Foto Credit: Zerohedge.com

Terwijl Israël zich vrijdag schrap zette voor aanvallen met kruisraketten en kamikaze-drones, zijn er zaterdagochtend nieuwe berichten dat Iraanse commando’s een Israël-gelieerd containerschip hebben gekaapt op weg naar de Straat van Hormuz.

AP News zegt dat de Britse militaire afdeling United Kingdom Maritime Trade Operations in eerste instantie melding maakte van de kaping van de onder Portugese vlag varende MSC Aries, een containerschip dat gelieerd is aan het in Londen gevestigde Zodiac Maritime. De Israëlische miljardair Eyal Ofer controleert het internationale scheepsmanagementbedrijf dat grote schepen bezit en chartert, bericht Tyler Durden.

Videobeelden van het enteren circuleren al een uur op X. AP kon de video echter niet onmiddellijk verifiëren, deze kwam overeen met bekende details van het enteren en de helikopter die erbij betrokken was leek er een te zijn die gebruikt werd door de paramilitaire Revolutionaire Garde van Iran, die in het verleden andere invallen op schepen heeft uitgevoerd,” aldus de media.

Volgens gegevens van Bloomberg verliet de MSC Aries donderdag een haven in Dubai op weg naar de Straat van Hormuz. De laatst bekende positie van het schip werd vrijdag rond 1256 lokale tijd geregistreerd voor de kust van Dubai. AP merkte op dat de transponder van het schip was uitgeschakeld.

X-gebruiker Megatron noemde de inbeslagname van het schip door Iran een “big game changer”:

Dit bevestigt opnieuw dat de VAE, Saoedi-Arabië, Jordanië en Qatar Israël helpen om de Houthi-blokkade te omzeilen via een landroute vanuit de haven van de VAE.

Iran snijdt die route nu ook af.

Als Hezbollah met zijn drones de route via de Middellandse Zee afsnijdt, kan Israël in een complete handelsblokkade terechtkomen.

Het incident in de Straat van Hormuz is zeer zorgwekkend omdat de maritieme chokepunten in de regio geplaagd worden door conflicten. Voor de kust van Jemen, in de Straat Bab-El Mandeb, hebben door Iran gesteunde Houthi’s maandenlang drone- en raketaanvallen uitgevoerd op Amerikaanse, Britse en Israëlische schepen.

  WWIII Alarm! Neocons roepen Biden op om Iran te bombarderen

In een recente notitie aan klanten waarschuwde het global corporate & investment banking capital markets strategy team van MUFG Bank dat het belangrijkste thema voor 2024 “geopolitiek met hogere wrijvingen” zou zijn.

Tom Joyce van MUFG, die zich richtte op het Midden-Oosten, liet zien hoe 25% van de wereldwijde handel door drie chokepoints stroomt: Suezkanaal, Straat Bab-El Mandeb en Straat van Hormuz. Het laatste incident is zeer zorgwekkend voor de wereldwijde handel en goederenstromen, zoals energieproducten, door de regio.

Dit komt allemaal op een moment dat Israël zich schrap zet voor drone- en raketaanvallen door Iran of zijn proxies, nadat vrijdag waarschuwingen waren geuit over vergelding voor de moord vorige week op hoge Iraanse militaire functionarissen in de ambassade van het land in Damascus.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Financiële crisis en kinetische oorlog op kookpunt, resulterend in de ineenstorting van het Amerikaanse imperiumVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesterse landen raken in paniek nu Iran zijn opties weegt
Volgend artikelJapanners komen massaal in opstand tegen tiranniek WHO ‘pandemieverdrag’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Uitlokking, wraak en vergelding. ’t Kost wat om nat hout aan het branden te krijgen. Maar als het eindelijk lukt, dan héb je ook wat: een hellevuur in het olievat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in