Al die visuele oorlogstaferelen die ik op het net tegenkom en niks mee doe omdat er naar mijn idee geen interessant verhaal aankleeft, of überhaupt een verhaal heeft, krijgen hier dagelijks een stekkie op FN. Het staat u vrij om in de reacties zelf videolinken te plaatsen.

Na mislukte grootschalige aanvallen op de posities van het Russische leger aan de zuidelijke frontlinies, is de intensiteit van de Oekraïense offensieve operaties de afgelopen dagen afgenomen. Het Oekraïense leger gaat door met pogingen om door de Russische verdediging te breken in de buurt van het dorp Rabodino in de regio Zaporozhye en in het gebied van het Berkhovsky stuwmeer ten westen van Bakhmut. Ondertussen worden de andere frontlinies in vuur en vlam gezet door positionele gevechten.

In de ochtend van 7 augustus lanceerden de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) een nieuwe aanval op Russische stellingen ten noorden van het dorp Rabotino ten zuiden van Orekhov in de regio Zaporozhie. De aanvalsgroep bestond naar verluidt uit meerdere pantservoertuigen en meerdere tanks. Bij het naderen van de bosgordel werd de groep geraakt door Russische artillerie. Nadat een pantservoertuig was vernietigd, keerden de andere voertuigen terug naar hun oorspronkelijke posities.

De activiteit van de Oekraïense strijdkrachten in het gebied van Orekhov blijft laag. De AFU blijft proberen om met kleine aanvalsgroepen door te breken langs de lijn Rabotino – Verbovoye. Tot nu toe zonder succes. Het Russische leger houdt de controle over het dorp Rabotino, terwijl de AFU probeert de ruïnes van de nederzetting binnen te dringen vanuit de noordelijke en oostelijke buitenwijken. (Via Southfront, hun server is momenteel een beetje traag met downloaden, even duimendraaien, of naar beneden scrollen voor de Bitchute-video’s en later terugkomen.)

Gisteravond is een verkenningsgroep van de AFU gesignaleerd in het gebied Pyatikhatki ten oosten van de stad Vasilyevka. Als gevolg van het vuurgevecht werd de Oekraïense groep vernietigd. Volgens voorlopige berichten raakten 4 Oekraïense soldaten zwaar gewond en werden verschillende anderen gedood. De anderen vluchtten terug naar de Oekraïense stellingen.

In het algemeen heeft het Oekraïense leger alle grootschalige offensieve operaties in het gebied opgeschort. De dorpen Pyatikhatki en Lobkovoe blijven in de grijze zone, omdat ze in laagland liggen en de AFU daar geen vestingen opricht om zware verliezen te vermijden. Het Russische leger heeft de controle over de dominante hoogten in het gebied.

Oekraïense militairen brachten hun tank tot zinken in de buurt van Oezjainoe:

Oekraïense soldaten vechten in het gebied van Ugledar:

Oekraïense aanval afgeslagen aan de frontlinie van Zaporozhie enkele dagen geleden:

Ten zuiden van Velikaya Novoselka veranderen de frontlinies niet. De gevechten zijn aan de gang in het gebied van Staromayorskoe. Oekraïense troepen werden onlangs vanuit verschillende posities ten westen van het dorp verdreven door zwaar Russisch artillerievuur. Geen van de strijdende partijen kon de controle over het dorp opeisen. Op hun beurt probeerden de AFU aanvallen uit te voeren op de Russische oostflank in het dorp Urozhainoe. Op 7 augustus viel een Oekraïense infanteriegroep Russische militairen aan in het dorp, maar als gevolg van een vuurgevecht met kleine wapens sloegen de strijders van het Russische leger de aanval af. Het dorp blijft onder Russische controle.

Volgens het Russische Ministerie van Defensie werden de afgelopen dag drie Oekraïense aanvallen in de buurt van de nederzettingen Uspenovka en Rabotino in de regio Zaporozhye afgeslagen door de eenheden van de Russische troepengroep, luchtaanvallen en artillerievuur. In het gebied van Novoselovka, in de regio Zaporozhye, werden de activiteiten van de Oekraïense sabotage- en verkenningsgroep onderdrukt. Daarnaast werden AFU-eenheden verslagen in de buurt van de nederzettingen Yablonevoye en Novodanilovka in de regio Zaporozhye.

In de richting van Zuid-Donetsk sloegen luchtaanvallen, artillerievuur en eenheden van de Vostok-troepengroep een aanval af van Oekraïense aanvalsgroepen in het gebied van het dorp Urozhnoye in de Volksrepubliek Donetsk. Ook trof de luchtmacht vijf clusters van manschappen en uitrusting van de 31e Gemechaniseerde Brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne in het gebied van de nederzetting Staromayorskoye in de Volksrepubliek Donetsk.

  • Tot 80 Oekraïense militairen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, vier auto’s en een D-30 houwitser werden vandaag vernietigd in de regio Zaporozhie, volgens het Russische Ministerie van Defensie.
  • De totale verliezen van de AFU in het zuiden van Donetsk bedroegen meer dan 225 Oekraïense soldaten, drie tanks, vier gepantserde gevechtsvoertuigen, twee auto’s en een D-30 houwitser.
  • Tot 20 Oekraïense soldaten, drie voertuigen en twee D-30 houwitsers werden vernietigd in de richting van Kherson als gevolg van brandschade gedurende de dag.

Gevechten in de buurt van Artyomovsk:

De dorpen op de flanken van de Russische groepering in Artyomovsk (Bakhmut) zijn een andere inzet van het Oekraïense tegenoffensief. De afgelopen dagen heeft de AFU verschillende aanvallen uitgevoerd in het gebied van het Berkhovsky waterreservoir.

In de ochtend van 7 augustus zagen Russische troepen de opmars van een Oekraïense colonne met naar verluidt 4 tanks en 6 pantservoertuigen. Als gevolg van hevig artillerievuur en aanvallen van Russische vliegtuigen werden naar verluidt 4 tanks en 5 pantservoertuigen vernietigd en trok de AFU zich terug naar hun oorspronkelijke posities. Later probeerden Oekraïense troepen hun beschadigde voertuigen te evacueren, maar ook zij werden tegengehouden door Russisch vuur.

De situatie blijft gespannen in het gebied van Klescheevka ten zuiden van Artyomovsk, waar gevechten om posities doorgaan zonder dat de frontlinies zijn gewijzigd. Het dorp blijft onder Russische controle.

Het Russische ministerie van Defensie meldde dat in de richting van Donetsk eenheden van de zuidelijke troepengroep in nauwe samenwerking met de luchtmacht en artillerie met succes een aanval hebben afgeslagen van aanvalsgroepen van de 81ste Luchtmobiele Brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne in het gebied van de nederzetting Belogorovka in de Volksrepubliek Donetsk.

Daarnaast werden Oekraïense manschappen en uitrusting verslagen in de gebieden Bogdanovka, Veseloye, Kleshcheyevka, Maryinka en Krasnogorovka in de Volksrepubliek Donetsk.

De verliezen van de AFU liepen op tot 135 Oekraïense militairen, twee tanks, zes infanteriegevechtsvoertuigen, drie voertuigen, een M777 artilleriesysteem van Amerikaanse makelij, evenals Msta-B en D-30 houwitsers.

Gevecht in de gebieden Krasny Liman en Kremennaya:

Op 7 augustus heeft het Russische leger nieuwe overwinningen aangekondigd aan de noordelijke frontlinies van Donbass. Volgens het Russische Ministerie van Defensie rukten Russische troepen 11 kilometer op langs het front en meer dan drie kilometer in de diepte van de Oekraïense verdediging in het gebied van Olshana en Pershotravnevoye bij Kupyansk in de regio Kharkiv.

Twaalf tegenaanvallen van eenheden van de 14e, 32e en 67e gemechaniseerde brigades van de Strijdkrachten van Oekraïne werden met succes afgeslagen in de gebieden van de nederzettingen Sinkovka, regio Kharkiv, Novoselovskoye en Stelmakhovka in de Volksrepubliek Luhansk. Daarnaast versloegen de aanvallen van Russische vliegtuigen en artillerievuur de accumulaties van mankracht en uitrusting van de Strijdkrachten van Oekraïne in de gebieden van de nederzettingen Kupyansk, Kotlyarovka en Berestovoye in de regio Kharkiv.

De verliezen van de AFU bedroegen 110 Oekraïense militairen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie voertuigen, een M777 artilleriesysteem van Amerikaanse makelij, evenals een AN/TPQ-50 radarstation van Amerikaanse makelij.

De frontlinies in het gebied van Krasny Liman bleven ongewijzigd. Het Russische leger slaat de Oekraïense aanvallen in de regio af.

Volgens het Russische Ministerie van Defensie hebben de gecoördineerde acties van de eenheden van de Centrumgroep troepen, luchtaanvallen, artillerievuur en zware vlammenwerpersystemen met succes de aanval van de aanvalsgroepen van de 42e gemechaniseerde brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne in het gebied van de Serebryansky bosbouw afgeslagen.

Daarnaast werd een complexe vuurslag toegebracht aan vijandelijke concentraties van mankracht en uitrusting in de gebieden Raygorodok, Petrovskoye, Ploshchanka en Chervonaya Dibrova in de Volksrepubliek Luhansk.

Meer dan 65 Oekraïense militairen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen en een D-30 houwitser werden de afgelopen dag vernietigd in de richting van Krasny Liman.

Het Oekraïense tegenoffensief blijft steken aan alle frontlinies. Omdat ze hun nederlagen niet langer kunnen verbergen, geven Oekraïense functionarissen met spijt toe dat het “tegenoffensief niet volgens hun plannen verloopt”. De magere opmars van de Oekraïense troepen in twee maanden heeft het leven gekost aan tienduizenden Oekraïners en honderden miljarden dollars die de NAVO-landen hebben betaald om de Oekraïense soldaten te bewapenen.

Ondertussen kondigt Kiev met trots nieuwe overwinningen aan. Deze keer op het slagveld in Jeddah, waar de onderhandelingen over de oplossing van het conflict op een mislukking uitliepen. Volgens voorlopige berichten werden noch het communiqué noch de slotverklaring ondertekend door de deelnemers aan de top, die zich beperkten tot standaard ongefundeerde verklaringen.

***

Russische 127e Gemotoriseerde Geweer Divisie laat zien wat er over is van AFU in Priyutnoye gebied (18+)

Russische 127e Gemotoriseerde Geweer Divisie laat zien wat er over is van AFU en hun “tegenoffensief” in het gebied Priyutnoye, omgeving Vremevsky.

Russische 143e Brigade vernietigd AFU-infanterie

Geroosterd: Oekraïense pantservoertuigen roken aan het Zaporozhye-front

Ukrops loopgraaf geraakt door Russische tank

Russische troepen ruimen nog steeds de Oekrainse kadavers op aan de frontlinie

Finse luchtmacht oefent landen/starten vanaf snelwegen – Voorbereiding op oorlog?

Nieuwsbericht over de Russische economie die Duitsland voorbijstreeft naar plaats vijf


AFU probeert nieuwe Amerikaanse clusterbommen te lanceren op Russisch medisch evacuatieteam

Oekraïense tank stort in rivier Mokri Yaly na wanhopige poging te ontsnappen aan Russische granaten

AFU lanceert nieuwe aanval op Bakhmut met Zweedse CV-90’s met versterkingen van nieuwe eenheden

Arestovich (voormalig adviseur Zelensky) zegt dat Kiev de onvervangbare specialisten van de samenleving mobiliseert

Akhmat-Vostok(Oost) Bataljon houdt stand in Rabotyn-gebied

“Nu heb ik alles in het leven gezien” – Ukrop als Kh-101 raket overvliegt

Oekraïens vliegveld Starokonstantinov getroffen door grote raketaanvallen

Ukrop probeert zich te verbergen voor drone nadat zijn voertuig is vernietigd

Oekraïens pantservoertuig onder weg vernietigd door Ka-52’s

Luitenant-generaal Anatolij Pulikovski beschrijft de laatste fase van de Oekraïense wanhoop

Je wist dat het zou komen: Sikh 7-11 eigenaren die zwarte man sloegen nu aangeklaagd voor mishandeling

Oekraïense krijgsgevangene zegt dat hij alleen op TikTok over het “tegenoffensief” heeft gehoord


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

FRONTNIEUWS FILMPSCOOP DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – De huidige staat van Artemovsk (Bakmuth) vanuit vogelperspectiefVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Wetenschapper” wil een asteroïde vangen en de zon ermee blokkeren
Volgend artikelVerbrijzeld en gedemoraliseerd – De waarheid over Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

    • Ze hopen dat ze uit het oog, uit het hart, vergeten zullen worden wat betreft de door hen allen gepleegde misdaden gedurende de cojona periode. Dus zo straf kunnen ontlopen terwijl ze fijn weer een baantje uit de carrousel toegeschoven krijgen, of leuke sommen wachtgeld innen, en dan na een paar jaartjes weer terug kunnen komen in de politiek om de boel nog verder naar de verdommenis te helpen.

      We zullen niet vergeten of vergeven. Tribunalen zullen er komen, en hangen zal dit tuig.

  1. Geweldig president Poetin en vooral zo doorgaan, ik zeg dat ruimt lekker op, al moet ik er wel bij zeggen, zoveel slachtoffers die gedwongen zijn door de nazi overheid, straks karma voor deze schoften.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in