Maleisië: drones controleren de lichaamstemperatuur van de bevolking – bij verhoogde temperatuur komt bewakingsdienst ter plaatse

3
De drones kunnen lichaamstemperaturen detecteren van wel 20 meter boven de grond. (Foto: Bernama)

De politie in de Maleisische deelstaat Terengganu maakt gebruik van drones om hoge lichaamstemperaturen op te sporen bij mensen in openbare ruimtes, terwijl het land zijn derde landelijke lockdown ondergaat.

De drones kunnen lichaamstemperaturen detecteren tot 20 meter boven de grond, aldus Rohaimi Md Isa, hoofd van de politie van de deelstaat, bericht channelnewsasia.com.

“Als de drone een persoon met een hoge lichaamstemperatuur detecteert, zoals 37,5 graden Celsius, zal hij een rood licht uitstralen en zal ons ordehandhavingspersoneel naar de plek gaan om de symptomatische persoon te identificeren”, vertelde Rohaimi verslaggevers op zondag (6 juni).

De drones zijn al enkele dagen in gebruik en hebben de handhavingsteams “enorm geholpen”, aldus de politiechef.

“Hoewel wij 157 surveillanceteams volgens de Standard Operating Procedure (SOP) hebben, verplaatsen zij zich van de ene plaats naar de andere”, zei hij.

“Dit maakt het onmogelijk voor hen om elke plaats tegelijk te controleren, inclusief het opsporen van symptomatische mensen op openbare plaatsen”, aldus Rohaimi.

De drones, die in Kuala Terengganu zijn gestationeerd, werden door een particulier bedrijf aan de staat uitgeleend voor gebruik door de politie tijdens de handhaving van de volledige lockdown.

In april vorig jaar gebruikte de politie van Terengganu ook drones om de bewegingen en temperaturen van bewoners in Dungun te volgen tijdens het Movement Control Order (MCO).


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De Grote Transformatie “The Great-Reset” – De weg naar het digitale concentratiekampVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelMutant-baby’s na mRNA vaccinatie? Wetenschappelijk artikel onthult beangstigende vaccinatierisico’s
Volgend artikelYeadon salueert jonge moedige arts die ontslag nam omdat hij “de leugens niet meer kon verdragen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Jammer zegt ie dan.
    Ik moet er toch niet aan denken om daar een smerige openbare plek voor op te moeten zoeken als iets van een wc.
    Gatverdamme…………….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in