Screenshot video BBC

Een voormalige CIA-insider schrijft dat de luchtaanvallen van de VS en het VK op Jemen waarschijnlijk represailles zullen uitlokken waarbij Amerikanen en Britten om het leven zullen komen. Terwijl deze website gelooft dat alleen Israël echt zal profiteren van deze aanvallen.

Naast het bespreken van de laatste escalatie in Jemen, waarbij de VS en het VK luchtaanvallen uitvoeren op doelen in een Jemenitische havenstad Al-Hudaydah en Sana’a, publiceer ik de intel roundtable van vandaag met Ray McGovern en rechter Napolitano, evenals mijn chat met Ania K, schrijft Larry Johnson.

Ik herinner me dat mijn baas bij State Counter Terrorism – gepensioneerd USMC-kolonel Dick Gannon – zei: “You can’t fix stupid.” De Amerikaanse en Britse luchtaanvallen op Jemen zijn absoluut dom en zullen waarschijnlijk een geweldsspiraal ontketenen waarbij Amerikanen en Britten zullen sterven. De main stream zijn dol op dit verhaal. Ze krijgen videobeelden te zien van F-18’s die van het dek van een vliegdekschip afrazen en beelden van kokende wolken zwarte rook die boven de steden Sana’a en Al-Hudaydah opstijgen (zie hierboven).

Maar wat wordt hiermee bereikt? Vanuit militair oogpunt is het onwaarschijnlijk dat deze bombardementen Houthi-opslagplaatsen van raketten/raketten/raketten hebben vernietigd of beschadigd. Waarom? Omdat Antony Blinken de leiders van Turkije, Griekenland, Jordanië, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië inlichtte over het Amerikaanse plan om Jemen aan te vallen. Hoe groot is de kans dat ten minste één hooggeplaatst persoon die informatie doorgaf aan mensen in Jemen? Ik schat de kans op 100%.

En dan? Dat gaf Jemen de tijd om zijn activa te verspreiden of te verbergen op een veilige locatie. Ik vraag me af of Shakespeare Joe Biden in gedachten had toen hij deze opmerking schreef in Macbeth:

Het is onwaarschijnlijk dat dit bombardement de raket- en dronecapaciteiten van Jemen op een zinvolle manier zal afzwakken, maar het zal wel een groter deel van de wereldwijde Arabische en islamitische straat aan de kant van de Houthi’s scharen. Het verhoogt ook het risico dat de Houthi’s, die tot nu toe alleen op schepen mikten die banden hadden met Israël, hun doelwitten zullen uitbreiden naar Amerikaanse en Britse schepen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de Amerikaanse en Britse oorlogsschepen slechts een beperkte tijd in de Rode Zee kunnen doorbrengen voordat ze moeten uitvaren naar een haven, zoals Dubai, waar de destroyers de lege VLS-raketbuizen kunnen vervangen. Ik denk dat het ook waarschijnlijk is dat ambassades en consulaten van de VS en het VK zullen worden aangevallen en dat commerciële bedrijven die als Amerikaans of Brits worden gezien het doelwit zullen zijn. Nabil Khoury, een voormalig plaatsvervangend hoofd van de Amerikaanse missie in Jemen, verscheen op Al Jazeera en merkte op dat “de aanvallen op Jemen een “mislukking van de Amerikaanse diplomatie” zijn. Hij merkte ook op dat als gevolg van deze acties:

de Amerikaanse en Britse bombardementen op Houthi-doelen in Jemen, de regering Biden in feite “een directe deelnemer aan de oorlog in Gaza” werd, vertelde Khoury aan Al Jazeera. “De situatie kan vanaf hier alleen maar erger worden,” zei hij. “Ik denk dat dit een ernstige fout is. Ik denk dat er meer moeite gedaan had moeten worden om de Houthi’s in bedwang te houden… Als de VS en Groot-Brittannië denken dat dit de Houthi’s het zwijgen oplegt, denk ik dat ze iets anders in gedachten hebben.”

  Israëliërs klagen over "PR-ramp" nadat bevrijde Israëlische gijzelaar onthult dat Hamas "ons heel aardig behandelde"

Ik ben het eens met meneer Khoury. Jemen op de neus stompen is geen knock-out klap. Bovendien hebben de Houthi’s 9 jaar oorlogservaring. Ze zijn niet bang om vanuit de relatief veilige grenzen van Jemen tegen Washington en Londen te vechten. Houd USCENTCOM in de gaten – het militaire element van de VS dat verantwoordelijk is voor militaire operaties in het Midden-Oosten. CENTCOM voert normaal gesproken regelmatig oefeningen uit voor zijn eigen troepen en met de troepen van bevriende naties. Als de oefeningen die nu op de kalender staan worden uitgevoerd, dan is dat een signaal dat de commandant van CENTCOM niet veel gevolgen verwacht van deze aanvallen. Maar als CENTCOM de oefeningen annuleert, is dat een teken dat het Amerikaanse leger zich opmaakt voor een langdurig conflict.

En dat roept een serieuzere en belangrijkere vraag op – hoe houdt de VS gevechtsoperaties ter zee vol als de rakettenvoorraad al bijna is uitgeput? Als de Amerikaanse en Britse oorlogsschepen zonder raketten en bommen komen te zitten – en dat zal gebeuren als Jemen in staat is om twee weken lang onafgebroken drone- en raketaanvallen uit te voeren – zullen de Amerikaanse en Britse zeemachten zich moeten terugtrekken om zich te herbewapenen. Dit zal in Jemen en andere sympathiserende landen worden gezien als een terugtocht. Jemen is nu aan zet. Wat zal hun volgende salvo zijn?

Er is ook een interessante juridische vraag over de legitimiteit van het bevel van Biden tot deze aanval. Het valt niet onder de Authorization for Use of Military Force (aka AUMF) die in 2001 werd uitgegeven in de nasleep van de 9-11 aanvallen. Hoewel Donald Trump als president de Houthi’s aanwees als een terreurgroep, waarvan je zou kunnen zeggen dat het onder de AUMF van 2001 valt, heeft Joe Biden de Houthi’s van de lijst gehaald. Onder welke wettelijke autoriteit heeft Biden dan een oorlogsdaad tegen Jemen gepleegd zonder goedkeuring van het Congres? Er zijn verschillende leden van de partij van de president die hierover vanavond hun verontwaardiging hebben uitgesproken.

  Israël/Gaza: De maskers vallen af in de Amerikaanse samenleving

Verder met de podcastinterviews van vandaag.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Indien onderstaande link niet werkt, met rechter muisknop aanklikken en openen in nieuwe tab of venster.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

In een wereld vol oorlog en gevaar… Tekenen van hoopVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBritse troepen in Oekraïne zou een “oorlogsverklaring” zijn met risico op nucleaire reactie: Medvedev
Volgend artikelCovid-vaccins veroorzaken ‘autisme’ bij laboratoriumratten, volgens onderzoek
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Zouden erg veel mensen eens wakker worden en eindelijk inzien dat niemand minder dan TRUMP, al deze ellendige toestanden heeft geactiveerd…deze Rottige Draak is de Grootste Puppet van de Deep State,

 2. ‘Onder welke wettelijke autoriteit heeft Biden dan een oorlogsdaad tegen Jemen gepleegd zonder goedkeuring van het Congres?’

  Zo gaat het in het hele westen. Ze hebben geen enkele autoriteit meer. De wet is wat zij willen dat het is en ze leggen nergens meer verantwoording voor af. Ze doen gewoon wat ze willen… de rechtstaten in het westen bestaan alleen nog omdat de inwoners blijven DENKEN dat, op crisissen na, alles gewoon werkt zoals het zou moeten.

  Er is geen wet meer in het westen. Dat hebben de wetgevers in het westen zo onderhand wel duidelijk gemaakt toch? Let maar op die rechtszaak tegen Israël. Ze zijn rechter, advocaat, griffier, hoge rechter, aanklager… en ze zijn verdachte… ze spreken zichzelf met droge ogen vrij.

  De wezens arresteren, intimideren, mishandelen, bedreigen, liegen en bedriegen, verkachten en moorden zoals het hen uitkomt omdat ze de hele rechterlijke macht bezitten. Alles is fake lieve mensen… ALLES. We zijn in duizenden jaren tijd dieper en dieper in hun moeras gelokt en nu ze alle macht hebben, doen ze wat ze willen.

  Zoals cojona gelijkgeschakeld alle westerse landen overnam, zo wordt nu duidelijk dat ze gelijkgeschakeld exact hetzelfde hoogverraad plegen door allemaal exact dezelfde wetten te overtreden. De keizers zonder kleren doen voort alsof niemand ze doorheeft… maar het vertrouwen sterft sneller dan een sneeuwbal in de Sahara. Als het vertrouwen weg is, zijn er geen bewijzen meer nodig… dan is het klaar met hun macht.

  • Beste Theme, goed omschreven hoe de huidige ontwikkelingen en de wetteloosheid helaas een feit is, de laatste zinnen in jou reactie daar gaan we voor ,niet de bevolking maar deze hele bende zionisten duivels met handlangers zullen de EINDTIJD weldra meemaken, namelijk door de dan verenigde volkeren welke hun neuzen in aantallen steeds meer in één richting zetten dan komt de volgende fase , net zoals de franse revolutie de galgen zijn niet aan te slepen.

  • Hoi,

   Dit is niets nieuws. Decennia geleden stelde Henry Kissinger (moge hij branden in de hel) het zo ”als iets illegaal is doen we het gelijk, als het ongrondwettelijk is duurt het ietsjes langer voordat we het doen”

   Groeten,
   Hugo

 3. Zonder mandaat zijn eigen willetje uitvoeren geen rekening houdend met welke opgelegde beperkingen dan ook , dat is exact wat dictators doen.
  Hoeveel keer moet Joseph Biden nog in het rood gaan voor hij naar het schavot gebracht wordt ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in