Het begon allemaal als een eenvoudige verkeersovertreding. Muhammad Rodwan was gestopt tijdens een routinecontrole. Hij probeerde te vluchten toen bleek dat zijn auto geen verzekering had. Rodwan schopte politieman Stuart Outten in de borst en sloeg hem in het gezicht.

Foto: Rodwan is veroordeeld voor het opzettelijk verwonden © Met Politie

Toen de Londense politieagent Stuart Outten, 28, op de nacht van de Heilige Vrijdag 2019 in Leyton in noordoost-Londen, de donkerhuidige bestuurder van een verdachte witte bestelwagen kort voor middernacht na een korte achtervolging bij een routineverkeerscontrole in het noordoosten van Londen wilde controleren, voelde deze zich gediscrimineerd. De bestuurder, Mohammed Rodwan, 56, stapte uit het voertuig en hakte na een verbale confrontatie met zijn machete zes keer hardhandig op het hoofd en vervolgens verder in het lichaam van de verraste bobby.

Zwaar gewond kon de moedige agent Stuart Outten zijn 50.000-volt Taser tegen de islamitische, in Afrika geboren agressor, als laatste handeling met tegenwoordigheid van geest activeren, voordat hij ernstig gewond in elkaar stortte.

De eerste poging van de politieman om de Taser af te vuren mislukte, in paniek miste hij het doelwit. Outten vertelde de rechtbank dat hij het alleen heeft overleefd omdat het elektrische pistool een tweede schot had.

Velen vroegen zich na het vonnis af waarom Rodwan was vrijgesproken van poging tot moord en slechts werd veroordeeld voor het opzettelijk verwonden van de politieagent, nadat bleek dat de jury nooit iets kreeg te horen over het gewelddadige verleden van Mohammed Rodwan.

De 56-jarige man heeft eerder negen jaar in de gevangenis gezeten voor een soortgelijke aanval in 1996, toen tegen twee mannen. Een van de slachtoffers verloor bijna een hand nadat hij door Rodwan werd geslagen met een machete. Hij is in 1983 ook veroordeeld voor verkrachting en heeft daarna drie jaar in de gevangenis gezeten.

  Het korte, naïeve leven van Zaida Catalán

Dit werd geheim gehouden voor de jury, aangezien rechter Sue Carr besloot Rodwan’s vorige misdaden niet in het proces te brengen. Dus ook al vroegen juryleden naar het verleden van de man, ze wisten niets over deze misdaden. In plaats van poging tot moord, werd Mohammed Rodwan veroordeeld voor de mindere misdaad van moedwillig lichamelijk letsel.

Mohammed Rodwan werd veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf.

Delen van de gebeurtenis werden gefilmd:

Brit: Mijn geboorteplaats Bradford is nu islamitisch grondgebied

 

Vorig artikelDe globale burgeroorlog en de totale indoctrinatieoorlog
Volgend artikelAsielzoeker vermoordt 14-jarig meisje en verkracht daarna haar lijk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. De foto van de optocht der islamieten in Bradford laat m.i. duidelijk zien dat Bradford is overgenomen door vele, zéér hoog opgeleide islamieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in