ass vriendelijk verkeerstad.

  • Eens, Utrecht is een kut stad, zeker als auto gebruiker. Elke maand sluiten ze wel weer een weg om er zogenaamd aan ‘te werken’ en stokt het verkeer weer op. Dit wordt m.i. Bewust gedaan om autorijden te frustreren. Daarnaast worden er steeds meer parkeerplekken in wijken en langs de weg vervangen door groen. Ik weet niet welke debiel dit verzond omdat er al een te kort is aan parkeerplekken en dan maken ze alleen maar erger door er minder beschikbaar te stellen. Daarnaast zijn de parkeertarieven echt ziekelijk hoog en hebben ze plannen om betaald parkeren in heel Utrecht in te stellen. De stad wordt geregeerd door hele slechte mensen. Ik ga verhuizen uit Utrecht, je wordt er echt niet goed van. Zonder, het was ooit echt een hele leuke stad maar die hebben ze naar de klote geholpen

   Btw: die wef filmpje is al een paar jaar oud, die heb ik eerder al eens voorbij zien komen

  • In Antwerpen (belgië) reiden ze nu over het Voetpad.. zelf’s met elektrische fietsen, idem voor Steps natuurlijk…

   • Mijn zoon heeft voeig jaar een groot jaar in anwterpen gewoon een straat achter de meir. Daar liep een tramspoor maar dat wa sgelukkig buiten gebruik, er is een jaar in die straat gewerkt,maar nooit gezien wat eigenlijk. Je kon de deur niet of of de drugdealertjes op hun step reden je van de stoep of straat af. Antwerpen is ook een schijtstad geworden. Mijn zoon werd er letterlijk depressief. Hij zei ja die drugsratjes is hetzelfde als waar jij woont ma. Marokaantjes met schuine tasjes aan hun nek op een verekte step overstelpen het centrum van antwerpen,wat behoorlijk zwart is geworden van het volk. Het is een vieze ouderwetse onderkomen stad. Ben blij dat mijn klein vogeltje terug naar valantia is gaan wonen. Oor mij veel plezierige om te gaan bezoeken,😅🌞

  • O ja nog even dit issue aanhalen, Apeldoorn is een van de eerste steden welke een Smart City wordt genoemd, enig protest van betekenis gehoord? Nee dat dacht ik al eerder opgemerkt te hebben, als een olievlek op stilstaand water breidt het WEF zijn dystopische doelstellingen uit over Nederland, ach we hebben het toch nog zó goed OMG.

   • Nou AJ er zijn wel vragen gesteld, met name door de redacteur van ezaz.nl. Die er toen achterkwam dat de camera’s geplaatst werden door een bedrijf (Oostenrijks dacht ik) die dat gratis zou doen. Gemeente “wist niet waar het voor diende”. Dit speelde al enkele jaren geleden.
    De redacteur heeft er flink achterheen gezeten. Ik vermoed dat je eea nog op zijn site kunt teruglezen.
    Ook Utrecht timmert behoorlijk aan de WEF-weg. Zoals ook elders door overal TEGELIJK allerlei wegwerkzaamheden uit te voeren waardoor mensen geen kant meer op kunnen, behalve die van de WEF-WEGWIJZER.
    WEF WEG zou wijzer zijn!!

    • Klien juni 21, 2024 Bij 11:53

     Zoals ik reeds zei beste Klien, het ligt in de lijn der verwachtingen, de politici kiezen niets anders dan hun welzijn, een paar praatjes voor hun bühne en dat is het, dissidente Presidenten werden verzelfmoord.

 4. Nu doe ik even een vervelend bericht plaatsen. Want als je naar New York gaat, heeft het bezitten van een auto ook niet zoveel zin. Daar pak je een taxi, of het openbaar vervoer of je gaat lopen. Wil je dat niet? Woon dan niet in New York. Het is er druk, iedereen loopt van A naar B en alles is dichtbij. Niet een stad voor mij, maar veel mensen voelen zich er ok. Wordt nu overspoeld met immigranten, die hebben toch geen auto. En een fiets is altijd wel ergens ’te vinden’. Punt is: ga die steden uit. Die worden toch overspoeld met ‘kansparetljes’ uit andere landen (weinig vrouwen overigens). Pak een trein of een metro om de stad in te komen als je daar moet zijn (werk of omdat het leuk is, niet voor onderwijs overigens). En dan weer snel weg. Je verandert dit niet door te klagen of door enige ‘actie’, anders dan zeggen “het is genoeg geweest hier”.

  • Waarheidbovenalles juni 21, 2024 Bij 11:24
   Mooi bericht hoor. NYC – ik maakte daar vroeger op het weekend zelfs grote fietstochten. Om 6 uur ’s morgens begonnen we, tot een uur of 11, fietsen over de bruggen, naar Randall’s island, door Brooklyn, etc. Dan ergens ontbijten in een diner. Leuk hoor. En in de stad zelf, altijd met de subway, of met inline skates, of gewoon lopen. Langs de Hudson vanaf Battery Park City (toen al zo’n ’15-min stad’) helemaal omhoog tot aan 160 street of zo, skaten. Mooie tijd was het… (p.s. En de voetgangers waren beleefd, niet zoals in NL waar ze tegen je aan rossen en nooit sorry zeggen, zo van flikker effe uit de weg jij, en net doen of ze niet zagen. Allemaal aso’s.) Het zal wel loslopen met die ‘concentratie kampen’ waar mensen vrijwillig gaan wonen en gemak ondervinden. Het gaat allemaal om gemak. Kippen zie je toch ook niet uit hun hokken vluchten… ze gaan gewoon weer vanzelf hun hok in. Zo is de mens ook. Het is ook gewoon vee dat zijn natje en droogje wilt.

  • Ja wel, maar niet met alles eens. Acties zoals tegen de ULEZ cameras en aanverwante afluisterposten in onze straten zijn wel degelijk nuttige acties.

 5. https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/bouwprojecten-en-stedelijke-ontwikkeling/bouwprojecten/merwedekanaalzone/projecten-in-de-merwedekanaalzone/merwede/

  Voor veel mensen is dit een leuke ontwikkeling. Want veel mensen hoeven geen auto. Vroeger ging je ook met de fiets en de trein. Veel mensen houden bovendien van een klein kringetje en zijn heel tevreden als ze hun brood en bier vlakbij kunnen halen. In NYC bijv zijn er ook veel mensen die alleen maar een Duane Reade vlakbij willen, en verder hebben ze de subway. Fietsers zijn trouwens niet de enige bron van irritatie, voetgangers ook. Vooral in Utrecht, vreselijke voetgangers, en de binnenstad is autovrij, wat niet eens opvalt door die ergerlijke voetgangers en shit fietsers overal. Wat doe je er aan? Behalve doodspuiten met de gifspuit? LOL

 6. Natuurlijk weer de invloed van de WEF bende in de Nederlandse politiek. Met “ dank” aan prutte, die het WEF een praatclubje noemde.
  Weg met dat tuig, dat de orders van ziousa uitvoert en dan ook nog wereldwijd.

 7. Nee York is niet vergelijken met een Nederlandse stad .

  Als je hiermee in meegaat ga je automatisch ook mee dat Utrecht een sky high stad wordt.
  Door hoogbouw kun je geen auto voor de deur hebben of van A naar B rijden

  In dorpen gaat het ook met sneltrein vaart .
  30 km zones bij iedere straat .
  Milieuzones , bij iedere WEF stad ‘25
  Het zijn de ‘ semi- AMBTENAREN ‘ die de belasting poen opgrazen.
  Niet de makers van geld – MKB landbouw.
  het zijn nu de NAZI parasieten van de samenleving geworden .
  Die wonen nu ( of straks) niet in 30 km-, in autovrije zones . Maar rondom met een eigen’ park.

  Ideologie – geen auto- heeft niets met inhoud voor HEN te maken ,
  De oorlog die komt nl niets met HUN kinderen te maken.
  Parasitair , evil volk .

  • Laat ik niet generaliseren
   De helft zo wie zo 50% is parasiet
   De anderen die er reeds reeds zijn uit getreiterd 30% minimaal is door hetzelfde soort aangevuld.
   10% houdt zich gedeisd anders staan ze zelf op straat.
   10% loopt mee, doet alsof het normaal voor de besteedde werktijd.

   • Per groep ligt dit natuurlijk anders
    De ZZP ondernemer , “artsen”
    Ligt op mi 95% minimaal.
    Wat niet spoorde en niet gaat sporen.
    Verkopen hun schoonmoeder nog aan big pharma als het ze beter uitkomt.

 8. By the way hier misschien al ergernis over de fatbike rijders.
  Elektrische steppen en fatbikes nemen hier de straten over.
  Over een groot half jaar word mijn straat een fietstsraat.
  Levensgevaarlijk gaat dat worden.
  Ik woon groen dus veel fietspaden,je krijgt hier letterlijk een hartinfarct van het kijken naar die fatbikes en elektrische steppen die over het fietspad scheuren en aan een fietskruising niet snappen dat rechts voorrang heeft, minimaal 1 x in de week word zo een drugsdealertjes van 13 opgeladen met de ambulance omdat die te lomp is om verkeersregels in acht te nemen
  op het fietspad.
  Als je met je hond wandelt moet je heel goed uitkijken en het beestje heel kort aangelijnd houden.want die fatbikes rijden vaak heel hard ( kunnen naar 90 km opgevoerd worden blijkbaar)waardoor ze vaak in de problemen komen met tegenliggers of voorbijsteken en in het gras rijden.
  Ik zeg het niet graag maar wat zijn moslims een dom volk zeg. Zo een fatbike is ver boven hun iq helaas.
  Ik stond van de week een uur te buurten met mensen met hun hondjes naast een fietspad kruising.
  We hebben 4 x ons hoofd in onze schouders getrokken van de schrik omdat die Marokkaantje met hun fatbike langs elkaar heenvliegen met veel geluk op een kruising of een fietser die voorrang had en door ons gegil net op tijd afremt.
  En ik voorspel dat we daar veel meer last van gaan krijgen.
  Van agressieve jonge snotneuzen vooral moslims die het straatbeeld met hun fatbikes en steppen gaan overnemen. Tot mijn grote ergernis.
  Een auto hoor en zie je nog aankomen in een stad een fietser niet.
  Dus weg met die fietssteden.

  • Greet juni 21, 2024 Bij 14:03
   Darwinisme aan het werk, vlak voor je neus, Greet… ik las laatst dat die fatbikes heel veel hersenschade veroorzaken bij die stupide gebruikers. Dus ze zullen binnenkort ook wel een helmpje op moeten, maar dat beschermt hun medemens nog steeds niet tegen ze. Ze knallen nog harder dan mijn scootertje, of de ebike van de buurman. Zielige shit is het aan het worden hoor. We zien ze overal voorbij scheuren, en je hoort ze niet aankomen, net als die verdomde ebikes met hun his and her helmpjes en schoentjes.

  • Over een groot half jaar word mijn straat een fietstsraat

   Dat is inderdaad een fascinerende ontwikkeling, sta er met verbazing naar te kijken hoe fietsers, die normaal gesproken verplichte fietspaden hebben, (heeft miljarden gekost om dat te realiseren) nu met een rood kleurtje opeens fietstraat zijn. Auto’s rijden met zo hard maar nu met fietsers op de zelfde weg. Die honden plannen 10 jaar vooruit. De auto moet kapot. Weg vrijheid.

   Aan de auto moet je bij mensen niet komen. Maar er zal wel weer een demonisering in de maak zijn. Je bent een klimaatfascist als je een auto hebt, ze verzinnen wel wat, ik weet niet of het volk dat vreet, maar ze hebben liever een vaxx in hun pens dan dat ze de auto worden uitgejaagd. Maar ik sta nergens meer verbaasd van

   • En het sinistere er achter, zonder auto wordt het ook moeilijk werk te vinden wat je bij je past. Of zijn we werkelijk met teveel in dit land. Of komt Ai eraan, de banen zijn overbodig, dat laatste weet ik trouwens wel zeker.

    15 minuten stad, Ghetto? Hoe is dat opgezet, hoe kom je eruit? Ik ga echt in Utrecht kijken. Kan er zo naartoe fietsen. Ben benieuwd.

 9. Blade runners…!

  Er is een gemakkelijk methode om deze camera’s onbruikbaar te maken, een lange stok met aan het uiteinde een spuitbus met verf da door een eenvoudige constructie de verf op de lens kan spuiten, zo kan men in een relatief korte tijd een heleboel camera’s buiten werking stellen, jammer dat Nederlandse jongeren alleen op hun fucking GSM gluren.

  https://youtu.be/ldOHZZQpXgg?si=BhygsbDEeeLFJJZZ

   • Greet juni 21, 2024 Bij 14:05

    Hi beste Greet, moet meteen aan de Borg uit Star Trek denken, Resistance is futile waar iedereen geassimileerd zal worden als het aan de Borg lag, tot de laatste ademteug.

 10. kan hier wel wat op zeggen hoor maar dat haalt toch niets uit want de schapen blijven liever achter mekaar aan lopen he over de brug slaap lekker SCHAAPJES

 11. Het is allemaal utopisch wensdenken van uit de uitvoerders van het WEF beleid, we krijgen in de realiteit met de huidige mentaliteit eerder een burgeroorlog. Dan we welwillend en vredig met elkaar om gaan.

  Daar gemeentes/overheid eigenlijk niets iets te zeggen hebben over levende mensen, maar zolang de massa stug blijft volhouden dat zij die natuurlijke persoon zijn (je initialen met je achternaam die op je ID staat) i.p.v. enkel jouw voornaam. Want over levende mensen hebben ze niets te vertellen, want wetgeving en regelgeving heeft geen toepassing op levende mensen, enkel over fictieve natuurlijke personen/burger die enkel op papier staat en geregistreerd staat in het BRP. Wat een creatie is van de overheid en daarom eigenaar zijn van die natuurlijke persoon. Zolang de overheid de eigenaar is, behoeft de overheid niets te overleggen met wie dan ook om iets te veranderen. Dus wie houdt wie nu in de illusie, dat we onderworpen zijn aan de WEF lakeien en dienaren.

 12. Men denkt toch niet dat al die zonnekoningen in Davos er ook maar over peinzen om zelf hun auto te hoeven delen? Natuurlijk niet. Dat is enkel voor het klootjesvolk bestemd.

 13. Het is grote onzin!
  In mijn leven heb ik veel, heel veel gefietst.
  Ik ben spastisch en heb het altijd belangrijk gevonden dat ik in goede conditie ben.
  In de jaren negentig ging ik met een driewielfiets met de trein mee.
  Ik heb me nooit vooraf aangemeld.
  Als men vindt dat volksverraders in anti-Westerse kledij zich overal mag vertonen, dan neem ik dat recht zeker in mijn land!

  Een poosje heb ik gebruik gemaakt van een scootmobiel, een eclectisch voertuig maar, wat een onbetrouwbare dingen zijn dat!
  En dan willen ze dat iedereen elektrisch gaat rijden!

  Ze willen het autoverbruik tegen gaan, maar in de nieuwe wijken worden er alleen maar autowegen gerealiseerd. En wanneer men daar iets over meldt, dan verwijzen ze de burger naar Brussel!

  Ook in het andere land waar ik verblijf, is geen aandacht voor de niet automobilist!

  Dus de drukmakerij over de GreenDeal, dat men het autoverbruik zou willen terugbrengen, is gelul!
  Had men zich druk gemaakt om het milieu, dan waren de Elitaire Übermenschen gestopt met hun favoriete spel oorlogje spelen.
  Maar geen oorlog beteken minder migratie.
  En minder immigratie betekend dat ze minder excuses hebben voor het volksverraad!

  Er worden energie-tekorten voorspeld!
  Het zou een reden moeten zijn om de “kunstmatige¨ bevolkingsgroei tegen te gaan!
  Het zou een reden moeten zijn om te stoppen met oorlogsvoering.

  De droplul Mark Rutte krijgt de hoofdrol bij te NATO.
  De droplul Mark Rutte geeft niets om mensen!
  De droplul Mark Rutte geeft niets om het milieu!

  The World Elites Facists, het schreeuw steeds maar wat!

  Is Schwabber Klausie al dood?
  Hij wordt toch niet gecremeerd, denk even aan de milieuverontreiniging wat dat zou veroorzaken!
  Schwabber Klausie opzetten,
  zodat de Mark Ruttes ergens op kunnen sabbelen, als het te spannend wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in