Lockdown – de Donkere Kant versus de Goede Kant van de Geschiedenis

0
1325

Deze video bevat twee presentaties: de donkere kant versus de goede kant van de geschiedenis in de context van de 2020 Covid-19 lockdowns. Het begint met een film van het beroemde experiment dat plaatsvond aan de Yale Universiteit in 1961, waarbij normale mensen getest werden om te zien of ze dingen zouden doen tegen hun oordeel of geweten in – zelfs in de mate van het veroorzaken van de dood van een onschuldig persoon – als ze daartoe opgedragen werden door iemand die autoriteit vertegenwoordigde.

Uit het experiment bleek dat de meesten van hen zich over dergelijke aanwijzingen zouden beklagen, maar de bevelen toch zouden opvolgen omdat zij zich gedwongen voelden het gezag te gehoorzamen. Dit experiment werd uitgevoerd in het kielzog van de Neurenberg-processen, waarbij nazi’s waren terechtgesteld wegens oorlogsmisdaden, ondanks hun verweer dat zij slechts bevelen opvolgden.

Twintig jaar later waren normale Amerikanen in het experiment van de universiteit van Yale bereid in wezen hetzelfde te doen – en met hetzelfde excuus. Het eerste deel van de video gaat over het probleem van gehoorzaamheid aan gezag, zelfs als je weet dat het gezag aan de duistere kant staat. Het tweede deel van de video gaat over de parallel tussen de huidige underdog-rol van de lockdown-verzetsstrijders en de historische strijd van degenen die als eersten serieus pleitten voor afschaffing van de slavernij. Kennis van dit verleden wordt instructie voor het heden.

Backup:

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Het Schapensyndroom

Nuttige vragen vóór de Covid-vaccinatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here