Er gaat op dit moment een hartverscheurende afbeelding rond die de bijna microscopische veranderingen laat zien die zich dit jaar hebben voorgedaan in de frontlinie van de oorlog in Oekraïne, ondanks de non-stop dood en vernietiging van onpeilbare gruwelijkheid de hele tijd, schrijft Caitlin Johnstone.

De illustratie komt uit een artikel in de New York Times met de titel “Who’s Gaining Ground in Ukraine? This Year, No One,” waarin uiteindelijk wordt toegegeven dat Rusland in 2023 meer terrein heeft gewonnen dan Oekraïne, ondanks het veel gehypte tegenoffensief van Kiev dat in juni begon.

“Als de overwinningen van beide partijen worden opgeteld, heeft Rusland nu bijna 320 vierkante kilometer meer gebied in Oekraïne in handen dan aan het begin van het jaar,” meldt de Times.

Zoals Left I on the News op Twitter opmerkte, is dit in tegenspraak met de titelclaim in een ander artikel van de New York Times dat vorige week verscheen onder de kop “Ukraine Has Gained Ground. But It Has Much Further To Go.”

De reden waarom de kaart met winsten en verliezen zo hartverscheurend is, is omdat er zoveel is opgegeven voor zo ontzettend weinig. Er zijn minstens tienduizenden doden en honderdduizenden gewonden gevallen in deze oorlog, en dat allemaal voor die piepkleine stipjes op de kaart. Oekraïne ligt nu bezaaid met meer landmijnen dan waar ook ter wereld, en volgens deskundigen zal het tientallen jaren duren voordat die geruimd zijn. Deze gigantische dodelijke val wordt nog verergerd door de clustermunitie die het land steeds meer bedekt, en die nog jarenlang zal ontploffen en burgers (vooral kinderen) zal doden. De mijnen en het artillerievuur in de frontlinie van deze oorlog leiden naar verluidt tot tienduizenden geamputeerden, aantallen die vergelijkbaar zijn met die in de Eerste Wereldoorlog.

  Omhoog vallen: Topglobalist Mark Rutte, afgewezen door eigen kiezers, is volgende NAVO-chef

En allemaal voor wat? In wezen niets. Een paar meters gewonnen hier, een paar meters verloren daar. De zinloosheid van dit alles is waarschijnlijk een van de redenen waarom Oekraïense mannen van militaire leeftijd massaal het land ontvluchten en proberen te vluchten om de dienstplicht te ontlopen.

Oorlog is het ergste in de wereld. Het lijden, trauma en verlies van massaal militair geweld is te veel om te bevatten, zelfs voor mensen die het zelf meemaken. En het enige dat erger is dan een oorlog waarin de ene partij volledig door de andere wordt platgewalst, is een oorlog waarin mensen elkaar blijven vermoorden en vermoorden over kleine winstjes en verliesjes op het slagveld zonder dat er ergens een einde aan de nachtmerrie in het verschiet ligt.

En nu zien we dat westerse functionarissen en media ons allemaal vertellen dat we ons erop moeten voorbereiden dat deze oorlog nog jaren zal duren, mogelijk tot in 2030. Dit onzinnige geweld, waarvan zelfs het hoofd van de NAVO nu toegeeft dat het vermeden had kunnen worden door eenvoudigweg te stoppen met het opbouwen van een westerse militaire dreiging voor de deur van Rusland, is gepland om zo lang mogelijk aan te slepen om geen andere reden dan het bevorderen van de strategische belangen van de VS.

Dit nieuws van The New York Times komt op hetzelfde moment naar buiten als een artikel in de Wall Street Journal met de titel “The War in Ukraine Is Also a Giant Arms Fair,” met als ondertitel “Arms makers are getting orders for weapons being put to the test on the battlefield.”

  Mariupol: Canadese generaal zou als hooggeplaatste westerse huurling uit de Azov staalfabriek gearresteerd zijn

“De Panzerhaubitze houwitser maakt deel uit van een wapenarsenaal dat in Oekraïne op de proef wordt gesteld in wat ’s werelds grootste wapenbeurs is geworden,” schrijft Alistair MacDonald van de WSJ. “Bedrijven die de wapens maken die in Oekraïne worden gebruikt, hebben orders binnengehaald en productielijnen nieuw leven ingeblazen. De inzet van miljarden dollars aan uitrusting in een grote landoorlog heeft fabrikanten en militairen ook een unieke kans gegeven om de prestaties van wapens op het slagveld te analyseren en te leren hoe ze het beste gebruikt kunnen worden.”

Dit is een van die dingen die op het eerste gezicht een beetje ongemakkelijk klinken, maar als u echt bij de woorden blijft stilstaan en diep nadenkt over wat hier gezegd wordt, zal het zo diep kwaadaardig overkomen dat u er nachtmerries van krijgt. Het feit dat wapensystemen op menselijke lichamen worden getest om oorlogsprofiteurs enorm te laten profiteren van een volledig vermijdbare en opzettelijk uitgelokte oorlog, is een van de meest verdorven dingen die u zich kunt voorstellen, en is een duidelijk teken dat we in een ernstig zieke samenleving leven.

Dit is zo, zo lelijk, en het zal nog lelijker worden – deze freaks zijn nog niet eens aan China begonnen. Hoe sneller deze monsterlijke machtsstructuur op de knieën kan worden gedwongen, hoe beter het voor iedereen zal zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Oekraïense komiek geeft niet om zijn volk – Hij heeft liever dat zij hun leven opofferen voor zijn arrogantie en waanideeënVolg Frontnieuws op Telegram

  "Vooringenomen" is een verkeerde term

Lees meer over:

Vorig artikelDe informatieoorlog
Volgend artikelBiden zegt dat mensen moeten stoppen met het in twijfel trekken van Covid-‘vaccins’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. “Hoe sneller deze monsterlijke machtsstructuur op de knieën kan worden gedwongen, hoe beter het voor iedereen zal zijn.” En deze kritische noot lezen we alleen in de alternatieve media. Zelfs de WallStreet Journal is meer kritisch op de VS regering en de oorlog dan de Nederlandse door u en mij betaalde staatsomroep. Paul de Leeuw omroep, Bob en Annie de Rooij.

 2. vraag : de rusland oorlog duurt tot 2030 ? En daarna China, Iran, Korea ?
  Antwoord : Ho, u gaat te snel. first things first. Eerst hier geld verdienen. Daarna zien we wel verder. Dat zijn oorlogen voor onze ouders.

  Vraag : Maar wanneer zijn we dan klaar met oorlogen ?
  Antwoord : Dat is geen makkelijke vraag. Maar u begrijpt gelukkig wel al dat we nog heel wat voor de boeg hebben. De wereld is nog lang niet veilig.

  Vraag : maar die andere landen zitten niet stil. Die bereiden zich ook voor. En de wapens worden steeds beter.
  Antwoord : nou ja dat zien we dan wel weer en trouwens dat weten we. Daar wordt nu ook al aan verdiend….eh gewerkt..

  vraag : maar gewone mensen verdienen niet aan de oorlog, zullen die niet oorlogsmoe worden en gaan protesteren ?
  Antwoord : wel,allereerst zijn die niet in command. En begrijpen ze toch niet alles. Daarnaast verzinnen we altijd wel wat zodat de gewone mensen het belang van ons verdienmodel wel inzien, voor hun eigen bestwil.

  vraag : Dus vrede is een illusie de komende decennia ?
  antwoord :
  Ja, dat denk ik wel ja. U moet niet vergeten dat er heel veel vertrouwen kapot is gegaan. En veel haat onstaan is. Dat krijg je niet zo maar terug. Helaas.

  vraag : als op een gegeven moment op aarde de neuzen dan in de door u gewenste richting staan, kan dan de wapenindustrie afgebouwd worden ?
  Antwoord : Hoho, nee hoor dat is te vroeg geconcludeerd. We hebben uit de ruimte ook al verdachte signalen ontdekt waartegen we ons ook moeten wapenen.

  (wordt vervolgd)

 3. Zolang de 1% dik geld verdient aan de oorlogen, wereldwijd, dan zal er altijd een brandhaard gekweekt worden. Met geld is toch alles te koop!
  Desnoods zet je marionetten op de juiste stoel, die de zaak aanwakkeren en het klootjesvolk ophitsen. Teveel schaapjes volgen hun (hun?) leider blindelings en laten zich voor het pang pang karretje spannen. Zelf nadenken en onderzoeken? Nee hoor, Befehl is Befehl, dus schieten!!! En de 1% lacht en vult hun zakken.

 4. tribe olicharchen aan beide zijden gekoppeld met de banken en het militair industrieel complex en je hebt een oorlog die maar niet gewonnen/verloren kan worden.

  air superiority was toch altijd de gamechanger? kennelijk maakt het in deze oorlog geen reet uit.

  het opblazen van alle bruggen over de dnehpr zou al veel schelen…… lol

  ook al is het 1.5 jaar te laat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in