Foto Credit: Sonar21.com

Ondanks alle stoere praatjes van Israël en de herhaalde belofte van Biden om Israël te verdedigen, verandert de militaire campagne van Israël tegen Hamas, Hezbollah en Iran in een echt debacle. En het ziet er niet veel beter uit voor de Verenigde Staten. De wereld zit nu op hete kolen – dat wil zeggen, nerveus wachtend op Iran’s beloofde militaire vergelding voor Israël’s illegale bombardement op het consulaat van Iran in Damascus een week geleden. De Conventie van Wenen van 1961 over diplomatieke betrekkingen is ondubbelzinnig:

De gebouwen van een diplomatieke missie zijn onschendbaar en mogen niet worden betreden door het gastland, behalve met toestemming van het hoofd van de missie; ook mag het gastland nooit de gebouwen doorzoeken, mag het geen documenten of eigendommen in beslag nemen en moet het de missie beschermen tegen indringing of beschadiging (artikel 22). Artikel 30 breidt deze bepaling uit naar de privéwoning van diplomatieke vertegenwoordigers.

Tot zover de “internationale op regels gebaseerde orde.” De Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk blokkeerden een voorgestelde verklaring van de VN-Veiligheidsraad, opgesteld door Rusland, die de onwettige actie van Israël zou hebben veroordeeld. Dit stuurde de wereld een duidelijke boodschap – de Conventie van Wenen is waardeloos. Slechts enkele dagen nadat de VN-Veiligheidsraad er niet in slaagde de Conventie te handhaven, bestormde Ecuador de ambassade van Mexico in Quito en ontvoerde een Ecuadoraanse politicus die asiel had gekregen van Mexico, schrijft Larry Johnson.

De weigering van de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk om dat grondbeginsel van het internationaal recht te handhaven, liet Iran slechts twee opties: niets doen om te vergelden of vergelden. Het lijkt erop dat er een vorm van militaire vergelding in het verschiet ligt. Ik denk niet dat Iran zich als Israël zal gedragen door een Israëlische diplomatieke faciliteit aan te vallen. In plaats daarvan denk ik dat ze achter Israëlische militaire middelen aan zullen gaan.

Er zijn aanwijzingen dat Iran zich voorbereidt op een militaire reactie:

Op woensdag werden eenheden van het Iraanse leger en de IRGC (Islamitische Revolutionaire Garde) op kazernedienst geplaatst en verlof werd geannuleerd.

Washington heeft ontdekt dat Iran militaire middelen verplaatst, waaronder kruisraketten en vliegtuigen – Twee Amerikaanse bronnen aan CNN.

Commerciële lijnvliegtuigen vermijden nu actief het Israëlische luchtruim en vliegtuigen die er nog wel in vliegen, vertrekken (zie kaart hierboven). Air France, bijvoorbeeld, heeft zijn piloten bevolen niet over het Iraanse luchtruim te vliegen.

  Israel verliest strijd om harten en geesten terwijl het de aanvallen in Gaza voortzet

Een groeiend aantal landen evacueert hun burgers uit Israël en Iran en het aantal waarschuwingen neemt toe:

Canada en Nederland bevelen hun burgers om niet naar Israël te reizen en op alle mogelijke manieren daar weg te komen.

Duitsland heeft al zijn burgers opgeroepen Iran te verlaten.

Noorwegen vaardigt een reisadvies uit voor zijn burgers die naar Israël reizen.

Frankrijk evacueert al zijn diplomaten en hun familieleden uit Iran – Reuters

India, het Verenigd Koninkrijk en Rusland hebben hun burgers gewaarschuwd niet naar Iran of Israël te reizen.

Joe Biden heeft het hoofd van het Amerikaanse Central Command naar Israël gestuurd om de verdediging en mogelijke reacties op een Iraanse aanval te coördineren. Maar het vermogen van de VS en Israël om te reageren met een luchtcampagne is op enkele wegversperringen gestuit:

Qatar en Koeweit hebben de VS laten weten dat ze niet zullen toestaan dat bases op hun grondgebied worden gebruikt voor aanvallen op Iran – diplomatieke bronnen.

Turkije informeerde de Verenigde Staten dat ze hun luchtruim niet mogen gebruiken tegen Iran.

Dit alles vindt plaats tegen de achtergrond van een groeiend besef in Tel Aviv en Washington dat hun respectieve tactieken om met respectievelijk Hamas en de Houthi’s om te gaan een debacle zijn geweest. De Israëlische columnist Chaim Levinson liet deze bom vallen op de pagina’s van het Israëlische dagblad Haaretz – Zeggen wat niet gezegd kan worden: Israël is verslagen – een totale nederlaag.

We hebben verloren. De waarheid moet gezegd worden. Het onvermogen om dat toe te geven vat alles samen wat je moet weten over de individuele en massapsychologie van Israël. Er is een duidelijke, scherpe, voorspelbare realiteit die we moeten beginnen te doorgronden, te verwerken, te begrijpen en er conclusies uit te trekken voor de toekomst. Het is niet leuk om toe te geven dat we verloren hebben, dus liegen we tegen onszelf…

We houden onszelf voortdurend voor dat er een denkbeeldige deadline is – 1 april, 1 mei, 1 september – en als Hezbollah het tot die tijd volhoudt, zullen we het een grondige afstraffing geven. De deadline wordt steeds verschoven. Het grensgebied blijft leeg. Het bedrog gaat door. De kans lijkt nu groot dat jarenlang iedereen die langs de grens rijdt een doelwit zal zijn. Tel Hai zal weer vallen.

En dat geldt voor alle fronten: Niet alle gijzelaars zullen levend of dood terugkeren. Van sommigen is niet bekend waar ze zijn en hun lot zal onbekend blijven. Ze zullen zijn zoals de neergestorte navigator Ron Arad. Hun familieleden zullen ziek rondlopen van bezorgdheid, angst en vrees. Van tijd tot tijd zullen we ballonnen oplaten ter nagedachtenis aan hen…

Hoe meer de spreekbuizen roepen dat “we aan het winnen zijn”, hoe duidelijker het is dat we aan het verliezen zijn. Liegen is hun vak. Daar moeten we aan wennen. Het leven is minder zeker dan voor 7 oktober. Het pak slaag dat we hebben gekregen zal nog jaren pijn doen. Het internationale ostracisme zal niet verdwijnen. En natuurlijk zullen de doden niet terugkomen. Noch zullen veel van de gijzelaars terugkomen.

Voeg daarbij de complete en totale mislukking van Operation Prosperity Guardian, toen de Amerikaanse marine zichzelf en een handvol “bondgenoten” onmachtig toonde om de Rode Zee weer open te stellen voor maritiem verkeer en de Houthi’s ervan te weerhouden raketten af te vuren op elk schip dat de weg naar Israël probeerde te vinden. De Fransen bewezen hun ware moed – ze trekken zich terug:

  Als zijn oorlog tegen Hamas niet eindigt, zal Israël tegen 2030 ophouden te bestaan, waarschuwt voormalig VN-adviseur

Franse bronnen onthulden dat het Franse FREMM-fregat Elzas is vertrokken uit de Rode Zee en de Golf van Aden, meldde de Franse krant Le Figaro donderdag.

De commandant van het fregat, Jerome Henry, erkende dat de Jemenitische strijdkrachten “niet aarzelen om drones en ballistische raketten te gebruiken op een zeer verrassende en opvallende manier.”

“Het is lang geleden dat we met dit niveau van wapens en geweld te maken hebben gehad,” zei hij.

Een woord aan Macron – als jouw marine niet opgewassen is tegen de “woede” van de Houthi’s, hoe denk je dan in godsnaam dat je kunt zegevieren op het slagveld van Oekraïne tegen de Russen? Dit zou komedie van de bovenste plank zijn, ware het niet dat het spook van een wereldoorlog aan de horizon opdoemt.

Terwijl Israëlische en Amerikaanse militaire en politieke leiders zich overgeven aan de bombastische fantasie om Iran een schop onder de kont te geven als Teheran ervoor kiest om terug te slaan, moeten ze deze belangrijke variabele in gedachten houden – Iran houdt al meer dan vier jaar gezamenlijke militaire oefeningen met Rusland en China. Als Iran wordt aangevallen, is de kans groot dat Rusland en China te hulp schieten. Misschien ontnuchtert dat de oorlogsstokers die dronken zijn van het bloed van Palestijnse burgers.

Nog een laatste punt. Hezbollah lanceerde vrijdag een spervuur van 50 raketten op Israël. Israël heeft er naar verluidt een flink aantal, maar niet allemaal, neergeschoten met zijn Iron Dome. Maakte deze raketaanval deel uit van een bredere Iraanse strategie om Israël van zijn Iron Dome-munitie te ontdoen? Israël heeft geen onbeperkte voorraad Iron Dome-raketten. Het gebruik van deze dure raketten om relatief goedkope Hezbollah-raketten neer te schieten, kan Israël in de positie brengen dat het zijn kruit verschoten heeft voordat de echte aanval komt.

  Israëls Litani ultimatum - Russische reactie is dat het bluf is

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

‘Het leger heeft meer mensen nodig’: Israël zal Ultra-Orthodoxe Joden dwingen dienst te doen nu het geduld onder seculieren opraaktVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAls je dacht dat hulp bij zelfdoding een snelle, pijnloze dood zou garanderen, zullen gegevens uit Oregon je aan het denken zetten
Volgend artikelMidden-Oosten Crisis: Containerschip gekaapt bij Straat van Hormuz te midden van hoogoplopende Iran spanningen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

  • Dat is oorloghitserij en onder enig gevoel van menselijkheid.
   Juist dankzij dit soort opmerkingen polariseert de wereld nog meer.

   • Klopt helemaal , elkaar de dood inwensen is precies wat ze willen.

    Ik ben voor niemand ik ben voor de mensen van de wereld die door hun regering zijn gegijzeld

 1. Het wordt rustig in Israël wanneer iedere buitenlander weg is, zelf verwacht ik dat China en Rusland Iran maant om rustig te blijven en geen gekke dingen te gaan doen, die de wereld echt in de brand kunnen steken.

 2. Van mij hebben die gasten alle toestemming om de boel plat te gooien. Dan maar geen olie! Ik ga maar eens kijken wat een paard kost, oké dat geeft ook onderhoud maar minder trammelant, toch?
  Net een berichtje gekregen van Wilders een partij waar ik altijd op stemde behalve de laatste maal dus, toen koos ik voor de FvD. Wilders gaat akkoord om miljarden naar Oekrainie te sturen! Ik kan niet geloven van wat ik las!!!! Is die vent GEK of “overgenomen”? Gisteren of was het een jaar terug blies ie nog hoog van de toren toen Rutten zei,”het is niet hun oorlog maar onze oorlog”. Ik ben blij dat ik FvD stemde, maar ook de laatste maal dat ik stemde! Heb er totaal geen vertrouwen meer in! Wat een KUT zooi!

  • Wilders is een uitermate onbetrouwbaar persoon ex vvd en in 2010 door de mand gevallen door een dag na de verkiezingen zijn stand punt over de pensioen leeftijd te laten vallen ,adviseerde de gif prik, en we kennen zijn band met Israel, bovendien ontving ook Wilders de schooier uit Kiev met luid applaus.

   • Oké, dat heb ik gemist! Maar hoe kan dat, dat een persoon zo ongelooflijk veranderd?
    Ze hebben het vaak op de site van Benjamin Fulfort over Presidenten, de Paus en koningen welke
    “overgenomen” zijn door mensen met rubberen maskers. Altijd met een flinke korrel zout genomen! Maar nu, nu Wilders een ommezwaai van honderdentachtig graden heeft gemaakt
    begin ik te twijfelen! In wat voor Wereld leef ik eigenlijk?

    • Hoi Lucifer,

     Als je de politiek echt volgt zie je dat het uiteindelijk allemaal leugenaars worden of altijd al zijn geweest. Bernays heeft in zijn boek propaganda, een veel te eerlijke naam, ruim honderd jaar geleden al hoe de wereld echt werkt. Uiteraard was de naam propaganda een beetje te eerlijk dus nu heet het Public Relations. De volgende quote vat goed samen in welke wereld je leeft.

     “The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society. Those who manipulate this unseen mechanism of society constitute an invisible government which is the true ruling power of our country. …We are governed, our minds are molded, our tastes formed, our ideas suggested, largely by men we have never heard of. This is a logical result of the way in which our democratic society is organized. Vast numbers of human beings must cooperate in this manner if they are to live together as a smoothly functioning society. …In almost every act of our daily lives, whether in the sphere of politics or business, in our social conduct or our ethical thinking, we are dominated by the relatively small number of persons…who understand the mental processes and social patterns of the masses. It is they who pull the wires which control the public mind.”

     Groeten,
     Hugo

  • Ja die Wilders is ook niet meer te vertrouwen Ik stem al jaren forum voor democratie dat is de enigste partij die ik nog vertrouw

  • Lucifer
   april 13, 2024 Bij 18:01
   Ik ben het zo met je eens.
   We moeten het allemaal zelf doen.
   Politiek is het probleem, niet de oplossing b

  • PFFHH Wilders, een limburger en een jodenvriend, dubbel fout dus. Bovendien komt hij voort uit de vvd dus al drie maal onbetrouwbaar.

  • Wilders is net als Pietertje gecontroleerde oppositie, zionistisch ook nog,het is een verlengstuk van het bestaande kartel…alleen de FVD kan ons nog redden!!!

  • Wilders hoort bij het WEF. Hij is zo links als de pest. Er zijn zat mensen in zijn mooie praatjes getrapt dus verwijt jezelf niets. Heb Wilders altijd een vreemde gevonden, met alles wat hij riep, alleen maar om kiezers te winnen. Maar hij komt bij de VVD vandaan en dat zegt mij genoeg. Stem al jaren FvD en zal dit tot aan mijn dood blijven doen. 😉

 3. België is erg..zéér erg.. maar Nederland ??..in België zegt men als een Hollander u na 10 jaar niet bedrogen heeft…IS HIJ HET VERGETEN… klopt dus helaas..of Helemaal…

  • Beste Raphael, Ik zou het op prijs stellen als U mij niet over een kam scheert met Hollandse politici. Ik heb nog nooit een medemens bedrogen. Tegenwoordig zeg ik dat ik uit Nigeria kom als iemand aan mij vraagt waar ik vandaan kom. Dat doe ik niet om te bedriegen maar wegens schaamte voor mijn land

 4. België waar de minister van binnelandse zaken samen met de onverkozen wietblouwende mimister van “justitie” een onschuldige goudhandelaar en prepper in zijn huis liet vermoorden door een WAALS moordcommando,!! dat ook al de man zijn goud “in beslag nam”, ergste is dat in onland belnikske NIEMAND in de regering VERKOZEN is, die hebben zichzelf verkozen

 5. “We hebben verloren. De waarheid moet gezegd worden.”…

  Nee, degenen die verloren hebben zijn de Palestijnen en Houthi, net als alle anderen die tegen de westerse dictaten opstaat of kritiek durft te hebben op de obsceen mateloze slachtpartijen door de “internationale rechtsorde”.

  Die bloeddorstige sataneonaziofascisten zijn misschien vernederd maar niet verslagen. Het beest heeft vele koppen, die nog moeten gaan rollen.

 6. Dit is een bewuste keuze uit Jeruzalem dus nu verrast zijn op een reactie, dit land bombardeert zijn buurlanden al 100 jaar dus je krijgt daarop een keer een reactie, oog om oog toch!

 7. Ze zeggen dat de Palestijnen als eerste zijn begonnen. Maar wie zegt dat, dat ook zo is? De top van de Hamas de Isis en de Mossad zijn onderdelen van de Israëlische regering. Niets is wat het lijkt. Je kan het zien zoals het met 9/11 is gebeurt. Amerika offert zijn eigen mensen op om een oorlog te kunnen beginnen met Iran. Maar mogen de Zionisten creperen in de hel . Tijdens de tweede wereldoorlog hebben zij meegeholpen Joden om te brengen . Jarenlang dacht ik, als ze weer de Palestijnen aanvielen op de Gazastrook. Waarom doen jullie dit? Hebben jullie niks geleerd van de tweede wereldoorlog? Toen was ik nog een beetje naïef. Totdat je kennis maakt met wat voor een tuig we te maken hebt die alleen heersers willen zijn over heel de wereld. Dit soort lui geeft helemaal niks om hun bevolking. En ja , ik ben ook verbaast wat Wilders aan het doen is. Terwijl ik ook geluiden heb gehoord, dat hij alleen maar in de regering zit ,om zogenaamd tegen gas te geven. Dat hij eigenlijk ook gewoon bij dat zooitje hoort. Ik hoop dat ik ongelijk heb. Want welk nieuws is nu nog echt te vertrouwen. Het enigste wat je kan doen is alles goed relativeren.

  • Merel,
   Wilders is voor mij juist geen verrassing, wat heeft deze man in jaren niet lopen vertellen voor Moslims dan?
   Voor hem zijn de Palestijnen Moslims, er zijn ook Christenen maar dat weet hij geen eens denk ik, hij heeft altijd Jeruzalem lopen steunen, hij is een echte zionist supporter, Martin Bosma die nu de 2e Kamervoorzitter is praat zelfs Hebreeuws, van Baarle van Denk zegt dingen in de Kamer en Bosma pakt hem daarom iedere keer hard aan of vraagt of de woorden terug wilt nemen, heb je dat nog niet gezien of gehoord, dit zelfde flikken ze met Baudet als het om Rusland gaat, het is steeds hetzelfde patroon, je mag niet afwijken van de mening dat de zionisten goed zijn en de Palestijnen zijn fout, Zelensky is een held en de Russen zijn dictators. Ik heb van een oud collega altijd geleerd, kijk wat iemand zegt en daarna hoe hij gaat handelen, daar moet je goed opletten want dan weet je hoe die persoon echt is, ik pas dit al heel mijn leven toe in het dagelijks leven, groet aan jou Merel, laat niemand voor jou denken he.
   Ook aan jou kan ik het gesprek erg aanraden via youtube tussen George Galloway en Pepe Escobar, Moats heet dat, in het Engels, als dit goed begrijpt dan moet je maar es kijken, ik vind hen beiden geweldig!

 8. Eerst was er de oerknal, en wij stupide wezens zorgen voor de eindknal, we dachten dat we de slimste waren. Maar dat zijn toch de dieren, deze leven in volstrekte harmonie met de planeet. Wij zijn onze planeet allang uit het oog verloren.

  • Wilfried,
   Een groot gedeelte van de mensheid inderdaad, natuurvolkeren doen dit nog wel, de zogenaamde beschaafde wereld denkt dat zij (zoals in vele religies word verteld) dat wij, de mens mogen beslissen al het leven op aarde, je ziet daar de resultaten wel van op onze planeet, zelf vind ik dat we de aarde vernietigen met vooral ons gedrag, op vele vlakken zie je dat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in