Oekraïne zal zich uit de vredesbesprekingen met Rusland terugtrekken als er referenda over onafhankelijkheid worden gehouden in gebieden die Rusland in handen heeft gekregen.

De aankondiging werd gedaan door de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op een persconferentie in Kiev op zaterdag.

“Als onze mensen in Mariupol gedood worden, als er een pseudo-referendum in nieuwe pseudo-republieken wordt uitgeschreven, zal Oekraïne zich uit elk onderhandelingsproces terugtrekken,” zei Zelenskyy, volgens Ukrinform.net.

Als Rusland dergelijke stappen onderneemt, zal dat “zeker een einde van de oorlog verhinderen”, aldus de Oekraïense president.

Donderdag verklaarde de Russische president Vladimir Poetin dat Mariupol veroverd was, evenals de staalfabriek Azovstal. Duizenden Oekraïense soldaten, velen van het beruchte Azov-regiment, zouden zich in de tunnels onder de staalfabriek bevinden. Rusland heeft de soldaten aangeboden zich over te geven, maar zij hebben geweigerd, en volgens Poetin moet Azovstal dusdanig geblokkeerd worden dat “er zelfs geen vlieg meer in of uit kan”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne Update: Steeds meer deelstaatjes sluiten zich bij Rusland aan (Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

  Update (volledige video): Huiveringwekkende beelden van lijf-aan-lijf vuurgevecht in Oekraïne (Video's, foto's 21+)
Vorig artikelMainstream media omschrijven Azovstal als hoofdzakelijk een “schuilplaats voor burgers”
Volgend artikelTeken des tijds: LIDL in Zweden zet rundvlees achter slot en grendel
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. IDD, welke. De cocaïnesnuivende droplul moet zijn domme liegende bek houden want alles wat eruit komt is hem toch maar door het Pentagram ingefluisterd. Hopelijk wordt vrijwel heel deze door de VS bestuurde schurkenstaat op Galicië na een republiek van de RF, en zal het nazi-uitschot geëlimineerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in