Pixabay

Het tij lijkt te keren. In Oost-Europa begint de publieke opinie over de oorlog in Oekraïne te verschuiven ten gunste van Rusland, aldus de Daily Express.

Vorig jaar bleek uit een Eurobarometer-enquête dat in landen als Slowakije, Hongarije en Bulgarije respectievelijk slechts 35 procent, 30 procent en 20 procent van de bevolking voor sancties tegen Rusland was.

Uit onderzoek van de agentschappen Mnforce en Seesame en de Slowaakse Academie van Wetenschappen blijkt nu dat meer dan de helft van de Slowaken hoopt op een Russische overwinning.

Recenter weten we uit een onderzoek in Tsjechië dat 48 procent van de Tsjechen ofwel “niet zeker”, “verkeerd geïnformeerd” of “sterk pro-Russisch” is als het gaat om hun mening over de oorlog in Oekraïne. Nog opvallender is dat uit een onderzoek van de agentschappen MNFORCE en Seesame en de Slowaakse Academie van Wetenschappen bleek dat meer dan de helft van de Slowaken een Russische overwinning toejuicht. – Daily Express

Er komen verkiezingen aan in Slowakije en er zou een meer pro-Russische coalitie uit de bus kunnen komen.

De man die waarschijnlijk weer premier van Slowakije wordt, Robert Fico, heeft verklaard dat hij geen wapens meer naar Oekraïne zal sturen.

De Poolse premier Morawiecki zei ook dat Polen geen wapens meer zou leveren aan Oekraïne omdat het land zichzelf wil bewapenen.

De Poolse minister van Landbouw waarschuwde ook dat de Oekraïense landbouw een “bedreiging” vormt voor de boeren in de EU.

Het geschil tussen Polen en Oekraïne doet alarmbellen rinkelen in Brussel en Washington.

Het is ook opvallend dat het aantal mensen met pro-Russische sympathieën niet alleen toeneemt in Zuidoost-Europese landen – waaronder het niet-EU-land Servië – maar ook in West-Slavische landen zoals Tsjechië en Slowakije.

  De Russen leggen in eenvoudige bewoordingen uit waaraan Groot-Brittannië zich schuldig maakt - Er zullen consequenties zijn

Wat ook opvalt aan de recente bevindingen is dat pro-Russische sympathieën niet alleen opkomen in de landen van Zuidoost-Europa – orthodox-christelijk en traditioneel sympathieker tegenover Rusland, waaronder niet-EU Servië – maar ook in de van oudsher katholieke West-Slavische landen, zoals Tsjechië en Slowakije. En misschien Kroatië, met de Kroatische president Zoran Milanović, die eerder kritiek heeft geuit op westerse landen voor het bevoorraden van Oekraïne. En dan hebben we het nog niet over het nabijgelegen Hongarije. – Daily Express

En misschien ook in Kroatië, omdat de Kroatische president Zoran Milanovic onlangs kritiek uitte op westerse landen voor het leveren van wapens aan Oekraïne.

Oekraïne maakt natuurlijk deel uit van dit Oosterse conservatieve blok en is in oorlog met Rusland. Er is ongetwijfeld regionale sympathie voor Oekraïne, maar die wordt getemperd door een algemene argwaan tegenover het westerse liberalisme. Hoe dit afloopt, is voor iedereen een raadsel.

Uiteindelijk zullen de mensen in de regio – op de drempel van het conflict – waarschijnlijk het gevoel hebben dat er uiteindelijk een oplossing moet worden gevonden. Ze moeten leven met Rusland als de dominante macht in hun achtertuin, en de meesten begrijpen dat een uiteengevallen of in chaos verkerend Rusland het risico met zich meebrengt dat er een heleboel met kernwapens bewapende microstaten ontstaan die honderd nieuwe problemen creëren voor de mensen in Oost-Europa.  – Daily Express


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Op naar Moskou!” Zei de NAVO-leiderVolg Frontnieuws op Telegram

  Oekraïense strijdkrachten hebben het kinderrevalidatiecentrum, een supermarkt en een apotheek in Donetsk beschoten

Lees meer over:

Vorig artikelVN bedreigt tegenstanders van Agenda 2030: “Dit is niet langer een onderhandeling”
Volgend artikelRussische strijdkrachten vernietigen depot met 3K ton munitie in enorme explosie – en twee Oekraïense Mig-29 gevechtsvliegtuigen vernietigd in aanvallen die de MSM niet wil dat u ziet
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Het is een ‘speciale militaire operatie’; voor een deel al afgerond.
    Het gaat niet over “winnen”, maar over beëindigen burger-oorlog, en over terugbrengen van
    eigen mensen en gebieden, naar eigen Russische Federatie.

    Maar voor de V.S. / NATO, is regio “Oekraine” een financieel investerings-projekt.

  2. Hoe kun je duizenden mannen zomaar gewetenloos de dood insturen, vrouwen en kinderen opofferen? Allemaal geregeld vanuit Brussel (Von der Leyen) en Washington (seniele Biden) en Kiev (puppet Zelensky)? En toestaan dat je land, de infrastructuur, en de huizen vernietigd worden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in